Hanna och hennes suveräna kör...

Rätt kör vann!!! Go Team Hanna!

Så jäkla bra som de var, speciellt med "Eld och vatten" i ett sorts hälsingepolka-stuk!!
Team Bollnäs Foto: TV4
Bild www.tv4.se

Gry och hennes outfits...

OMG, Grys klänning i Körslaget ikväll var ju... ja.. S.N.Y.G.G!!! Jag är nästan chockad, då man är van att se henne i dylika tantkreationer.. Och det var ju sista chansen i det här programmet, så FINALLY är väl ett passande ord!! :o)

Sången om mor...

Ni måste gå in på Desertchicks blogg och lyssna på en sång.. Den sammanfattar verkligen precis ALLT som har med moderskapet att göra!! :o)

Den är fantastisk och jag kan fortfarande inte fatta hur man kan sjunga så jäkla många ord på så kort tid!! I´m impressed!

Morgan Alling...

Var det någon fler än jag som nästan fick tårar i ögonen när Morgan Alling dansade sin slowfox(eller hur det nu stavas?) igår kväll i Let´s Dance?? Det var ju såå vackert!! F-n, vad duktig han är!! Wow!!

Men Magnus blev jag sur på!! Vad f-n höll de på med? Man kunde ju undra om de också hade besökt Circus Cirkör!! 
Jag vet att du är stark, Magnus, för jag följde alla Världens starkaste man-avsnitten när du var med... så mer dans nästa vecka, tack!!! (Öh, inte för att jag tror att Magnus läser min blogg, men...)

Ut med Carl-Jan nästa vecka.. för snälla, det räcker nu...

Hoppas också att både Mojje och Magdalena mår bra efter sina omtumlande akuta sjukdomar..

Undra om Daniel Da Silva och Magdalena funnit varandra, liksom "på riktigt"??

Juha Valjakkala...

Läser i tidningen att Juha Valjakkala(Nikita Fouganthine) får visst sitt livstidsstraff omvandlat till villkorligt! Juha är ju mer ökänd som Åmselemördaren där han utplånade nästan en hel familj!

Hur kan en människa som mördat flera personer, dömts till livstids fängelse och som rymt otaliga gånger få VILLKORLIGT??? Det övergår faktiskt mitt förstånd!!
 

Bild: Expressen

Utmaning...

Coolbettan utmanade mig idag!! Så nu ska jag svara på några frågor..

Vilken mat äter du ofta?
Ofta blir det pasta, vilket inte alls passar mitt försök till GI-ätande. Men jag skulle med glädje byta ut potatis, ris och pasta mot något annat mer GI-vänligt, men jag vet inte till vad!!! Tacos är annars en stor favorit!

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Jag är kass på allt annat i köket frånsett att diska!! Ska man ordna en fest så anmäler jag mig till denna sortens kökstjänst snarare än matlagning.. Jag har några paradrätter - pannkakor(i ugn, märk väl!), tacos och korv & makaroner.. :o)

Var sitter du helst när du bloggar?
På rumpan vid mitt skrivbord. Har en laptop men den är väldigt stationär!! :o)

Köper du ofta Triss?
Nej, men jag svär ofta över att jag ALDRIG VINNER några pengar!!

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Vi hade en underbar semester, jag och dotter J, i turkiska Alanya i somras. Men de skönaste, mest avslappnande semestrarna har varit i Sverige, uppe i norr hos mamma eller i Göteborg.

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Det är nog mest 3:an, 5:an och Discovery.

Reglerna för utmaningen: Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dom på deras bloggar. Be dom kolla in din och låt sedan personen som utmanade dig få veta när du svarat på frågorna/utmaningen!

Jag utmanar följande bloggerskor:
Vivaliva
Dreamsalive
Desertchick
Wiccan

Äntligen...


Inte eggad...

Som ni kanske förstått, genom mina tidigare inlägg, så mår inte min dotter så bra pga körtelfeber!! Stackarn!!
Efter flängande hos läkare, smörjande av hydrocortison och markservice har jag inte orkat läsa så många bloggar de senaste dagarna. 

Dessutom ska vi försöka få in lite läxläsning mellan sömnstunderna.. Nationellt prov i svenska väntar på tisdag.. Jag vet ju att det finns några lärare som läser min blogg. Kastar ut följande fråga till er:

Vad händer om man är sjuk och inte kan göra det nationella provet?? Får man göra det senare? Det känns ju som ett jätteviktigt prov men samtidigt så hör jag vissa som säger att det är bara ett s k "jämförelseprov"..

I´ll be back!! Kram på er!


Äpplen och äpplen...

Stod vid fruktdisken i min ICA-butik och började fundera på skillnaden mellan äpplen och äpplen.. skillnaden i lyster!!
Se själv så förstår ni vad jag menar!!

Erkänn att äpplena på den övre bilden ser mycket saftigare och godare ut genom att glänsa så vackert!!

Men man kan ju undra vilket cancerframkallande "vax" de använt för att få upp den lystern på äpplena!! Scary!! :o(

Dagens citat...

Lena Adelsohn Liljeroth, kulturminister Foto: SPSM

Dagens citat är snott rakt av från VK och det gäller kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths svar på frågan om finanskrisen kommer att drabba filmbranschen:

"Även om man är arbetslös tycker man att det är kul att gå på bio"

Öh, kul?? Det handlar väl för f-n inte om att det är kul. Frågan är väl om de ens har råd!! Och man kan ju diskutera om de som lever på a-kassa prioriterar att gå på bio istället för att köpa hem mjölk till familjen.

Körtelfeber...

Härhemma har jag en dotter som ena veckan hade värsta förkylningen, veckan därpå fick lunginflammation och igår konstaterades med körtelfeber! Dessutom fick hon igår en reaktion på penicillinet vilket gav henne stora sjok av nässelutslag för hela kroppen. I morse såg hon ut som Linda Rosing i läpparna, m a o som om hon överdoserat Restylane!! Utslag på hela kroppen, det kliar överallt och svullnader på hals och i ansikte.
Nu f-n får det väl räcka. Jag tycker så synd om henne!!

Men 12 tabletter Betapred (kortison) och en extra allergitablett verkar ha gjort susen, vad gäller utslagen. De börjar svälla av och blekna alltmer.. men det går sakta!

Och skolan då? Ja, hon har varit där fem dagar sedan vårterminen startade den 8 januari!! Hon har haft hem lite jobb men inte orkat göra speciellt mycket. Nu börjar hon oroa sig för att hon missar alla genomgångar inför nationella proven som är nästa vecka.. Hon tycker att livet är rätt orättvist just nu! Och jag förstår henne! Stumpan!!

Fackeltåg...


Jag gick ett fackeltåg i går för att hedra dem som dog i Förintelsen och för dem som hade lyckan att överleva!
Det var stämningsfullt och jag är så glad att detta kunde utföras utan att några "motdemonstranter" störde.


Foto: Per Landfors

Kyrkan var välfylld och det var en ljus minnestund. Prästen sa vackra ord om att fylla livet med just ljus. Miriam Punhz från Israels ambassad i Stockholm fanns på plats, en kvinna vars föräldrar överlevde Förintelsen. Stämningsfylld sång och musik fick vi av fem ungdomar. Dessutom fick vi en välsignelse läst över oss.
Som en gemensam akt fick alla en möjlighet att tända varsitt ljus för att på sätt flytta mörkrets gränser en bra bit bort.

Det var en person på VK.se som kommenterat fackeltåget och som undrade om det verkligen fanns några överlevande kvar, för om inte, ja då behövde man ju inte ha någon minnesstund. Jag undrar om personen på allvar menar att så fort alla överlevande är borta, så ska vi bara glömma!!  Jag kan inte tro att någon verkligen kan anse det!

Men jag kan meddela att det fanns många överlevande i kyrkan igår. Dessutom fanns många av deras barn och barnbarn representerade där. Som Miriam sa: tänk er in i en överlevandes situation. Att du är helt ensam, du har inga föräldrar, inga syskon, inga mostrar eller fastrar, inga kusiner, inga mor- eller farföräldrar. Det är bara DU själv!

Det är ju fantastiskt att dessa människor inte bara överlevde lägren utan att de också klarade av att skapa sig ett bra liv med sina egna familjer. Jag hyser den största respekt för detta för det kan inte ha varit lätt!

En cool brud...

Coolbettan, denna underbara kvinna som får en att skratta högt både morgon och kväll!!
Hon har gjort en egen liten award som hon uppmanade alla hennes läsare att hämta hos henne...
Bilden är urCOOL och som den stamgäst jag är.. klart jag hämtade hem den till min lilla blogg!!


Öknamn...

"Hej! Surkärringen som skriver bloggen metrobloggen.se/inaktiv gillade visst inte din kommentar och tyckte du var "humorbefriad". Konstigare människa än henne och blogg får man leta efter, enligt min mening. Önskar dig en bra dag :)"

Följande kommentar fick jag från en trevlig Joker. Var ju tvungen att gå in och titta vad Jokern pratade om..

Jo, det var visst en "rolig" historia som jag kommenterat..

Den ena delen av hennes "roliga historia" handlade om Mod och den andra om Stake och det var något om att mannen kommer hem och stinker öl, smäller hustrun på rumpan och säger typ: nu är det din tur, tjockis. Det hade mannen tydligen Stake nog att säga..

Min kommentar på historien gällande mod vs stake, bestod i följande:
"Nr 2 verkar snarare bero på dumhet än stake!! :o)"

För denna kommentar förärades jag, med namn och allt(synd bara att hon inte länkat!!), ett helt inlägg om hur humorbefriad jag var och en fundering över hur långt ner mina mungipor hänger.. Jag borde väl ändå begripa att det var ett skämt!!! :o)

Det är otroligt hur väl hon tror sig känna mig utifrån min lilla kommentar!

För hur kan hon annars anse att jag lever ett "humorbefriat liv", att jag inte kan se "komiken eller sarkasmen i små vardagshändelser" eller att jag nog inte har "samma humorsinne som många av oss andra har"!!!

Hahaha, tillåt mig småle!!!Minnesdag 27 januari...

Det är så många som felaktigt blandar ihop Förintelsen med vad som händer i Mellanöstern just nu.


