Härligt med sommar...

Hela dagen i slöhetens tecken.. På en halvtimme läste jag Marcus Birros "Svarta vykort" från pärm till pärm. Det är en liten tunn bok, men med ett stort och allvarligt innehåll. Om hur han och sambon förlorade två barn. Det kändes väldigt skönt att veta att de faktiskt blivit föräldrar till ett levande litet barn innan jag läste boken.

Helt annorlunda och betydligt roligare är "Brunstkalendern" av Emma Hamberg, även om det finns inslag av allvar mellan raderna även här.

Det är ju underbart väder, så bokläsningen har utförts i solstolen. Jäklar i min låda, så brännande den är!! ;o)

Lat söndag...

Idag blir det en lat dag.. en dag som jag bara ska njuta av! Allt är städat, blommor är planterade och fondväggen uppsatt.

Jag har det mesta att tacka min kära mor för.. Vilken otrolig hjälp hon är!
Grattis på Mors dag, älskade mamma!!

Här kommer bilder på vår nya fondvägg.. svart, grått och silver!

Bortse från kabeln till höger.. Den ska upp i taket, bakom listen..


Kunde det bli en mer passande tapet? Jag älskar ju träd!!! ;o)
Jag är så sjukt nöjd!
 

Award...

Så himla glad man kan bli.. En till liten award har tilldelats bl a mig!! Jag tackar och bockar och ber er alla att kika in hos
ZvammelDelar denna vidare till alla i min länklista!! Ni får aldrig sluta blogga!!!

Sommarbilder...

Här kommer lite härligt blomstrande bilder från Falun. Naturen är underbar!!

 

Å så några från dagens promenad runt slätten. Häggen blommar!! Nice!
De berömda femton...

... men i mitt fall gällde det 15 seconds of fame!!!! 

Min mamma hade nämligen fått några konstiga utslag, troligen ett bett, som kliade som tusan.. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick en tid på Citymottagningen på stan.

När vi kom dit så fanns en reporter från lokalt-v där tillsammans med en fotograf. Tydligen funderas det på att stänga Citymottagningen. Skälet skulle vara besparingar. Jäkligt knäppt, tycker jag, eftersom de byggt helt nytt när de flyttade in för några år sedan. Det kan inte ha varit billigt!! Dessutom är de grannar till mitt jobb och det är väldigt praktiskt, måste jag säga!!! ;o)

Jag stod på sidan om och pratade med några sköterskor och då tyckte de att jag skulle berätta för reportern vad jag tyckte. Så plötsligt stod jag där, pratandes in i kameran.. Uttryckte min åsikt kring en ev nedläggning. Om hur fel jag tyckte det var och att jag hellre åkte till Citymottagningen än till Hälsocentralen.

Inslaget visades på kvällen och jag dog iallafall inte när jag såg mig själv i rutan dessa korta sekunder!! ;o)

Besök...

Äntligen har jag kört varvet runt på de flesta av mina favoritbloggar.. Jäklar i lådan, hur många inlägg tror ni att jag fått läsa ikapp?? ;o) Men nu känns det som om jag är med på "tåget" igen!! Förutom vad gäller mina egna inlägg förståss!!! ;o)
Men de får stå tillbaka lite.. orkar inte så lång stund framför datorn innan nacken protesterar..

Har min mor här på besök så jag springer mest som en liten ankunge efter henne medan hon röjer på härhemma!!
Det blir nog lika bra ordning på mina inlägg som i mitt hem vad det lider, typ efter helgen!! ;o)

Så, håll ut!!! ;o)

I´m back...

Det är härligt att läsa vissa av era kommentarer, att ni efterlyser mig!! Det blir man ju glad för!! ;o)

Nejdå, inget har hänt annat än att jag varit på en liten turné med två av mina kollegor. I söndags bilade vi ner till Härnösand, där vi på måndagen besökte Tolkcentralen. Dagen efter åkte vi vidare till Falun och centralen där.. Igår vände vi norrut igen.. Lämnade Falun med sina 24 plusgrader och kom till ett kyligt Umeå (10 plusgrader). Brrrr!!!

Vi hörs snart igen.. både här och på era bloggar!! Kram!

Norrländskt lexikon...

Jag hittade ett norrländskt datalexikon hos Wiccan som var fantastiskt kul!! Ni måste gå in och läsa det!! ;o)

Vilka minnen man får!!!


Kulturnatta, del II...


