Samvaro vid havet...

Varje gång vi hälsar på A och C vid deras stuga vid havet, så njuter vi för fulla muggar. Det är så rofyllt och vackert där. Vi kom ner vid tretiden och solen sken från en klarblå himmel.. Underbart!

Dukade bordet och kräftorna kom fram.


Jag måste säga att jag var skeptisk. Och ännu mer skeptisk blev jag när jag fick en kräfta på min tallrik och insåg att den hade ögon!! Det kändes som om den tittade förbrående på mig! *ryser*


Sedan hördes ett krasande ljud, följt av ett sörplande dylikt! Jeeez, jag tyckte faktiskt att de var läbbiga att hålla i. Kommentarer som "jag äter magen" och "se till att få bort skitranden" gjorde inte det angenämare! ;o)
Men maken var snäll och fixade ett par färdigskalade stjärtar och de var jättegoda, faktiskt!

Men, det här är nog mer min melodi:

Och jag vet, även köttet har haft ögon.. men jag behöver i allafall inte se dem.
Ja, det må vara ett storskaligt hyckleri, men sån är jag. Köttälskare!! Sorry...

Det var så himla mysigt att sitta och surra ett par timmar med varandra. Vi gör det alltför sällan..

Vid halv elva-tiden på kvällen tog vi oss en promenad till havet. Gud, så vacker himlen var! Det är såna gånger som jag önskar att jag kunde måla, inte bara fotografera!Anjocapi goes inredningsblogg...

Efter mycket svärande, lådrensande och inhandlande av diverse saker så är dotterns rum äntligen färdigpimpat!!

Hennes lååånga skrivbord och "trappstegs"-hyllor.
Hon har inte ordnat till skrivbordet än...


Dottern är ett stort Manga-fan!
   
                   

Sängen bäddad med sprillans nya sängkläder
som vi hittade i linneskåpet.


Den finfina stolen hittade vi på Myrorna för 200 kronor. Dynan var smutsig och innehållet skitäckligt.
Tömde ur hela, tvättade tyget och stoppade in ny kuddvadd..
Visst blev det bra?!
Solen...

... lyser så vackert från en klarblå himmel och mitt inre mår så mycket bättre av det..

Snart åker vi ner till A och C som har stuga vid havet. Härligt!! Grillning och kräftor, det senare ska jag prova för första gången i mitt liv!! Minns när jag blev erbjuden kräftor högt uppe i luften! "Herregud", sa jag, "om jag aldrig har ätit kräftor förut så tänker jag inte göra det för första gången i ett plan". Dessutom så fanns det ju inte ens någon bruksanvisning bifogat den röda, stora kräftan!!;o)
PS. Det var på den tiden då flygbolagen var generösa och bjöd på mat även på inrikesresorna. DS

Ha en bra eftermiddag och kväll, mina vänner!

Twitter och Face Book...

Både på Face Book och Twitter finns det olika frågetävlingar du kan vara med i. Det finns bl a rätt roliga film- och musikfrågor, som jag kan tycka är kul att testa sig i. Men sen har jag sett att det finns de tveksamma när-ska-jag-dö- och hur-förlorar-jag-oskulden-frågorna. Att kanske få svaret "18 year" på den förstnämnda och "rape" på den andra. Hur påverkar det ungdomarna? Att testerna är blahablaha och inget att ta seriöst på är en sak, men jag tror att sådant fastnar bak i hjärnan hos dem ändå!

Jag tror att många av oss vuxna(eller så är det bara jag!!! Hahaha) känner den där lilla osäkerheten, "huvaligen, tänk om det stämmer?!", t ex när vi kastar ett kedjebrev som vi fått på mailen, där det står en massa om olyckan som kommer att drabba oss ifall vi inte sänder det vidare till minst femton personer! Så hur ska lättpåverkade ungdomar kunna freda sig?

Hinder i väg(g)en...

Jag hatar verkligen väggarna i vårt hus. Betong och gips överallt. Jag och dotter J var iväg och handlade några hyllplan som skulle sättas upp i hennes rum. Piece of cake, kan man tycka. Åh nej, sa väggen, så enkelt ska ni inte komma undan! Maken, som är en riktigt händig person, håller på att få hjärtsnörp däruppe.. Han blir så sällan arg, så därför blir jag nervös när han börjar svära och gorma som en galning! ;o)

Både jag och maken skulle just nu kunna döda för ett vanligt hederligt trähus, där man slår in en spik precis vart man vill..

Sa jag att jag hatar väggarna i vårt hus?? Mmm, så är det.

AFK...

Jag pressar....

Sommaren är kort...

... det mesta regnar bort.

Men nu är den här, så ta för dig: Solen skiner idag!!! :o)


Tänkbar dialog nästa måndag???

Kollega: Nämen hej på dig! Hur har du haft det under semestern?
Jag: Inte så bra, det har ju bara varit regn, regn och åter regn!
Kollega: Men.. kan det stämma? Du ser ju så solbränd ut!!
Jag: Äsch, det är inte solbränna.. det är rost!!!Umeälven...

Solen kikade fram idag och rätt hygglig värme var det också. Jag och maken tog en tur upp till Norrfors kraftverk, men där pågick värsta utgrävningen så vi åkte över till andra sidan älven istället.  Spatserade en bit i den torrlagda delen av älvfåran. Men lite läskigt är det för man vet aldrig när dammarna kan öppnas och vattnet forsar fram. Det ljuder i och för sig ett larm om och när detta sker, men ändå.. inte vill man befinna sig för långt ut ifall det skulle hända!

(Som vanligt; klicka på bilderna för att göra dem större)
     

En närbild på en liten bagge av något slag.     

Sen åkte vi vidare till Brännland och gick ner till älven för att bl a titta på jättegrytorna som urholkats i hällarna.     