Förintelsens minnesdag

"Den 27 januari 1945 befriades Auschwitz, ett av nazisternas största koncentrations- och förintelseläger.
50 år senare högtidlighölls minnet av förintelsen för första gången i Sverige. Sedan 1999 har den 27 januari varit en nationell minnesdag och från 2005 har FN deklarerat dagen som en internationell minnesdag över förintelsens offer"


Jag hoppas och tror att morgondagens fackeltåg och minnesstund ska avlöpa utan några incidenter.

Att människor samlas och deklarerar att "detta aldrig kommer att glömmas"!

Att våra överlevande ges möjlighet att bevista minnestunden utan rädsla för hot och trakasserier!

Att vi alla visar respekt både för de överlevande och alla de människor som inte överlevde!


Väntan över...

Så... äntligen kan man slappna av..

Ett flickebarn har sett dagens ljus. Flickan vägde 4,2 kg och var 51 cm lång.
Stort grattis till de stolta föräldrarna!
Längtar efter att få se henne!!


Väntan...

Update: Ingen bebis än!! *suck*


Stockholm...

Läste precis ett inlägg hos Tusen sanningar om hur hon värmde upp för att klara hetsen i Stockholm!! Jag förstår precis vad hon menar.. :o)


Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Stockholms invånare gör en, ibland brutalt, medveten om vissa saker som på något vis är underförstådda.. för alla utom oss tillfälliga besökare!!

- Man SKA hålla till höger(öh, eller var det vänster??) i rulltrappan så att alla stressade människor enkelt kan rusa upp förbi! Oj, så många suckar och irriterade "ursäkta" jag fick höra innan jag fattade att jag faktiskt bröt mot en lag.. åtminstone i Stockholmarnas ögon..

- Man SKA kasta sig in på ett t-banetåg precis när föraren säger "Se upp för dörrarna, dörrarna stängs". Gud nåde om man råkar stå ivägen.. Detta gäller även om det faktiskt bara dröjer en minut innan nästa tåg kommer!! Men vad vet jag? Kanske var detta det ENDA tåg som människan kunde ta för att komma dit hon skulle!!

- Man SKA helst inte tvärstanna för att man såg något kul i ett skyltfönster. Då blir man genast påsprungen och får ägna hela kvällen med att smörja Tigerbalsam på axeln för att få smärtan att försvinna. Studiebesök på Karolinska låg nära till hands!

- När en Stockholmare anser att något ligger lååångt bort, då kan du som norrlänning anta att det betyder typ 1,5 km!
Inte längre än ett stenkast alltså!! :o)

Något som också är intressant var när jag första gången fick en hänvisning till Sergels torg. Jag gick efter vägbeskrivningen och hittade ett torg. Tänkte "öh, det här kan väl ändå inte vara rätt torg". Det var nämligen mycket mindre än jag väntat mig efter att ha sett det på tv!! Detsamma gällde Skansen.. Samma förvåning där..
TV måste använda sig av en otrolig vidvinkel när de filmar!! :o)

Foto lånat hos Erik

Biltrafiken är också ett intressant ämne. De flesta kör som kvalificerade biltjuvar och man inser snabbt att här görs inga lagbrott såsom att korsa gatan innan det verkligen blivit grön gubbe!!! Man har nämligen inte de snabba fötter som krävs för att göra det!! :o)

Jag kan tyckas negativt inställd till Stockholm, men det är jag faktiskt inte. Jag tycker att det är en riktigt trevlig stad med stort utbud av allehanda roliga ting. Jag gillar människorna (när de inte stressar så hemskt), naturen, vattnet och närheten till det mesta. Jag har i vanliga fall ett ganska uselt lokalsinne, men av någon anledning så hittar jag förvånansvärt bra i Stockholms stad (kanske har jag bott här i ett tidigare liv!). Tunnelbanan har alltid skrämt mig lite eftersom jag gärna vill se vart jag är under tiden som jag åker.. Men nu har jag lärt mig att uppskatta t-banan, som ju är ett fantastiskt transportmedel. 
Se hela bilden

När jag ska ner till Stockholm på konferens, så åker jag alltid dagen innan och bor på något billigt vandrarhem den natten. Då har jag en hel dag på mig att botanisera i affärer och annat. Men även jag kan bli förvirrad och om det kan ni läsa här!! :o)

Den 6 februari bilar vi ner till hufvudstaden (70 mil) och det ska bli trevligt. Dotter C ska, tillsammans med kompisen E, se LM.C på Gröna Lund. Är det någon som har ett bra förslag på vad man kan hitta på i Stockholm i februari?

Äckelpäckel...

Så här i magsjuketider..

Har ni tänkt på att det äckligaste på en offentlig toalett egentligen inte är toalettsitsen?
Nej, det är ju spolknappen och kranarna på handfatet som är det!

I väntan på en bebis...

Åh no, det är inte jag som väntar på en bebis! Jag har gjort mitt! Två stycken till priset av en förlossning!
Det var en bra deal, tycker jag. :o)

Nej, det är min brorsdotter det gäller, hon som just nu ligger på Förlossningen. Tyvärr med lite för svaga värkar för att det ska hända något mer än att hon har förbaskat ont!! Så nu väntar vi alla på att ronden ska göras så vi får besked om vad de tänkt sig..
Sätta igång henne, kanske? Spänningen är ooolidlig!! Och just detta moment i graviditeten avundas jag henne inte!! :o)

Sandra Dahlberg...

Råkade hamna på Sandras blogg och upptäckte att hon är en av alla deltagare i programmet "Jag överlevde en japansk tv-show"! Det är ganska kul läsning om hennes och de andra deltagarnas liv i Tokyo.. Om maten, språket och annat kul!
Är lite avundsjuk (inte på maten!) på dem! Jag vill också åka till Japan!


Bild lånad från Sandras blogg.

Magnus väck...

Jag lovade ju att bojkotta Körslaget och det gjorde jag delvis också.. Jag satt vid datorn och hörde bara hur de sjöng! :o)

Är sååå glad över att Team Magnus äntligen åkte ut! Halleluja!!

Nu kan jag nog titta finalen nästa lördag!!

Heather Mills...

Har precis läst Heather Mills bok "Ett enda steg" och blev mäkta förvånad över vad denna kvinna faktiskt åtstadkommit under årens lopp.. Ta bara hennes arbete med att ordna tusentals proteser till amputerade bosatta i krigshärjade länder.
Hon har alltså inte bara processat om att få en massa miljoner vid hennes och Paul McCartneys skilsmässa.

 

"Heather Mills McCartney har upplevt mycket under sitt liv. Med en brutal far och en mor som övergav familjen då Heather var nio år gammal fick hon tidigt ta ett stort ansvar. Hon rymde hemifrån vid fjorton års ålder och levde ett kringflackande liv. Men hon fick kraft att börja om och blev så småningom en framgångsrik modell.
Då inträffar olyckan som kunde ha varit slutet för hennes drömmar - hon förlorar sitt ena ben i en olycka. Men hon ger inte upp, utan fortsätter att arbeta som modell och börjar även engagera sig i kampen mot landminor. Det är under välgörenhetsarbetet som hon träffar ex-Beatlen Paul McCartney"..

Läs gärna boken. men tänk på att nuförtiden kan man ju aldrig vara säker på att det som står i en s k "sann" bok verkligen är sant..  *ler ironiskt*


Victoria´s secret...

Vem är Victoria?? Ja, det kan man ju fråga sig.. Hennes hemligheter är då inte hennes underkläder då de döljer, i princip, nothing!!!

Mest imponerad är jag av Heidi Klum. Att hon fått tre barn syns det ju knappt ett spår av.. Förhoppningsvis har hon fått tillbaka figuren genom att träna och äta sunt.. samt av att ha sprungit och jagat tre ungar!!

Foto lånat av: The Sydney Morning Herald

Själv hävdar jag dock att min, inte allför platta mage beror på att jag faktiskt fött tvillingar. Att det är 15 år sedan, det tycker jag är mindre viktigt att tala om!! :o)

Mäktigt träd...


Volvo...

Nog är det märkligt att VD:ar kan plocka ut enorma bonusar samtidigt som företaget varslar otaliga människor!Visst, ett avtal är ett avtal! Men hur är det möjligt att kunna sova gott på nätterna om man, som Volvos vd Leif Johansson,  kan plocka ut en bonus på 18,8 miljoner kronor samtidigt som tusentals andra ligger sömnlösa av helt andra orsaker??? Jag förstår det inte..

Tänk vad man kunnat göra med 18,8 miljoner! Och då menar jag inte resa, byta bil, radera ut sina skulder eller köpa en häst!!

Nej, använd dessa 18 miljoner (Leif kan få 800 000 i bonus, det räcker gott!) och ge de människor som inget hellre vill än gå i pension den möjligheten. De har jobbat och slitit i många år och att kunna få gå i pension medan de ännu har kraft och ork kvar; det vore väl toppen! På så sätt kan de yngre få möjlighet att jobba kvar i företaget. De yngre som kanske har både småbarn och hus!

Men än har inte Leif Johansson fått dessa pengar, så tid finns att faktiskt göra "det enda rätta"!!!


Let´s dance-analys...

Här kommer min analys av kvällen danslekar!! Alla bilder lånade från TV4

Är det någon annan som tänker på Anni-Frid i ABBA när ni ser Magdalena Graaf?? De är ju egentligen inte så lika varandra, men något är det i allafall... Jag tror nog att Maggan kan göra en "Mat-Tina" om hon får stanna kvar.. dvs släppa loss och köra på alla cylindrar!


Min favorit Magnus är bäst och levererade ikväll också! Yes! Är fortfarande imponerad över att denna stora man kan röra sig så smidigt med den lilla kvinnan!! :o)


Lilla Bella... förra veckan var hon ju ok, men ikväll... en mer saktelig jive har jag aldrig sett!! Och kan ingen få henne att sluta fnittra!!! Men hon är definitivt inte sämst.. nä, för det tycker jag att George Scott är!
 

Åh, denna Carl-Jan.. Jag förstår, ärligt talat, inte vad alla pratar om.. att han är så charmig och gentlemannamässig.. 
Jeeez, håren reser sig på armarna på mig varje gång han öppnar munnen!! Och det är inte av välbehag! Han kan gärna få åka hem, han med!


