Isdans...

Det måste vara riktigt usla program på tv:n just nu. Hur ska jag annars förklara att maken sitter och tittar på konståkning? ;o)


Avskuren från datorn...

Jag har tappat bort en bloggvän, Coolbettan. Sist hon skrev något på sin blogg var före jul. Vi är många som är oroliga över vad som hänt henne och det känns väldigt jobbigt att inte veta. Jag går in hos henne med jämna mellanrum, i förhoppning om att hitta ett nytt inlägg, men inget nytt dyker upp..  Är det någon av er som vet något om henne; snälla, hör av er!

Coolbettans plötsliga(och långa) frånvaro fick mig att ta en snack med min man. Jag har sagt till honom att om något händer mig, sjukdom eller dödsfall, så måste han skriva en förklaring till min frånvaro här på bloggen och på Face Book. För mig känns det jätteviktigt! Ingen ska behöva sitta och fundera på varför jag försvunnit!

Hur tänker ni kring detta? Eller har ni aldrig funderat på det?
Bussbolaget Nobinas klädkod...

Bussbolaget Nobina här i Umeå låter inte sina arbetare köra buss utan slips! Busschauffören, som avstod sin slips och blev hemskickad, påstod att slipsen ändå inte syntes under den tjocktröja som han tvingats ha på sig de här kyliga veckorna. Men det hjälpte inte, han fick inte köra sin buss utan slipsen knuten runt halsen.

För någon sommar sedan hade vi en annan busschaufför som höll på att avlida i hettan(vill poängtera att det definitivt inte var förra sommaren!!! Haha) och ville ha på sina shorts. Det fick han inte! Då tog han på sig en av företagets kjolar istället! Det stod nämligen ingenting i klädreglementet om att kjol var förbehållet de kvinnliga busschaufförerna.

Jag tycker att bussbolaget borde lägga sin energi på viktigare saker än att haka upp sig på slipsar och shorts. En viss "uniform" är viktig; något som talar om vilket företag du tillhör. Men jag tror att vi alla antar att den som sitter bakom ratten på en buss är en busschaufför och anställd av bussbolaget! ;o)

Som passagerare är jag dock mer intresserad av att bussen kommer i tid och att man sätter in två bussar de tider då man vet att många kommer att åka med. Det tycker jag både för att jag anser att har jag betalt fullt pris så ska jag också få en sittplats, men också för att det är en stor säkerhetsfråga. Skulle bussen krocka kan man ju tänka sig hur många av de som står skulle skadas??

En annan sak som fungerar väldigt dåligt är sms-resorna. Trots att resenären skickat iväg ett sms en bra stund innan bussen kommer, så kommer det ingen bekräftelse. Bussen kommer och resenären får inte åka med utan att kunna visa upp ett giltigt sms. Ibland är chauffören hygglig och låter resenären kliva på och visa upp sms:et så fort det kommit. När tjejernas kompis J skulle åka hem efter sitt besök här i Umeå skickade hon iväg ett sms, men fick ingen bekräftelse.. eller jo, den kom ca två timmar senare, då hon satt på bussen norrut! Uselt system, m a o!

Och ibland får tvingas de skicka iväg både 2-3 sms innan ett resegodkännande kommer. Och tro mig, 2-3 resor läggs på mobilräkningen, trots att personen bara åkt EN resa! Det är för jävligt, rent ut sagt!

Dessutom tycker jag att det är väldigt märkligt att jag kan köpa ett stort antal resor genom att använda mitt VISA-kort, men utan att visa någon som helst legitimation eller använda min kod!! Märkligt!!

Så ärligt talat, jag skiter verkligen i om busschauffören har slips eller inte!!Snart så...


Kreativ dotter...

Kika in på dotterns blogg, Majolih, för att se det senaste alstret som hon producerat.

Tävlar OS-lagen för sin egen skull...

... för Sveriges skull eller för din skull??? Inspiration till det här inlägget fick jag när jag läste Britts inlägg om den hårda kritiken som OS-hockeylaget fick efter sin förlustmatch.  