För många människor är havets eller sjöns kluckande ett avslappnande ljud. För mig är det istället älvens brusande ljud som ger själen ro och kroppen avslappning!
Vilken entré!!!

Det här var fantastiskt kul!! Vilken härligt avslappnad entré!!

Going nuts...

Skriver långa kommentarer på min mina favoritbloggar, men kommentarerna bara försvinner i cyberspace.
F-n också, så irriterande!! Får göra nya försök i morgon..

PS. Lot of hugs for you, Miiqa!!

Sorg...

Läste ett inlägg hos Egoina. Hon hade tagit några foton efter hennes farfars begravning. Kommentarerna lät inte vänta på sig. "Hur kunde hon le på korten från begravningen?".

Är det möjligt att sörja utan att gråta ohejdat, hela tiden?? *läses med ironi*  (Dessutom fotade hon inte på själva begravningen, där förmodligen rätt många tårar rann)

Det finns många som inte kan gråta överhuvudtaget, men nog tror jag de sörjer i allafall. Sedan är det tyvärr så att en begravning ofta blir en form av släktträff också. Släktingarna finns kanske på olika ställen i landet och träffas inte alltför ofta. Då är det inte konstigt om det blir samtal om än det ena, än det andra och kanske är det så att det man skrattar åt är ett roligt minne där den avlidne är inkluderad. Det kan väl inte vara förbjudet?!

När min pappa begravdes satt nog de flesta av oss och smålog flera gånger under själva begravningsakten. Prästen kände nämligen min pappa sedan många, många år och berättade personliga minnen av honom; många av dessa anekdoter fick oss att le och må så bra som vi kunde i allt det sorgliga.
 
Jag tycker att man ska försöka att celebrera det liv människan levt, särskilt när det gäller en äldre människa. Det är självklart sorgligt, tragiskt och man fylls med stor saknad.. men det är så viktigt att minnas tiden innan själva dödsdagen. Min pappa dog alldeles för tidigt; vi borde ha fått massor av fler år tillsammans. Framför allt så skulle jag önska att mina flickor fått ha sin Moffa kvar. Men precis som Egoinas farfar var min pappa hemskt sjuk(obotligt) och det var en lättnad att han fick somna in innan smärtorna blev för plågsamma. Jag har alltid sagt "jag är inte ledsen över att min pappa dog, jag är ledsen över att han blev sjuk"! Jag hoppas att ni förstår hur jag menar!

Han finns i mitt hjärta och när vi pratar om honom, när jag ser vår nyckel på väggen härhemma, bläddrar i fotoalbumen, ser något med en älg på(han gillade verkligen älgar!) eller ser en tumstock(han hade en trasig som han skarvat så den visade 10 cm för lite!!) så minns jag tillbaka. På så sätt hålls minnet av honom levande!

Alla är vi unika, både som människor och hur vi tacklar vår sorg. För den sörjande människan ska man ska bara finnas till hands, som den medmänniska vi alla är tänkta att vara!

Ta vara på varandra!

Patrick Swayze...

Fastnade framför tv:n inatt och såg filmen Ghost med Patrick Swayze. Det är inte direkt världens bästa film, men jag gillar temat; att kunna få kontakt med de som dött. Samtidigt blev jag så ledsen när jag såg Patrick i rollen som den döde Sam. I verkligheten har ju Patrick pancreascancer och prognosen ser inte direkt lovande ut. Jag hoppas det dröjer innan han står där i "ljuset"!!


Bild: PS

Jag vet att väldigt många människor är skeptiska till möjligheten att få kontakt med de döda och jag hyser all respekt för dem. Men jag har haft kontakt med de som "gått över", bl a min pappa, så för mig känns det självklart och naturligt.

"Ghost leaves you with the belief that your loved ones only die when you forget them"
(citat lånat från PS)

Längtar...

Jag saknar min unge! Bara så ni vet...

Bröst och magar...

Hos Morsan Mia läste jag hennes 10 sanningar-lista och specifikt nummer 6 fastnade jag på. "Min mage är större än mina bröst". Jag upplevde en viss igenkänningsfaktor!! ;o)

Det fick mig att tänka på all kvinnoreklam som görs. Antingen är det modeller i size zero-storlek med smala höfter och små boobs eller plus size-modeller där den stora bysten överskuggar en aningens rund midja.

Var finns modellerna (och kläderna..) som är en kombination av ovanstående? Nowhere to be found! :o)


Tropikhuset...

Idag bestämde vi oss, dottern och jag, för att åka ut till Holmsunds Tropikhus. Liksom för att göra något annat än glo på tv eller sitta vid datorn. :o) Här kommer så lite bilder därifrån.

Läsare med zoofobi kan sluta läsa titta nu!! ;o)

Vi börjar lite lugnt med några söta sköldpaddor och två jäkligt snabba apor!!
"Klicka på bilderna så blir de större)

     

Nu vidare till ställets mer slingrande djur.

     

Just den här skylten var faktiskt lite läskig att läsa!! *ryser*
(Dessutom kunde vi inte lokalisera själva ormen i terrariet, som var fyllt med stenar och gröna växter.. Det kändes lite läskigt.. tänk om den var på rymmen?!)När jag såg den här slöa ormen så kom jag osökt att tänka på "ormen i vaggan" i Robin Hood-filmen!! Väntade bara på att få höra "snarkzzzzzzzz"-ljudet! :o)Jag har ju botat min spindelfobi på ett snarlikt ställe i Göteborg, men jag måste säga att jag fortfarande ryser när jag ser spindlar. Dock kan jag bortse från den känslan och faktiskt se vilka otroliga vävare de är! Även om Svarta Änkan här nedan inte verkar vara någon pedant precis..Här kommer en fågelspindel, modell större.


