Aningens irriterad...

... har jag varit idag. Både för att jag har ögoninflammation och mensvärk samt för att blogg.se har jäklats idag. "Problem med strömförsörjningen" eller nå't liknande.. Det betyder att jag inte kommit in på min egen blogg och inte kunnat kommentera på andras. Eftersom jag inte orkat med så mycket annat än datorn idag så har det varit lite frustrerande! Och trist.. för när jag äntligen har tid att läsa runt, ja då kan jag inte kommentera! *surt*

Jaja, nu funkar det ju i allafall :o)

Detta utbytesår ger mig gråa hår!! Carro kom hem häromdagen och berättade att det bara var två stycken av 94:orna som valt inriktningen Grafisk kommunikation. Det är ju den inriktningen hon går och när hon kommer hem från USA så är det ju tänkt att hon ska gå sitt sista år med 94:orna. Men, för att kursen ska bli av så krävs det att minst sju elever vill gå Graf-inriktningen. Om så inte sker, ja då kanske hon måste avstå från sitt utbytesår!

Men vi pratade, Carro och jag, och jag skickade ett mejl i förmiddags till hennes graf-lärare, där jag tog upp problemet och kom med en lösning. Att köra C-kursen på distans i USA, parallellt med hennes nuvarande klasskompisar. Fick ett snabbt svar, där hon meddelade att hon skickat vidare vår fundering till rektorn, men hon meddelade också att de i morgon ska träffa 94:orna för att se om det inte är fler än två stycken som skulle vilja gå Graf.

Svaret från rektorn kom en timme senare! Där markerade han tydligt att Carro absolut inte ska behöva avstå sitt utbytesår utan att problemet måste lösas och därmed spann han vidare på vår idé om att läsa kursen på distans. Han hade, på någon timme, hunnit diskutera med hennes lärare och kommit fram till att det kan funka. Men han ville också kolla om Carro anser sig kunna mäkta med det samtidigt som hon ska klara heltidsstudierna i USA. C-kursen handlar om ca 160 timmar fördelat på två terminer.

Men, eftersom hon inte har några andra krav på sig än att få C(godkänt) i alla ämnen i USA, och det är jag övertygad om att hon klarar av(och det är hon själv också), så kan hon lägga mer energi på att fixa Graf-kursen.

Jag är definitivt positivt överraskad över den snabba responsen från skolan och viljan att lösa problemet. Det tackar jag för! Nu får vi sätta "tålamodsmössan" på huvudet och vänta tills efter sportlovet innan vi får veta om det blir plan A eller plan B! :o) Men vilket det än blir, utbytesåret är inte hotat! Puh!





Kommentarer
Postat av: Ia

Det kallar jag superbra skolledning!!!!

2011-03-02 @ 17:28:12
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Anonym

ja du Pia,vem har sagt att det ska vara enkelt. Det är klart hon ska iväg nu när ni kommit så långt i planerna, håller tummarna,

2011-03-02 @ 17:38:42
Postat av: imse

Vad bra att skolan förstår och försöker fixa det hela.



Hoppas ögoninflammationen går över snart, så du kan läsa bloggar obehindrat.



Kram

2011-03-02 @ 17:54:27
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: litentanta

Det får liksom inte vara för enkelt helt enkelt... ;) Håller tummarna för er för jag gissar att det vore en smärre katastrof om det strulade till sig nu :(



Hoppas ögat o magen ser till att vara lite mer

snäll mot frun ikväll, det är alldeles för tråkigt

med sånt där tjafs!

Kramen

2011-03-02 @ 18:05:45
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Kristina

Vad gjorde våra barn utan sina mammor som strider för dem? Hoppas det går vägen o vad skönt att hon ändå ska kunna fara. Jag har inte haft ngt problem med blog se idag så du hade otur tror jag. Hoppas ögat är bättre Kram

2011-03-02 @ 18:29:04
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Ja blogg.se har inte varit roliga idag. Jag har inte kunnat kommentera en enda blogg förens nu...och logga in på min egna kunde jag bara glömma.

2011-03-02 @ 18:45:50
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Gun

Men vad bra! Smart lösning av dig, och bra agerat av rektorn. Och han har ju rätt, hon ska självklart inte behöva avstå från sitt utbytesår!

2011-03-02 @ 19:14:26
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Dom kallar mig Yngve

Himla härligt med en förstående och flexibel skola! Och underbart att hon inte behöver avstå sitt utbytesår, för det hade ju varit förjävligt rent ut sagt. Fint att det ordade upp sig :)

2011-03-02 @ 19:25:35
URL: http://antipod.blogg.se/
Postat av: Britt

Tänk att allt går att lösa med lite gemensam vilja. Tur att lärare och rektor är villiga att hjälpa till att hitta en lösning.

2011-03-02 @ 22:07:46
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Bara Jag

Ibland kan man bli överraskad av hur snabbt hjulen i systemet fungerar! Hatten av för hennes rektor och lärare - verkligen!



Kram!

2011-03-03 @ 09:57:28
URL: http://blogg.rhode.se
Postat av: Dom kallar mig Yngve

Sv: Jag är också en sådan som läser det mesta, plockar från var och varannan genre, men det måste finnas ett visst "humör" med i bilden. Vissa typer av böcker kan jag omöjligt läsa precis när som helst och just det där du nämner om att folk ber en läsa något "NU", det har jag ganska svårt för. Läsning måste komma naturligt för mig, som ett sug liksom, och jag litar på min magkänsla när den säger åt mig vad jag borde läsa för stunden, den har sällan haft fel :)

2011-03-03 @ 12:01:57
URL: http://antipod.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Vad bra med en sån snabb respons - hoppas att allt löser sig!



sv: Nej, vi åkte till vårt grannland - Italien. Noll poäng till dig i "På spåret" ;-)

2011-03-03 @ 14:22:06
URL: http://amacasa.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0