Jag tror nämligen att det finns två sorters svenskar:

De som unnar svenskarna segrar och lider med dem när det inte går så bra. De som har attityden "well, shit happens, du/ni gjorde så gott du/ni kunde"!!! För nog måste vi väl anta att varje tävlande gör sitt yttersta för att lyckas. Eller?! Tror ni att hockeylaget beslutade sig för att köra en "läggmatch"? Eller att någon medvetet kör omkull i en nerförsbacke? Eller tänker att "nåja, jag lägger mig långt bakom alla andra för jag känner för att åka lite solokvist och "lukta på blommorna"? Ibland är de andra nationernas tävlanden bättre än svenskarna. Och ibland är de sämre, vilket de svenska medaljerna faktiskt visar på! 
 
Sen finns det de som tar det som en personlig förlust då Sverige förlorar och som bara kritiserar efteråt. Hittar fel hos allt och alla. Precis som Britt skrev, kritikerna ansåg "att de berövade oss guldet". Kanske handlar det om dem själva, kanske de själva aldrig lyckades i sin sport och nu känner sig manade att hacka på dem som borde ha lyckats! Skämmes på er! 

Jag tillhör definitivt den första gruppen. Igår satt jag t ex och höll tummarna för Ida Ingemarsdotter. Jag hade så gärna unnat henne en bronspeng för hon slet som ett djur i spåret. Men den här gången var de andra bättre, så enkelt var det! Jag hejade för hennes och lagets skull, inte för min skull. Jag är stolt över dem och stolt över att vara svensk, oavsett om de får medalj eller inte. 

Våra tävlande har gett oss ett fantastiskt OS med både guld-, silver- och bronspengar. De har sett till att vi, på hemmaplan, suttit i våra soffor och nervöst tittat på tävlingarna som visats på tv-skärmen. Vissa har troligen varit för nervösa för att ens titta och har suttit av tiden på toan istället! Men troligen hejat på de tävlande i tanken! ;o)

Dessutom har curlingtjejerna chans på en guldmedalj, men blir det silver så är det faktiskt gott nog. Och jag kommer att applådera dem!


Tatuering...

Under många år har jag funderat på att tatuera mig. Jag har klurat en hel del på "motivet". Det är ju tänkt att den ska sitta där till min död och då gäller det ju att tänka sig för. Visst, man kan ta bort dem med laser men...

Nu är det dock bestämt. Det bästa "motivet" är egentligen en text som jag med säkerhet aldrig kommer att ångra och texten är "My daughters, my everything"! Den ska sitta på insidan av underarmen och vara "skriven" i litet snirklig stil.

Vad tror ni om det?


Motarbetad...

Ja, det är precis så jag känner mig nu, motarbetad. Det här året skulle handla om att må bra och att komma igång med bl a afro-dansen igen. Då jäklas foten i över en månad och i tisdags kom värsta förkylningen med huvudvärk, hosta, feber och snuva. Så less jag blir!! 

Men det finns många som har det betydligt värre. Och det är dem det är synd om, inte mig!  Intressant hemsida och blogg...

Min kära kusin vitamin, Pia, har skaffat sig både hemsida och blogg. Hon är en konstnärlig själ och duktig på att både inreda och måla. Hon jobbar i väldigt många olika material. Kika gärna in hos henne både här och här. 

Låt er inspireras!


Blidväder i jämförelse med andra ställen...

Jag älskar vintern. Ja, det gör jag. Och jag har älskat den här vintern. Ja, det har jag. Men nu känner jag att enough is enough!! Nu vill jag ha solsken och takdropp, tack! Det kan väl inte vara meningen att jag ska tvingas ta fram varmluftspistolen och med hjälp av den få till takdroppet?! Vaa??

Och som payback för denna vargavinter kräver jag en grundvärme på minst +20 hela sommaren. Inte +9 som förra sommaren!

Dock verkar vi ha rena blidan i Umeå i jämförelse med gradantalet i min hemby; -39!!! Tydligen har vissa skolor stängt pga kylan. Det är inte ofta det händer här uppe i norr.

Håll er varma, vänner!!

Lurigt inlägg...

Nu skriver jag bara ett inlägg för att min förra inlägg inte ska ligga överst!! Hoppas ni kan kommentera på det nu.. Got you, blogg.se!!!!

I hope!! ;o)


Irriterad...

Varför är det så att på mitt senaste inlägg kan ingen kommentera? Jädra blogg.se!!! :o(
Snart är det dags att fundera på att byta till något annat? Vilket är bäst, tro?