Efter att vi gått runt och tittat på alla djur så kom en djurskötare ut med en Brasiliansk pytonorm och min modiga dotter lät den ligga på hennes axlar. I´m so proud of her!!! :o)


Tvillingarna...

Mina älskade tvillingtjejer fyller 16 år i augusti! Jösses, vart har tiden tagit vägen? Nu är det snart dags att börja övningsköra(hm, det har vi iofs redan testat på.. Shhhh, säg inget till.. typ polisen!), gymnasiet startar om mindre än en månad och barnbidraget upphör att komma in på mitt konto!!

Här nedan kommer en vacker dikt som jag lånade hos Mamma J!

"Twins
So many good things come in pairs,
Like ears and socks and panda bears.
But best of all are sets of twins,
with extra laughter, double grins.

There's so much fun in having two
with twice as many points of view.
So much alike, forever linked,
and yet they're also quite distinct.

They share a birthday and a name,
But moods and tempers aren't the same.
Although at times they may dispute,
their loyalty is absolute.

From days of youth till life is done,
it's one for both and both for one.
We're all quite novel and precise,
But special girls ~ God made twice.
"

På begäran...

Här kommer en bild på Bessie på begäran av Egoinas mamma!!Lika blöt då som idag!! :o) Men nog var det en mysigare blöthet den dagen vid älven...

Marint bostadsområde...

Jag tog en plaskade promenad med hunden nyss. Upptäckte då att min fina röda stövel nog har ett hål i sig; det kalla, insipprande vattnet talade sitt tydliga språk! *grrr*Började också fundera på om det var dags att ta fram kanoten! Asså, nu äger jag ju ingen kanot och även om jag gjorde det så vet jag inte om jag skulle vilja paddla kanot i regnväder. Nä, när jag ska paddla så vill jag göra det i bikini en solig och varm dag..

Och så där på en grisblink hamnade jag liksom långt ifrån själva poängen.

Det regnar satan så mycket här! Det var liksom det jag ville få fram! ;o)


Dra täcket över huvudet...

... det är precis vad jag gjorde när jag vaknade i morse och hörde regnet strila utanför. Blää!!

Klicka på de mindre bilderna!


     


Spetstrosor...

När jag köper trosor så reagerar jag om priset per trosa är mer än hundra kronor..
Kanske är det mig det är fel på, men jag fattar inte vad det är som kostar på det där lilla tygstycket?!!

Såg denna söta, troligen jäkligt obekväma spetssak i en affär..
Ordinarie pris: 650 kronor!
Jeez, vem betalar det för ett par trosor? Till och med reapriset på 325 kronor är helt horribelt, enligt mitt tycke!!

Vad tycker ni??


Shopping och film...

Jag och hemmavarande dottern åkte ner på stan vid tretiden för att äta middag. Pyttsan! Det var inte så enkelt som vi trodde. De flesta restauranger öppnade tidigast kl 16.00!! Så det blev faktiskt en Subway-macka och sen en mjukglass som vi avnjöt sittande på Rådhustrappan. Vi gick runt i lite affärer och för en gångs skull kom jag ihåg att visa upp ett sms vilket gjorde att jag faktiskt fick 50% rabatt på reapriset. Tre finfina tröjor för 270 kronor! Jag blev riktigt nöjd!

Vid femtiden träffade dottern sin pojkvän och de hastade vidare till Filmstaden för att se den senaste Harry Potter-filmen. När vi hämtade henne från bion så var hon lyrisk över hur bra den var! :o)

Bild lånad av Warner bros

På hemvägen hyrde vi två dvd:er, St Trinian´s till mig och dottern och Valkyria till maken. Jag kände att jag behövde något lättsamt och roligt att titta på. Kände liksom inte för krig, tyskar och nazister! ;o)

St Trinian´s handlar om Englands sämsta flickskola där anarki rådde och eleverna så att säga skötte sig själva. Men skolan hade trubbel med pengar och utbildningsministern ville statuera exempel. Men det ville varken eleverna eller deras rektor finna sig i så de utarbetade en egen räddningsplan. Riktigt rolig och underhållande film, tack så mycket! :o)


Min sista semestervecka...

.... hoppas jag blir som http://www.yr.no/ visar i sin långtidsprognos:

Mandag
27.07.2009

Lettskyet 22°Svak vind, 3 m/s fra øst-sørøst
  

Tirsdag
28.07.2009

Lettskyet 17°Lett bris, 5 m/s fra sør-sørvest

Onsdag
29.07.2009

Klarvær 22°Lett bris, 4 m/s fra nordvest

Torsdag
30.07.2009

Klarvær 22°Svak vind, 3 m/s fra nordvest

Fredag
31.07.2009

Klarvær 21°Svak vind, 2 m/s fra øst

Håll tummarna!!!

Förmiddag...

Dotter C klev, tillsammans med två kamrater, på kustbussen för att ta sig drygt 15 mil söderut. De ska bo med en kompis i hennes stuga över helgen. Inte ensamma dock. Föräldrarna finns på plats och jag har pratat med dem..
Så läget är under kontroll! :o) Den andra dottern har planer på att gå på bio med pojkvännen. De ska visst se den nya Harry Potter-filmen.

Här är vädret mulet, men tack och lov rätt varmt i allfall.. Funderar på vad jag ska hitta på idag. Drygt en vecka kvar av semestern och jag kan ju inte påstå att jag känner mig utvilad! *suck*

Funderar på en tripp till Fredrika på lördag. Men ska kolla in den norska vädersiten först. Tempel eller ej, jag känner inte för att stå där i ösregn! ;o)

Festen...

