Två 18-åringar...

Idag är det 18 år sedan våra underbara tjejer föddes! Det känns väldigt konstigt, och lite ledsamt, att inte få fira tjejerna tillsammans. Carro är ju i USA och jag hoppas att hennes familj där firar henne idag. Vi ska fira Johanna med god mat och tårta ikväll. Och så lite paketöppning förstås..

Nu ett potpurri av bilder och min stolthet märks förstås i varenda ord! ;)

Här har vi två, ganska unga, sötnosar!


Här är de något äldre.. En tur i skogen med mommo och Bessie


Här uppställda inför det sedvanliga "avslutningsfotot". Same procedure varje sommar! :)


Det är sällsynt att få Carro på bild. Hon trivs liksom bäst bakom kameran. Men den här bilden på henne tycker jag är fantastiskt fin!



Det finns massor av bilder på Johanna att välja på. Jag valde den här bilden för jag tycker att den är så häftig!
De där ögonen! :)


Åh, så roligt vi hade på vår tjejresa. Två bilder från när vi besökte Fira på Santorini.




Grattis mina underbara tjejer på er 18-årsdag! Ni må vara myndiga nu, men mina "ungar" lär ni vara för evigt! :)
Jag älskar er så mycket!!! <3

Tränat på svenska ord...

... och skurat badrummet. Japp, det är väl typ det enda nyttiga jag gjort idag. Men samtidigt har det varit väldigt skönt! Anna ville att jag skulle översätta Pizzeria Taorminas meny, så de ord vi tränat idag var av typen: skinka, champinjoner, lax, ananas, vitlök och oxfilé. Ja, ni hajar, ingredienserna till de olika pizzorna! :)

Åkte hem till Kristina och Anders en snabb sväng. Alltid lika trevligt att träffa dem. Tog med mig burken med hjortronsylt som mamma skickat ner till henne. Jag hoppas att hon ska njuta ordentligt av de där våfflorna som hon ska ha sylten till! :)

Det blev god kasslergratäng till middag. (Måste komma ihåg att fråga vilken grönsaksblandning mamma brukar ha i när hon gör den rätten) Och så teamworkade vi ihop en äppelkaka till efterrätt! Mums!

Vädret har inte varit mycket att hurra för idag. Duggregn mest hela tiden. Det är väl först nu ikväll som det klarnat upp lite grann.

Nu blir det sängen och filmtittande. Har inte bestämt mig om jag ska se "27 dresses" eller "Get smart"..



Lycksele djurpark...



Ser ni samlingen på den lilla kullen? Man undrar ju vem som är "herre på täppan"?! :)


De här små getterna var hur söta som helst! Och lite blyga..


Det fanns fyra rävar i hägnet, men det var bara den här räven som visade sig. När djurskötaren gick in där, med hinken full av kött, så snappade den till sig en bit, sprang upp i skogen med den och kom sedan tillbaka för att hämta en ny bit. När den fört iväg tre bitar in i skogen, till sina kompisar, så tog den sista biten från hinken och mumsade i sig den. Så sött!! :)


Finn ett djur!!


Kunde inte motstå det röda köttet! :)


Sen dog batteriet i min mobil :(

Efter djurparksbesöket åkte vi till Dollar Store, eller Dollar Tore som vi kallar affären.. Bunkrade upp bl a med fläcksuddarsvampar, servetter(då kan jag lägga bort God Jul-servetterna), målningsbara canvastavlor och diverse hygienartiklar.

Det har varit en mysig dag, trots att jag ofta tänkt på en barndomsvän som nyligen drabbats av en stor sorg. En sådan sorg som man aldrig ska behöva uppleva.

Ikväll går mina tankar till henne och hennes närstående <3





En salig blandning...

Tänk. I en ful jord- och grushög kan strålande saker växa.


En närbild av naturens svar på solen! I love it!!