Öhh???

Häromkvällen sa en av döttrarna ett ord som jag aldrig hört förut. Jag minns inte vilket det var, men min respons på det var:

- Va?? Det låter ju som ett Pittehå-ord..

Undrar om det är ett familjedrag.. att använda konstiga ord?? ;o)

Akutmottagning...

Kvällen har tillbringats på stadens akutmottagning. Foten, som blev bättre efter massagen, har de senaste dagarna blivit drastiskt sämre. I eftermiddag hade jag så ont att jag mådde illa. Framför allt ville jag få gjort en röntgen av foten.

Först väntar man i ett förrum, sedan in i triagerummet och efter det väntrummet. Där var vi inte många och OS gick på tv:n. Sedan inkallad och väntetid i undersökningsrummet. Där fanns dock ingen tv! :o( Undersökning och sedan upp på röntgen. Där var det helt ödsligt och efter att röntgenplåtarna tagits satt jag och väntade på en bekräftelse på att plåtarna var ok. Där fanns tv och skidåkning av damerna. Finalplats! :o)

Tillbaka till akuten. Såg Teodor falla(åh nej!!!) och såg Hellner åka som en tok utan att få någon finalplats för det. Tyvärr! Däremot kommer det att ta länge innan jag glömmer vitryssens ansiktsuttryck sekunden då han inser att han åkt fel, varvningsspåret istället för upploppsspåret! Ajajajaj..

In till läkaren som talade om att bilderna inte visade någon fraktur, men att det kunde vara en stressfaktur; de syns tydligen inte på röntgenbilderna. Nåja, summa summarum var att vila foten så gott det går och få den tejpad av en kunnig sjukgymnast. Ska ta kontakt med Gå & Löp-kliniken; där finns kompetent folk.

Klockan är snart tio på kvällen. Foten gör, om möjligt, ännu ondare än tidigare, alla vridningar och böjningar både på akuten och på röntgen har gjort sitt till. Nu ska jag avsluta det här inlägget, smörja foten med Iprensalva, linda den hårt, lägga mig raklång på sängen och heja fram tjejerna till ett guld i sprintstafetten.

C U!


En riktigt trevlig helg...

... ja, bortsett vädret då!!! Från att ha varit en person som njutit för fulla muggar denna vinter, så börjar jag nu ledsna på snön och kylan. Hallå, en vecka kvar till 1 mars!!! Kan jag få beställa solsken, några minusgrader och VINDSTILLA???(ja, det sista skriker jag faktiskt ut!) Jag kan faktiskt "köpa" den här, närmast arktiska, kylan, men blåsten gör mig galen.. på allvar! :o(

Under helgen har vi ju fått umgås med brorsonen, M, och hans 2-åriga dotter E. Och som jag skrev igår så besökte vi Leos lekland, som var ett ställe med otaliga klättergrejer, rutschkanor och bollhav. Där fanns en stor cafeteria som "svalde" massor av fikande föräldrar och barn.

Massor med saker testades och Johanna fick följa med.


Alla tre tog sig in i hoppborgen. Där var det gungigt värre!!!
Jag tror att mina tjejer tyckte att det var rätt roligt att få leka lite, trots sin "vuxna" ålder!! ;o) Det var kul att ha varit där, då vet man att det är ett lämpligt ställe även för en 2-åring. Konstigt nog var både jag och M trötta efter 2,5 timme på leklandet. Jag menar, vi tittade ju bara på och sedan fikade vi!! ;o) Kanske var det alla barnskratt och -skrik som tog musten ur oss?! Hahahaha..

Sötnosen däckade vid halv åtta-tiden och vi kollade Beck-filmen på 4:an. Höll på att missa de fem sista minutrarna då ögonlocken envisades med att åka igen. Gick upp och lade mig, men där stod tv:n på och Olsson ledde skidloppet. Plötsligt var jag klarvaken och hejade som en tok när upploppet kom. Att sluta dagen med svenskt guld och brons var ju inte fy skam!!

I förmiddags åkte våra gäster hem till Norrbotten igen. Hoppas att de snart kommer och hälsar på igen..

Vi däremot åkte på loppis på Nolia. Där hittade jag en signerad tavla av Lasse Åberg för 30 kronor! Det var ett fynd! :o)Summa summarum: En riktigt bra helg!