Puh, hemma igen efter drygt fyra timmar på stan, gående och stående på asfalt.. Aj som satan, så ont jag hade i mina fötter när jag kom hem. Kastade ur mig frågan till dotter J: "Hundra spänn om du masserar mina fötter??". "Ok", sa hon.
"Shit", tänkte jag, "det var ju dumt av mig!", men efter massagen kan jag ärligt säga att det var värt varenda krona..
(Obs! Jag tvättade mina fossingar innan knådningen, ifall någon undrade.. Hahaha..)

Solen tittade faktiskt fram och regnet drog någon annanstans.. En snutt av regnbågen fick vi också se!! Lovely!Jag och maken gick runt till de olika scenerna och lyssnade på olika band. I Döbelns park var det metal och när bandet började.. öhhh, jag vet inte riktigt hur jag ska benämna det. De growlade nämligen på ett läskigt sätt och det orkade vi inte lyssna på. Growla är någon form av rytande, tror jag i allafall.. Inte vackert alls, enligt min mening!! ;o)Många lokala band spelade, både egenproducerat och covers. Alannah Myles uppträdde i nästan 1,5 timme och som sista låt sjöng hon Black Velvet. En klassiker som är prick 20 år gammal!

Kulturnatta är en kul gratisgrej som numera blivit en tradition.
 En kväll som passar alla, gammal som ung..

Nu är hela jag dödstrött, så nu är det dags för sängen.. Imorgon bär det av till Härnösand med kollegorna.

Natti natti!!!
Kulturnatta...

Nu drar vi ner på stan, maken och jag. Det är fullt ös därnere med musik i varje hörn, i varje park.. ja överallt! Tjejerna är redan där, aktiviteteter i massor under hela dagen. Det enda tråkiga är att det ser ut att ska börja regna, men jag håller tummarna för att regnet stannar kvar där i de gråsvarta molnen.. eller ännu hellre, att det spricker upp och solen tittar fram som den gjorde tidigare idag.Ha en trevlig kväll, vänner!!

Men va f-n!!!

Jag och dottern åkte till Apoteket idag. Jag ville nämligen inte vara med om en kväll till med migränhelvetet.. Igår var det andra gången på kort tid som jag hade en djävulsk huvudvärk, den var t o m värre än sist. Mina Citodon brukar hjälpa i vanliga fall, men de här två sista anfallen rådde de inte på.

Sagt och gjort, jag rådfrågade en apotekare om vilken sort jag borde välja och hon rekommenderade mig följande lilla ask till det facila (not) priset av 99 kronor:Jag tittade inte så noga på asken utan gick till kassan och betalade. Döm om min förvåning när jag kommer hem och öppnar den lilla asken.. Där finns två (2) vita tabletter!! Vaaa?!
Har jag betalt 99 spänn för TVÅ JÄVLA TABLETTER??!

Japp, tydligen!


Oro...

Jag vet att det inte är bra att oroa sig.. speciellt inte om man oroar sig för något som kanske aldrig kommer att inträffa. Men det är svårt, speciellt när det gäller barnen.

Mina tjejer är snart 16 år och på väg in i vuxenvärlden. De är skötsamma och har definitivt inte gett mig några gråa hår! Men jag oroar mig ändå för alla farligheter som finns därute. Ett piller i en läsk, ett överfall i parken and so on...
Vi skjutsar och hämtar, vi håller kontakten med varandra via mobilen, men inser ju att man inte kan skydda dem mot allt.

Det är en förälders lott och skyldighet att oroa sig för sina barn! Det betyder att man bryr sig och älskar sina barn!

Och det gör vi! Vi älskar våra ungar över allt annat på denna jord!

Nära ögat...

Plötsligt hängde ugnsluckan på trekvart! Det har hänt förr, men så här allvarligt sned har den aldrig varit..

Men det är tur att det finns en händig man här i huset som dissikerade hela spisen och fick luckan att sitta som den skulle igen.. Han "köpte" oss lite mer tid! För vi vet.. att any time soon.. då är den paj på riktigt! Då blir det till att "hosta" upp de där tusenlapparna.. F-n också!!

Men nu tänker vi inte mer på det.. Nope!

Att lyssna...

För några år sedan var jag heltidssjukskriven rätt länge och fick erbjudande om att vara med i en sorts grupphandledning.

Vi var ett gäng kvinnor i olika åldrar och med olika krämpor, men alla var helt eller delvis sjukskrivna. Vi gjorde många olika övningar och t ex en var att välja ut varsitt foto(av ett 30-tal olika) och försöka beskriva sig själv genom det. Det var väldigt intressant att lyssna på de andras beskrivningar av sig själva och riktigt klurigt att själv beskriva sig genom det.