Lilla Kitty - jag är glad att hon skärpte till sig och inte var lika flamsig som förra veckan. För då hade hon gärna fått åka ut.. Jag vill se det där jävlar-anamma-nu-ska-jag-visa-juryn-vad-jag-kan-attityden!! Och det visade hon ikväll.. Även om det behövs mer träning.. både på attityden och dansen!


Morgan och Niclas är på delad andraplats på min favoritlista. Att kunna göra en så jäkla bra dans med så lite träning, det är stort!
 

Tobias kan det där med att charma de mogna kvinnorna. Bettan är då alldeles tagen av hans uppmärksamhet. Men det gör tydligen susen för oj vad det går framåt för henne.. Det tar sig även för Hasse Aro.. Undra om det beror på peppning från Leif GW Persson???
  

När det gäller Laila Bagge så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka.. Kunde hon dansa en massa innan programmet, har hon varit lärare och spelar det någon roll egentligen, då det här är pardanser som hon förmodligen inte dansat förut? Det är klart att om man dansat mycket förut så har man takt i kroppen, man har lärt sig ta koreografi osv.. Nåja, nu är hon med i allafall och duktig är hon.. Vi får väl se hur långt det räcker.. Det finns underdogs som slåss för att erövra topplaceringarna!! :o)


Update:
Så var sista dansen dansad för Blondinbella! Nästan så jag måste gå in och läsa vad som står i hennes inlägg ikväll!! Nästan, sa jag, bara nästan!! :o)
     

Alster...

Har ju två underbara döttrar, C och J. De är naturligtvis de finaste som finns på denna jord! Dessutom är de talangfulla på många sätt och vis. Men deras favorithobbies just nu är att fotografera och teckna.

Har inte lyckats få dotter C att skicka några bilder till mig än. Har sagt att jag vill lägga in några av dem på bloggen.. Vet inte om det är därför som hon förhalar det hela!! :o)

Men jag har lyckats fota av två av dotter J:s teckningar. Så håll tillgodo..Jag är helt kär i den rosa lilla fisken!!! :o)

Så änglalikt!!Orkidé...

Om jag köper hem en blomma så blommar den endast den gången, aldrig mer! Så därför kör jag oftast bara med de icke-blommande sorterna! Hos mig är det också härdning som gäller.. den blomma som inte klarar min "camp" är en looser!!

Så här vacker skulle alltså inte en så delikat sak som en orkidé se ut hemma hos mig.. Nej, den skulle nog bara bestå av en ful, brun pinne.. Men nu är det inte jag utan kollega A som är ansvarig för den.. Och jag tror jobbets orkidé är oerhört tacksam över detta!!

Jag tycker att orkidéernas blommor är väldigt vackra. Däremot gillar jag inte rötterna som sticker upp från krukan. De påminner mig nämligen om spindelben och det känns lite läskigt! :o)

Id-kort...

Min kollega P sa något intressant häromveckan. Nåja, det brukar faktiskt komma intressanta saker från henne varje dag!! :o)

Men just den här gången handlade det om bussresor.. Bussbolaget jobbar mer och mer för att komma bort från att handha kontanter på bussarna. Med tanke på att en bussföraren alldeles nyligen var utsatt för ett väpnat rån, så är det nog en smart idé!

Men det intressanta är att när man på bussen köper ett gäng resor med sitt VISA kort så behöver man inte visa leg! Överallt annars måste du visa leg för att kunna handla, men det gäller tydligen inte på bussen! Det betyder ju att jag skulle kunna använda en annan människas kort utan problem..

Hm, undra vems kort jag kan få tag på?? Skämt åsido, lite konstigt är det ju...


Singelpappan...

Häromdagen skrev jag om Singelpappan och nu finns det en artikel i Aftonbladet om honom.
Läs gärna den och kika in på hans blogg! Både artikeln och hans blogg ger oss alla lite perspektiv på vad som egentligen är det viktiga i våra liv!

Fin dikt...

Jag fick en dikt i kommentarrutan igår. Det var min vän C som hittat den på nätet och tyckte att den passade mig! :o)

Livet

Livet har många dimensioner
Varför leva bara på ytan
Gå bortom vardagen
Öppna mot det okända

Upptäck spännande nyfikenhet
Följ en tankegång och utmaningen bortom
Kanske ditt medvetande vidgas
Det blir högre i tak i ditt inre
(Monica)

Önskar att jag visste vem som skrivit den för då hade jag satt det namnet under dikten. Det är många, vars alster blir kopierade och som inte får "äran" för det fina de gjort.. Jag tycker det är superviktigt!!

Det är likadant med foton; om nu någon mot förmodan skulle vilja kopiera ett fotografi som jag tagit så tycker jag det är ok, under förutsättning att personen talar om att det är jag som tagit det.

Tillägg: fick av C veta att det enda som stod under dikten var "Monica"..


Blää för idag...

Vaknade inatt av en djävulsk migrän, halva ansiktet bortdomnat och en nackvärk som inte var att leka med! Sms till jobbet och intag av värktablett. Spikmatta en halvtimme. "Medvetslös" till efter elva. "Bakfull" fram till nu!
Så.. roligare kan man ju ha det!! :o(

Däremot har min man varit underbart hurtig idag. Han slutade vid lunch och har städat hela huset. Puss på dig!!
Det känns fantastiskt att veta att lördagen inte behöver ägnas åt dammsugning och skurning(hm, heter det så??!!)..

Hektisk dag...

Jag säger bara: I´m sorry!

Är ledsen att jag inte skrivit något fyndigt eller otroligt inspirerande inlägg idag!
Är ledsen över att jag inte hunnit läsa era fyndiga och otroligt inspirerande inlägg idag!

Det har varit en hektisk dag och kom hem först vid halvtio-tiden.. Röjde köket och gjorde gymnasievalet med ena dottern.
Det är alles vad jag mäktar med ikväll.. förutom att skriva den här lilla förklaringen till min osynlighet idag!

C U.. typ i morgon! *gäspar högljutt*

Coolbettan funnen...

Thank you, thank you!!! Men jag undrar fortfarande vart jag hamnade igår när jag försökte hitta hennes sida????
Nåja, skit samma, she´s back!! :o)

Kvinnligt och manligt bloggande...

 Jag kom på en sak idag.. Jag läser nog mest bloggar skrivna av kvinnor! (Eller i allafall så tror jag att de är det.. på Internet kan ju vem som helst luras!! Hehehe..) Förmodligen är det igenkänningsfaktorn som spelar stor roll till varför jag gör det..

Så idag tänkte jag framhäva mina favoriter bland de manliga bloggarna:

Jonas - en nybliven sambo som gör sin "första" dag i skolan just idag! En rolig prick på väg in i "vuxenlivet". ;o)

Singelpappa - en man med något oerhört tragiskt i sin ryggsäck, men som ändå lyckats se det positiva i tillvaron tillsammans med dottern. En man som vägrar "offerkofta"!

Daddy - en pappa som kämpar för att få vara förälder på lika villkor. Som visar att det alltid finns två sidor (läs versioner) av samma mynt. Här diskuteras även böckerna "Gömda" och "När blodsband brister"..

Abbes pappa - en blogg som berör och inspirerar. Handlar om Abbe och hans sjukdom, men även massor av vardagliga och skojiga inlägg.

Arhammar - en blogg med tänkvärda inlägg, vackra bilder, gamla vykort och annat smått och gott.

Pappa B - enligt sig själv Sveriges gladaste man.. om han inte retar upp sig över orättvisor alltså! ;o) Vackra bilder och fyndiga inlägg skriven av en man i sina bästa år!

Coolbettan, var är du???

Efterlysning!! Jag har tappat bort en av mina favoritbloggare.. Så, Bettan, om du ser detta - var är du? Hur hittar jag dig igen?? Hamnar bara på en sida som heter One.com och där står bara att domännamnet coolbettan.se är upptaget..
Herregud, jag är ju bara en amatör.. jag fattar inte sånt här!! :o)

Independence Day...

Har sett filmen flera gånger och min favoritscen är när Will Smith släpar en alien genom öknen.. Hilarious!! :o)

Men man börjar ju fundera lite.. Tror ni att det existerar aliens och UFO:n?? Finns det liv på andra planeter?

    

Afrikansk dans...

Så var jag äntligen igång igen!! Åh, vad roligt det var att dansa idag och jag märkte hur mycket jag egentligen saknat detta(har inte dansat sedan i mitten av december). Dessutom har de ökat på med afro-pass; nu finns det möjlighet att dansa även på torsdagar.. Det är perfekt!!

Den härliga bilden är lånad från: Kurser.se


Lunginflammation...

Japp, nu har dottern varit sjuk i över en vecka och domen kom idag då läkaren sa: Lunginflammation!! Så nu är det penicillin i 10 dagar. Stackarn!! :o(

Har absolut ingen erfarenhet av detta förutom ett minne av en granntjej som kippade efter andan, gick som om hon var 97 år , var hög på feber och knappt orkade prata.. Dottern har haft snuva, hosta, huvudvärk, ont i kroppen och mått illa men däremot ingen feber! Trodde att hon åkt på ett ordentligt virus eller influensa.

Tänk om jag hade vetat att lunginflammation kan ge symtom som illamående och ont i magen och att man inte alls behöver ha feber!! Tydligen kan det lätt förväxlas med blindtarmsinflammation, speciellt hos barn.. Nåja, nu vet jag!!

Idrottsgalan...

So far...

Det bästa: En STIM-galen Robert Gustavsson som "Per Gessle". Men det var inte så kul med anspelningen på Tessans baddräkt.. Floppar kan man hoppa över, tycker jag. Spelet mellan R och B bakom kulisserna var ju rätt kul..

Det mest irriterande: Annelie Alhankos örhänge som "slog takten" i hennes mikrofon.. jag tog inte in vad hon sa utan hörde bara ett lätt dunk-dunk-dunk hela tiden!

Om mina känslor får bestämma så är det Kalla som får Jerringpriset. Ingen annan finalist ger mig sådan "ståpäls" och ögonen fulla av tårar som när jag ser hennes race uppför slalombacken!