Leos lekland...

Så.. äntligen kom vi oss dit. Jag och tjejerna har ju varit lite småsugna på att se stället, men vi har ju inte haft någon bra anledning(läs litet barn!) tidigare.

Men nu så kom brorsonen med sin sötnos till 2-åring och då passade vi på. I 2,5 timme var vi där och tjejerna fick assistera lilltjejen bland alla roliga saker. Trots att parkering var smockfull med bilar så "sväljer" lokalen väldigt mycket folk och man upplevde ingen trängsel.

Så tummen upp för Leos lekland!!!! ;o)


Fint besök...

Ingen tid för datorn ikväll. Min brorson med dotter är nämligen här och hälsar på. Och dottern är en 2-årig sötnos som slår datorn med råge!!!!

I morgon besöker vi Leos Lekland. Äntligen får jag en anledning att åka dit! ;o)


Sex ord...

En tidig kväll; nu hägrar sängen!


Mattegeni???

Matteläraren går runt i klassrummet, stannar till vid dottern och frågar:
- Går det bra eller går det som vanligt?

Hm, undrar om jag ska oroa mig för dotterns matematikbetyg??? ;o)

Brudklänning...

Jag rensade litet bland tidningar och reklamblad nyss. Hittade då en mässtidning som var fylld av allt man behöver veta(och köpa!!) inför sitt kommande bröllop. Det tog mig tillbaka till 1994, det året då jag gifte mig.

När vi väl bestämt att vi skulle gifta oss startade jakten på en brudklänning. Plötsligt en dag så såg jag en annons i tidningen. En privatperson sålde brud- och tärnklänningar. Jag åkte dit. Tärnklänningarna var inte mycket att ha, men en speciell brudklänning fångade mitt öga.  

Så där stod jag. Barfota i den underbara klänningen. I spegeln såg jag en relativt nyförlöst kvinna med håret i en tofs mitt på huvudet. Blek och trött. Men fasen så vacker jag tyckte att jag var i den klänningen! Den var fylld av hålsömnad, fastbroderade pärlor och fastlimmade blänkande stenar samt med ett långt släp. (Det sistnämnda ångrade jag litet under dansen efter bröllopet! Ska ni ha släp på er brudklänning; se till att det är avtagbart! Haha)  


OS-mössan...

... är, enligt min mening, som ett riktigt dåligt förskoleprojekt. Ful som stryk!

Men kanske finns det någon som tycker att mössan ser cool ut och som gärna skulle vilja virka en sådan till sig själv, så hittar vederbörande beskrivningen här.Vattenlek...

Igår kväll lekte jag och Carolina lite med kameran. Objekten var en avocado, glasfigurer och vatten. Vi mörklade badrummet och lade ner grejerna i diskhon. Jag belyste "sakerna" med en pannlampa och dottern fotade.. Det blev riktigt läckra bilder, eller hur??!!!

"Strålande avocado"

© Carolina Hagman

"Glasäpple"

© Carolina Hagman

"Glaslöv"

© Carolina Hagman

Å så kissekatten!

© Carolina Hagman

"Människa i glas"

© Carolina Hagman


OS-guld för Charlotte Kalla...

... och jag skriker rakt ut!!! Fasen, vad bra den tjejen är på att åka! Det bästa jag har sett, och som fortfarande ger mig tårar i ögonen, är hennes åkning på Tour de Ski 2008 - uppför slalombacken!!! Se och njut!

Låtskrivare...

Jag roade mig med att kika igenom vilka låtskrivare som är med i Melodifestivalen och blev förvånad över att Ingela "Pling" Forsman inte verkar ha med någon låt i år!

Det är jag egentligen ganska glad för och jag skulle bli ännu gladare om nästa års festival inte innehöll låtar skrivna av Lars "Dille" Diedricson, Fredrik Kempe, Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren, Thomas G:son eller Micke Wennborn. Inte för att de uppräknade människorna är dåliga på något sätt, inte alls. Men nog måste det väl finnas andra duktiga låtskrivare som kunde få möjligheten att lyftas fram och kanske ge festivalen ett annorlunda sound.

Fram för Sveriges oupptäckta låtskrivare och fram för artister som framför sin egen text och musik!

Årskortet på Medley...