En annan övning var att sitta i en grupp om sex personer och i fem minuter berätta om sitt liv, från var man föddes till där man är idag. Utan att någon av de andra fick nicka, humma eller prata överhuvudtaget. Som lyssnare var det nog svårt att inte kläcka ur sig "jag förstår", "hur menar du?", "så tråkigt!", men det klarade vi.. (Alla hade vi nog bitit oss i läppen både en och två gånger!!)

Det som däremot var skitsvårt var att inte nicka medkännande när personen t ex berättade något tråkigt, att inte få ge feedback utan att bara lyssna och ta in. När jag själv skulle berätta om mitt liv så var det faktiskt skitjobbigt den första minuten; man är ju så van att få den där feedbacken, ögonkontakt, den där lilla nicken eller mm:andet. Men en bit in på den andra minuten så lossnade allt och det var väldigt skönt att få prata till punkt. Fem minuter är rätt lång tid när man får tala helt ostört.

En kvinna grät faktiskt efteråt och sa "Tänk, det är första gången i mitt liv som jag fått prata i lugn och ro, utan att bli avbruten och framför allt så är det ingen annan än ni som hört hela min livs historia. Det har jag aldrig berättat för någon annan". Det kändes stort och hedrande att hon känt sig så trygg i vår lilla grupp att hon kunde delge oss hennes "livslinje".

Varje dag försöker jag tänka på att bara lyssna, ibland går det lysande och andra dagar går det inte alls bra. Svårast är det nog när man själv har starka åsikter inom ett visst ämne och gärna vill lyfta fram dem. Ofta sitter man och funderar på vad man själv ska säga så fort talaren tystnar eller drar åt sig andan! Då hör man egentligen inte den andre!

Det är viktigt att lyssna inåt, på dig själv, men också viktigt att lyssna utåt, på andra!Surar lite...

Det kan inte hjälpas, men jag gillar faktiskt Finlands eurovisionsbidrag.
Den förtjänade verkligen inte den trista placering som den fick.. *surar*

Den var definitivt bättre än Malena och Sveriges bidrag (ojoj, undra hur många som ilsknar till nu ;o) ?!)

I don't wanna lose control, but I'm falling
Falling down...

I got this panic emotion that I cannot describe to you
My world is tumbelling down what am I, what am I gonna do
Ca-can't deny it, deny it, what am I going through
Ca-can not fight it, can fight it, now I'm looking for the truth

I don't wanna live a lie - Checking on my sanity
'Cause maybe baby I can do without - Is it all a fantasy
I don't wanna live a lie - Is this my reality
It's spinning round 'n' round day and night

I don't wanna lose control, but I'm falling
I just can't believe it
Never thought that I would be the one
Falling down

I'm on a critical mission, got my destiny in my hands
Like Peter Piper I take control put a spell on the mass
I cause hysteria, worry yourself, that's how I roll
It's not a drill, I'm for real, I'm a man who's out of control

I'm falling, I'm falling
I just can't believe it
I'm falling, I'm falling down

Videon är skitbra och det var synd att den inte gick att återskapa på scenen!


Lysande försäljning...

Igår ägnade vi oss åt försäljning av diverse prylar, jag och min vän M. Det var uteloppis och vi delade på en plats, hon och jag. Ett underbart sommarväder gjorde att massor av människor kom för att shoppa. En strid ström av kunder och det genererade en vinst på drygt 400 kronor för oss var. Inte dåligt.. inte dåligt alls!! :o)

Vi satt vid vårt bord från kl 10.00 till 15.00 och jag kan ärligt inte fatta hur slut man kan bli av att bara sitta!! När jag kom hem så var det spikmattan, Citodonen och en kebabrulle som krävdes för att jag skulle bli "människa" igen!!

Idag var första dagen på jobbet efter två veckors sjukskrivning. Det kändes jättebra att komma tillbaka, om än på halvtid. Jag har faktiskt saknat jobbet och kollegorna! Men jag var rätt trött och hade ganska ont i nacken när jag kom hem, så det blev en lugn eftermiddag. Jag gick över till grannen en stund och vi satt på hennes uteplats och pratade.. Det var trevlig!

Eurovision del II - And the winner is...

Alexander Rubak from Norway! Yes, jeez vilken utklassning!!
Och självklart vann rätt låt! Utan tvekan..

Jag blev också väldigt glad över Islands 2:a plats och jag sörjer faktiskt mer över att min finska partylåt hamnade så långt ner på listan, än att Malena gjorde det. ;o)


Eurovision song contest, del I...