Lördagskvällen bjöd på god mat, god dryck, trevliga människor och bra musik. Vi dansade till klockan två på natten och vid det laget hade jag så ont i fötterna att jag trodde jag skulle dö!! En stor blåsa på lilltån och fotsulor som verkade stå i brand. Det var nog fötternas hämnd för att de blivit instuckna i trånga stövletter istället för att befinna sig i Foppa-tofflorna som de är vana vid! Tur att vi hade taxi hem för jag hade inte klarat av att gå en meter extra!! ;o)Ett gott skratt fick jag i början av kvällen när jag kom ut från damernas toalett. Då möts jag av herr G som är på väg in. Jag stoppade honom och menade att han nog var lite fel ute. Vi fnissade lite och han tog tag i handtaget in till herrernas toalett och döm om vår förvåning när dörren öppnades inifrån och ut kom fru K!! Jag muttrade att det faktiskt var lite väl tidigt på kvällen för att vimsa runt på det där sättet!! ;o)Annars var det väl som det brukar vara på fester.. Klackar som fastnade i underlaget och lite rödvin skvimpades ut. Någon tände cigaretten i fel ände. Det kramades och pussades. Det dansades till rocklåtar och till dansbandslåtar. Men framför allt så shakade vi loss till 80-talsklassikerna!! Åh, så roligt det var!! :o)


Mitt paradis...

Vi har haft rätt bra väder hela veckan i Norrbotten, framför allt varmt och det blir ingen sommar för mig om jag inte får bada i min lilla "lagun" i Rautakoski.. Jag, dotter J och mamma åkte dit en varm och solig dag..

I nedanstående lilla vattenfall kan man få ypperlig massage! Står man där i två minuter så lovar jag att det känns som en 1 timmes-massage! 

En liten parentes: det var ett ganska högt vattentryck och jag var tvungen att hålla emot ganska ordentligt med höger hand, vilket tyvärr resulterade i att jag hade en obrukbar arm i två dagar! Det kändes som en akut muskelinflammation, som kurerades med Orudissalva, Citodon och rörelse.. Så när festkvällen kom var jag fit for fight!! ;o)

Även Bessie fick följa med och svalka sig!

     Polcirkeln...

På vägen norrut stannade vi till på ett ställe där polcirkeln är markerad. Norr om denna markering går solen under en period aldrig ner; alltså en midnattssol som lyser hela natten.Vi körde upp med två bilar. Maken har ju fixat och donat med PV:n så det var så många som ville se den..
Nog är den ju fin!! :o)

Men själv körde jag Forden då den hade bl a farthållare, cd-spelare, klimatanläggning och nackstöd!!
Så bekväm är jag! :o)Trodde ni att ni var av med mig???

Jag har verkligen haft fullt upp och de senaste två dagarna har jag inte ens hunnit sukta efter datorn. På ett vis lite skönt med datorfritt, men jag vet att jag kommer att sitta uppe en hel natt bara för att hinna läsa ikapp alla era inlägg!! ;o)

Ikväll säger skriver jag bara: i morgon kommer det uppdateringar.. Men efter att ha kört 50 mil idag är det min underbara säng som väntar!! Natti, natti!!


Testing, testing...

Vi körde en lätt provsmakning igår kväll:

Likör - check
Cider - check
Öl - check
Allt ok!!!

Och idag:
Treo - check!!
och
Ljudanläggning - soundcheck!! ;o)
Helt ok!


Dan före...

Jag suckar högt.. får inte in mobilbilderna i datorn.. Jaja, det får vänta tills jag kommer hem..

I eftermiddag ska vi kika på lokalen, ställa i ordning borden som jag vill ha dem och gud nåde om inte det funkar med den bordsplanering jag gjort.. Har fått bästa E-L som allsångsledare med sin gitarr; det kommer att bli sååå bra! Taxi hem är också kirrat. Chauffören är en otroligt söt grabb som inte bara kan sätta flickhjärtan i brand; många "tanter" kommer att bli påverkade också!! ;o)

Så.. vad har jag glömt?? Ni vet, den där känslan man kan ha i kroppen.. Vad är det jag har missat??
Hm.. det lär ju visa sig i morgon..


Tvära kast och snabba ryck...

Swisch, swosch så blev det fyra personer till på festen, vilket innebär att vi nu är exaktemento 50 festsugna människor!!! Tog dock ett djupt andetag och gjorde en ny bordsplacering; det var väl den sjunde i ordningen. Meddelade sedan kockan om de ökande antalet tallrikar med tillhörande käk som kommer att behövas på lördag! Fixade till boendet för två personer.. Puh!!!

Först när allt detta var ordnat.. ja, först då kunde jag slappna av och känna mig jätteglad över att även dessa släktingar kunde komma till slut!! :o)

I morgon kommer våra "inneboende", makens mor och bror, samt min kusin med make hit till oss. Så det blir nog en trevlig kväll.. Kanske kör vi ett test på alla starkvaror som vi har i källaren??!! Man måste väl göra stickkontroller så man inte serverar något dåligt.. Eller hur?!! Hehehe...

Svininfluensan...

Läser att vågen av svininfluensa kommer att drabba Sverige i höst. Själva influensan i sig verkar inte vara värre än andra influensavarianter. Problemet är att det är ett nytt sorts virus och fler kommer att drabbas, vilket gör att samhället kommer att påverkas både i stort och smått.

Det diskuteras också om vaccinet ska vara gratis. Självklart vore det önskvärt, men det är väl i princip omöjligt. Varifrån ska dessa pengar tas i så fall? Landstingen har redan stora besparingskrav och jag tycker att det räcker att influensan i sig kanske stoppar planerade operationer och annat som patienterna väntat länge på. Det blir ju förmodligen ännu värre om vi inte betalar vårt vaccin själva. Det är angeläget att hålla den viktiga vårdpersonalen frisk, så deras vaccinationer ska landstinget definitivt stå för!