Vinter...

En liten fluffig vinterbild!!


Sjukan...

Pratade med svärmor idag.. Hon ligger fortfarande kvar på sjukhuset och mår tyvärr inte alltför prima. Ont i magen, migrän, feber och en deppighet över att inte få åka hem.. Hon har legat inne i två veckor nu men i morgon ska hon flytta till ett sjukhus närmare hemmet. Det blir bra, tror jag, för då kan besöken av de närmaste öka..

Om vi bara bodde närmare.. men vi har tyvärr över 80 mil enkel väg så det funkar ju inte att åka ner.. Men då får man prata i telefon istället och hoppas att ens samtal kan pigga upp nästan lika mycket som om vi var där.

Jag vet att svärmor läser min blogg och även om det kan ta ett par dagar innan hon är hemma igen, så vill jag sätta in en hälsning till henne här:Jag är en sådan kontrollfreak, så jag vill gärna se hur det står till med människor jag bryr mig om. Gärna prata med en sköterska eller läkare för att slippa andrahansinformation.

Jag minns när pappa opererade sig här i Umeå och var tvungen att ligga på IVA i sex dygn. Jag var rätt lugn för jag var ju på plats och såg hur han mådde(ganska bra alltså). Men de andra, som befanns sig 50 mil härifrån, var ju så oroliga över att han låg kvar på IVA så länge.

Sänder nu en energifylld tanke till svärmor och alla andra som är sjuka.  Må ni tillfriskna snabbt!

Geografi...

Har suttit vid kökdsbordet ett bra tag och hjälpt dottern att plugga till sitt geografiprov. Oops, det fanns visst länder som jag aldrig hade hört talas om!!!

Men geografi är sannerligen inte min starka sida.. Har alltid haft svårt att veta var alla landskap nedanför Västernorrland ligger och ännu mindre var alla städer är belägna.. Därför blir människor söder om Sundsvall ofta "sörlänningar" för mig!
Här har vi bara tre landskap att hålla reda på, i det som kallas Norra Norrland, nämligen Norrbotten, Västerbotten och Lappland. 

Nyckelns gåta, del II...

Här kommer del II på min berättelse om Nyckeln.

Du som inte har läst del I bör läsa om min pappas död här och om nyckeln här för annars tror jag inte att du hänger med särskilt bra.

Då detta utspelar sig är jag hemma helt sjukskriven pga min hand. Barnen är på skolan så jag är ensam hemma med hunden. Pratade med min vän C, då vi stod på varsin bro och rökte. Plötsligt kom jag ihåg den, Nyckeln. Jag frågade C om vi kunde testa hennes krafter, om hon kunde få kontakt med min pappa genom att hålla i nyckeln.. C är ju min lilla "gårdshäxa"! :o)

Sagt och gjort, jag hämtade nyckeln och gick hem till henne. Det må tilläggas att hon aldrig träffat min pappa och inte visste nämnvärt mycket om honom. Hon hade inte ens hört talas om denna nyckel förut.

Vi satte oss i vardagsrummet, jag lite snett bakom henne. Det var medvetet då jag inte ville att hon skulle kunna se på mig om det hon sa stämde eller inte.. Men det hade jag inte behövt för hon satt och blundade hela tiden.. Vi satt tyst en lång stund och sedan sa hon plötsligt:

"Det är så konstigt, för jag ser en gammal affär, men det märkliga är att det står en bil där. Jag förstår inte riktigt".
Jeeez, att jag inte föll ur fåtöljen av chock. Kunde det bli mer klockrent.. Sedan kommer det beskrivningar på människor som jag ganska enkelt kunde förstå var min farmor och pappas bästa vän.

Sen kom nästa chock, då C sa så här: "Han gör något med håret, flera gånger om dagen. Han drar fingrarna genom sitt hår, ungefär som när man sätter i brylkräm". När jag såg henne dra handen genom håret fick jag "ståpäls", som Gunde Svan sa en gång. Det var som att se min pappas rörelse men i C:s skepnad! Det var lite spooky!

Min pappa hade nämligen en lock, eller "våg", i håret och den höll han på plats genom att blöta sina händer och dra dessa genom "vågen". Detta gjorde han otaliga gånger om dagen. När han var yngre hölls troligen "vågen" på plats av brylkräm, som var vanligt då. På senare år använde han vanlig hårmousse! :o) Det var den här upplysningen som verkligen övertygade mig om att vi faktiskt hade kontakt med pappa!

Efter lite andra upplysningar så kommer då den tredje klockrena saken. Hon säger då att "Jan.. nånting... han ska vara rädd om sin hälsa och uppsöka läkare för sitt ben". Jag fattade ingenting! Men efteråt när jag ringde upp min brorsa för att berätta det här för honom så blev han först tyst och sedan frågade han: "Vilken tid var du hos henne?" Jag svarade honom att det nog var mitt på dagen.. Då berättade han för mig att han några dagar innan ramlat från en byggställning och gjort illa sig i benet och hade varit hos läkaren vid 14-tiden samma dag som jag varit hos C!!
Dessutom heter han Jan i andranamn!!

Det sista C berättar är att min pappa vill få fram något positivt med en t-shirt. Han hade visat bilden av t-shirten flera gånger under hennes "läsning" men hon hade inte förstått vad han menade. Så hon säger så här: "han visar mig en t-shirt, det är något positivt, men jag fattar inte vad han menar. Fattar du?".. Jaaa, jag förstod precis och blev jätteglad över att han också verkade glad. Vi begravde nämligen pappa klädd i bland annat hans favorit t-shirt med ett tryck av en älg mitt på bröstet.

Den här "läsningen" övertygade mig om att det inte finns någon död. Att det finns en möjlighet att ändå finnas kvar, även om det inte är i fysisk form. Det fanns delar i det hon berättade som kunde gällt min pappa likväl en halv miljon andra människor, självklart.

Men det som övertygade mig var de saker jag nyss beskrivit.. Det var saker som hon absolut inte kunnat få reda på i förväg, vare sig av mig eller någon annan. Alla väljer ju vad den vill tro på. Det här är min tro och det känns rätt!

I´m in chock...

Team Wells åkte ur körslaget och härmed kommer jag att bojkotta resten av programserien!
Jag fattar f-n ingenting! Nada!

Det är ju helt otroligt att Team Magnus är kvar. Menlös, svag, enformig är de ord jag vill använda om dem! Men Magnus har nog en hel del som röstar på honom.. Och tävlingen är ju upplagd så.. kör med flest röster stannar!

Roberts kör kommer nog att få sina gig och sin stund i rampljuset ändå. Misstänker att kören får gästspela under Rhapsody-turnén..

Åh, Gry...

OMG! Sitter i soffan och stönar högt när Gry dyker upp i rutan.. Och stönet är definitivt inte av det positiva slaget..

Jag vet att det finns något som kallas för "ballongkjol" men Grys kjol tog det uttrycket till oanade höjder.
Det är snarare en varmluftsballong det är frågan om vad gäller kreationen i kvällens Körslag. Jeeez!

Pizza...

Intag av pizza till middag.. inte bra när man sedan lägger till dagens otroliga inaktivitet av kroppen, bortsett fingrar och en halv hjärna möjligen.

Nä, det här duger inte. På med kläderna och ut med hunden på en långpromenad; det är vad som krävs nu!
För att piggna till lite.. så jag orkar slänga mig ner i soffan för att kolla Körslaget på TV vid åtta!! :o)

Det är tur att jag bokat in dans och core på tisdag för kroppen förfaller i en rasande fart..

Brangelina...

Undra om de får en kick av att adoptera barn från andra länder? Brangelina alltså.. Nu satsar de på barn nr 7. Jag vet inte, men det känns lite sådär!!

 Foto

Det känns lite som om det är en sport de utövar, att skaffa ett barn från alla jordens världsdelar?
De har i definitivt startat en trend, en adoptionstrend.. Madonna har gjort det. Nicole Richie vill, Beckhamns vill.. ja, många är kändisarna som uttryckt sin önskan om adoption.
 
Blir det så bra alla gånger? Nja, troligen inte alltid. Och man funderar ju om dessa kändisar verkligen behöver gå igenom samma utredningar som alla andra måste göra, för att sedan få vänta i evigheter innan de får besked om ett barn.

Jag bara hoppas att de har goda motiv och barnets bästa uppsatt som prio nr 1.

Volter...

Läste en artikel om en motorstjärna som rasade ut för ett stup med sin bil i Dakarrally.. "Vi gjorde 30 volter", säger Eje Elgh(!) till reportern.

Jag tänker att han måste haft en enorm sinnesnärvaro att sitta i bilen och räkna "1, 2, 3..." osv och när bilen stannat hunnit till "30 precis.."! Jag tror att jag hade tappat räkningen efter två volter!

Namninsamling...

Gå gärna in på den här sidan. Det gäller en namninsamling mot de nya sjukskrivningsreglerna.

Piffa upp bloggen...

Eftersom jag inte får något annat gjort än att sitta vid datorn kan jag ju passa på att kasta ut några frågor till er läsare.

Hur ändrar jag typsnitt och storlek på min text?

Hur gör jag för att kunna använda andra färger än denna trista svarta färg?

Hur gör jag för att lägga in t ex en klocka i kanten på min blogg?

Hur gör jag för att spara ner hela min blogg?

Hur gör jag för att klassa ett inlägg till att gälla fler kategorier än en?
T ex både "allvar" OCH "fotografier"..

//Help, I need somebody.. ´s help..


Lördag = slödag!!!

Varenda lördag morgon känns det som om luften gått ur mig.. Jag brukar sällan få något gjort förrän sent på eftermiddagen och som det känns nu så blir det nog "same procedure" idag!! *suckar tungt*

Egentligen vet jag inte vad jag borde ha gjort istället för att sitta här framför datorn och blogga.. Men jag har svårt för att låta en hel dag gå utan att "göra någonting"!! Har nog det här "duktighetssyndromet"; jag ska kunna summera min kväll genom att tänka "det här har jag gjort idag.. bra jobbat!" Tycker det är jobbigt att säga "idag har jag inte gjort ett skit"!