Ikväll har jag, för första gången på flera år, suttit bänkad framför tv:n och följt spektaklet i Moskva.. Men undantag för några små rökpauser!! Men öppningsnumret, som kostade 10 miljoner, hade jag nog kunnat fixa betydligt billigare. Några frigolitskivor, ett löpband och en industrifläkt så hade det varit kirrat! ;o)

Efter att ha hört alla låtar så har följande länder hamnat på min Topp 5-lista:

Norge - Vilken förtrollande låt!! Första låten som jag började tralla med i refrängen på! Det är ett bra tecken! ;o)
Finland - F-n vilken partylåt!! Me like.. me like very much!
Island - Otroligt vacker ballad. Otroliga kulisser.. Men delfinen kändes lite off måste jag säga! ;o)
Litauen - En himla härlig låt bara!!!
Rumänien - Samma mikronfonhantering som Nanne Grönwall! Det är iofs inte anledningen till att de hamnade på min lista. Nej, det var framför allt refrängen i låten som jag tyckte "satte sig" ordentligt..

Nä, sorry alla Malena-fans, hon återfinns inte på min topplista!

Det ska bli spännande att se hur röstningen funkar nu när det är både juryer och tittarna som bestämmer.

I´ll be back!!

"Rivigt" pris ...

Nedanstående kaxiga tjej har Katinka förärat mig.. Wow!! Hoppas jag kan leva upp till det!! ;o)

Jag delar den genast vidare till följande "riviga" brudar:
Morsan Mia
Monas Universum
Tesstamente
Egoinas mamma

Betyder typ vadå???

Nedanstående annons låter väl helt fantastisk, men det var ordet "uppsiktsväckande" som jag fastnade på.Antog ju raskt att de menade uppseendeväckande och på synonymer.se hittade jag följande ord: sensationell, remarkabel, märklig, epokgörande, banbrytande, häpnadsväckande, förbluffande, braskande, spektakulär. Men inte ordet uppsiktsväckande.

Då tänkte jag "aha, det är nog det norska ordet som står i annonsen".. Men så googlade jag ordet och blev häpen över hur många, och definitivt inte bara norrmän, som skrivit just uppsiktsväckande i sina texter. I´m confused now!! ;o)

Öhh, hela Sverige???

I gårdagens Aftonblad läste jag med fasa om att klanen Wahlgrens kommer att turnera runt i Sverige i sommar.

För en gång skull är jag glad över att Norrland inte verkar tillhöra Svea Rike!! ;o)


Inspiration...

Micke har lagt ut en massa fina bilder på sin blogg. Bilder då han och frun var några år yngre! Jag blev lite inspirerad och fotade helt sonika av några bilder ur fotoalbumet.. Det blev ju inte såå pjåkigt! Men svartvitt funkade bättre än färg, mest beroende på att ytan inte var lika blank (på färgfotot blev det blänk).


Lilla jag och storebror R!


Jag med en jättevacker klänning(det minns jag!) och jättekort hår!! :o)


Var han inte stilig, min pappa?!! Man kan nästan känna brylkrämsdoften... ;o)Den helande skogen...

Min man skjutsade mig till skogsbrynet  och sedan gick jag hemåt genom skogen. Gud, vad jag har saknat naturen de här veckorna, då jag mest suttit framför tv:n eller legat i sängen. Mådde lite illa, men det var det värt. Dock tog promenaden nog tre gånger så lång tid än i vanliga fall, jag gick väldigt sakta..

Men det riktigt sköna var att jag kunde fokusera helt på mig själv, inte ens Bessie var med!! :o)

(Klicka på bilderna så blir de större)
   

   

   

   

Telia...

Men snälla Telia, nu får ni väl ändå ge er!!

Nu har de nämligen börjat trakassera min man också, inte bara mig!
Dagens post innehöll inte mindre än sju brev från Telia.. Det tror jag är ett rekord.. Något för Guiness Rekordbok kanske?? ;o)Tillfälligt avbrott...

Idag blev en bra dag, trots den "krypiga" morgonen. Jag fick ett tillfälligt avbrott i min tristess när vännen M kom på besök. Det var riktigt länge sedan vi sågs och vi hade en trevlig pratstund medan vi fikade wienerbröd och chocolate cookies! Nice!!

På södersidan av vårt hus är det sommar, men på norrsidan är det iskalla vindar. Med andra ord, bikini på baksidan, fleecejacka på framsidan!! När ska denna nordanvind sluta vina?

Tänk vilket konstverk solen kan åstadkomma på en vanlig städskrubbsdörr:Ett gott skratt...