Jag inser att jag är i riskzonen för att drabbas. År efter år har gått utan att jag fått den förhatliga influensan som florerar med olika namn varje år. Sist jag låg sjuk var 1986 då jag hade något som kallades för "Ryska sjukan". För varje år som gått har jag insett att sannolikheten för att jag ska insjukna ökat radikalt..

Så.. om ett par månader kanske jag ligger pall i min säng och nöffande feberyrar!! ;o)

Redo att bege mig till...

... min favoritplats på jorden.. Rautakoski !! Där tar jag nog årets första dopp! Här är underbart soligt och varmt och jag njuter..

Jag hoppas att jag kan få in några fina bilder därifrån, trots att jag glömt sladden som jag brukar ha mellan telefonen och datorn.. Har hört att det går att göra på andra sätt oxå!! ;o)

Lev och njut!!

I´m alive.. typ!!!

Japp, det är en hel del saker att fixa inför festen, men jag vill bara tala säga: I´m still alive!!! Det är så rätt det som
40-talisten skrev bland kommentarerna om att jag i allafall har en bra kocka!! Maten är alltså kirrad och kommer att bli supergod!

Allt är nästan ordnat förutom att jag nyss fick en liten chock som kanske ställer allt på ända!! Återkommer i ärendet.. :o)

Här är underbart.. solen skiner och det är varmt!! Finally!! Jag återkommer så snart jag kan och jag ska försöka hinna kika förbi hos er också.. Men, hinner jag inte det så vet ni alla varför!!

Kram på er alla!!


Det pyser ur öronen...

Egentligen är det tur att det inte är 30 grader varmt för då lovar jag att min redan överhettade hjärna skulle brisera totalt!!

Hjärnan är och har varit fullt upptagen med att fundera kring:
- bordsplacering
- mat (enkelt eftersom det definitivt inte är jag som lagar maten.. jag bara betalar!)
- blommor
- program
- allsånger
- starkvaror
- musik
- skjutsning hem
- bartender
- lekar
- klädsel
und zu weiter.. (eller vad det nu heter!!) Det är ingen lek att i princip ensam ordna en 50-årsfest!! Puh!!!

Har inte haft mycket tid eller ork till vare sig min egen eller andras bloggar de senaste dagarna, men jag lovar bättra mig..

Marknad...

Ja, då har man i solens sken(!!) "gjort" marknaden i Vännäs! :o)

Men näää, det är faktiskt inte så kul med dylika företeelser längre. Det är samma väskor som förra året och texterna på
t-shirtarna är detsamma. Dock hoppas jag, även om de ser likadana ut som förra året, att godissnörerna är nytillverkade! Otroliga, men exakt likadana kreationer krängs i vart 5:e stånd och i väldigt många av de andra stånden säljs det egenhändigt ihopknåpade smycken. Väldigt fina, men alla snarlika varandra!

Besvikelsen var stor över att Suovaskebab-grabbarna inte fanns på plats. De gick inte att finna någonstans!! Och jag som inte ätit något innan bara för att kunna få plats med deras smarriga suovas! Hmrfff..

Nu blir det i allafall grillat ikväll(måste ju passa på då solen för en gångs skull skiner)!!! Och sedan kanske jag och maken cyklar ner på stan och tar en öl på något uteställe.. Mysigt!

Tumbs up...

Man hittar mycket roligt på Face Book.. Fick tummen upp av B(tack för det!) !

FB ville ju naturligtvis att även jag skulle ge "tummen upp" till någon.. Så här stod det ovanför alla mina vänner:

"Dessa vänner säger till varandra vilka de tycker är koola. Ge dem tummen upp så att de ser att du tycker att de är det!"

Jeeez!

Vännäsdagarna...

Idag är det uppehåll.. Yippie!!! Hm, tänk att man kan bli så glad över det!! ;o) Lite varmare är det också, tack och lov!

Vi tänkte ta en tur till Vännäs där det är marknad i helgen plus en massa jippon. Trevligt att se något annat än insidan av sitt hem.. Igår kan det inte ha varit speciellt roligt att ha ett marknadsstånd med allt regn som föll. Lider verkligen med dem eftersom det är viktigt för dem att få sålt sina saker. Nåja, några av dem kanske jag kan bistå med några kronor idag!! :o)
 Olyckor i hemmet...

När mina barn var i 2-3-årsåldern var jag rätt ofta uppe hos mina föräldrar i Norrbotten. Passade på att frilansa för tolkcentralen i Norrbotten; s a s förena nytta med nöje!

Just den här specifika veckan blev händelserik, men inte av det positiva slaget. Till saken hör att min mamma hade läst i någon tidning att de flesta olyckor med barn inblandade händer i hemmet. Det tyckte hon lät konstigt. Jag kan säga som så att när veckan var slut så hade hon nog insett att det var sant!

Det började med att J en dag kom spatserande in i köket. Mamma såg tydligt att hon hade något i munnen och bad min dotter gapa. Döm om hennes förvåning när hon såg ett vitt häftstift trona på hennes tunga! Vilken tur att hon inte svalt den! Puh!

Någon dag senare kom min bror in efter att ha varit i skogen. Han tog av sig sina skogsbyxor och slängde dem på bänken i hallen. I bältet på dessa byxor hade han naturligtvis sin kniv. Plötsligt såg min pappa hur C stod i hallen med kniven i handen och knivbladet vid munnen! Han behöll lugnet och sa tyst till brorsan, som försiktigt stegade ut till C och fick tag i kniven.. Tur att varken jag eller mamma såg detta; vi hade nog blivit smått hysteriska och ungen hade förmodligen skurit sönder sin söta mun!! I normala fall skulle dottern aldrig fått ut någon kniv ur fodralet för även som vuxen var man tvungen att ta i ordentligt och vicka och dra samtidigt.. Men just brorsans kniv satt tydligen väldigt löst i knivslidan och han hade planer på att köpa en ny kniv! Puh igen!!!