... kan snart börja användas fullt ut! Och det är tack vare min underbara massör Gertrud! Jag har gått hos henne nästan varje månad sedan 1998! Det är en person som jag aldrig skulle komma på tanken att byta ut mot någon annan!

I torsdags masserade hon, som vanligt, min rygg och nacke för att sedan ta sig an min fot.

Den har ju varit så ond i flera veckor, trots att jag ätit inflammationshämmande tabletter(som endast gav mig värsta magkatarren!). Hon masserade litet och sedan tog hon tag i foten och drog. Det sa "knak" och krampen under foten släppte ganska omgående. Efter massagen hade jag en fruktansvärd molvärk i hela foten och upp mot knät, men dagen efter kände jag en enorm skillnad. Och nu är jag nästan helt bra!!

Ser fram emot att testa både gymmet och afron på simhallen framöver.


Shit, så klokt skrivet...

... av min kära bloggkompis Anna. Gå genast in här. Läs och begrunda!!

Mössa på huvudet...

Det är många som klagar över ungdomarnas sätt att jämt ha sina mössor på sig. Det är tjafs mellan lärare och elever om mössans vara eller inte vara i klassrummet. Det finns vissa ungdomar som har sin kära mössa som fastklistrad på skallen att man undrar om de ens tar bort den när de sover.

Men, vad är egentligen problemet?

Är det svårt för en lärare att lära ut saker till eleverna om de har sina mössor på sig?
Sitter mössan liksom i vägen för kunskapen som ska in i elevens huvud??

Njae, jag tror ju inte det ;o)

Däremot tror jag att det triggar igång något hos vissa vuxna, som blivit uppfostrade i att "ytterkläder har man på sig när man är utomhus". De uppfattar mössan som en protest mot vuxnas regler, som en kaxighet som inte ska finnas där.

Är det inte så att för de allra flesta ungdomar är ju mössan egentligen bara är en accessoar, en sak som dessutom kan dölja en bad hair-day(önskar att jag själv hade haft en cool mössa att ha på mig vissa "dåliga" dagar!) och som denna vinter verkligen varit till nytta för bäraren? ;o) 

Finns det inte viktigare saker att lägga vår energi på, speciellt när det gäller skolan?
Nä, jag använder aldrig knytnävarna!!!

Jag läste en så himla rolig historia idag. Fick den på mejlen av min vän Anita. Jag kände direkt att den här måste jag sätta in på bloggen. Håll tillgodo, här kommer den:

Tre män satt och skröt över vilka uppgifter och krav de hade på sina fruar.

Den första mannen hade gift sig med en kvinna från östkusten och han hade

bestämt ställt krav att hon skulle sköta disken och städa huset.
Det tog ett par dagar utan att han såg något, men på tredje dagen kom han
hem till ett rent hus med disken diskad och undanställd.
 
Den andra mannen berättade att han hade gift sig med en kvinna från Skåne.
Han hade gett frun tydliga order att det var hennes uppgift att
sköta all disk, matlagning och städning.
Första dagen såg han inga resultat, andra dagen såg han att det blivit lite bättre.
Tredje dagen såg han att huset var välstädat, disken klar och det stod en
vällagad middag på bordet.
 
Den tredje mannen hade gift sig med en kvinna från norra Sverige.
Han hade sagt till henne att hennes plikter var att hålla huset välstädat, diska, skotta snö,
sköta tvätten och varm mat skulle stå på bordet varje dag.
Han sa att första dagen såg han ingenting, andra dagen såg han heller ingenting.
På tredje dagen hade svullnaden lagt sig såpass att han kunde se lite på ena ögat.
I alla fall nog för att fixa en macka och fylla diskmaskinen. 
 


Ett litet chip kanske???

När jag läste om Nynnas alla plastkort så kom jag att tänka på att det kanske är dags att operera in ett lite chip i högerhanden. Tänk att ha H&M-kortet, ICA-kortet, VISA-kortet, Apotekskortet och Bibliotekskortet på samma lilla chip. Man sträcker bara fram sin hand och kassörskan/bibliotekarien tar sin scannerpistol och "bip" så är köpet/lånet avklarat! Fantastiskt!

Å andra sidan kanske vi får ett ökat antal högerhandsamputationer utförda av kriminella ligor som förlorat sin luckrativa sysselsättning - att skimma alla automater! ;o)

Fjädrar, samtal och en aning positivitet...