Men det är väl som kallas "att bara vara" och det är väl en process i att lära sig det..

Award...

Men oj.. ännu en award av Nippertippan. Jag är överväldigad och både niger och bugar djupt!! :o)Hennes motivering är: "denna person har en blogg som jag gärna vill läsa och följa och som gör bloggandet till ett givande socialt nätverkande på ett kreativt och lärorikt sätt"..

Jag vill gärna ge denna vidare till följande bloggare som får sina egna motiveringar!

CoolBettan - hon är verkligen kreativ, bl a i sina försök att förföra sin man!
Spiderchick - hon ser till det "lilla" i vardagen och förmedlar det med sina härliga och underfundiga inlägg!
The Devil wears - en klok kvinna som gör lysande recensioner av det mesta i livet, både små och stora saker!
Singelpappa...

Jag vill att ni alla går in på Singelpappans blogg och läser.. Inläggen gav mig en klump i halsen, hugg i hjärtat men samtidigt ett leende på läpparna. En blogg som berör på mer än ett sätt!!

Let´s dance...

Jag har nog fått en ny favorit i Let´s dance! Det är Magnus Samuelsson.. Vilket kraftpaket och vilken stil!!

För att inte tala om Idol-Laila, hon var ju sketaduktig, I´m impressed!!!

Det var nog rätt person som åkte ut, för Linda hade jag helt glömt att hon ens var med.. och då kan hon ju inte sticka ut speciellt mycket!!!

Carl-Jan har jag bara svårt för... har svårt att lyssna på honom när han pratar och... svårt att se honom.. öhh.. dansa!

Elisabeth verkar ha blivit allvarligt betuttad i Tobias.. Toyboy-varning!! :o)

To be continued, I guess!!

Felköp...

Hörde på nyheterna nyss om en kvinna som köpt en svart häst. Hästen levererades till henne och skulle användas på olika utställningar. Döm om hennes förvåning när hon upptäckte att hästen var svartmålad!!!
Hon har nu stämt försäljaren. Nähä?!

Man undrar hur säljaren tänkte egentligen? Att hon inte skulle upptäcka det?? Det är ungefär lika dumt som när läkaren säger till ett barn "Mmmm, den här medicinen smakar jättegott, den smakar jordgubb.. mmmmm". Fattar de inte att de är genomskådade så fort ungen fått medicinen i munnen? För att det i verkligheten är sketaäckligt!!!

Trött...

Dagen i dag var en seg dag och kväll.. Så seg att jag inte ens orkat läsa igenom mina favoritbloggar, än mindre blogga själv. Jag kommer igen i morgon.. Promise! Nattinatti!

Traumatiserade möss...

De senaste två inläggen var allvarliga och tunga.. så nu får det här inlägget bli av det mer lättsamma slaget.

Följande läste jag i PS! häromdagen:

"Kinesiska och amerikanska forskare har hittat ett enzym som raderar otäcka upplevelser från minnesbanken utan att skada resten av hjärnan. Hittills har det bara testats på möss, men forskarna tror att de kan hitta en medicin mot traumatiska minnen även för människor i framtiden".

Wow, de måste ju haft dr Dolittle anställd under forskningstiden!!

För hur har de annars fått veta att mössen inte minns det otäcka som hänt dem?? Märkligt....
Mus 
Bild lånad från http://www.biogerontologi.se/

V som i Volvo...

= Varsel!!

Det är tryckt stämning här i Umeå efter att 670 personer till varslats på Volvo Lastvagnar.  I höstas var det 520 stycken som fick veta att de kanske blir av med sin anställning. Det är nästan en halvering av fabrikens totala arbetskraft.

Jag lider så med dessa människor. Många är unga, småbarnsföräldrar som nyligen kanske köpt hus. Dessutom finns det många par där båda jobbar på Volvo och där bägge varslats. Vissa kanske tvingas sälja sitt hus? Men vem har råd att köpa hus i dagens läge?

Min man arbetar också på Volvo, men än så länge är han trygg; han har jobbat där sedan -84. Men fortsätter Volvos försäljning att gå så här dåligt.. ja då vet man ju aldrig vad som händer framöver.

Det är ju inte bara Volvoarbetarna som får det tufft. Alla underleverantörer(ofta mindre företag) tappar en stor kund och är säkert tvingade att avskeda folk.. Sådant här sprider sig tyvärr som "ringar på vattnet".

Israel, Palestina och Gaza...

Jag har alldeles för lite kunskap för att ha några synpunkter på den djupa konflikten som pågår i Mellanöstern, men jag har några synpunkter vad gäller rapporteringen (och effekterna det får) kring denna oerhört upptrappade och tragiska konflikt. Jag varken kan eller vill välja "sida", dels pga min okunskap, dels för att jag anser att det inte är "ens fel att två träter". Min tanke finns däremot hos alla oskyldiga människor, på bägge sidorna. Tanken finns särskilt hos alla barn som drabbats.

Men jag har länge funderat över varför rapporteringen om vad som händer i Israel, Palestina och främst i Gaza är så ensidig. Sveriges media och press verkar nästan alla ta ställning MOT Israel. Varför?

Palestinierna lider och dödstalet stiger och det är fruktansvärt det som händer, framför allt i Gaza. Ingen människa, oavsett landstillhörighet, ska behöva lida som de gör! Men nästan aldrig talas det om hur många som också dödas och skadas när Hamas, som klassas som en terrororganisation, skjuter sina raketer mot de civila i Israel. Israelerna lider också. De är, liksom palestinierna, också förtvivlade över sina döda och skadade anhöriga. De döda och skadade israeliska soldaterna är, liksom de palestinska, någons son eller dotter, bror eller syster.

Om någon uttrycker sin åsikt om att stödja Israels kamp MOT Hamas(och inte mot det palestinska folket); ja, då blir det nästan lynchstämning. Varför? Är det rätt att barn får glopord kastade efter sig? Att ett dagisbarn säger "mina föräldrar hatar dina föräldrar" till ett annat barn? Vill vi inte att alla barn ska få växa upp i fred och harmoni?

För hat föder ännu mera hat.. och det är väl det sista den här konflikten behöver!


Är jag vuxen, eller???

I morgon har jag en träff.. jajamen.. med en kvinna på banken!!! 

Det gäller jakten på den åtråvärda titeln "Årets pensionärssparare"!! Håll tummarna! För vinner jag det, då har jag dragit ihop högvis med vuxenpoäng!! Är det inte spännande, så säg? :o)

Jag har pensionsförsäkring, hemförsäkring, bilförsäkring, barnförsäkring, cykelförsäkring och jag försäkrar er att de är bra allihopa.. Eller jag tror det, för jag har tack och lov inte behövt använda någon av dem!!

Piroger...

Idag överraskade dotter C oss med att vilja göra middag!! Ojojoj, det hör inte till vanligheterna.. Men vi blev jätteglada och otroligt mätta också. Hon gjorde nämligen köttfärspiroger.. Mums!!! Dessutom gjorde hon så många att det faktiskt blev kvar till lunch i morgon. Perfekt!!!

Utmärkelse...

Jag är så glad idag för jag har fått en fin Mammablogg-utmärkelse av Nippertippan!!! Jag blir alldeles varm i hjärtat!!


"Motiveringen lyder:
Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!"


"Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!"

Nu har jag den stora äran att utdela denna härliga utmärkelse vidare till några av mina favoritbloggare.

Ni inspirerar och roar mig!! Så håll tillgodo!

Anna
Wiccan
CoolBettan
Dagens Eko
Vimmelmamman
Mona

Morsan Mia
Rubbergirl

Ångest och ilska???

Det fanns en insändare i tidningen i morse, där följande stod:

"Bloggare är inte lyckliga människor. De vill bara få ut sin ilska och ångest"..


Håller ni med? Är vi ett gäng förbannade och ångestfyllda människor som inte kan se lyckan bortom tangentbordet??

Själv tycker jag inte det!! :o) I bloggvärlden finns det plats för hela spektrat av känslor, allt från glädje till sorg, ilska till lugn och... skratt.. ja, massor av skratt!!

Jag skulle verkligen vilja veta vilka bloggar stackaren läst egentligen! Det kanske rent av skulle visa sig att människan inte läst en enda blogg!! :o)

Förintelsen...

Nazisterna hävdar ju att förintelsen inte existerat, att allt bara är bluff och båg. Jag funderar då på följande:
"Om nu förintelsen inte hänt, vad är det då som gör att nazisterna höjer Adolf Hitlers gärningar till skyarna? Vad har han då gjort som är så bra, enligt dem?"

I min enfald så trodde jag nämligen att det var utrotningen av judarna och andra "ej godkända" som var själva dragningskraften för en nazist!!!

Själv har jag både läst om, lyssnat på och träffat överlevande från koncentrationslägren. Att någon kan påstå att Förintelsen inte har hänt är fruktansvärt! Menar nazisterna att alla de som överlevde träffades för att tillsammans komma överens om att berätta samma "påhittade" historia?? Hur sjukt är det inte??

Att se det intatuerade numret på insidan av handleden och att höra om hur det var i ghettona och i lägren, ja det känns som en spark i magen. Att höra hur de på några minuter förlorade hela sin familj, ja hela släkten i gaskamrarna; det är fasansfullt! Och att tänka sig hur kränkande det vore att sitta i en godsvagn tillsammans med 60 andra människor och vara tvungen att göra sina behov i en plåthink, framför alla i vagnen! Det var värre än att bli slagen..

Att tvingas upphöra att vara människa och bli degraderad till en liten lort, i allafall enligt fångvaktarna.

Den 27 januari är en minnesdag för Förintelsens offer och för de överlevande.
Gå gärna in på Forum för levande historia för att se vad som görs på din ort den här dagen.
För vi får aldrig glömma!!!

Brevbäraren igen...

Kom på att den löpbandsägande brevbäraren nog är en av dem som får köra den lilla postbilen.. Vad skulle han annars med ett löpband till?? :o)

Hakan vid knäna!!!

Ibland börjar man fundera hur saker och ting hänger ihop. Igår kväll satt jag ju och skrev om vilka hjältar brevbärarna är..

