Nyår...

I morgon eftermiddag åker vi norrut upp till kussen och bäste vännen PJL med familj.. Där ska vi fira nyåret! Det ska bli jättemysigt för det är så länge sedan vi sågs.. Vi ska dricka massor av thé och röka massor av cigaretter; om jag känner oss två rätt!! :o) Säkert blir det några xider också, hehe..

Jag kommer helt enkelt inte att ha tid att blogga!  Så troligtvis hör ni av mig först nästa år..

Men glöm mig inte.. för det vore ju tragiskt om alla mina läsare reducerats till typ två stycken när jag tagit mig hem igen!! :o)


Ta hand om er!
Skicka gärna upp några asiatiska lyktor istället för raketer!
Låt inga barn eller berusade leka med tändarna!
Använd plastglas ute om det är kallare än -5!
Ge inga nyårslöften som du redan nu vet att du kommer att bryta!
En kram kan värma gott!
Gott Nytt År önskar jag Er alla!!!!

I´m feeling.. öh, red today!!!


Egentligen...

Hm, när jag vaknade för en halvtimme sedan så slog det mig. Det är egentligen inte alls synd om mig som ska jobba idag. Jag har ju faktiskt ett jobb att gå till. Och jag har dessutom ett arbete som jag trivs väldigt bra med!

Men jag tackar för er "ömkan" och hoppas att alla får en bra dag idag, oavsett om ni är på väg till jobbet eller om ni fortfarande ligger och sover.

Ömkan önskas...

Nu när Bones är slut ska jag duscha, sedan hoppa i säng, läsa lite i min Alex Kava-bok, sluta mina ögon och somna! Jajamensan, så blir det nog.. jag somnar säkert före klockan två i natt!!! :o)

Önskar ni kunde se den stora skylten som jag går och bär på. Där står det "Tyck-synd-om-mig-som-ska-jobba-imorgon".
Men absolut ingen annan i familjen bryr sig.. De skrattar bara sitt  råa Moahahahaha.  Ingen glädje är som skadeglädjen!

Nä, nu överdrev jag lite.. alltså det om familjen.. inte om att ni måste tycka synd om mig!!

Jag, en idiot...

Jag har löst korsord i många år och anser mig faktiskt rätt duktig på det! Men.. det finns en sak i korsorden som jag hakat upp mig på varje gång och det var "Sinatras lady"..

Ända tills idag så har jag trott att det handlade om ett namn på en brutta. Oftast har det ordet (två bokstäver) löst sig genom de andra orden så jag har aldrig riktigt reflekterat över vilka bokstäver det egentligen blev i slutändan.

Men idag var det bara detta ordet kvar och jag gick bet. Jag googlade och... kände mig som en stor idiot när jag förstod vilka de två bokstäverna var och vad de egentligen stod för.

L och A med en liten punkt emellan!! "L.A is my lady!"
Jeeez!! *himlar med ögonen*

L.A. Is My Lady

Söndag...

Ångest!! Ja, faktiskt.. Jag ska arbeta i morgon! Jag fattar inte riktigt hur jag ska lyckas komma i säng i vettig tid ikväll för att orka stiga upp "sketatidigt" i morgon!! För snacka om att man vänt dygnet! :o)

I vårt vardagsrum ligger det just nu en person på soffan, en på en madrass på golvet och två stycken i varsin fåtölj som de vänt mot varandra!! Här har varit filmvaka i natt!! Vet inte hur länge ungdomarna orkade hålla sig vakna, men jag vet helt säkert att de sover som stockar nu!! :o)

Till och med hunden har vänt dygnet (nåja, det är väl kanske inte frivilligt..). Under vardagarna så brukar husse gå ut med henne strax efter sex på morgonen.. Nu har hon tur om hon kommer ut före elva!! Men å andra sidan så brukar kvällspinket ske vid 22-tiden i vanliga fall, men den sista tiden har hon nattpinkat, typ vid 2-tiden!! Så det jämnar ut sig!!

Nå, inte var det här ett speciellt inspirerande inlägg, men så är det ju också söndag.. Måste läsa tidningen och se om jag inte kan få igång min hjärna genom att bli lite glad, irriterad eller förbannad.. Måste komma med lite synpunkter som kanske kan liva upp bloggen lite.. Jag lovar ingenting, men jag ska försöka! :o) För annars är det lika bra att lägga ner hela skiten!

Slänger in lite bilder(som utfyllnad!) från morgonens, nåja sen förmiddag, promenad med the dog!


Körslaget...

Jaha, första kör att åka ut var Team Timo! Det tyckte jag var lite trist.. han var liksom en rolig prick som jag gärna hade sett kvar..

Hävdar fortfarande att LaGayla skulle ha rykt ikväll! (blir hon kvar efter nästa lördag så ska jag kolla stavningen!) 

Klart bäst var Wells kör.. igen.. Men jag tyckte nog att alla körer var snäppet bättre idag än igår.. Kan det bero på låtvalet?

Japp, det här var väl en djuplodad analys av kvällens program.. :o)

Fyrverkerier...

... är av ondo när de skjuts upp på andra dagar än på nyårsafton!!! Jag blev så heligt förbannad när jag var ute med hunden ikväll.. Jamen, självklart är det några jä*la föräldrar som låtit sina förgrymmade ungar leka med tändstickor!! Och raketer!! (ja, det var killar i åldern 10-12)

Hur svårt kan det vara att hålla inne med dessa "leksaker" till nyårsafton?? För det är inte kul att vara hund (eller hundägare) just nu.. Hundar som lägger svansen mellan benen av förskräckelse, hundar som kryper under sängar av rädsla, hundar som bara skakar av skräck!

Det är tur att min hund inte blir rädd. Hon blir istället ungefär lika förbannad som jag av alla raketer! Men det betyder inte att hon mår bra.. Nä, hon hyperventilerar nästan av ilska, skäller och springer hit och dit både inom- och utomhus. Att få henne att kissa är oftast inga problem, men.. att hon, mellan raketavfyrningarna, ska hinna komma ner i varv för att göra nr 2; det är nästan omöjligt!  *suckar tungt*

Ett år var det så många som brände upp massor av pengar i form av raketer.. Det kändes som om jag var i en krigszon och krutröken låg som ett täcke över hustaken! Det var riktigt otäckt faktiskt och flera av barnen som var med började gråta och ville gå in.. det ville jag med!!

Tänk om alla skickade upp en asiatisk lykta istället..
Så vackert och stillsamt det skulle vara!!

Bild lånad av Khom Loy

Helt vanlig lördag...

Åh, idag är en helt vanlig dag! Tidningen låg i brevlådan, som brukligt på lördagar.. Vad ska man äta idag, på en helt vanlig lördag? Tacos, pizza, schnitzel eller en redig köttbit? Ja, vadsomhelst egentligen.. bara det inte är skinka, köttbullar eller prinskorv!! :o) Eller har man egentligen ätit så mycket att man borde kunna leva på det lagrade??

Egentligen är julbordet en märklig företeelse. Aldrig annars (jo, möjligen till midsommar!!) blandar man så många helt olika maträtter i sin mage.. Speciellt om man är en sådan person som även äter det "fiskiga" på julbordet!!

Fatta hur jobbigt "Verkmästaren" har det!! Och inte konstigt att man blir lika uppblåst som tanten i Harry Potter.. Tur att arslet är så tungt, annars hade nog jag också stigit till väders!! :o) Det blir definitivt sockeravgiftning för mig efter nyår!

Körslaget...

Jag saknar Joacim Cans och hans otroligt coola kör!!


Men man må ju ge dessa nya körledare en chans i allafall!! :o)

Tyckte nog att Wells kör var bäst ikväll. De hade bäst arrangemang och alla sjöng.. Flera av de andra körerna hade en solist och resten av kören mest "do"-ade, "lal"-ade eller "mmm"-ade.. Sämst tyckte jag La Gayla (stavning?)  och hennes gäng var..