Blev igår av med "pälsmössan" som jag hade på skallen. Ljuvligt! Det är ni som ser suddigt, btw!! ;)


När servetterna är slut och hushållspapper känns lite trist.. ja, då gör man som Kajsa Varg. "Man tager vad man haver". Alltså, sååå himla länge är det ju inte kvar! ;)


Saknar min unge därborta i USA. Bara så ni vet. Det går ändå bättre än jag trodde. Kanske för att jag bestämt mig för att lämna ansvaret till värdfamiljen och att jag måste lita på att de tar bra hand om henne. Något annat är otänkbart!

En glad Carro.


Å så en bild som Carro tagit på sin syster yster.

© Carolina Hagman(ored)

I morgon är det fredag. Det ni!

Kloka ord...

Tittade nyss på Oprah show som intervjuade David Arquette(gift med Courtney Cox). Väldigt intressant människa. David alltså. En tuff bakgrund med missbruk i familjen. Han provade öl så tidigt som i 4-årsålder och rökte gräs när han var 8. Drack regelbundet i tonåren. Fick ett breakdown för ett tag sedan och lade in sig på rehab för att bli kvitt sitt alkoholmissbruk.

På rehab lärde han sig yoga och mediterar också flera gånger i veckan. Han sa en sak som fastnade hos mig. Ett buddistiskt talesätt som jag antar handlar om den där tärande ilskan, den sortens ilska som inte är särskilt konstruktiv:

"Ilska är som att dricka gift och förvänta sig att andra skall dö!"

Han pratade mycket om att det var dags för honom att jorda sig, hitta sig själv och vara sann mot sig själv. Klokt! Jag är väldigt glad att jag fick se det programmet..


Body Combat...

Vi körde ett Body Combat-pass ikväll. För Anna var det premiär och hon ansåg nog att det var det tuffaste träningspass hon varit med om! :) Lägger in en liten film som visar vad passet handlar om. Tänk om man kunde "boxas" lika coolt som damen på filmen. Drömma går ju!! :)

Kulturella till tusen...

Började förmiddagen med att tona Johannas hår. Väldigt rött blev det. Och snyggt som tusan! :)



Det var någon form av familjedag på Gammlia och då dagen liks skulle gå i historikens tecken så bestämde vi oss för att cykla dit.

Gick in i den gamla skolbyggnaden och där kunde man skriva på det gamla viset. Doppa pennan i bläck. Bad Anna skriva typ "Jag var här" på kinesiska och det gjorde hon...


Tror jag. Har ju faktiskt inte den blekaste aning om vad som står där, om jag ska vara ärlig!! Hahahahaha...


Ska be henne att lära mig skriva några tecken på kinesiska.. Det är ju så coolt! :)

Här hamnade hon i skolbänken.


Vi besökte ett sameviste också..




Gammlia-geten!


Inne i sjöfartsmuséet står Egil. Intressant är att huset är byggt runtom båten och inte tvärtom. Coolt!


Gick in i bagarstugan där vi köpte tunnbröd och mjukt bröd. När vi kom hem åt vi varsin macka med smör och ost och sedan vilade vi i en halvtimme ungefär innan det var dags att bege sig in på stan för en guidad stadsvandring.

Här kommer lite bilder. Orkar dock inte dra någon historik kring dem :)










I SF-parken var det en kille som försökte hoppa upp på linan utan att ramla ner hela tiden. Jag gick fram och sa: "Nu tänker jag fota så hoppa upp på linan då". Han garvade, hoppade upp och behöll balansen.. en stund i allafall!! :)


Avslutade dagen med kinamat från Eurasia. Nästa gång vi äter kinamat blir det Anna som tillagat det. Hon ska bara få receptet från sin mamma först :) Spännande!