Mitt föräldrahem har en vind, så framför vindstrappan hade pappa satt en tunn skiva för att hindra barnen från att ta sig upp i trappan ensamma. Jag lärde mig snabbt att ta värsta klivet över varje gång jag skulle upp på vinden(där vi sov) och snavade aldrig över den. Nåja, man ska vara försiktig med att använda ordet aldrig! 

För en natt så vaknade jag av att J gnydde och jag upptäckte att hon hade feber. Knappt vaken tog jag henne i famnen och gick nerför trappan för att på nedervåningen hämta Alvedonet. Jag lyckades glömma bort skivan som stod framför trappan, klev rätt på den och flög(ja, typ!) rätt ner på alla fyra på hallgolvet. Jag hade lyckan att hinna få bägge händerna under J:s huvud sekunden innan hon skulle slagit huvudet i golvet. Hon blev självklart skiträdd, vaknade och gallskrek.. Mina föräldrar kom rusande, tog upp J i famnen och tröstade henne!! Jag försökte stöna fram att det faktiskt var mer synd om mig eftersom jag hade krossade knäskålar och armbågar(så kändes det i allafall!), men det var det absolut ingen av dem som brydde sig om det! ;o)

Efter dessa tre incidenter sa min mamma berätta inte det här för A(barnens far), för då får ni aldrig mer komma hit! :o)

Varken förr eller senare har några liknande olyckor inträffat så det kan tänkas att vi gjorde bort alla just den där veckan!! ;o)
Krossat glas...

Jag vet inte för vilken gång i ordningen som jag plockat upp en massa krossat glas efter cykelbanan. Det är nog illa att dessa glasskärvor kan orsaka punktering, men värre vore om hundens tassar blir uppskurna.
Det vill jag inte vara med om!


Hur var det nu igen???

Var nyss inne på en blogg och där läste jag följande bland kommentarerna:

"Vem är långast respektive gamlast av dig och XX?"

Naaaw!!! Gulligt!! Om det hade varit skrivet av en 5-åring!! Men jag är nog ganska säker på att personen som skrivit in frågan är betydligt äldre än så, men har förhoppningsvis något år kvar i grundskolan.

Ego-inlägg...

Artikeln om spikmattorna och den korta intervjun med mig kommer framöver, men de kunde inte svara på när.. Eftersom jag vanligtvis läser Aftonbladet så vore jag glad om någon av er Expressen-läsare kan hojta till om ni ser artikeln.

Men här kommer i allafall lite ego-bilder på mig och min wunderbara combi-spikmatta. :o)


Det går alldeles utmärkt att använda den sittande..


Den nedre delen har stenhårda piggar, medan den böjliga övre delen är lite softare..


Brukar inte fakira mina öron i vanliga fall!! Aj!


Droppar...

Jag gillade definitivt inte regnet som vräkte ner igår, men jag måste säga att naturen faktiskt kan smyckas på ett otroligt vackert sätt av denna nederbörd. Tog några foton i trädgården och förundrades över hur dropparna kunde stanna kvar på löven!


Felriktad irritation...

Här i stan har de slutat med kontanter på bussarna. Du kan köpa resor på olika ställen, typ ICA-butiker o dyl och köpa/fylla på ditt kort på bussen med typ VISA-kortet. Dessutom kan du också köpa en bussresa via sms.

Igår var jag och tjejerna på stan och skulle slutligen ta bussen hem. C:s mobilbatteri hade tagit slut så hon lånade min mobil för att "köpa" sin resa(själv hade jag ett busskort tankat med sex resor).. Hon skickade sms:et men fick aldrig någon bekräftelse.. Hm, vi provade igen.. nä, inget svar!

Pia börjar bli aningens irriterad och när bussen kom så visade jag chauffören att vi faktiskt skickat två sms men inte fått någon bekräftelse. Han säger: "ni måste ha gjort något fel!!" Jag dividerade lite med honom, mäkta irriterad, men var till slut tvungen att dra två resor på mitt kort i stället..

Hela resan sitter jag och "kokar" över detta jäkla skitsystem de hittat på. Väl framme vid vår hållplats kliver vi av och plötsligt slog det mig! 

Vad var det som slog mig, undrar ni säkert? Jo, jag kom på att jag nyligen spärrat min telefon för betal-sms för att slippa de där skitsms:en som jag skrev om tidigare!!! *rodnar*

Usch, så usel jag kände mig då! Söta, lilla busschaufför, I´m really, really sorry!!! :o)
(tror ju inte att han läser min blogg, men ändå...)

Amelia Adamo...

Var det så att Amelia Adamos utvik gick före artikeln om spikmattorna?? Hahaha.. Ja, så kan det vara eftersom ingen artikel fanns i dagens Expressen.. Skit, säger jag, då hade jag kunnat köpa mitt Aftonblad istället!! ;o)

Expressen...

Nej, dra på trissor.. Gissa vem som ringde min mobil i eftermiddag när jag stod mitt i en affär och tittade på skor?

Jo, en kvinna från Expressen. Hon hade visst läst min kundkommentar på www.spikmattan.com och ville göra en intervju om vad jag tyckte om min spikmatta... Jag trodde att jag skulle fnissa ihjäl mig.. det blev som en repris av samtalet med tidningen Land för ett par månader sedan.. Och som förra gången skulle det skickas hem en fotograf som skulle fota mig med spikmattan.  Jaa, påklädda sådana, ifall nu någon undrade!! ;o) Texten handlar om olika spikmattor, men främst shaktimattan och artikeln kommer ut i morgondagens Expressen. :o)

Huvaligen! Precis som förra gången är jag mest orolig över hur jag ser ut på bilderna!! Jag hatar att vara med bild och jag hoppas att jag slipper se ut som ett åkerspöke nu när jag är med i en tidning som har aningens fler läsare än tidningen Land! ;o)

Snälla ni, håll tummarna!!

