Gamla bilder...

Hittade några fina bilder när jag tittade igenom fotoalbumet.

Här sitter vi framför julgranen, jag och mina äldre bröder.


Mamma och brorsan. Tänka sig att lillgrabben på bilden fyller 50 år nästa söndag.


Ser fram emot att åka upp och fira honom nästa helg.

Lika bra att fly fältet, liksom...

En ung kille från en by i norra Norrland flyttade till Stockholm och gick till ett stort köpcentrum för att söka jobb.
Chefen för köpcentret undrar:
-Har du någon säljerfarenhet?
Killen svarar: -Nååå, jooo... nå ha ja jobba som säljare hemma.
Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och hade bra CV bestämde han sig för att anställa honom.
-Du kan börja i morgon bitti, sa han.
Jag kommer ner efter vi har stängt i morgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag.
Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända. Efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan.
-Hur många affärer gjorde du idag? frågade han.
-En, svarade killen.
Då blev chefen lite fundersam och sa


-Bara en!?Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag. Hur mycket pengar rörde sig affären om?
Killen svarade:

-1.911.138 kr.
Chefen blev mycket överraskad och sa: -En komma nio miljoner??!!! Vad sålde du då till honom?
-Först såld ja en liten metkrok. Sen såld ja en mellanstor metkrok. Därefter såld ja en stor metkrok. Sen blev de ett metspö. När ja sen fråga vars någerscht han sku fisk svara han att han sku åk ner till kusta. Då sa ja att han sku behöv en båt, så vi gick ner till båtavdelningen. Ja såld han den stora Baylinern me dubbla motorer. Sen visa de sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten, så ja to me han till bilavdelningen och såld han den där 4-hjulsdrivna Chevrolet Tahoen.
Chefen, som nu var i chocktillstånd sa:
-Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du lyckades sälja honom en båt och en bil???!!!
-Nej, nej! Han kom in å skull köp tamponger ti sin fru, och då sa ja att han lika gärna kunn åk och fisk, eftersom helgen ändå va förstörd.

Oj, vad tiden går...

Det verkar lätt gå två-tre dagar mellan varje inlägg här på bloggen. Är väldigt imponerad över er, mina läsare, som troget tar er in här. Det tackar jag för!

Om jag summerar veckan så har den, på dagtid, inneburit många timmar på jobbet. På kvällstid har det mest handlat om zumba och att sova.

Igår gick vi på storloppis på Nolia. Jag hittade några böcker, bl a en om Bono, som verkade bra. Johanna fyndade tre filmer och ett fotoalbum. Anna hittade en mössa och ett par skor, hennes första högklackade pjucks. På kvällen satt vi i källarlokalen och pysslade med lite av varje, akrylmålning, tecknande och korttillverkning.

Vaknade ganska sent, det blev en skön sovmorgon. Johanna har superont i ena foten och kan knappt stödja på den, så hon hängde inte med Anna och mig på zumban mitt på dagen. Väl tillbaka hemma bestämde jag mig för att höststäda köket. Fönstren är putsade, höstgardiner upphängda, skåpen torkade.. Check!

Just nu sitter tjejerna och tillverkar örhängen med hjälp av bl a fjädrar. Det är lite kul att att det kommit tillbaka för det var riktigt populärt när jag växte upp! :)

Johannas örhängen
Annas örhängen:

Ibland händer det...

... att någon tar ett fantastiskt foto och att du dessutom råkar se helt okej ut på det! :)

Och det fotot skulle alltså ha legat precis här där jag nu skriver detta! Jag blir vansinnig när jag inte fattar varför vissa bilder(som jag fått av andra) inte går att lägga in på bloggen. Gaaaaah!!! :(

Ni får vänta på snyggbilden, hahaha.. Vi tar en fulbild istället, komplett med fulhatten! Undrar fortfarande vad det fåniga leendet berodde på? Vätskebrist, trötthet, dagdrömmeri? Ja, vem vet.. inte jag! :)

© C Hagman


Saknad och kulturell vandring...

Skypade med dottern i USA. Huvaligen, vad jag saknar henne!! Men försöker undvika att "gå in" i dessa känslor för mycket. För då blir det jättejobbigt! Det känns så skönt att hon trivs så himla bra hos sin värdfamilj. Tyvärr har värdfamiljen precis drabbats av sorg, vilket ju är tungt förstås. Men det ordnar sig och de tar väl hand om henne.
Ett paket lämnar snart Sverige, Carro! :) Love U!

Idag har jag, Johanna och Anna varit på Umedalen och gått en kulturell vandring i Skulpturparken. Här kommer ett potpurri av bilder:

Ett hus byggt av drickabackar
Pyramid


En gigantisk silverkula att spegla sig i


Fastlimmade skor.. nåja, inte alla kanske! :)


Skogspynt
Tre olika vinklar och det ser ut att resultera i en kyss på barnets hjässa!


Ett valv eller en bro.. av stolar!


Ett ensamt barn får sällskap
Det här var ett av de coolaste konstverk jag sett. En person som sitter på marken med sina armar runt benen.
Olika symboler och bokstäver.


Här ses det kinesiska tecknet för skog
Det fanns några braiga och roliga skyltar också


Är man en hängiven fotograf så är man! :)


Jag kan verkligen rekommendera er att besöka Skulpturparken för där fanns fler roliga saker som jag inte visat bilder på.

Höga på socker...