Nu är familjen på väg hemåt igen. Svärmor har piggnat på sig, vilket känns väldigt bra. Dock är hon fortfarande sjuk och blir kvar på sjukhuset ett bra tag. Hon blev väldigt glad över besöket och över att tjejerna valt att följa med. Vi hoppas nu att den behandling hon får ska göra henne helt frisk.

Ett stopp gjordes på IKEA i Örebro för att inköpa en del saker som frun i huset härhemma beställt. Har man 30 mil enkel väg till IKEA i Sundsvall så får man lov att passa på när någon passerar ett av IKEA:s varuhus! :o)

Själv mår jag bättre idag tack vare "mag"-tabletterna jag fick av grannen. Foten krånglar fortfarande och låsningen i ryggen är kvar.. Men nu orkar jag inte klaga något mer..

En dryg timmes snack med kusin vitamin i Piteå; alltid lika trevligt. Dessutom kom grannen över på en fika och lite "surr". Att samtala med vänner är så otroligt givande. Kanske blir det även ett samtal med brorsan här på eftermiddagen; det var ett tag sedan.

Igår, när jag blev less på tv:n, målade jag lite. Jag hittade några färgpennor och tänkte plötsligt på papegojor. Varför just det motivet? Ingen aning. Men eftersom det bara är själva fjäderskruden som blev nedtecknad, så kanske det är en längtan till att kunna ta på sig den och flyga upp i det blå!!! ;o)

Det var pastelliga färger så teckningen syns inte så bra, men här är den:Solen skiner så vackert idag. Ska nog linka ut med Bessie en sväng och kanske ta ett foto eller två.

Kram på er alla!!


Fullständigt tomt!!!

Nu har jag suttit framför datorn i över tio minuter och funderat på vad jag ska skriva. Det är helt blankt inne i skallen. Jag är fullständigt idélös. Försökte t o m googla lite för att kanske få inspiration till något att skriva om. Men, näää..

Det är nästan lite otäckt när det blir så här..

Men, om jag går en promenad med Bessie så kanske det klarnar lite och jag kan återkomma med något som är aningen roligare än just detta inlägg..

C U!

Reaktion på allt kanske???

Passar på att sitta framför datorn en stund. Tabletten håller huvudvärken stången ett tag! Tackar också för alla era fina kommentarer; det känns gott att veta att ni finns!

Att vakna med smärta lokaliserat till "fågel, fisk och mittemellan" känns väl sådär. Det där förbenade "månatliga" som dyker upp och orsakar både rygg-, mag- och huvudvärk. Det är tur att jag ska på massage på torsdag för jag har en låsning i ryggen som gör att jag inte kan djupandas ordentligt. Största delen av dagen har spenderats i sängen. Dock måste jag ta mig ut på en promenad med Bessie efter att hon ätit sin "middag", oavsett om foten har lust med det eller ej!

Men, vem är jag att klaga? Det är faktiskt inget livshotande som jag lider av...

Att vinka av familjen i morse, då de begav sig iväg på sin 85 mil långa resa ner till henne, kändes inte heller något vidare. Men fick nyss veta att de bara har ett par mil kvar. Så fort de meddelar att de är framme ska jag slappna av :o)

Usch, vilka eländiga inlägg det blivit sista tiden. Mest bara elände och sjukdom.

Jag avslutar med något sött som jag fick på mejlen:

En dagislärare såg på barnen i klassrummet medan de ritade. Då och då gick hon runt för att titta på vad varje barn ritade.
 
När hon kom fram till en liten flicka som arbetade ihärdigt frågade läraren vad flickan ritade.
 
Flickan svarade, "jag ritar Gud".
 
Läraren stannade upp och sa, "Men ingen vet hur Gud ser ut".
 
Utan minsta tvekan och med blicken kvar på teckningen, svarade flickan: "Det kommer de veta om en liten stund".


Roadtrip...

... ner till Skövde i morgon; en tripp på 85 mil. Svärmor är riktigt illa däran och bad maken att komma. Det är lite oroväckande, tycker jag. Så han och barnen startar resan ner tidigt i morgon bitti. Själv stannar jag och Bessie hemma, trots att jag också skulle velat åka med ner.