Idag ringde telefonen och en man i luren säger sig vara intresserad av vårt löpband! Yippie!! Han kom nyss och jag frågade om det hade varit svårt att hitta till oss. Gissa vad han svarade då? Jo...
"Nä, det var inte svårt för jag jobbar som brevbärare så jag hittar rätt bra på det här området..."

Åh my God, säger jag bara..

Är jag synsk utan att veta om det?
Eller har snubben läst min blogg och tänkt "henne ska jag hjälpa genom att befria henne från löpbandet, bara för att hon skrev så vackert om mitt yrke"?

PS. Han prutade inte ens på priset! Vilken hjälte! DS

Lista nr 1/09...

1. Hur gammal är du om fem år? 47! OMG, vart tar tiden vägen?? Men jag anser mig inte speciellt gammal. Min mormor var 97 år då hon dog, så... då kan man börja snacka om att vara gammal.
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min man, våra barn, vår hund och min blogg.
3. Hur lång är du? 156,5 cm. Den där halva centimetern är skitviktig, bara så ni vet!
4. Vilken är den senaste filmen du sett? På bio=Rallybrudar. På TV=Matte söker husse


5. Vem ringde du senast? Min vän P
6. Vem ringde dig senast? Min mamma. Vi pratar med varandra i princip varje dag. Love you, mum!!
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Till barnen är det oftast sms. Annars älskar jag långsamtal i telefon, men bara om jag har mitt headset på.. annars pallar inte nacken någon längre stund.
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta, men min älskade pappa är död sedan 1998. Miss you, dad!!

9. När såg du senast din mamma? Den 2:a veckan i december. En underbar vecka.. Jag har 50 mil hem till mamma så jag saknar henne jättemycket.
10. Vilken ögonfärg har du? Brungröna står det i passet.
11. När vaknade du i dag? 9.30, skönt att få sovmorgon. Vi har en klok hund som inte väcker oss utan sover på hon också..
12. Vilken är din favoritjulsång? Julsånger vill jag inte höra talas om nu. Återkom i november, då kan jag svara på det.

13. Vilken är din favoritplats? Förutom mitt hem så är det på hällarna vid älven nära min hemby
14. Vilken plats föredrar du minst? Storstäder, iallafall om det blir mer än några dagar. Hatar mycket folk, avgaser, asfalt, att det aldrig blir tyst!
15. Var tror du att du befinner dig om tio år? Om barnen flyttat ut så tror jag att vi har en lägenhet OCH en stuga istället för vårt radhus!
16. Vad skrämde dig om natten som barn? jag bodde i en liten by där det var snålt med gatlysen.. i huset närmast skogen. Så jag var härdad och inte rädd för något.

17. Vad fick dig verkligen att skratta senast? En historia på mejlen
18. Hur stor är din säng? 180 x 200, helt perfekt!
19. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar som är stationär! :o) Använder aldrig datorn någon annanstans än vid mitt skrivbord.
20. Sover du med eller utan kläder på dig? Med. Men det är klart, ibland är jag ju helt utan också ;o) fast när det är dags att sluta mysa och sova istället, då tar jag på mig min pyjamas.

21. Hur många kuddar har du i sängen? Två, eller fyra om jag räknar med äkta makens
22. Vilka länder har du besökt? Turkiet, Finland, Belgien, Norge, Danmark, Bulgarien. Vilken globetrotter!! (ironi)

23. Vilka städer/samhällen har du bott på? Malmberget, Karlstad, Piteå, Luleå och nu Umeå.
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Gärna barfota men inte vintertid, vare sig inne eller ute!! :o)

25. Är du social? Ja, men kan tycka att det är lite jobbigt med tillställningar där jag inte känner så många.. Är inte världsbäst på att "mingla"!!
26. Vilken är din favoritglass? Äter sällan glass men på somrarna kan jag köpa en 88:an.
27. Vilken är din favoritefterrätt? Friterad banan med glass och sirap. Men det mesta går ju ner :o)
28. Tycker du om kinamat? Japp! Det är bl a på kinarestaurangen som ovanstående efterrätt avnjuts.

29. Tycker du om kaffe? Nope. Har druckit kaffe två gånger i hela mitt liv! Den första och sista gången!!
30. Vad dricker du till frukost? Vatten först och sedan rött te.
31. Sover du på någon särskild sida? Höger sida av sängen men på vänster sida av kroppen.

32. Kan du spela poker? Nja.. tror det vore livsfarligt för mig, men jag tycker det är kul att titta på.

33. Tycker du om att mysa/kela? Öh, jaaa. Finns det någon som svarar Nej här???
34. Är du en beroende människa? Ja, jag är "beroende" av min familj. Missbrukar dock tobak och är nog sockerberoende oxå.
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej men det borde väl finnas någon..
36. Vill du ha barn? Har tvillingtjejer på 15 år, så NEJ jag vill verkligen inte ha fler barn.

37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, finska(förstå, sämre på att prata), lite tyska och några stackars meningar på franska! 
38. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, men jag har ringt efter en sådan till min vän C..
39. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet före bassäng, men älven före allt annat!
40. Vad spenderar du helst pengar på? Barnen och böcker, kläder o grejer till hemmet.


41. Äger du dyrbara smycken? Ja, några stycken. 
42. Vilka är dina favoritprogram på tv? DHW, Cityakuten, Greys.. Tom Alands dokumentärer. Miami Inc.
43. Kan du rulla med tungan? Öhh, va??!!
44. Vem är den roligaste människan du känner? Min moster G!
45. Sover du med gosedjur? Nej, det blir för trångt. Att t ex "ligga sked" med maken är mysigt tills det är dags att sova, då vill jag ha mitt egna utrymme.
46. Vad har du för ringsignal? En av SonyEricsons egna. Kommer mig aldrig för att ändra..
47. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, någon klänning som min mamma sytt, som förmodligen finns bland docksakerna som vi sparat från det flickorna var små.
48. Hund eller katt? Hund, såklart!!

49. Flirtar du mycket? Öh... va?!
50. Kan du byta olja på bilen? Nja, blev jag tvungen så.. men min man har nog det på sin lott.
51. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nope.
52. Vilken var den senaste boken du läste? En bok av Alex Kava, minns tyvärr inte titeln. Här går det åt 1-2 böcker i veckan..

53. Den bästa bok du läst? Marlo Morgans "Budskap från andra sidan".. Om aboriginer, inte andar!!! Även om jag gillar såna böcker oxå.
54. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej... eller jo, jag ska få tre nummer av Må Bra för nästan inga pengar alls! :o)
55. Dansar du i bilen? Dansar i bilen? Hur f-n skulle det gå till? Vilken fråga!! Sjunger högljutt med i musiken? Ja, det gör jag däremot.
56. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Rix FM, i bilen!!

57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Annonsen till Blocket ang vår kära "torkställning"(löpbandet)
58. När var du i kyrkan senast? Det måste ha varit i somras då döttrarna tog konfirmationen.
59. Vem var din favoritlärare på högstadiet?  Min biologilärare. Han var rolig och entusiastisk. Vi fick vara utomhus och  bl a kolla ph-värden och såna spännande saker! :o)
60. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Några dagar i Finland. I storm satte vi upp tältet och när vi öppnade tältduken så insåg vi att öppningen var precis framför en stor tall! Hatar att tälta.. hatar kryp, blöta grejer och knöligt golv!

Puh, det var det! Mina kära läsare, sno gärna denna lista och sätt dit era egna svar. Det vore skoj att läsa!


Team Magnus...

Nu är det slut.. Team Magnus ska åka hem, tycker jag.. Andra veckan på raken då de inte presterade som de borde ha gjort. De andra körerna var helt klart snäppet bättre! Det ska bli spännande att se hur det röstats ute i landet!!

Update: Nähäpp, Nanne åkte. Helt fel om ni frågar mig!

"Du måste finnas"....


Gabriellas sång...


Tårfyllda stunder...

Det finns några sånger som gör att jag alltid gråter floder när jag hör dem. Ett ex är  "Du måste finnas" ur Kristina från Duvemåla, den är så mäktig.Och så har vi naturligtvis "Gabriellas sång" ur "Såsom i himmelen".. Det är en sådan stark låt, med en alldeles, alldeles underbar text! Jag kan inte ens försöka med att sjunga med för jag hulkar varje gång jag hör den! :o)Tyckte att Hanna och kören gjorde den riktigt bra. Men ingen slår ju Helen Sjöholms version, så är det bara!


Brevbärare...

Det finns många yrkesgrupper som jag beundrar och respekterar högt, såsom poliser, brandmän, socialarbetare, fritidsledare och undersköterskor.. Ja, det finns många, många fler som skulle behöva uppmärksammas och som gör ett fantastiskt jobb..

Men i mitt inlägg ikväll så är det Brevbärarna jag vill lyfta fram.. Vilka hjältar, i ur och skur* är de ute av en enda anledning: för att se till att vi får vår post. Att vi sedan erhåller mest reklam och vita fönsterkuvert; ja det kan vi ju inte lasta dem för!!


Många av brevbärarna cyklar och de är faktiskt de största hjältarna. En stor fördel för dem är att de inte behöver ödsla all sin fritid på löpbandet; de får ju all motion de behöver av att arbeta!  

Ibland kör de ut posten med en liten postbil! Undra om det är de äldre, lite trötta veteranerna som får köra bilen eller om Posten vill spara på orken hos de unga brevbärarna?? Typ "låt de yngre sitta så de orkar stå när de blir äldre".

Egentligen är det ju otroligt att det finns några brevbärare kvar överhuvudtaget! Jag menar, Posten håller ju på att avveckla sig själv så det dröjer väl inte länge förrän vi själva får hämta "dagens postskörd" på ICA.

* "i ur och skur" - vad f-n har klockor med vädret att göra??

Gry...

Halleluja, stylisten verkar vara sparkad och ersatt av någon som verkar kunna sin sak lite bättre. För första gången hade Gry på sig en klänning som.. ja, såg rätt normal ut!!

Turkost...

Förra gången den turkosa färgen var i ropet kunde jag inte bestämma mig om jag tyckte att det var snyggt eller ej..
När jag väl hade bestämt mig för att det var det.. ja, då gick det inte att uppbringa en enda jäkla turkos sak!!
Nej, då var allt minsann i limegrönt!! Hmrfff....