Jag kommer i allafall att bänka mig framför tv:n i morgon kväll, öh...*tittar på klockan*  ikväll, menar jag.. :o)

God natt, mina vänner!

Lingerie...

Köpte två set med BH och trosor samt ett 3-pack hipsters till tjejerna idag. Det kostade sexhundratjugofem (625) kronor!!!
Märk väl att det var på H&M och inte på Victoria´s Secret som jag inhandlade ovanstående.. Det är ju f-n inte klokt, rena ockerpriser!! :o(

AT u a???

Hur är ert allmäntillstånd idag? Utan anmärkning?? :o)

Här är allt under kontroll, så fort jag tagit en tablett. Jag har en lätt huvudvärk/nackvärk och det beror nog på att jag till slut somnade sittandes i fåtöljen vid 1-tiden i natt. Våra barn fick nämligen ett ryck och följde med en annan familj på midnattsmässa i Stadskyrkan(!) och då satt vi uppe för att vänta in dem. Jag somnar aldrig annars sittande så då fattar ni hur trött jag var!!! :o)

Dessutom tittade vi på "Mordet på Orientexpressen" och rollen som Hercule Poirot spelades av den mest usla skådespelare jag någonsin sett!! Hercule, vars huvud satt fast på axlarna, var boring och skrek mest hela tiden.. men lite kul var det med Ingrid Bergmans svenska prat här och där i filmen!! :o)

Julgranen ser för eländig ut utan klapparna under sig.. Skulle utan problem kunna plocka bort den idag!! Den har s a s fyllt sitt syfte nu!! :o) Men den får väl stå där till efter nyår...

Ha en skön juldag, mina vänner!

Puh...

Smiter iväg till datorn en stund!! Hehehe..

Maten är uppäten(nåja, det finns rester för flera dagar!!), musten uppdrucken, Kalle & Karl-Bertil färdigtittad, julklapparna öppnade, Alladin-asken tömd.. Puh, säger jag bara.. :o)

Är så glad för mina presenter, men mest glad är jag över att barnen blev överraskade och glada över sina klappar.. Bl a en ny mobil och konsertbiljetter till L.MC i februari.. Till maken hade jag köpt bl a en låda med tre olika whiskysorter, Islay Maltwhisky, rökig som f-n!! Gissa om han blev glad!! :o)

Mina klappar bestod bl a av en lamineringsmaskin och en gravyr-mackapär! Nice!! Oj oj, vad jag ska börja pyssla!!
Fick också en jättefin handsydd väska, en jättefin teckning, en ny musmatta (hade fram till ikväll en som det stod Volvo på!! Jeez vad ful den var!), en anteckningsbok med texten "världens bästa mamma" på, Mamma Mia-filmen, ljus med tillhörande fat och en Oliva presentförpackning.. *ler nöjt!*

Nu blir det nog soffan resten av kvällen.. vi har ju faktiskt en oöppnad Paradisask kvar!! :o)

Julkram till er allihopa!

Lucka nr 24...

Sista luckan i min julkalender tillägnar jag The Real Mymlan.

Under rubriken "Let me introduce myself" skriver hon bl a följande: "Jag är före detta pingstvän, före detta fru, före detta radioröst, före detta tevereporter, före detta hemtjänstvårdbiträde, före detta arbetslös. Jag har jobbat på tryckeri, i bibliotek, på rockklubb, och ett par dagar på café. Då var jag nära att bryta ihop. När jag jobbade på café".
Hon är trebarnsmor och reporter på en tidning.. Hos henne kan du också hitta massor av andra bloggar att kika in hos!!

Julafton...

God Jul önskar jag alla mina läsare.
Må ni få en skön dag med gemenskap, kramar, hårda & mjuka paket, god mat & dryck och tindrande ögon..

Skänk också en tanke till de människor som av olika anledningar inte har det lika gott som ni!
Håll ditt hem öppet för de barn som ni vet har föräldrar som tenderar att dricka för mycket vid sådana här tillfällen!
Kram!!

Min dag...

Idag var ingen kul dag! Nä, inte alls.. i allafall inte morgonen.. Vaknade nämligen med ett ryck och såg att digitalklockans siffror var formade till 7.45!! Borde ha klivit upp kl 7.00!!  Och det finns inte mycket utrymme till förseningar på mina mornar!

Kastade mig upp och drog på mig byxorna samtidigt som jag försökte borsta tänderna. Det gick inte alls bra! Fick iallafall till slut på mig resten av kläderna. Yr i huvudet studsade jag ner för trapporna, uppsökte toan och sedan hällde jag i mig ett glas vatten.. Försökte andas... typ in OCH ut!! Tänkte att jag nog behövde en cigg och den varmrökte jag och yrseln tilltog!! :o)

Kastade på mig ytterkläderna och skorna, kastade igen dörren och hade hunnit ca 50 meter då jag upptäckte att handväskan med busskortet var kvar hemma. Jeeez!!! Tillbaka för att hämta den och med andan i halsen kom jag till busshållplatsen.. Var så yr i huvudet att jag fick hålla mig i busskuren. Folk måste ha trott att jag druckit något alkoholhaltigt till frukost!! :o)

På jobbet var det lugna gatan, minst sagt.. Vi var tre tappra arbetare där idag.. Flera gånger var jag tvungen att kolla om telefonen funkade; den ringde bara två gånger på hela dagen!! :o)

Till slut var det dags att stänga ner allt inför julhelgen och bege sig hemåt.. Här hemma har det varit riktigt lugnt och stillsamt.. Maken grejar med julskinkan som inte får köpas färdigkokt.. No sir, här ska kokas och griljeras själv!! Men då blir den god också.. Känner redan hur saliven rinner i mungiporna.. så gott det ska bli med en skinkmacka snart!! :o)
 

Lucka nr 23...

Dan före dopparedan hamnar det en liten kille i lucka nr 23. Det är Bamseblåg. En blogg skriven, öh... , av en snart tvåårig liten kille.. Liksom livet ur hans synvinkel!! Mycket underhållande.. Speciellt när "BamseBella rekommenderar" angående dagens outfit!! :o)

Snö...

Alltså, som det snöade här igår kväll och inatt!! Massor med snö.. Och igår kväll var det sju minusgrader så jag njöt för fulla muggar!!

Men... ja tänk, det finns alltid ett jäkla MEN.. i morse var det NOLLGRADIGT ute!! F-n också!! Jag säger ju att jag inte kan andas när det blir lågtryck (riktar detta mot Herr Vädergud).. Skulle all den vackra, vita snön bli en grådaskig sörja nu???

Nej, den klarade dagen och nu är det nämligen minusgrader igen därute! Yes, yippie, tjohooo!! :o)

"Nej, se det snöar, nej, se det snöar,

det var väl roligt, hurra!

Nu blir det vinter, nu blir det vinter,

som vi har önskat, hurra!


Då tar vi kälkarna fram och vantarna på,

och sen vi åker i backen, hej, vad det ska gå!


Och fram med skidan, och fram med skidan

och sen på backarna opp!


Vi står på näsan, vi står på näsan

ibland när vi gör ett hopp,


men inte lipar vi, nej, det gör ingenting

om man i drivan den mjuka ett tag rullar kring.


Och isen ligger, och isen ligger

liksom en spegel så klar.


Och snabbt som vinden, och snabbt som vinden

på skridsko fram vi då far.


Vi sätter rovor ibland och slår ytterskär.

Hurra för vintern, för vintern, som äntligen är här!"


Lucka nr 22...

Ojojoj, nu närmar det sig finalen på min julkalender.. ja allas faktiskt!! När jag började så tänkte "hur i h*lvete ska jag lyckas få ihop bloggar att presentera i 24 luckor" och nu tänker jag "shit, jag tror jag får köra en kalender som slutar sista januari istället" för så många bloggar finns kvar att lyfta fram!! :o)

Så ni som inte "blir" någon lucka i årets kalender; hold your horses.. jag länkar till er sida på något annat sätt, I promise!!