Långfilm...

Den 3 juni, dagen för 9:ornas bal, ringde min mobiltelefon. Jag såg att det var ett 08-nummer och tänkte "jaha, en telefonförsäljare".. En man presenterade sig och sade sig ringa från Garage Film AB. "Ok", tänkte jag.. "Köp fyra filmer, betala för tre, eller??!".

Döm om min förvåning när han istället börjar prata om en filminspelning och att de söker tvillingtjejer till huvudrollerna.
Öhh?! Que??!! Jag skrattade lite och sa att mina tvillingtjejer inte är speciellt lika varandra och att de aldrig hållt på med drama och teater. (Under tiden vi pratade googlade jag på Garage Film och insåg att det nog var ett seriöst samtal, då detta företag varit med och producerat bl a Ciao Bella, Glasblåsarns barn och Smala Sussie!!)

Nåja, jag sa att jag kan ta ett foto på tjejerna och mejla det till honom. Sagt och gjort, jag fotade dem, både i helfigur och ansiktsbild och mejlade ner dessa foton. Innan vi avslutade samtalet var jag tvungen att fråga honom hur i all världen han hittat oss!! Han kunde inte säkert svara, men trodde att det var via Tvillingregistret eller via någon tvillingklubb..

Vi skrattade allihopa härhemma och började fundera vilka tvillingpar vi skulle rekommendera dem istället, tvillingar som var lite mer lika varandra och som kanske var mer vana att agera. Döm om vår förvåning när svarsmejlet kom och där stod "de var väldigt lika varandra, men olika långa". Va??!! Hade de verkligen sett samma bilder som vi?? Han ville att jag skulle filma dem när de läste vissa repliker ur manuset och där de också presenterade sig själva. Vi fattade ingenting, men lånade i allafall en digital filmkamera av chefen (tack för lånet!!). Under många glada skratt och mycket fnissande och sisådär 65 omtagningar lyckades vi få ihop en liten film som sändes till Stockholm.

Som vi redan från början förstod så blev det inget mer av det, men det var ju en rolig upplevelse för tjejerna att vara med om!! Liksom bara så där ur det blå!!! ;o)

Filmen det handlade om var filmatiseringen av Peter Pohls & Kinna Gieths bok "Jag saknar dig, jag saknar dig!". Den ska visst spelas in i Piteå i höst och det ska bli spännande att se filmen när den är klar! Läs här.
Humledumle, var är du???

När jag ser vår hushumla(ja, jag är säker på att det är en och samma humla!) flyga högt och lågt i vår trädgård, då vet jag att vädret blir varmare. Min humla är dock spårlöst borta.

Tänk om den fått frostskador på vingarna och inte kan flyga längre? Jag menar, att överhuvudtaget kunna flyga som humla är ju redan det en omöjlighet! Pajar vingarna, då är det ju helt kört! Eller.. tänk om den tagit en "sista-minuten" till ett varmare land än Sverige?? *gråter*

Humledumle, du fattas mig!!UPDATE: Har fått tips om att jag bör bygga en humleholk. Kanske en sådan här, som jag sedan målar i någon käck färg!! Ja, varför inte?!

Viktig betoning!!!

Jag har suttit och försökt lösa ett korsord och fastnade på ordet alarm. Fyra bokstäver och ordets sista bokstav var N. Hmm???

Insåg efter ett bra tag vilket pucko jag var!! Det skulle naturligtvis betonas al-arm och svaret blev såklart gren. Jeeez!!! :o)

Festplanering...

Pannan i djupa veck.. Det är en hel del jobb med att ordna en 50-årsfest. Maten, drycken, bordsplaceringen, allsångshäftena, musiken, "lekarna", boenden... Hm, har jag glömt något?? Eller någon??!! Min fasa är att jag ska ha "tappat bort" någon människa när det väl är dags för festen den 18:e!! ;o)

Det enda som jag inte riktigt fått kläm på än, det är taxichauffören!! Jag vill ju att alla(som vill) ska kunna ta ett glas vin eller en öl till maten utan att behöva tänka på att själva köra hem på natten. Nåja, det ordnar sig säkert, det också!

Till minne av...

... sommaren!! Låter jag väldigt pessimistisk?? Kan man vara annat när man kliver upp och upptäcker att det bara är 11 plusgrader ute!!

I torsdags var det däremot sommar. Jag och maken cyklade ner på stan och satte oss på en uteservering. Nice!

    

Efteråt gick vi till torget där en Björklövsutställning fanns. Olika konstnärer hade målat gigantiska "björklöv" och olika företag stod som köpare av dem. Man kunde också rösta på vilket "löv" man tyckte var finast. Det coola med "löven" är att man faktiskt kan sitta i dem!! Håll tillgodo!
(fick tyvärr inte bild på alla.. ville inte fota när folk satt i dem!)

     

     

    Men det "löv" som jag tyckte var coolast, på alla sätt och vis, var detta:

  

Buddha...

Idag var ju sista arbetsdagen innan mina fyra veckors semester.. Vädret har slagit om rejält.. det är kyligt ute nu! Större delen av kroppen jublar över svalkan, men hjärnan och nacken skriker "nej, var är solen och värmen?!". Jag hoppas innerligt att det inte var sommaren som kom och gick under de senaste två veckorna.. I så fall blir jag deprimerad!

Nåja, oavsett väderlek så har jag semester och det finns ett ställe som jag skulle vilja åka till. Det är till Fredrika, där Europas största Buddharama tempel-bygge påbörjats uppe på ett berg. Där finns flera Buddhastatyer och buddistiska munkar. Däremot vet jag inte hur långt det kommit med själva bygget.
  