Men nu är turkost visst inne igen och jag är, säkert för första gången i mitt liv, i fas med en trend!! :o)

Här har inhandlats en turkos duk, två turkosa kulor att hänga på gardinstången och två turkosa fönsterlampor.. Har dessutom en turkosa filt som jag ska drapera så där snitsigt över en av våra fåtöljer(sen tar det ungarna två sekunder att knöla ihop den..) Och så fort det finns mer än 48 kronor på mitt konto ska det inhandlas några kuddar i brunt och turkost.. Fattar ni hur snyggt det kommer att bli??? :o)

Sen tänkte jag införskaffa ett extra inventarium till vardagsrummet.
Vad tror ni om detta?? Nog borde man kunna ställa det vid bokhyllan??!! Dessutom lagom stort för mina 156 cm!!

Bild: Fina Badkar

Tävling...

Är med i en tävling.. reglerna är inte så himla tydliga utan aningens flytande och när sista tävlingsdagen är.. ja det är det ingen som vet.. minst av allt bloggägaren själv!!

Men halsbandet var ju himla snyggt och att göra en kvalificerad gissning på ett tal kräver inte så höga betyg i matte.. så jag gjorde det!

Är alltså med i Flygvärdinnans tävling.. Gå in och kika ni också, säger jag uppfordrande, eftersom jag behöver minst 78 läsare idag!!! :o)Det är visst valfritt att välja vilket namn man vill ha på halsbandet.. Tur det, för namnet Elsa hade varit lite konstigt att ha runt halsen.. Min make hade ju börjat fundera på om jag spelar för den andra ligan också!!! :o)

Let´s dance...

* suckar högt *

Ja, vad f-n ska man annars göra? Har Gry i Körslaget och Jessica i Let´s dance samma usla stylist??? Dessutom måste stylisten vara gravt färgblind med tanke på den kombination av färger som satts ihop till Jessicas muskorta klänning med lång ärm!! Jeeeez!!!

Julens vara eller inte vara...

... det är frågan!

Precis som frågan om när man anser att det är ok att börja julpynta, så är det samma sak när det gäller att kasta ut julen med huvudet före, eller toppen om ni så vill..

Tog en promenad med hunden och såg att vissa hus och lägenheter fortfarande hade full julmundering medan andra har ojul och nästan vårstämning!
(Bor man i Västerbotten så får man faktiskt lov att sätta O framför en massa ord.. oätit, okommit, ofarit, odruckit)

Löpband...

Nu åker det.. Vårt dåliga samvete.. Ja, nu får vi hitta något annat att hänga tvätten på!


Är det någon som är sugen så säljs ovanstående läckra torkställning, som man dessutom kan gå & springa på, till det facila priset av 2995:-??? Kostade faktiskt 3995:- nytt och har varit igång... hm.... kanske 25 gånger och då tror jag faktiskt att jag överdriver lite!!! :o)

Och det är faktiskt inte löpbandets fel! Den har inte gjort något ont alls. Den har inte orsakat någon träningsvärk eller pulshöjning överhuvudtaget. Men den har försökt.. den har lockat med sin fina form och sina digitala skärmar och sitt vackra, röda säkerhetsband. Den har bönat och bett och vädjat, likt matadoren, till vårt samvete.
"Spring på mig, snälla.. spring på mig.. Gör något!"

Men vad har vi gjort? Jo, vi har satt oss i soffan, likt tjuren Ferdinand(okey, okey det var en jäkla korkek.. men ni fattar vad jag menar!) och "luktat på blommorna" (läs ostbågar och chips). M a o så har vi fullständigt nonchalerat den..

Vi är nu helt överens när vi anser att den borde hamna i ett hem där de boende förstår tjusningen och glädjen med att ha ett eget löpband hemma. Så.. finns det någon som är villig att genomföra en adoption??

Telia...

Jag är nöjd med att vara Teliakund men börjar bli lite less på denna stalking som de håller på med.

Telia beter sig som en efterhängsen beundrare.. Trots att jag säger att jag är nöjd med hur allt är, så pushar Telia på... så pass att min äkta make börjat undra om det är någon på Telia som jag har något "fuffens" med..

För jag får 2-4 brev i månaden från Telia.. Med erbjudanden om bl a "ring nästan gratis", fria sms och bredbandsuppkoppling. Varje månad får jag 1-2 samtal från Telia. Med erbjudanden om bl a , "ring nästan gratis", fria sms och bredbandsuppkoppling. Förlåt att jag låter tjatig, men jag härmar dem bara!!

Sist de ringde så var jag så lycklig över att jag hade ett solklart argument för att direkt tacka NEJ till erbjudandet om bredband. Då kunde jag nämligen säga: "nej tack, vi har nyss fått bredband via F.I.B.E.R".. Då blev han tyst i luren.
Det kändes bra.. :o)

Världens barn...

Barn ska inte växa upp bland bomber, granater och gevärskulor.
Barn ska inte användas som mänskliga sköldar.
Barn ska inte offras i kampen på "det rätta".

Ett barn är bara ett barn,
oavsett vilket land det växer upp i och de borde få leva sitt liv som barn ska.

Fler och fler barn drillas i att bli soldater innan de ens nått skolåldern och
många hjärntvättas att hata!

Något måste göras!
VAD??
HUR??


Krympt???

Jag gjorde mig till och putsade rutan på tv:n idag. Det skulle jag inte ha gjort! För nu verkar det som om rutan krympt!Men hon har en snygg panna, den där Oprah!!

Borttappat...

Tappade vantar och handskar i alla ära... men, det här har jag aldrig sett förut!Man kan ju tänka sig att bruttan måste ha varit ordentligt fylld med alkohol då hon missat att hon tappat sin ena sko"!!!
Å andra sidan så är ju såna här skor rätt iskalla om det är minusgrader ute så det kanske inte gjorde så stor skillnad...
Men lite låghalt måste hon ju ändå ha känt sig! :o)

Recension...

Oj, jag har fått min allra första recension (kanske den enda??) som bloggare.. ja, det är faktiskt den enda någonsin..om något.. i hela mitt liv!! Coolt!

Det är Småbloggskommentatorn som kollat in min blogg..

Jag ska hädanefter kallas för "Pygme-bloggen".. :o)

Blondinbella vs Reinfeldt...

Enligt en intervju i DN säger Isabella Löwengrip följande:
"...och om jag vill bli statsminister så kan jag bli det med".

Egentligen kan jag inte se vad skillnaden skulle bli jämfört med idag. Möjligen skulle det tillkomma en del nya avdrag, såsom outfitsavdrag, rotavdraget utvidgas till att gälla även blekning av hårutväxten samt ett tillägg på "pigavdraget" som ger möjlighet att göra extra avdrag då denna (pigan alltså) serverar drinkar på olika fester.

Jag tror inte att Isabella skulle bry sig nämnvärt om de "svaga" i samhället utan hon skulle nog ha kvar Reinfeldts stridsvagnar och fortsätta köra över dem som är sjukskrivna, arbetslösa eller pensionärer.
För det verkar ju vara ett vinnande koncept, i allafall för de friska och mer välbärgade i vårt samhälle!

    
Bilder från: Riksdagen och  Resume

Pinsamt...

Om något spännande ska hända, t ex en incident i en skidlift, ja då skulle jag inte vilja att det blev på det här sättet i allafall!! Å andra sidan kunde det ju gått förfärligt illa om inte byxorna stoppat genomglidningen!
Undra hur många foton som blev tagna på stackaren!
 
(Jag lade in en bild där man inte kan identifiera honom.. Nåja, det var visst i Colorado så det kanske inte är var och varannan som känner till honom.. men ändå!!! Hahaha.. )

Foto: The smoking gun

Inramning...

Så här blev det när jag ramade in några av min bilder!

  


Har en hel vägg i hallen som jag tänker göra till ett galleri och Anjocapi ska det galleriet heta!! :o)
Där ska jag hänga upp egna och döttrarnas fotografier och blyertsteckningar. Jag har tänkt göra det jättelänge och nu ska det bli av. Mycket roligare att ha allas alster på väggen än på "mina bilder" i datorn eller i skissblocket.

Maken får självklart vara med, men han har inte speciellt många alster att hänga upp. Han fotar sällan och ritar, enligt egen utsago, som en kratta!! Men det kanske finns ett fint foto på PV:n som vi kan hänga upp! :o)

(Åh, nu har mina duktiga myror på SVT1 vunnit!! Yeah!!)


Myrornas krig...

Det pågår ett stort krig här.. Ett krig mellan myror från alla kanaler på tv:n. Ingen vet varför de krigar och ingen kan förutspå hur länge det kommer att hålla i sig..

(Ja, jag vet, det ser ut som en grå ryamatta och inte ett myrkrig!)


Jag hejar rätt mycket på myrorna på SVT1, dels för att de verkar vara många fler i sin armé än de andra kanalernas myror, dels för att deras seger gör att jag kan se Rabalder i Ramlösa kl 20.00 ikväll.
Det traditionsenliga lustspelet från Fredriksdalsteatern..
Nils Poppe, in loving memory!!


Svärmor...

Fick besked igår om att operationen av svärmor gått bra. Puh, vad skönt! Har inte fått prata med henne själv för hon är troligen "hög som ett hus" på smärtstillande just nu! Hm, det hade iofs kunnat bli ett riktigt roligt samtal!! :o)

Skämt åsido, nu håller vi tummarna för att allt ska läka ordentligt och att hon snart blir pigg som en mört!

Trettondagsafton...

Köttfondue, potatis i olika former, såser och röror.. Vin, öl och cider... Mmmm, så gott! Det var nämligen vad värdparet bjöd oss på igår. Det var en synnerligen god och trevlig middag.
 
Kul var också att vi fick träffa paret K&L igen. Sist vi var på samma festligheter var när värden fyllde 50 år, vilket var för två år sedan.. Vi får nog se till att det inte går lika lång tid till nästa sammankomst!! :o)

Jag satt mittemot fonduegrytan och det kändes som om jag hade min haka i ett bordssolarium! Blev faktiskt förvånad över att jag inte blivit brunbränd av den värmen!! :o) Det var synd eftersom dubbelhakor ser mindre ut brunbrända än blekvita!