Lucka nr 22 tillägnas en alldeles ny bekantskap, typ en vecka gammal.. Men hon är fantastiskt rolig och jag får hysteriskt roliga inre bilder av hennes inlägg. Det är CoolBettan som jag vill puffa för idag!! Väl värt ett besök...

123:ans JulTjosan...

Måste få tipsa er om en rolig sida om Julen.. Du hittar den här!!! Nedanstående är lånat från 123:ans JulTjosan!

Tomten i tingsrätten


Svarande: Herr Jultomte
Ålder: okänd
Adress: saknar fast adress


Åtalspunkter:

1. Uppehållit sig illegalt i ett flertal länder och områden inklusive, men ej begränsat till, Sverige, Finland, Norge, Kanada och Nordpolen.


2. Brott mot Schengen-avtalet genom att varje år den 24:e december olagligt inpasserat i Finland, Sverige m.fl. EU-länder utan giltigt pass.


3. Utan visum och giltigt pass ha korsat gränsen mellan Kanada och USA, varje år den 25:e december, så långt tillbaka som vederbörandes brottsregister sträcker sig.


4. Bedrivit näringsverksamhet i form av leksaksfabrik utan att registrera verksamheten hos vederbörande myndighet och utan att erforderlig miljöprövning av verksamheten gjorts.


5. Brott mot gällande skattelagstiftningen genom att ej lämna erforderliga deklarationer och därigenom undanhållit bolagsskatt, moms och sociala avgifter.


6. Underlåtit att betala nissarna avtalsenlig minimilön, semesterlön, samt brutit mot den lagstadgade 40-timmarsveckan.


7. Olaga intrång sk. hemfridsbrott i miljontals svenska hem den 24:e december varje år.


8. Genom att hindra fri konkurrens upprätthållit monopolställning för verksamheten och därmed brutit mot konkurrenslagstiftningen.


9. Underlåtit att anmäla flygruter till vederbörande flygtrafikledning.


10. Brister på transportfordonet som saknat säkerhetsbälten och erforderlig nödbroms på renarna.


11. Ej deklarerat skattepliktig förmån av glögg och miljontals pepparkakor.


12. Utan tillstånd konkurrerat med Posten.


13. Skäligen misstänkt för narkotikabrott, p.g.a. Rudolfs röda mule.


14. Parkerat på icke parkeringszon, nämligen på villatak.


15. Olovligt framförande av fordon, då herr Tomte saknar såväl av Vägverket utfärdat körkort som av Luftfartsverket utfärdad pilotlicens.


- Herr Tomte, då ni nu delgivits dessa åtal, har Ni förstått allvaret i dem och har Ni något att tillägga innan rätten förklarar åtalen ogiltiga?


Julkort...

Ikväll tog jag en lång promenad med hunden.. Jag stoppade ner egenhändigt gjorda julkort i våra vänners brevlådor. Hittade en gul brevlåda där jag postade de julkort som skulle lite längre bort i Sverige.  Dessutom postade jag ett låååångt brev (nåja själva kuvertet och pappret var väl standardstorlek) till min kompis K i Norrbotten! *ler nöjt*

Fattar ni hur härligt det var ute?? Ca 6 minusgrader och snö på backen, frisk luft i lungorna och massor med julpyntade fönster att glo in igenom!! Det är livet!! :o)

Dåligt samvete...

Varje år så bestämmer jag mig för att "det här året ska jag minsann skriva några rader och inte bara skicka en God Jul-hälsning".. Pyttsan.. när julkorten början dimpa ner i brevlådan så får jag panik och skitdåligt samvete.. Så det slutar alltid med att jag infogar en egen tagen bild och hälsning på datorn, printar ut och skickar iväg.. oftast med vanligt brevporto för annars får de väl inte hälsningen förrän till påsk!!!

Men det är trist, för jag skulle verkligen vilja sitta ner och författa en liten resumé över året till dem som man inte pratar med/ser så ofta.. *suck*

Lucka nr 21...

Bakom lucka nr 21 finner vi en rolig tjej som hatar frågan "vad får vi för mat?" och som är intresserad av det andliga, dvs "andra sidan", precis som jag. Det är alltså Morsan Mia som jag syftar på. Håll tillgodo!

Dock måste jag påtala för henne just detta med "andra sidan", har inte sett så mycket av det än!! :o)

Ljuvlig dag...

I morse blev jag riktigt glad när jag vaknade. Såg att solen lyste så vackert därute och temp-mätaren visade minusgrader.. Yippie!!! :o)
Nu kan jag andas igen!!

Det snöade lite "tapetklistersnö" igår vilket, tillsammans med minusgraderna, gjorde att det inte var ett dugg halkigt ute utan det bara knastrade under skorna när jag gick morgonpromenaden med hunden.. Så skönt att slippa höra "klafs, klafs, klafs" när man går!!

Så här såg det ut på slätten i morse:


Hoppas ni alla får en lat och skön 4:e Adventssöndag idag!!

"Vi ska sy och vi ska klippa"...

Nåja, vi har inte klippt och sytt speciellt mycket, men däremot har vi slavat lika hårt som Askungen idag (hon hade ju ändå en hel hög med möss som hjälpte henne!)..

Huset är städat från tak till golv, tvättkorgarna i det närmaste tomma (vilket betyder att det hänger kläder på tork typ överallt!!), julgranen är pyntad och klapparna ligger fint därunder.. I morgon blir det slappardag!! Jajamensan..


F´låt den taskiga bilden men jag fattar verkligen inte hur jag ska ställa in mobilen för att få vettiga foton inomhus!! :o)Ovanstående kula tillhör ett set på åtta. Min mamma köpte dessa innan jag ens var påtänkt, vilket betyder att de är långt över 40 år gamla.. Har egentligen inga jultraditioner (förutom julskinka, limpmacka och julmust), men mammas julgranskulor ska hänga i granen, annars blir det inte jul! Är oerhört rädd om dem!!

Nå var det väl ändå...

Det är väl himla märkligt hur svårt det ska vara med dessa lucköppningar... nu är jag efter igen!! :o)

Men igår hade jag en trevlig kväll med min vän M som jag mötte upp direkt efter jobbet.. God mat och öl på Bishop´s samt en massa, massa prat! Mmm, sådant är riktigt trevligt!

Tack M!!! PS. Vi får fundera mer på det där med bokklubben!

Lucka nr 19! Ja, den vill jag tillägna Heja Abbe. En helt vanlig blogg om en ovanlig liten kille, Abbe, som föddes med ett hjärtfel. En blogg som i mångt och mycket beskriver helt vanliga dagar i en småbarnsfamilj.. men i bakgrunden finns en hel del svårigheter också..

"Bloggar i farten mellan blöjbyten och katastrofer. Försöker rädda det som går av utseendet men har ständigt någon vällingfläck på axeln". Så beskriver Babiantuttar sitt liv på sin blogg. En blogg fylld av humor och en ganska ny bekantskap för mig!! Här har ni alltså lucka nr 20!

Julfirande...

När jag var ute och promenerade med hunden ikväll så tänkte jag på en sak... eller ja, jag funderade ju säkert på flera olika saker, men det var en sak i synnerhet som jag tänkte på..

Att det är väldigt lätt att se vilka hushåll som inte firar jul! Inga ljusstakar, inga julstjärnor, inga blinkande lampor och inga plasttomtar!

Jordbävning i Skåne...

Hoppas mina skånska vänner kan läsa detta med glimten i ögat! :o) 
För det här var riktigt roligt ur en norrlännings synvinkel! :o)

JORDBÄVNING I SKÅNE - DIN HJÄLP BEHÖVS!

NU HAR DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN ORSAKAT JORDBÄVNING I SKÅNE!