Mår bättre i nacken, men det blev tyvärr ytterligare en dag hemma från jobbet. Suck! Men nu har jag i allfall vilat nacken och huvudet ordentligt. Ska försöka att inte hitta på några dumheter den närmaste tiden! :)

Vi försöker lära vår Anna en massa svenska saker. Att göra chokladbollar(de kallades något annat när jag växte upp!) är väl något som måste göras när man har en utbytesstudent hos sig! Och har man gjort dem så måste man ju testa att de smakar bra också! :) Vi är nog lite höga på socker just nu.


Kvaddad nacke...

Det har inte varit mycket bevänt med mig de senaste dagarna. Att vara i Stockholm tre dagar(onsdag till fredag) och sedan boka in tvättstuga OCH loppisbord under helgen var ingen bra idé. Inte alls. Den påfrestningen klarar inte min nacke. Det vet jag ju. Varför är jag då så otroligt korkad?? :( Jaja, shit happens.. Tur att jag åtminstone var smart nog att se till att en massagetid var bokad hos Gertrud.. till idag!!! :)
Bloggvänsträff och konferens...

Landade i Stockholm på onsdag förmiddag. Tog tunnelbanan till "mitt" Bed & Hostel på Rehnsgatan. Vandrarhemmet har kodlås på ytterdörren o jag har ett uselt sifferminne. Min tanke gick så här: "Bäst att skriva upp de där siffrorna på en lapp som jag kan ha i ciggpaketet när jag går ut och röker"!!

Ett par sekunder senare började jag skratta för mig själv när det "gick upp ett Liljeholmens". Jag behövde ju inte ha en extra lapp någonstans eftersom jag inte längre rökte!! :)

Letade reda på bloggvännen Laila S:s mobilnummer. Slängde iväg ett sms med en fråga om hon hade tid och lust att träffas. Tog sedan tunnelbanan till Medborgarplatsen där jag käkade lunch på Pizza Hut. Laila hörde av sig. Hon satt på pendeln in mot söder. Perfekt!!! Vi bestämde oss för att mötas på Mariatorget. För första gången IRL!

Promenerade längs Hornsgatan(tror jag den heter) och där finns massor av gallerier. Kul att kika in på konst och andra konstiga saker! ;)

Tänk om det här verkligen vore vårt galleri:


Träffade Laila och så gick vi till hennes förra arbetsplats Skapa Hobby. En scrapbookingbutik. Himmel och plättar så mycket roligt de hade där!

I nästan tre timmar satt vi där och surrade massor! Är så glad att jag skickade det där sms:et.. Hon är definitivt en person som jag vill träffa när jag besöker Stockholm framöver! :)

Innan vi skiljdes åt ville jag ta ett foto och jag hoppas att det är okej för Laila att jag lägger ut dessa. De visar bara på vilken härlig energi hon har.. och hur svårt hon har att stå still tillräckligt länge för att en av tjejerna på Skapa Hobby skulle hinna ta ett foto.. med en mobilkamera som inte var hennes egen..

Då blir resultatet så här:


Jag stod visserligen still, men jag skrattade så jag kiknade..


Men skam den som ger sig! Tack fina Laila för att du ville träffa mig..


Promenerade ner till Slussen och ut tll Fotografiska museet.


Passerade en båt som jag tyckte hade ett märkligt namn.. ja, för att vara en båt alltså! ;)


Inne på Fotografiska fanns det coola, chockerande, vackra, märkliga och starka fotografier av flera olika fotografer. Jag är så glad att jag tog mig dit! Strosade runt i ca två timmar. Avslutade med en fika högst upp med utsikt ut mot vattnet. Tog dock ingen bild då jag varit tvungen att ställa mig bland bord med fikande människor! Däremot tog jag en bild när jag kom ut igen!


En ensam fågel mot en blå himmel.


Vid 19-tiden började jag ta mig hemåt, men gjorde ett sista stopp vid Rica Hotell(där jag skulle bo natten efter) för en pratstund med Anita och Gun-Britt från Luleå. Väl tillbaka på vandrarhemmet var jag så fruktansvärt slut att det bara blev ett par sidor i boken innan jag slocknade som ett ljus.

Torsdag och fredag har alltså tillbringats bland kollegor på Rica Hotell. Roligt att träffa alla samordnare igen och, som vanligt, livliga diskussioner kring verksamhetsfrågorna. Det ger otroligt mycket att få var med på dessa arbetsmöten.

Men.. hur roligt det än är att åka iväg så där ett par dagar så är det faktiskt väldigt skönt att komma hem igen. Hem till lagom stora Umeå. Det är energikrävande med all trafik och alla människor därborta i storstaden! ;)


Dessertcatering...

Till Johannas surpriseparty i fredags hade jag fixat dessertcatering. Det var min kollega Pia som anlitades för detta delikata ärende! :) Och det uppdraget skötte hon med bravur. Himmel så gott det var!

Hon dukade upp allt så himla fint, men de bilderna finns naturligtvis sparade i Johannas kamera. Istället får ni hålla tillgodo med en bild på min tallrik. Sju olika godsaker att testa på. Mums, säger jag bara! :)


Förresten.. I onsdags fixade jag en tårta och köpte tårtljus. På kartongen står det att förpackningen innehåller "24 ljus med hållare". Var det dumt av mig att då anta att förpackningen skulle innehålla 24 hållare också? Ja, det var det! Dumt alltså! Antalet hållare var nämligen 12(tolv!)..RSS 2.0