Största problemet med att äta fondue verkade vara själva "pinnarna"! Det var nästan som att köra "Plocke pinn", men frågan var inte "Rörde den på sig?" utan mer "Vems var nu pinnen med rött skaft igen? Min? Nä, jag hade väl en med grönt skaft??".
Är lite fundersam på om vi inte hade några färgblinda vid bordet!! :o)

Vissa i sällskapet påstod sig vara i 25-årsåldern, men vi vet alla med säkerhet att det är den gyllene medelåldern vi befinner oss i.. Utom jag som var en barnrumpa i sammanhanget!! I allafall om man räknar skillnaden i hundår!

C gjorde en riktigt bra jämförelse mellan ungdom och "ålderdom". Kontentan var att "när man var ung och drack en öl, då blev man pigg och slipsen åkte på och krogen hägrade. Dricker man en öl numera så åker ögonlocken ner och sängen är det enda som hägrar"! :o)

Vi insåg med fasa att PRO-danser kanske vore något för oss. De brukar nämligen börja vid femtiden på eftermiddagarna och avslutas vid 23-tiden!! :o)

Snö...

Nu är jul och nyår över,  kommer snön som ett brev på posten!! *suck*

Även om jag egentligen inte ska klaga på årsslutet vare sig när det gäller vädret eller annat.. Vi hade ju faktiskt vitt på backen och minusgrader! Som det ska vara, m a o! Så då klagar jag inte, egentligen!! :o)

Men det är klart, alla skoteråkare blir nog glada över lite mera snö. Det måste ha varit rena isracingen för dem hittills!

Och alla alpina typer gillar nog också mera snö i backarna. Det skulle jag också göra om jag nu vore en utförsåkare, vilket jag inte är, för det skulle vara skönare att ramla i en hög med mjuk snö än att slå rumpan i blåisen.

"Titta det snöar, titta det snöar, allting blir vitt, vitt, vitt"

Helg igen...

Jösses, vad det är tätt mellan helgerna!! :o) Jobbade hela dagen idag och det gick ju faktiskt riktigt bra.
Skönt med en söndag i morgon.. Öhh, på en tisdag!!  Är det någon fler än jag som är lite dagvill??
Och sen min vanliga lediga dag på onsdag.. Så det är blir ju en lättsam arbetsvecka!! :o)

Nu ska jag och äkta maken till A och C för att äta en god middag; det blir trevligt!
Tjejerna får FF och det är ju alltid kul.. tycker de!! :o)

C U!

Eva Cassidy...

Min vän Lotta skrev på sin blogg om Eva Cassidy. En tjej med en himmelsk röst! Tragiskt nog så dog Eva 1996 i hudcancer, bara drygt 30 år gammal och nästan alla hennes skivor är utgivna postumt. Såg en dokumentär om henne för en del år sedan. Det var tydligen svårt att ge ut skivor med henne för hon höll sig inte till en genre, hon sjöng bl a jazz, blues, contry och folkmusik.
Så ta er tid en stund och lyssna till hennes version av Fields of Gold! Tack Lotta för att du påminde mig om Eva.

Kära svärmor...

Vi håller alla tummar för dig imorgon!
Att den stora operationen går bra och att du kommer att må som en prinsessa efteråt!! 
En prinsessa som efteråt kan äta sin bakelse utan att få några magbekymmer(nåja, du kan ju vänta ett par veckor..).

Så kära svärmor, lycka till och flörta inte för mycket med narkosläkaren!!


2009...

Undrar vad vi kommer att fylla vår almanacka med under alla månader som vi har framför oss?

Jag hoppas att det mest blir aktiviteter som får oss att må bra och njuta av livet.


Rutiner...

Det ska nästan, men bara nästan, bli skönt att börja jobba igen. Att kliva upp/lägga sig på vettiga tider, äta frukost/lunch/middag på normala tider, komma igång med träningen... Rutiner är inte bara av ondo! :o)

Vilda bröst???

Någon med ett väldigt dåligt måttband måste jobba som stylist åt Gry i Körslaget. Eller är det Gry själv som inte fattat hur stora bröst hon faktiskt har?

Hur kan man annars förklara hennes inklämda bröstparti? Jag satt och väntade på att de, tuttarna alltså, antingen skulle halka rätt ner och lägga sig mot magen eller rymma uppåt, över klänningskanten..
Det gav Körslaget en extra spänning igår!! :o)

Annars tyckte jag att Team Magnus kör sjöng falskt, men är ändå glad att LaGayla åkte ur. Hon är liksom en person som är ordentligt flamsig, gapig och tar för stor plats som körledare. Dock var hennes kör riktigt bra igår, så det är synd om dem att allt tog slut igår kväll.

Inlägg...

Sedan jag började blogga i april 2008 så har jag skrivit 417 inlägg! Det skulle ju vara lite kul att faktiskt skriva ut alla inlägg under förra året och i januari nästa år göra samma sak med 2009.

Finns det något enkelt sätt att spara bloggen i ett worddokument än att kopiera alla sidor och klistra in dem i dokumentet?? Det verkar ju så tidsödande och så blir det lite förvirrat eftersom de hamnar lite i oordning..
Fr o m januari i år kan jag ju spara varje inlägg efter att jag skrivit det, men hur gör jag med 2008? H.E.L.P!!

På tal om Gömda...

Jag tror jag ska sätta mig och läsa om boken "Gömda" av Liza Marklund och Mia Eriksson. Jag läste den 2001 och behöver nog fräscha upp minnet lite.

Och sedan ska jag skramla ihop pengar till att köpa "Mia - sanningen om Gömda" av Monica Antonsson. Först då kan jag jämföra fakta. Men det verkar ju vara en jäkla massa som inte är sant och det retar mig oerhört mycket!
Jag känner mig lurad! Faktiskt! *grrr*


Kyla och nedpackning av julen...

Gick ut i morse för att hämta tidningen och ta ett bloss. Satt därute, rökte och bläddrade lite i tidningen när jag upptäckte att mina fingrar faktiskt var stelfrusna!! Tittade på termometern och såg att det stod -13 grader!
Oj, vilken idiot sitter ute och läser tidningen i den kylan???!!! :o)

Gick en ganska lång promenad med Bessie och det var sååå skönt! Klarblå himmel och solen hade klättrat en bra bit över horisonten. Tyvärr blev det inget fotograferande då jag glömt (herregud, så kan man väl inte göra!) mobilen hemma. Skit oxå!!

Snart ekar tvättkorgarna av tomhet och jag funderar på att "kasta ut" granen (har plastgran så det handlar väl mer om att stoppa tillbaka den i kartongen!) För nu är jag less på julpynt! Helt klart är att de röda gardinerna i köket åker ner.
Däremot skulle jag vilja behålla ljusstakarna in i februari för det blir ju inte samma mysiga ljus av vanliga fönsterlampor.Vacker is...Foto av glasväggen på "min" busskur!

Shopping...

Shopping!!!!
*suckar tungt*

- För tillfället är det kallt ute vilket kräver vinterjacka. Däremot är det varmt inomhus. Ni förstår vad som händer då!

- När jag står där i underkläderna och behöver en annan storlek, tror ni att det stryker omkring en expedit runt mitt bås? Nädå, inte en chans. Det betyder att jag måste sätta på mig alla kläder igen för att gå ut och hämta plagget själv. Sen tillbaka in i provrummet, av med kläderna igen..

- När jag hittat en sko som passar perfekt så visar det alltid sig att det är "provskon" som passar, inte det paret som finns ute på lagret. De är nämligen aningens för små!

- När jag letat i en ställning med skylten 50% Sale och hittat något snyggt, så kan du ge dig f-n på att just det plagget inte är på rea. Det är bara någon "idiot" som hängt den på fel ställe!

Jag skulle vilja ha en egen stylist. En människa som kollade in mina mått, stegade in i alla affärer, plockade ut trendiga kläder och stoppade in dessa i min garderob. Tänk vad praktiskt det vore!


Två skilda saker.. eller???

Läste en så rolig sak i dagens tidning. Det var redaktören som berättade följande:

"Redaktörens gamla mamma har epilepsi. Det satte skräck i barnbarnet.
Han vägrade bestämt äta äpplen under hela julen. Till slut fick redaktören ur pojken vad problemet var.
- Jag vill ju inte ha äppelepsi, sa han med gråten i halsen".

Året 2008...

Har ju läst en massa årssammanfattningar på en andras bloggar, så jag ska väl inte vara sämre!! :o)

Januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november och december.
Så.. det var ju en baggis!! :o)

Nä, nu ska jag vara lite seriös. År 2008 har varit ganska likt de föregående åren. Jag har ingen ny man, inga nya barn eller husdjur, inget nytt boende och inget nytt jobb! Och det är jag väldigt glad för!

För jag är lycklig över min kära make som finns för oss i vått och torrt!

För jag är lycklig över att ha två friska och underbara ungar!

För jag är lycklig över att ha en hund som ger mig den motion jag behöver.

För jag är lycklig över att ha ett hem som är ombonat och tryggt och där jag njuter av att vara.

För jag är lycklig över att ha ett arbete och det är ett arbete som jag dessutom trivs med.

Året har haft sina "downs" med dödsfall, sjukdomar, FK och en stor mängd värk. Men jag tycker att det positiva definitivt har övervägt det negativa.

Yoga. Afrikansk dans. Fotografier. Kärlek. Mamma Mia. Fester. Alanya. Taizé. Bokfynd. Och mycket, mycket mer!

I´m back...

Hoppas att ni haft ett lika bra nyårsfirande som jag med god mat, dryck och en massa gemenskap..

Härhemma finns massor att göra (läs: tvätt!!) så mitt inlägg blir inte så intressant just nu; blir mer som ett upprop i skolan!! Ja, jag är här!

Återkommer så fort allt är bortrensat (läs: då tvättkorgens ekande tomhet ljuder!!).. :o)

Mina 5-minuterspauser kommer jag att satsa på bloggläsning. Har ju flera dagar att ta igen hos er!!

RSS 2.0