Tisdagen den 16 december slog katastrofen till med full kraft i Skåne. Med epicentrum utanför Bo Olsson i Tomelilla skakade en kraftig jordbävning med magnituden 4.7 på Richterskalan hela Skåne. Tusentals skåningar väcktes ur sin nattsömn de så väl behövde. Många var hungriga efter att inte ha ätit på hela natten.


Din hjälp behövs omedelbart för skåningen är en mycket känslig individ, särskilt nu inför julen. Många skåningar kommer lida oerhört om de inte får luad ål, gröt och kalkon med sviskon till jul. Läkare har redan sett naveldjupet minska hos vissa skåningar i särskilt utsatta områden.


Skänk 1500 kronor till konto bifogat nedan. Denna blygsamma summa kan ge tre skåningar en trygg tillvaro under julen som de så väl behöver.

Se exempel nedan.

1500 kronor ger tre skåningar:

      snaps till julbordet

      extra grädde i ris á la Maltan

      extra fet ful-fiskad ål

      specialimporterade äpplen till äpplekagan

      filtar till soffan, för eftermiddagsluren 

Öppna ditt hjärta, och plånboken, och börja skänk NU!

DU KAN RÄDDA EN SKÅNING TILL JUL!

Skånsk jordbävningshjälps konto  90 1950-5

Katastrofbild från Tomelilla:

Glada jag...
Motiveringen lyder som följer:

Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid och förhållande!
Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner.
De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, vill ännu flera vänner fortplantat sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare.
Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse

Fick  denna utmärkelse av Cat och jag blev jätteglad!

Lämnar detta till mina vänner, vars bloggar jag besöker och kommenterar i princip varje dag. Ni vet vilka ni är!!
Så ta till Er denna utmärkelse, som bör hamna i ett av era inlägg! För där hör den hemma!

Lucka nr 18...

Öppnar ni lucka 18 så hittar ni en rätt galen men himla kul tjej vid namn Jenny!! Just nu har hon satt in en intressant lista med "personer man bör känna innan man dör".. Skulle bara önska att det fanns en motivering bakom varje "person" för man börjar ju fundera varför hon valt bl a "en döv person", "en som jobbar på Parrots" och "en robot"..

Jenny, vi behöver en förklaring!! :o)

Julafton...

Har ni fattat att det faktiskt är julafton nästa onsdag?? Alltså, jag har inte riktigt hängt med och börjar känna mig lite lätt stressad över det! Har flera julklappar kvar att köpa men först måste jag komma på vad jag ska köpa! Fattar ni? Jag har inte ens koll på det än.. *suckar*

Har ni fixat allt redan??

En älskarinnas bekännelser...

Bloggen en Älskarinnas bekännelser ligger i koma.. och har gjort det rätt länge nu.. Sista inlägget var den 14 november.

Jag saknar hennes texter. Det har spekulerats om det är sanning eller fejk det hon skriver, men för mig har det inte spelat någon roll. Jag tycker inte speciellt mycket om poesi men det här har varit så nära poesi som man kunnat komma och jag har älskat varje inlägg.. Visst, de har gett mig blandade känslor ibland, men jag har känt något varje gång jag läst hennes texter..

Så nu spekulerar jag i vad som kan ha hänt.
- Har de tagit ut alla sparpengarna och stuckit utomlands? På över en månad??
- Har frun kommit på dem och älskarinnan ligger nu på sjukhus? Shit, hoppas verkligen inte det!
- Har hennes dator kraschat? Och det finns inga andra datorer så långt ögat når??
- Har hon halkat och slagit huvudet i trottarkanten, vilket resulterat i att hon tappat minnet och inte minns sin inloggning?
- Har han bestämt sig för sin fru? Sitter älskarinnan i ett hörn och gråter? Men i över en månad???
- Har hon helt enkelt ledsnat på bloggen? Lever ut sakerna i verkligheten och inte på bloggen?

Ja, frågorna är många och svaren är få... eller typ finns ej!


Äckelpäckel...

Dagens tips:

inte ut i hällregn med lösa hundgodisbitar i fickorna på din vinterjacka (som är gjord för torr snö och kyla, inte regn!)

Vet ni vad som händer med det torra, fina hundgodiset när det blir blött???

Ni vill inte veta, jag lovar!!!

(Jackan är nu i tvättmaskinen! *suck*)

Lucka nr 17...

Denna lucka finner ni hos Fru R. En brutta med ett otroligt svenskt språk! Det är vackert, det är tokigt, det är galet och alldeles, alldeles underbart!! Var hon månne bordellmamma i sitt tidigare liv?? Läs hennes inlägg "Ful-gardiner"!! :o)

Titanic...

Småtittar på Titanic på 3:an.. Det är en ganska otäck film egentligen.. men lovestoryn är ju helt ok!! :o)

Jag minns när jag skulle se den på bio. Alla, som vet hur blödig jag är, hade sagt till mig att ladda med massor av näsdukar.. Sagt och gjort, med väskan full av tåruppsugande servetter satte jag mig och väntade på grinkalaset!
Alla runtomkring mig på bion snörvlade och snyftade högt, men inte jag inte!! (F-n jag som gråter när jag ser sälungar på TV)

Vet ni när jag började hulka? Jo, när ljuset tändes i taket, eftertexterna började rulla och Celine Dion började sjunga "My heart will go on".. tjöt jag!! Fattar ni hur pinsamt det var!! :o)

Varför, vaaaarföööör???

Varför åkte jag hem från mamma? Det här vädret är ju som ett fucking aprilskämt!! Blött, blåsigt och fruktansvärt halkigt!!

Tur att min kropp minns förra veckans minusgrader, röda näsa(Rudolf, släng dig i väggen!), vackra vyer och ett otroligt lugn!! Så jag sätter mig gärna och tittar på alla foton och drömmer tillbaka!!

Saknar min mamma så oerhört mycket!!!

Ooops...

I did it again... jag glömde mina lucköppningar igen... fy på mig!

Lucka nr 15 öppnar vi hos min "syster" Lotta och hennes blogg Dreamsalive. Den är vacker och handlar om inspiration och drömmar, poesi och fina foton. Dessutom verkar en liten kissekatt vara på väg in i hennes liv!

Vi fortsätter med min vän Vivaliva som får kika ut från lucka nr 16. En tjej med förkärlek till inredning, antika saker, "Vänner" på flera sätt och vis och som för tillfället är en glad student!

Sådärja.. då är man back in business igen!! :o)

Svarta hål...

Ena dottern har fysikredovisning i morgon; Svarta hål!  Jag tänkte, "hur mycket kan man säga om det??"

Massor tydligen, det fanns teorier och vetenskapliga förklaringar, Hawkings funderingar och t o m Einstein var inblandad i dessa hål.. *suck*

Mordförsök???

Om man druckit minst en flaska Renat både före och under tiden man framför ett fordon på elva meter med en vikt på hur många fucking ton som helst, ska inte det räknas som kvalificerat mordförsök??

Svenska hjältar...

Jag hade laddat med näsdukar för jag misstänkte att de skulle behövas.

Ett barn skulle beskriva vad en Hjälte var. Han sa: "Om en katt har ramlat upp i ett träd så kommer någon och räddar den!!" 
Ungen var ju för läcker.. ramlat upp i trädet!!!?! Hihi..

Jag vet hur tung en sovande unge på 20 kg är så jag fattar inte att 11-åriga Adam(nu 13) klarade att få upp en medvetslös, fullvuxen man ur sjön!! Imponerande!!

Christoffer!! Såg ni hans ögon? De bara lyste av livsglädje och framåtanda.. F-n att ens tänka på att försöka ta sig till OS hade varit jordens bedrift, men att komma 4:a i OS-finalen, ja det är liksom fucking overkligt!!

Barbro Jönsson sa något väldigt intressant  och skitviktigt: Om någon beter sig fel t ex på bussen och en människa ställer sig upp för att säga ifrån, kom ihåg att ställa dig upp bakom honom eller henne.
Barbro är en tuff brud i åklagarförpackning..