I USA går allting bra. Häromdagen fick Carro tydligen en present av katten: en mus! :) Hon har varit på en football-match som blev oavgjord. Hon har också "grillats" av mellanstadieeleverna på skolbussen.. De hade fått reda på att hon kom från Sverige :) I skolan ogillar hon matte och ska nog droppa det. Men annars så verkar skolan vara okej :)

Nu är jag trött efter denna botaniska och kulturella helg! I morgon blir det rätt annorlunda; Body Combat på Medley.


En heldag...

Ja. Det blev en heldag "on the road"!

Vid halv elva-tiden drog vi iväg. Jag, Johanna och Anna. Första loppisstopp var ute på Ön. Där fyndade Johanna en stor spegel. Sedan körde vi vidare till Bryggargatan.. Där hittade jag en karott med lock. Johanna fyndade en väska och en börs. Till Anna köpte jag tre souvenirer, typ små sameskor och en pytteliten samekniv. Hon ska skicka ett par skor och kniven till sin syster och bror. Där fanns också en fin och väldigt röd "bubbla".. men tyvärr hade vi inte 20000 pengar med oss! :)



Avslutade loppisturen i Klabböle där tjejerna fyndade lite smågrejer och Anna hittade en fin höstjacka. De var väldigt nöjda med dagens alla fynd!

Åkte ner till Energicentrumet. Testade lite experiment och promenerade runt i omgivningarna.




Gick över hängbron.


Och sedan följde vi älven uppströms och in i Arboretum Norr. Det är en skogsträdgård med träd och buskar från när och fjärran.








Här var det knappt något vatten alls!


Men beware!!! Om dammluckorna skulle öppnas, ja då...


Nästan sex timmar var vi ute på vår tripp och det blev nog rätt många kilometrar som vi gick. En väldigt mysig dag!

Om vädret tillåter ska vi i morgon följa med på en guidad stadstur. Det finns nog saker i den här stan som jag inte har en aning om! Hahahaha.. C U!

Solen visar sig igen...

Igår tog vi en promenad med Bessie.




Synd att den inte kan dra ut migränen...

Det känns som om lugnet lägrat sig, saker har börjat falla på sin plats, alla är där de ska vara nu.. och vad kommer då som på beställning? Jo, migränen. Men det är okej, jag kan köpa det den här gången. För jag förstår att den kom nu när jag slappnade av.

Har legat på förmiddagen, men vid lunch mådde jag bättre så då tränade jag och Johanna lite svenska med Anna, samtidigt som vi käkade lunch som bestod av Västerbottensostpaj! :) Hon gillade det! Och hon är jätteduktig och snabb att lära sig svenska, men ord med bokstaven R är jättesvår att säga. Jag tröstar henne med att säga att även våra tjejer hade svårt med R-orden när de var små. Det ger sig med tiden! :)

På eftermiddagen kom huvudvärken tillbaka så jag tog en tablett och sov en stund till. Det är halvruggigt ute och det har nog kommit lite regn också. Vi ska iväg på gymmet snart. Det blir väldigt lugnt för min del, men vill visa Anna vad som finns, så hon kommer igång också.

Ni var många som frågade om kådan och vad man hade den till. Jag har skrivit om det förut.. nästan precis för ett år sedan. Läs om kådans perfekta egenskaper här! Synd att den inte kan dra ut migränen! På slutet i det inlägget finns en uppdatering som är rätt viktig! :)

Jag har en fråga till alla Västerbottensbor: Kan du ge förslag på ställen i Västerbotten som vi kan visa för Anna? Ibland blir man så hemmablind att man inte ens tänker på saker som finns på ens "bakgård" liksom!! :)

Å så något helt annat: Tack för förklaringen till den där konstiga texten på brädbiten.. "månen och natten", ni vet.. Annars hade jag fortfarande suttit och funderat på det! Hahaha..


Bockat av lista...

Idag har vi fixat ett simkort till Annas mobil. Hon hade tur att svenska simkort passade i hennes telefon. Så är det inte i USA utan Carro tvingades(åh jösses, vad hon led!!! Hahaha) köpa en ny telefon plus kort.