I morgon lär jag vara fortsatt orolig för svärmor, men också för min familj som kommer att befinna sig ute på vägarna. Där finns så många "galningar". Utländska lastbilschaufförer med blankslitna sommardäck. Drogpåverkade chaufförer. Folk som somnar bakom ratten. Ja, listan kan göras lång! Och vår bil är faktiskt lastad med det viktigaste i mitt liv!


Salem Al Fakir...

... var väl värd en plats i Melodifestivalens final. Det var faktiskt den enda låt som jag höll tummarna för.

Jag trodde att gruppen Pain of Salvation var en hårdrocksgrupp? Eller så fattade jag fel.. typ troligen.. Jag satt nämligen och väntade på att själva "rocken" skulle starta och blev lite paff när det aldrig hände! ;o) Det var bara en snubbe som spelade orgel och en snubbe som sjöng; varför var då de andra med på scenen? En ganska mysig låt, men det är mer en låt att chilla till än att tävla med.

Vilken planet kom Jenny Silver ifrån? Tack och lov att hon inte gick vidare till något annat än sista plats. Det var bland det sämsta jag hört.. och sett.. på länge! Btw, what's up with her arm??!!! Märkligt är bara förnamnet..

Positivt och negativt...

Igår var en lätt hysterisk dag, både på jobbet och hemma! Klockan sex på kvällen ringde en representant från Explorius för att intervjua mig och Carro ang utbytesåret i USA. Det var en väldigt trevlig kvinna, en Överkalix-bo. Vi pratade med varandra i över en timme. Och så säger hon: "Jag har bestämt att Carolina ska åka till USA nästa år. Och det beror mest på vad din mamma berättat om dig". Då blev jag stolt och Carro blev överlycklig.

Så.. nu handlar det "bara" om att fixa kosing. I runda slängar 100 000!! Inräknat min och Johannas "hälsa-på-tripp" sommaren 2012. Men jag vill verkligen att hon ska få åka. Tänk, vilken upplevelse och erfarenhet hon kommer att få. Och snacka om att hon kommer att få en suverän engelska(amerikanska) på köpet!

Men gårdagen innehöll även något negativt. Svärmors kapillärer behåller tydligen inte vätska utan släpper ut det i kroppen, till ställen där man inte vill samla på sig vätska. Sjukdomen påverkar bl a njurarna och vätskan trycker på lungorna(om jag fattat det rätt så har hon inte vätska i lungorna). Inte bra alls!

Pratade också med henne i morse och då blev jag ännu mer orolig. Hon låter verkligen inte frisk. Dessutom fyller hon år idag! En bättre födelsedag hade definitivt varit önskvärt! :o( Maken är i valet och kvalet om han ska åka ner; det är ju en bra bit. Jag ska ringa sköterskan och fråga rent ut om hon tycker att han ska komma eller ej.

Ja, livet består av både bra och dåliga saker. Ibland kommer dessa samtidigt och man vet inte riktigt vilken känsla man ska ha egentligen.

Explorius...

Nu har vi suttit och skrivit i ansökan till Explorius angående utbytesåret i USA. Många knepiga frågor att svara på.. dessutom på engelska! Puh! I morgon kväll ringer en representant därifrån och gör en intervju med henne. Den sker både på svenska och engelska.

Det känns himla spännande och fruktansvärt oroligt att tänka på att hon kanske ska åka iväg ett helt år. Men ångesten för det kan vänta; det är först nästa höst som det bär iväg i så fall. Ser dock fram emot att åka "over there" för att hälsa på henne.

Ooops, jag kanske inte ska flyga iväg till Amerikat riktigt än. Hon måste ju bli antagen först! ;o)

Nej vänner, ingen bloggrunda blev det idag. Det svider och bränner i nacken nu. Spikmattan nästa!

Thank God it´s friday.. tomorrow! ;o)Taget en dag då det kommit en tredjedel av all snö som vi har numera!

Svärmor...

Min svärmor ligger på sjukhus. Hon mår inte alls bra, njursvikt och albuminvärdet är åt skogen. Hon har alltså inte fått i sig tillräckligt med näring och vätska eller så har kroppen inte lyckats ta upp det hon fått i sig.