Ritning lånad från: Fredrikas hemsidaFoto lånat från Reseguiden


Personlighetstest...

Gjorde ett rätt intressant test som jag hittade hos Morsan Mia, som för övrigt fyller år idag och gärna önskar påhälsning!!!

Svaret på testet blev följande:

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.


Jag tror att mycket stämmer in på mig..Vad säger ni som känner mig?? Jag är definitivt ingen äventyrare!! Ibland kan jag tycka att jag är för "snäll"; jag tar inte för mig av livet så mycket som jag borde göra! Förmodligen är jag också en peoplepleaser emellanåt, vilket ofta går ut över mig själv, men jag jobbar på en förändring..


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Även här finns det mycket som stämmer.. Har jobbat som lärare, inom barnomsorgen, på kontor, som hemmafru och receptionist. Var på väg att söka in på Socionom- eller psykologutbildningen, men fick erbjudande om ett längre vikariat som tolk och på den vägen är det.. Jag skulle verkligen vilja bli psykolog. Känns dock lite sent för det nu vid 42 års ålder!! ;o) Dessutom har jag inte lust att skaffa mig en massa studielån heller..

Det enda jag vänder mig emot är hemkunskapslärare, det är så långt ifrån mig man kan komma!! Jag skulle behöva en egen lärare i hemkunskap, någon som kunde lära mig att laga mat!! Hahahaha...


Nedräkning...

Det är så varmt att det faktiskt känns som härdsmälta i hjärnan.. alltså mer än vanligt!! ;o) Att sitta vid datorn, på jobbet eller hemma, är en plåga.. fingrarna fastnar ju för f-n på tangenterna!! Men, det hade kunnat vara +14, nordanvindar och ösregn.. så här ska inte klagas! Överhuvudtaget!

Slutade lite tidigare idag, då vi stänger 12.00 hela juli. Det betyder att jag har fem timmar kvar på jobbet innan det är dags för semester! Yihaaa!

Den 18:e är det dags för maken av uppgraderas till 5.0!! Då blir det party i Norrbotten och här pågår förberedelser för fullt.. Tyvärr har ingen från hans familj möjlighet att komma upp och fira honom.. Men men, då får vi andra göra det dubbelt så bra!!

Nä, nu ska jag lägga mig i solstolen en stund.. C yaa!

Grått är inte kul!!!

Bomber och granater, jag hittade mitt första GRÅA HÅR igår!!!
Är det nu livet börjar gå utför eller handlar det bara om vilken toning jag köper hem hädanefter?? ;o)

(Man kan tro att hårstrået är plockat från de nedre regionerna,
men faktum var att jag krusade halva hårstået med nageln när jag i panik
försökte rycka loss det från huvudet!!! Hahaha..)


Sol? Typ näe...

Lagom tills att vi hade packat vår picknick-väska, så hade himlen fyllts av moln.. Inte vita, små, söta och ulliga moln utan svarta, gråa och stora åskmoln. Jag och dottern tog bilen till Bettnesand(havet) och höll tummarna för att havsvinden blåst skiten inåt land. Vi började ana oråd då vi mötte bil efter bil efter bil efter bil på vägen ut dit!! Och hade vi inte hajat det taskiga solläget då, så förstod vi det när vi kom fram och det regnade. *suck*

Nu sitter jag här och surar. Min lediga dag helt åt skogen!! Jag ville ju gräva ner tårna i sanden, sola och ta årets första dopp. Dottern föreslog att vi skulle åka på badhuset istället. Där kunde vi bada och ligga i solariet en stund!!! ;o)

Dessutom finns ju en sandlåda här utanför, som jag kan gräva ner mina tår i.. tillsammans med alla katters skitar!! :o(

Note to self: Upp med hakan, du har fyra veckors semester om två dagar!

Älven...

Min lediga dag skall tillbringas nere vid älven tillsammans med dottern. Solen skiner från en klarblå himmel och det är jättevarmt ute. Vi ska packa en liten ryggsäck med gott fika, handdukar och solskyddsmedel..

I´ll be back when the sun goes down!! Eller, kanske inte såå sent.. men ni fattar!! ;o)

Öronryckare...

Gårdagen gick verkligen i samtalets tecken. Jag har aldrig förr blivit kallad för "öronryckare", men nu kan jag sätta upp även det i mitt CV!!

Jag verkar nämligen ha gjort en helt vanlig svensk kvinna till afrikanska! Det är ingen hejd på mina talanger!! ;o)

Tack för ett givande samtal, CoolBettan!! :o)

En liten krycka...

Ibland så kommer det tillfällen då man kan vara ett stöd för någon. Att lyssna. Att bekräfta. Att tillsammans hitta svaren. Att tillsammans komma fram till lösningar och vilka verktyg som kan användas. Ja, att kunna vara en "krycka" för någon som har det tufft för tillfället.

Man ger och man får, man utbyter erfarenheter och samtalar kring "fixa" idéer , som kanske inte alltid är så rationella, men som i vissa stunder faktiskt är en realitet! Man pratar om svårigheter med att stoppa det där negativa "kassettbandet" som man har spelande i huvudet. Om vikten av att trycka på "eject" och kanske bli mer up-to-date och lägga in en sund CD-skiva istället!

Man pratar också om ordningen i besticklådan och de rätta färgerna på klädnyporna, om matlagning och SMIP(små, men irriterande problem)! Saker som trots allt kräver en hel del energi. Och kommer bland annat fram till att diskussioner i all oändlighet inte funkar utan att det handlar om att faktiskt ta ett beslut. Om vad det än gäller!

Det var ett riktigt bra samtal och jag är glad att vi hade det. Kram på dig, E!

RSS 2.0