Vi gick på stan och kikade lite och sedan hem för lunch. Efter vi ätit cyklade jag och Anna till simhallen för att fixa ett simkort även där. Hahaha.. Ja, ett kort som gäller både för bad, gym och pass. Hon kunde ta över Carros kort, som vi har autogiro på, så det var perfekt!

På kvällen tog vi oss till I20-skogen. Jag behövde få hem lite kåda. Sånt är bra att ha i medicinskåpet. Och inget man har lust att gå ut i skogen och leta efter när det kommit en halvmeter snö.

Anna smälter in bra i familjen och vi snackar engelska som bara den!

I Logan, Ohio, har Carro börjat skolan. Och har tydligen läxor redan! I matte. Favoritämnet.. not! Ska försöka att skajpa med henne endera dagen. Fasen, vad jag saknar henne!! :(

Väntan är över...

Carro är framme hos familjen Linton i Logan, Ohio. Det verkar vara en väldigt fin familj och hon verkar ha kul med sin värdsyster.

Vi har skajpat med henne och allt är bra. Ikväll är hon på öppet hus på skolan och då får hon också veta om hon får lov att bli senior. Hur coolt vore det inte att få ta en amerikansk examen och få föra tofsen på hatten från ena till den andra sidan?! :)

Idag har vi hämtat upp Anna på flygplatsen. Spännande och pirrigt.. är bara förnamnen! :) Men allt är bra. Det är en riktigt trevlig tjej och himmel vad vi snackar engelska här nu! :) Men det blev en tidig kväll, för oss alla..

Skriver mer i morgon och ska fota presenten vi fick av henne.. C U!

Väntans tider...

Vid 23-tiden ikväll landar Carro i Columbus, Ohio. Så det är lite av "väntans tider" just nu! :)

Och vi har blivit inbjudna att "vänta" hos finaste vännerna i Bäcknäset. Det har varit, och är, mycket just nu och jag tror att vi alla behöver lite av den frid man känner därute hos dem, att få pusta ut lite. Promenera vid havet. Fotografera. Prata. Äta och dricka gott.

Ja. Och sedan, när vi är tankade med nya krafter, kan vi fortsätta planera för Annas ankomst på måndag eftermiddag.

Men nu - Bäcknäset nästa!




Lägesbeskrivning...

Igår kväll, vid niotiden, pratade jag och Johanna med Carro i telefon. Resan hade gått bra och de var på hotellet och skulle tilldelas sina rumskamrater. Vid lunch idag chattade vi med varandra. Hon bor ihop med en svenska och en norska och läget är gott. De skulle ut på stan på sightseeing! Det känns mycket lugnare i kroppen nu.. Jag vet att hon har det både bra och kul därborta.

Var in på stan en sväng med fina Johanna. Vi kikade förbi Röda Korset, som sålde ut i princip allt för 10:-. Ikväll har jag plockat undan Carros privata saker in till de två inglasade bokhyllorna som hon har i sitt rum. På måndag kommer Anna. Det känns både spännande och pirrigt! :)

Förresten, kan man, på tio månader, låta bli att tvätta en tröja som doftar Carro? Plz, säg att man kan det! :)

Från det ena till det andra.. jag vill rekommendera en blogg. Fredrik Backman heter bloggägaren. Han har oftast hysteriskt roliga och underfundiga inlägg, men ibland blir det även texter med "dödligt" allvar.

Och så en fundering:
Är det någon som begriper nedanstående? Hittade den på Expo. Texten var skriven på en träbit. Man skulle alltså hänga upp den på väggen.

Betyder texten att "jaget" är berusad, eller vad?! Vem vill hänga något sådant på väggen?? I don't get it! :(

Nu är hon på väg...

En tidig morgon. Ungefär halv fem. Alla i huset vaknar och så småningom anser vi väskorna färdigpackade! Bilfärd till flygplatsen. Incheckning av väskan. Kramar, pussar, massor av "jag älskar dig" och så försvann hon in i gaten. Tillsammans med en annan utbytesstudent, Emma. De har platserna bredvid varandra på resan från Arlanda till Newark(New York).