När Tobias skulle hyllas så stals strålkastarljuset av just den lilla kille som Tobias räddat livet på.. Vilken charmör han var, lillgrabben! Och vilken modig man Tobias var! Han riskerade ju verkligen sitt eget liv.

Coola Anders som tog ett ju-jutsugrepp om inbrottstjuven, höll fast honom i tjugo minuter och dessutom säger till tjuven: "jag har varit svensk mästare i ju-jutsu så det är ingen idé att du försöker något!" Jeez, tur att tjuven inte fick tag på de där enorma knivarna som han hade i sin ryggsäck!

Sedan kom Therese och berättade om sitt liv och sitt skötebarn Maskrosbarn. Att ha en sådan uppväxt och trots detta kunna vända det till något positivt; det är värt all uppmuntran. Det är alltför många barn som lever med missbrukande föräldrar och kunskap är viktigt! Så håll dina ögon öppna nu under jul- och nyårshelgen, kanske kan du vara en fristad för ett barn vars föräldrar super till då.

Ja, vad ska man säga om doktor Carl-Axel? Vilket engagemang, vilken osjälviskhet och vilken skillnad hans gärning gjort. Speciellt viktig var hans kunskap som kirurg men också hans kamp emot kvinnlig könsstympning. Jag hoppas att någon tar vid och fortsätter med samma engagemang den dag då Carl-Axel inte finns mer.

Summa summarum, otroliga Svenska hjältar på TV och sjutton tårfyllda näsdukar i sopkorgen! 

Livet ställs på sin spets...

Ibland är Livet hårt och skoningslöst. Och Livet "tar fångar"!
Ibland träffar Livets allvar människor som en blixt från en klar himmel. Eller som en spark i magen.
Ibland hatar man verkligen frasen "det finns en mening med allt".
Ibland finns det faktiskt ingen jävla mening alls!
Ibland känner man stor maktlöshet för allt man kan göra är att vänta och se.

Men jag hyser tillförsikt för jag tror på vetenskapen och på alla de små mirakel som händer när man minst anar det..
Allt kommer att gå bra.. det är faktiskt den enda mening som är värd att notera och det är den som ska användas som ett mantra!
Allt kommer att gå bra!

Jag sänder massor av energi!

Aktiv dödshjälp...

Det har stått mycket i tidningarna om aktiv dödshjälp. Om människor som åker till speciella "dödskliniker" för att ta sitt eget liv. Ska en människa kunna få medicinsk hjälp att ta sitt liv? Det är en stor etisk fundering.

Senast var det en man med ALS som valde att dö istället för att vänta på att dö. Den direkta dödsorsaken är ofta förlorad andningsförmåga. Det betyder ju att du kvävs.

I dagens AB stod det om en helförlamad man som efter olyckan till en början ville dö men som valde livet och njuter av det. Han var kritisk till om Sverige ska tillhandahålla aktiv dödshjälp.

Går dessa två "fall" att jämföra med varandra? I det ena fallet leder sjukdomen, som jag förstått det, till döden men i det andra fallet kan livet bli väldigt långt.

Jag tror inte att dödshjälp är något man bestämmer sig för under en fikapaus.

Men samtidigt kommer frågorna:
- kan en sjuk person bli pressad av anhöriga att "ta sitt liv"? Ett stort arv kan ju påverka!
- Är det viktigt att säkerställa att personen i fråga inte är deprimerad och av den anledning önskar "ta sitt liv"? Behandling med psykofarmaka kanske ger livslusten åter.
- Ska aktiv dödshjälp endast ges vid obotliga, dödliga sjukdomar där lidandet är stort? Vem bedömer när lidandet är tillräckligt stort??
- Kan en äldre människa få välja att "ta sitt liv" endast på grundval att hon/han inte längre klarar sig själv hemma och absolut inte vill bli matad, bytt på och förpassad till ett "långvårdsboende"? Med tanke på AB:s artikelserie "Törs du bli gammal?". Hörde nämligen om en äldre kvinna som sparade på lugnande tabletter, så hon skulle kunna ta dessa när tiden var inne för "långvården".

Jag kan dock se en stor fördel med Aktiv dödshjälp då det verkligen är personens sista vilja:
- Han/hon får själv bestämma när det ska ske och de anhöriga får möjlighet att vara med för att säga farväl. Det är ju många som säger just detta när hågon de älskat hastigt gått bort eller dött då de anhöriga inte var närvarande. Att de är ledsna över att inte ha fått sagt det de ville ha sagt.

Hur känner du? Har du en glasklar åsikt om detta?

Utmärkelse...

Blev jätteglad då jag fick veta att jag fått en utmärkelse av Carina på Inspirera. Jag tackar och bockar.. öh, niger menar jag, fin flicka som jag är!! :o)


"Denna blogg byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid o relationer!

Dessa bloggar är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, kommer ännu fler vänner ha fortplantat sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse..."

Skulle ha velat ge denna utmärkelse till fler än åtta bloggare och det var svårt att välja.. Men valde till slut följande härliga bloggare (utan inbördes ordning!):
- Rubbergirl
- Wiccan
- Dagens Eko
- Anna Backhouse
- The Devil Wears
- Arhammar bokstavligen
- Vivaliva
- Bittes Bus

Kavalkad av bilder...

Hemma hos mamma blev det ju trubbel med inladdningen av mina bilder, så här kommer alla på ett bräde!!
(Klicka på bilderna så ser ni dem lite större..)

   

   

   I väntan på bussen som skulle ta mig hemåt..


Lucka nr 14...

Den här tjejen har jag promotat flera gånger, men det är hon värd!! :o)

Det handlar naturligtvis om Spiderchick. Bakom lucka 14 hittar ni en tjej som ser det lilla i tillvaron och har korta, rappa och oerhört underhållande inlägg.. Missa inte hennes blogg!

Lucka nr 13...

Dagens Lucia blir Dagens Eko. En mysig blogg om vardagen, om dottern och annat som hör livet till..

Detta är kanske hennes dotter Mini !!
 
Bild lånad av pipmugg

Abstinens???

Tänk, jag har överlevt utan mina serier i en hel vecka snart!! Det är ju otroligt.. Mamma har bara 1:an, 2:an, 4:an och 6:an så det enda jag sett är Medium. Har alltså missat Gossip Girl, Cityakuten, DHW och GA. Jag hade en plan om att se DHW hos min kompis här i byn, men Luleå Hockey spelade visst den kvällen så det var prio 1 för dem! :o) Jag har inte ens bett dem hemma spela in ovanstående seriers avsnitt, för när skulle jag hinna se dem??

Här är ett väldans snöfall just nu och typ sex minusgrader. Mamma lär vara uppe och skotta i morgon, troligen innan tuppen ens fattat att det är dags att vakna. Hoppas bara att det inte driver för mycket på vägarna.. hon ska ju skjutsa mig till bussen vid halv 10-tiden.

Så, nästa gång jag skriver är jag hemma igen med fulladdade "batterier"!

C U!

Shortsväder...

Nja, det kanske var lite att ta i, men inte långt ifrån.. Det är nämligen bara 8 minusgrader idag!!! :o) En dag då molnen hänger vid taknocken och snön klibbar som tapetklister på bron..

Veckan mätt i Ansträngning kontra Förmåner; se nedan:

Arbetat:
- Skottat framför garagen, soptunnan och postlådan. Tidsåtgång: 30 minuter
- Burit ner vedklampar till källaren två gånger. Tidsåtgång: 30 minuter.
- Bäddat min säng med sänglinne. Tidsåtgång: 5 minuter.

Erhållit:
- Halvpension = frukost och middag. (Luncherna skippade vi!)
- En snygg tunika, en tröja, en kofta (egentligen julklapp, men wtf).
- 500 kr till bussresan hem
- 500 kr till annat jag "behöver"
- T o r "Taxi"-resa till samhället med fri lunch och annat smått och gott.
- Böcker att läsa (nylånade från Bokbussen)
och
- Obegränsad "surfning" på nätet!!