Så tankarna upptas av oro för henne, mycket beroende på att man befinner sig nästan hundra mil bort. Jag är en sådan som behöver ha kontroll, behöver få förstahandsinformation om läget och därför ringde jag själv och pratade med sköterskan! Men.. det är bara att vänta och se.. och hoppas att gumman kommer igen.. som hon alltid brukar göra!

Brevvänner...

Jag var nyss inne hos Britt och läste hennes inlägg om bl a brevvänner. Jag mindes tillbaka på alla mina brevvänner som jag haft. Du kan läsa lite om det här.

Jag kom också att tänka på när jag satt härhemma för ca 10 år sedan och dels funderade på brevvänner, dels på att få skriva på engelska igen. Jag kände att jag mer och mer stoppade den kunskapen längre och längre in i hjärnarkivet. För det var väldigt sällan som jag pratade eller skrev på engelska.

På den tiden var jag väldigt ovan vid att surfa på nätet. Jag minns att jag plockade fram Google och sedan funderade jag länge och väl innan jag skrev "twins" i sökrutan. Öh.. varför gjorde jag det? Jag var inte speciellt intresserad av att läsa om tvillingar bara för att jag hade ett par sådana själv..

Nåja, sagt och gjort.. jag hamnade på en sida som hette "Twins Magazine". Orkade väl egentligen inte läsa speciellt mycket om vad som stod där, men jag hittade en mejladress till vilken jag skrev och undrade om det fanns någon hos dem som var intresserad av att "brevväxla" via emejl. Slängde in att jag hade tvillingar, men för mig var inte det speciellt viktigt. Jag ville ha "vuxenprat" i mina mejl och inte "barnprat", om ni fattar hur jag menar. 

Tiden gick och jag hade helt glömt bort att jag skickat det där mejlet. Men plötsligt började min inkorg fyllas av mejl efter mejl från kvinnor i USA, Kanada och Australien. Kvinnor med tvillingar!

"Okeeej", tänkte jag.. "Vad är detta?"

Det visade sig att mitt emejl blivit insatt som en kontaktannons i en tidning som distribuerades ut över hela USA! Och den gick tydligen att köpa i andra länder också. Shit!! Hur skulle jag göra nu?

Operation gallring startade. De flesta mejlen kom från dem som hade tvillingar yngre än mina och som uppenbarligen mest ville ha mig som "mentor"; dessa var jag inte intresserad av. Jag skrev dock väldigt vänliga svar till alla som mejlat.

Det blev ungefär en handfull intressanta människor kvar och vi "brevväxlade" med varandra under en lång tid. Jag minns inte riktigt vad som hände, om det var datorn som kraschade eller om vi bytte bredbandsleverantör.. men alla mina mejladresser försvann i allafall! Hur dum kunde man vara? Ingenstans hade jag skrivit upp mina brevvänners adresser. Jag saknar speciellt Jen i Australien. Hon hade ett eget företag med sin make, en ostronfarm! ;o)

Nu kom jag precis på att jag ska googla på hennes företag.. Tänk så roligt om jag skulle hitta henne igen, efter alla dessa år :o)  Kan Lasse Åberg, så kan väl jag!! ;o)
(Denna bild har absolut ingenting att göra med själva inlägget.. Det är inte ens det jag åt till frukost i morse..
Vet liksom inte alls varför den hamnade här!!)


Poesi...

Ring the bells
that still can ring
Forget your perfect
offering

There´s a crack
in everything
That´s how the
lights get in

Leonard Cohen


Sömnpratarblogg...

Jag måste bara tipsa er om roligt ställe att svänga förbi när ni behöver skratta lite. Sömnpratat är en blogg som startats, tillsammans med Vildungen, av en av mina idoler i bloggvärlden, Knivlisa 

Andra roliga, allvarliga, IRONISKA bloggar är(helt utan inbördes ordning!): Innan Du fanns, Monas Universum, Spiderchick och Ketchupmamman.

Och sedan finns ni andra.. som jag utvecklat en relation till, ni som blivit mina vänner här i bloggvärlden! Ni som också skriver roligt, allvarligt och ironiskt. Det är med er som jag kan utbyta erfarenheter, få råd av och glädjas med. Ni är guld värda! Ni vet vilka ni är för jag besöker er, i princip, varje dag! Tack för att ni finns!

RSS 2.0