Och där sitter de nu. På planet västerut.Enligt biljetten är de framme i Newark 12.55 och klockan i New York är just nu 12.32. Så om inte alltför lång tid borde vi höra ifrån henne.

Åh, jag saknar redan Carro. Och det vet jag att Anders och Johanna också gör. Tio månader! Alla säger "det går så fort... vips, är det maj".. Mm.. kanske det.
Men jag är så oerhört glad över att ha Johanna kvar härhemma. Love U!! <3

Johanna bakom ratten! :)


UPDATE:
Jag och Johanna pratade nyss med Carro.. De var framme på hotellet och hon verkade glad, men trött! :) Nu kan mamma sova gott!!

Helt kört med inlägg...

Ojoj, så länge sedan det var som jag skrev här på bloggen.. I'm sorry!! :( Men det är mycket i riktiga livet s a s. Jobbstart, träningsstart och så ordnandet med allt innan Carros avresa på tisdag morgon(9/8).

Tvättstuga på fm och vid elvatiden skjutsade jag iväg Johanna till till Röbäck. Där skulle hon plus x antal andra kompisar ordna en överraskningsfest för Carro. Två av dem kidnappade Carro på Nolia, där hon var tillsammans med en kompis.

Det känns konstigt att Carro fyller 18 när hon är i USA. Man kan säga att utbytesåret är hennes 18-årspresent :) Hon har fått en hel del dollar också, både av oss och hennes mormor. VISA-kortet får hon först i september så det gäller att ha cash i börsen från början. Tänk, det blir också första gången som tjejerna firar sin födelsedag på varsitt håll.

Johanna håller på och tar körkort. Det går fint och hon är jätteduktig bakom ratten. Hon kör en hel del med Anders och så tar hon körlektioner på körskolan.

Idag har jag också varit en sväng på Noliamässan. Blev besviken faktiskt. Jag hittade nästan ingenting av sakerna "som jag inte visste att jag behövde"!!! ;) Lyssnade på Swing Fly och på en irländsk grupp.. Bra musik! Fick vansinnigt ont i nacken av asfaltgåendet så jag köpte massage. Åh, så skönt det var! :)

Nu är jag helt slut, men ska försöka ta mig ut med Bessie innan det blir ryggläge.




Första arbetsdagen...

Puh! Så var första arbetsdagen efter semestern gjord. Och det blev verkligen ingen mjukstart utan full fart direkt. Nåja, hellre det än att sitta och rulla tummarna. Tiden går ju skitsakta då! :)

Jag har rest så mycket i sommar. Jag har sett många nya ställen, mött nya människor, fått träffa släkten, myst med mamma och tagit det årliga badet i älven.. Och vädret har varit kanonbra! Så.. vad mer har man kunnat önska sig? Självklart ett par veckor till av ledighet.. inte skulle jag tacka nej till det. Men jag har ju faktiskt en Greklandsresa att minnas också. Så, det kändes faktiskt helt okej att börja jobba idag.


När det träningen på Medley(badhuset) börjar jag surna till ordentligt nu. Bokade in mig på Body Combat(som för första gången på länge stod med i schemat igen) till ikväll, men på eftermiddagen fick jag det, numera, sedvanliga sms:et om att de inte har någon instruktör. "Tyvärr", skriver de. Hur f-n, rent ut sagt, kan man sätta upp något på schemat om man inte har instruktörer till det??? I morgon är det tänkt att jag ska dansa zumba. De som tror att jag gör det i morgon, räck upp en hand!!! :/



Idag har jag tänkt och bett för min fina vän Kristina. Hon opererades nämligen idag. För cancer. För denna fruktansvärda, förgörande sjukdom. De här blommorna är till henne! <3

RSS 2.0