Erkänn att ansträningen var låg, väldigt låg, ja typ lägre än Glocalnet i jämförelse med förmånerna!! Så här skulle det vara på jobbet också!! :o)
Lucka 11 och 12...

Halkade ju lite efter då jag inte hann in på bloggen igår.. Så här kommer gårdagens och dagens lucka i ett och samma inlägg..

I lucka nr 11 finner vi Monas Universum. En mamma i sina bästa år med bl a en Taliban till 5-åring.. Jag lovar att det blir många glada miner när du läser den här bloggen.. 

Bakom lucka nr 12 döljer sig Bittes Bus. En tjej vars blogg du absolut måste läsa.. Hon skriver väldigt bra om livet! Däremot måste jag kolla med henne hur man hittar de äldre inläggen.. Hon har joxat en del med layouten!! ;o)

Ja, så då var man halvvägs genom kalendern.. :o)

Gårdagen...

Kom hem så sent igår för att orka uppdatera något.. Vi har sprungit i affärer, varit till frissan (mamma), fikat och hälsat på släkten.. I samhället var det riktigt jädra kallt, ja mycket kallare än här i byn. Men, trots det, så var det en riktigt mysig dag!!

Det har visst blivit något "kajk" med att ladda in bilder så jag får göra det när jag kommer hem istället. *surar*Lucka nr 10...

Ikväll är det ju Nobelfest och massor med uppklädda människor visar upp sig för varandra och för tv-publiken.
Jag har kvällen till ära satt på mig långklänningen och klackeskorna, men jävlar vad det drar kallt om benen när jag klapprar ut på bron för att röka!!!!! :o)

Lucka nr 10 handlar inte om en tjej i långklänning och juveler, men stället som hon jobbar på innehåller kanske människor som klär sig så och som gör av med en del pengar. Det handlar om en utvandrare boende i Nevada! En tjej som vandrar mycket och som tar otroligt fina bilder.. Håll tillgodo för här kommer Desertchick!

Kyla...

Idag visade tempen -24 grader!! Det är ganska kallt, det!! Det finns inget dåligt väder (eller jo, regn på vintern!!), bara dåliga kläder.. Så klädda som Michelin-gubbar traskade vi iväg på vår långpromenad.

Det är stor skillnad på kylan här i inlandet kontra kylan vid kusterna. Här är luften torr och det blåser sällan. Det går alltså att klä sig för att skydda sig mot kylan. Så -24 grader här kan nog jämföras med kustens -10 grader och blåst; för luften är oftast så mycket fuktigare.

I morgon åker vi in till samhället för att hälsa på släkten och handla lite julklappar.. Jag har två brorsbarnbarn att hälsa på plus att jag ska klappa på en mage där det tredje brorsbarnbarnet fortfarande ligger och som beräknas komma ut först en bit in på nästa år! :o)

På lördag tar jag bussen hemåt igen efter en veckas rekreation i Norrbotten!

Så gick ännu en dag...

Igår kväll började det snöa och i morse låg det 6-7 cm nysnö på backen.. Hjälpte mamma att skotta lite och sedan kom storebror och röjde med traktorn. Här eldas det i pannan så vi fyllde på i källaren med vedklabbar.. Det går en hel del sådant i den här kylan; idag minus 18 grader!

Den här utsikten hade jag när jag klev upp vid halvåtta-tiden i morse.. Är det inte vackert??


Solen stiger ju inte ovan horisonten överhuvudtaget men månen stod högt på himlen och vi tog en långpromenad igen.. Här kommer några bilder tagna vid 14-tiden idag..


Lite senare på eftermiddagen mörknar himlen men månen lyser upp vår väg!
Tack...

Det är underbart med läsare som snabbt som attan kommer med svar på min fråga!! Tack snälla Cecilia för hjälpen!!

Och tack ni andra som också ville hjälpa men som inte var lika snabba på tangenterna!! ;o) Jag kommer säkert med fler funderingar och behöver då säkerligen er hjälp!!

Utmaning...

Fick denna utmaning av både Cat och Ia och jag ska försöka klara den! :o)

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

Inget av nedanstående har någon inbördes ordning, mest bara en oordning av åtta punkter!! :o))

8 bästa TV-program
1. Cityakuten
2. Desperate housewifes
3. Greys Anatomy
4. Gossip Girl
5. Medium
6. Det okända
7. CSI (absolut EJ Miami!)
8. Vänner

8 tidningar jag läser (ej dagligen)
1. Västerbottens Folkblad
2. Aftonbladet
3. Västerbottens Kuriren
4. Må bra
5. Tara
6. Amelia
7. Allas
8. Klick-bilagan

8 saker som jag gjorde igår. 
Se mitt inlägg från igår

8 saker som jag ser fram emot.
1. Att jag har fyra hela dagar kvar hemma hos mamma
2. Att det snart är julledigt
3. Att få fira jul med min lilla familj
4. Lugn och ro
5. Att fira jul med vänner i Piteå
6. Att det snart blir ljusare och ljusare
7. Att fortsätta med afrikanska dansen
8. Att umgås med mina vänner

8 favoritrestauranger
Utan inbördes ordning (allt beror på vad man är sugen på just då!!)
1. Great Eastern, Umeå
2. Eurasia, Umeå
3. Bishop Arms, Umeå
4. Hotell Gallion, Alanya - deras carbonara was to die for!!
Kan inte komma på några fler...
Den vackraste restaurangen som jag besök heter Kantarelli´s och ligger i Vasa, Finland. Det var underbara målningar på väggen, en liten bäck som rann genom lokalen och fiskar som simmade där. Öppna spisar på flera ställen.. Skitmysigt! Det var väldigt länge sedan jag var där men jag minns att maten var jättegod! Undra om den restaurangen ens finns kvar??

8 saker på min önskelista
Även detta utan inbördes ordning.. det är ju hög prioritet på allt!

1. Att familjen ska få vara friska och glada
2. Att familjen ska ta sig tid att umgås med varandra mer
3. Att våra respektive släkter ska må bra
4. Att barnen lyckas välja rätt skola och utbildning till gymnasiet
5. Att det ska gå dem, och oss, väl i livet
6. Att jag och äkta maken fortsätter att hålla vår kärlek vid liv
7. Att barnkonventionen verkligen följs och alla skulle skriva på
8. Att alla, inkl jag, börjar tänka klimatsmart och inser att vi bara har en jord som vi måst värna om!

En extra dröm är ju att vi får ett Triss-moment á la "Plötsligt händer det!"

Jag utmanar ingen utan säger till alla mina läsare; skriv gärna ner en egen lista på din blogg. Jag skulle med glädje läsa den då!! Och vill du själv utmana någon så finns reglerna högst upp i detta inlägg..

Kategori...

Slänger återigen ut en fråga till mina läsare som själv använder "blogg.se".. Hur kan jag ändra Kategori till att innehålla mer än "allmänt"? Ser att många av er har flera olika kategorier och det är ju himla smart.. Så, please help me!!

Lucka nr 9...

Vill ni läsa om en vardag med stor igenkänningsfaktor? Och om underfundiga barns kommentarer? Mycket humor?

Ja då ska ni "öppna" lucka nr 9 och kika in hos Anna Backhouse !!!

En riktigt loj dag...

- Frukost bestående av kokta ägg, nyvärmda småfrallor och en kopp thé - mums..
- Blogginlägg samt läsning av diverse favvo-bloggar
- Korsordslösning - klurigt!

- Datorna lade av - panik!!! (Men den behövde tydligen bara få vila lite!!)
- Brorsan på besök - nice!
- Långpromenad på 50 minuter i minus 18 grader.. Lite bet kylan i kinderna, men guuuuud så skönt det var med en promenad och att höra knarret under skorna..

- Middag bestående av blodpalt och renkött - se där, då höjde man järnvärdet rejält!!
- Samtal med äkta maken - puss och kram via telenätet..
- En slurk Baileys till Nordnytt - smarrigt!

Så med Baileyssmaken kvar i mun sitter jag och författar detta loja inlägg.. Hoppas ni andra också hade en bra dag!

Lucka nr 8...

Nu har jag tänkt bli lite internationell, eller nordisk i allafall.. En finländsk tjej boende i Sverige.

Så bakom lucka nr 8 hittar vi Laurah som, enligt egen utsago, är "en stackars sate" och som förmodligen snart blir kroniskt hög av alla målarfärgsångor..

Här kommer en tidig hälsning: Hyvää joulua ja onneliista uuta vouta (stavning??) :o)

Lucka 6 & 7...

Nu måste jag jaga ikapp med mina lucköppningar.. Så här kommer nu två luck-bloggar på raken!

Lucka nr 6 tillhör Rubbergirl. En tjej som varit med om det mesta i sitt liv, på gott och ont. Den här bloggen känns ibland som en "spark i magen", då hon skriver väldigt ärligt.. Men den ger också många stunder då man mest sitter och ler..

Bakom lucka nr 7 döljer sig Knivlisa. En skojig tjej.. Uppmanar alla att läsa "Sömnprat" som finns under Katagorier.. Det är Linus nattliga snack.. Totalt hysteriskt kul..

Ha en skön 2:a Advent!!


Vinterbilder...

Det var en underbar palett av färger på himlen idag.. Så mobilen åkte upp och här kommer dagens bilder..

(Klicka på de små bilderna för att se dem i ett större format)

   På väg till ICA, en mil bort..


Äntligen här...

Igår var en rätt dryg dag, hoppade på bussen kl 8.00 på morgonen och framme hos mamma kl 18.00! Väntetiden på 2,5 timmar i Luleå löste jag med en härlig lunch med mina kära kusiner T och M.

Men nu är jag här!!! Yes!

Igår kväll satt jag på mammas bro och lyssnade på tystnaden, tittade på månen och bara njöt! Och i morse när jag vaknade och tittade ut så såg jag ett riktigt "julkortslandskap" med snötyngda granar, en sol vars sken lyser vid horistonen och 18 minusgrader. I just love it!!!

Jag hoppas att jag ska lyckas få in några bilder så ni får se allt det vackra!!

//En redan ostressad Pia :o)

Irriterande...

"Hej, Jag skriver om åldrandet,dvs varför vi åldras och vad vi kan göra åt det. Åldrandet är en sjukdom som dödar 100 000 gamla människor varje dag ofta efter att ha torterat dom i åratal innan. Så spana in min blogg och följ med i hur vi ska besegra åldrandet och förlänga människors liv radikalt"

Ovanstående fick jag som kommentar på mitt NTI-inlägg.. Öhh...

Jag kan förstå att man vill få läsare till sin blogg och det får man ju bl a genom att kommentera på andras bloggar.. Men var någonstans fanns kommentaren på MITT inlägg?? Jag fick ju känslan av att killen inte ens läst det.. Och det är inte ok, tycker jag.. Lite jävla respekt får man väl ändå visa..

Dessutom, jag anser inte att åldrandet är en sjukdom, det är ju naturens gång.  Och hur f-n skulle världen se ut om alla levde tills de var 150 år?? Världen är överbefolkad som den är..

Killen är enligt min mening ute och cyklar och borde sätta på sina stödhjul igen..

Lucka nr 5...

Vill börja med att säga att det här inte är någon inbördes ordning på min beundran för "Luck-bloggarna"!! Många av mina favoriter ser ni ju i länklistan och en del av dem har jag redan promotat rätt bra!! :o)

Men i lucka nr 5 döljer sig en liten gnagare, Kontorsråttan som jobbar på Kommunhuset.. "Betraktelser från ett råttbo"!!

Utmaning...

Blev utmanad av Desertchick att fundera på följande klappar:

Tre hårda klappar:

1. En lamineringsmaskin
2. Böcker
3. Ett ny kökslampa

Tre mjuka klappar:

1.  En fin kofta, svart
2.  En gosig pyjamas
3.  Soffkuddar

Tre viktiga klappar:
1. Att jag och min familj får vara friska och lyckliga
2. Mycket närhet och ömhet
3. Lugn och ro

I min tur utmanar jag Anna B


NTI-gymnasiet...

Vilken skola!! Medialinjen verkar ju kanonbra.. Jag är lite lyrisk men undrar samtidigt vad haken är!! :o)

Skolan är helt ny (startade i augusti) här i stan men har ju funnits runtom i landet i många herrans år.. Det är en liten skola med ca 80 elever som nu går första året. Fräscha, moderna lokaler med supermodern utrustning. Inga långa korridorer med klassrum utan öppna ytor och varje klassrum hade fönster både utåt(tack o lov! Hehehe) och inåt. Studios med hightec-utrustning. Medialinjen delas i två klasser år 2: en som jobbar med tv/film och den andra med grafisk kommunikation, alltså foto bl a. Det är det sistnämnda som min dotter är intresserad av. Det fanns två EC-klasser som läser nätverk och programmering samt en Mediaklass.

Lärarna arbetar mellan 8 och 17 varje dag. Det betyder att när elevernas skoldag är över vid tretiden, så finns lärarna tillgängliga, s k resurstid, mellan 15 och 17. M a o så kan eleven stanna kvar, leta upp berörd lärare och få hjälp med läxor eller förberedelse inför prov. Det förekommer inga lärarlösa lektioner! Det som känns positivt är att dessa läraren är nyanställda(men med yrkeserfarenhet), de verkar ha visioner och lust att lära ut.. I jämförelse med de lärare som jobbat i 20-25 år, som tappat lusten att lära ut och bara väntar på pensionen.. Och ja, det finns sådana, tyvärr!

På skolan har eleverna möjlighet att käka frukost innan lektionerna börjar. Det var ett stort plus. Lunchen äter de på en restaurang i närheten och frukt serveras varje eftermiddag. Ska man orka plugga, så krävs det bra mat..
Alla hade inneskor vilket gjorde att man fick lite "hemmakänsla" i lokalerna. Många av eleverna var där på kvällen och stämningen verkade genuint trevlig. Det blir nog så när det är så få elever. "Alla känner alla" liksom. Det är positivt, tycker jag. Ingen försvinner i mängden och otäckheter som mobbing torde upptäckas rätt snabbt på en sådan här liten skola.

Skolan har gjort en deal med en körskola också. Förhandlingar pågår om att få till ett rabatterat pris på teori- och körlektioner. Men det som är klart i nuläget är att teorilektionerna ska hållas på skolan och när övningskörning ska ske så kommer körskoleläraren med bilen till skolan för att hämta eleven. Smidigt!

Min känsla var "Här skulle jag vilja gå!". Har jag missat något? Eller är den så bra som den verkar vara?


Lucka nr 4...

Under lucka 4 hittar vi Vimmelmamman.

En blogg som griper tag i en, som visar hur verkligheten kan se ut för en person som drabbats av "skitsjukdomen"! En blogg som rör en till skratt, till gråt, till ilska.. Jag tror att jag gått igenom alla stadier av känslor efter att ha läst hennes blogg från första till senaste inlägg. Det tog mig ett par timmar men det var det värt!!

Ta hand om dig själv och varandra! Livet är skört och ingen av oss vet vilka svårigheter vi kanske har framför oss.
Så lev i nuet!

Sjuklingar...

Ena dottern är stenförkyld så både hon och jag var hemma idag. För min del var det en migrän som startade igår kväll, fortsatte hela natten och nådde sin kulmen vid 11-tiden ungefär.. I eftermiddag har jag mest gått och känt mig "bakfull!"! (Trist att känna sig bakfull utan att ha partajat. Det är liksom lite oschysst, eller hur?)

Mina tummar är inte heller som de ska. Det funkar rätt ok att skriva på datorn men att hålla i pennan är mindre kul. Har nada kraft i den så pennan glider ur greppet!! Men det brukar ge med sig och i morgon får jag väl lov att skriva anteckningarna på datorn istället för att använda penna..

Men sen... mmmmm, sen är jag ledig 9 dagar på raken (helgerna inräknade!).. fattar ni hur underbart det ska bli????

En halvmeter snö, minusgrader, långpromenader, fota vackra vinterbilder, slumra en stund mitt på dagen, hälsa på släkt och vänner, lösa korsord och sitta ute på bron och titta på stjärnorna och norrskenet.. Det ska bli såå skönt..

NTI-gymnasiet...

Klockan fem ska jag och min dotter C besöka NTI-gymnasiet. Det är ett av sjutton (17!!!) gymnasieskolor här i stan. Ikväll är det Öppet hus och dottern är intresserad av medieprogrammet.

NTI är en skola som jag aldrig hört talas om så det ska bli spännande att se hur det verkar vara där. Det är inte en jättestor skola och det tycker jag faktiskt är bra.


Hjärtklappning...

Jeeez, min puls slår just nu i tusentio!! Blev nämligen skiträdd nyss.. Jag satt på nedervåningen och läste lite bloggar då jag plötsligt hör min mans kontorsstol gnissla till (vi har en datorplats på övervåningen oxå, där min man brukar sitta och knappa). Blev först förvånad och trodde att äkta mannen kommit hem under tiden jag var på min promenad. Ropade hans namn men fick inget svar..

"Jag inbillar mig", sa jag till mig själv och fortsatte mitt idoga arbete att läsa mina favvo-bloggar.. Då gnisslar det till igen! Och igen! Det lät precis som när någon sitter på stolen och vrider sig lite på den.. 

Då blev jag riktigt rädd! Ropade på min stora, farliga vakthund(moahahahaha..) som fick gå före mig uppför trappan.. Jag älskar min vovve, men är mer rädd om mitt eget skinn!! :o)

Kollade hela övervåningen men hittade naturligtvis ingenting..  Så nu vill jag veta, vem är här på besök??

Förvirringen är total...

Nyss var jag ut med hunden på hennes morgonrunda och den promenaden hade kunnat bli riktigt sevärd (för alla andra!) om jag inte hade fått syn på mig själv i spegeln innan jag gick ut.

Jag stod där i jacka, mössa, vantar, kängor och... ja finn ett fel! Precis, inga byxor! Herregud, jag tyckte väl att det drog om benen trots att jag stod kvar i den varma hallen!!

Tycker ni jag borde uppsöka en läkare??? :o)


Julkalender...

Har sett att det är många som startat en julkalender på sin blogg. Vilken kul grej! Kolla in kalendrarna hos Egoina och Tyskungen. Det är två helt olika bloggar, men jag läser dessa varje dag!

Hm, det kan ju vara min enkla julkalender.. att tipsa er om roliga, allvarliga, coola och härliga bloggar! Lucka 1 och 2 är ju färdiga nu så.. haha, så var man ikapp!

Här kommer lucka nr 3:
The Devil wears En härlig blogg med blandning av allvar och humor.

Och plötsligt, när jag sitter här och skriver, så kom jag på att jag faktiskt åker bort nästa vecka.. Hm, mamma har visserligen bredband men hur ska jag komma ihåg adresserna till mina favvo-bloggar(som jag ska tipsa om) som nu ligger på Favoriter härhemma??

Antingen får jag skriva av alla adresserna eller så får jag göra ett uppsamlingsheat med luckor när jag kommer hem igen.. Öh, jag måste ju skriva upp adresserna förståss.. hur ska jag annars överleva om jag inte får läsa dem varje dag?? :o)

Vad gäller julkalendern på tv så har jag bara sett en trailer och så mycket kan jag säga är att den inte är "my cup of thé"(stavning?) Kanske är det min höga (!) ålder som spelar in igen.. Men å andra sidan så är ju huvudsaken att alla ungar gillar den, för målgruppen är ju inte 40+!!! :o)

De julkalendrar som sitter kvar hos mig är Teskedsgumman, Albert & Herbert, Sunes jul, Pelle Svanslös och Håkan Bråkan. De var både mysiga och roliga, tycker jag.
    

Tänk vad häftig man tyckte att just Teskedsgumman var, ibland liten och ibland stor.. Hur funkade det?? Idag garvar ju ungarna ihjäl sig åt sådan löjlig "trickfilmning". Det är samma med alla gamla Hitchcock-filmerna. Ta t ex Fåglarna.. den var ju skitläbbig när man såg den för första gången(för lääänge sedan), men när man ser den idag så ser man förkrossande tydligt alla "effekter" också!
      
Men jag gillar dem ändå och ena dottern gör det också. Så vi har börjat köpa AB varje torsdag för då får man köpa en av Hitchcocks filmer för en billig peng.. Jag menar, klart vi ska ha hela samlingen, det är ju kultfilmer för sjutton!


Gammal???

Hm, jag undrar om jag börjar bli gammal? Gammal på det sättet att man vaknar skittidigt på mornarna.. Men de äldre (utan att generalisera alls..) somnar till Rapport, vaknar upp vid 23-tiden, går och lägger sig och vaknar igen kl 05,30!! Jag fattar att om man sovit framför tv:n hela kvällen så är man kanske pigg som en mört vid den tiden, men...

... om jag verkligen är vaken hela kvällen, lägger mig vid 22,30-tiden, läser ett bra tag och ÄNDÅ vaknar skittidigt, då är det väl något som är fel? För till skillnad från PRO:arna (ja, jag vet att de kan vara med i SPF oxå!) så vaknar jag inte pigg som en lärka utan är trött till tusen men kan inte somna om.. Det tycker jag är oschysst som f-n!!

Bara en bild...
... innan jag säger God Natt, vänner!


Vägbanor...

Alltså, vägbanorna här i stan är under all kritik! De djupa spåren som blivit då snösörjan frusit till is!

Bussen far som en jojo på vägen.. och det kändes som om whiplashskadan inte var långt borta.. Otäckt när huvudet kränger sidledes och det är ju skitsvårt att parera för man har ingen aning om när det ska rycka till nästa gång.

Kan någon tala om för "ta-hand-om-vägarna-människorna" att det finns något som heter vägskrapa?? Jeeez!!

Chokladexperiment...

I helgen roade äkta mannen och jag oss med att tillverka... en choklad-PV!! (Hm, vad trodde ni att jag skulle skriva? Här har tillverkats två barn, som dessutom kom ut med 11 minuters mellanrum.. Enough is enough!!)

Min vän P hade upplyst oss om att vi måste "temperera" chokladen. Que?? Tydligen skulle man smälta 1/3 av chokladen och sedan röra ner de resterande 2/3 av hackad choklad.. Tur hon sa det, för annars hade vi smält hela skiten!!

Så här blev resultatet:

Inte så pjåkig för att vara första försöket.. Detta är en s k prototyp!! :o)

Tävlingen avgjord...

Det var tyvärr inte så många tävlande men alla hade härliga motiveringar om "den bästa årstiden" och de hade alla gissat rätt på själva stället, Jukkasjärvi. Men Lotta var den som fick till det med den exakta platsen och drämde dessutom till med det utrikiska namnet Main Hall Gallery!!! Så stort GRATTIS till dig, Lotta! Din vinst kommer med posten!

Foto Jan Jordan©
Foto lånat från Ishotellets hemsida. Ett ställe väl värt att besöka.


Botox...

Idag Botoxade jag (eller det var väl läkaren som gjorde det!) bägge mina tummar. Aj som satan!, vad ont det gjorde! Och nu väntar jag bara på att förlamningen ska sätta in och göra mina tummar helt obrukbara för en dag eller två! Men är smärtfri och det är huvudsaken! Yeah!

RSS 2.0