I morse vaknade jag halv sju!! Av myrkrypningar i höger ben och arm! *suck* Tog tabletten för tidigt igår eftermiddag och då håller effekten tydligen inte i sig. Det var bara att kliva upp, ta en halv tablett och gå ut på altanen barfota. Här har vi nämligen ingen värme att tala om och de iskalla brädorna spred kylan uppefter benet. Skööönt! Men jag kan väl inte påstå att det var en anledning till att skratta gott!!

Nej, skrattet kom efter att jag hämtat tidningen och fick upp ögonen för en annons om skoförsäljning.Det var särskrivningar, grammatiska fel och stavfel. Dessutom tror jag de sysslar med illegal handel också.
"Äkta alligator på köpet!!!" Är sånt verkligen tillåtet??

Sedan vore det toppen om någon kunde förklara följande:
"mäktig sko söndag varifrån utse". Que???!!!

God morgon!!

Bloggvänner...

Tänk om jag vetat hur många bloggvänner jag skulle få, hur många härliga berättelser jag skulle få läsa, hur många sorgliga och tragiska inlägg jag skulle få ta del av, vilka lärt mig mycket och hur många glad skratt jag skulle få.. ja, då hade jag tametusan börjat blogga för flera år sedan.

Flera av mina bloggkompisar mailar jag med och coola A ska jag minsann träffa IRL, eller var AFK det hette?!, så fort jag åker till IKEA i Haparanda. Nåja, hon bor ju inte på IKEA men jag menar att "förena nytta med nöje"..
Men ni har väl alla fattat att jag har 30 mil till IKEA i Sundsvall och 38,5 mil till Haparanda!! Men tanken är att jag ska åka dit när jag är hos mamma i sommar och då blir det ju mycket kortare, bara 26 mil!!! Hahaha.. See you then A!!! ;o)

En annan kär bloggvän är fröken A som jag nyligen haft långa samtal med via telefon. Vi känner ju egentligen inte varandra, men ändå så känns det som en kär gammal vän! Är inte det märkligt? Och samtidigt helt fantastiskt! ;o)
Vi är i olika faser i livet, hon med små barn och jag med tonåringar. Men vi tänker och agerar väldigt lika, vilket gett upphov till många igenkännande skratt!! :o)

Har en bloggvän M i Nevada, som visade sig vara gift med en släkting till en av mina "kollegor".
Hur liten är inte världen då??

Vissa av bloggvännerna har det tungt, riktigt djävulskt tungt, i livet just nu. Jag läser deras inlägg, ber och skickar tankar med massor av energi. Andra bloggare är hysteriskt roliga, vilket är viktigt för balansen. Man måste få skratta också.

Sedan har jag rätt många "hemliga" läsare som jag gärna skulle vilja veta mer om. Har du som läsare en egen blogg så lämna gärna en kommentar som gör att jag kan besöka dig och din blogg. Ni utan blogg får gärna lämna ett avtryck; det skulle jag bli väldigt glad över!

Kram på er alla därute! Take care!


Eurovision...

Jag vill gärna börja det här inlägget med att tacka för alla underbara krya-på-dig-hälsningar!!
De värmer ska ni veta! ;o)

Jag ska egentligen inte uttala mig(men gör det ändå.. hahaha!) om låtarna och artisterna i Eurovisionskvalet för jag hade ögonen mest på DHW på 5:an och flippade över till 1:an i reklampauserna... och så såg jag bägge snabbrepriserna.. det räckte!! ;o)

Min sammanfattning:
Någon sorts actionhjälte!! En rockabillytyp med Elviskomplex! Ahahaha-flickor!! Gycklare!!! Anna Sahlene-kopia!! Svaga röster i massor.. Det sistnämnda är ju inte något man kan anklaga Sveriges bidrag Malena för!! Trots att hon inte var min favorit i den svenska uttagningen så torde Malena glida vidare som på ett blött bananskal; allt annat vore ju skämmigt!

Men.. jag gillade faktiskt Finlands låt.. framförallt refrängen var medryckande och skitbra..

Moskva har tydligen lagt ner 340 miljoner på detta spektakel.. Tänk hur många fattiga ryssar de kunnat få på grön kvist för alla de pengarna!!

Update: Sverige vidare.. Grattis Malena!! Och Finland oxå.. suveränt!!

Inte mycket nytt under solen...

Fortfarande hemma, sjukskriven hela veckan.. Lider fortfarande av illamående och värk men den börjar, tack och lov, avta allt mer. Däremot fick jag ett migränanfall igår som inte var att leka med; det var nära att maken fick skjutsa in mig till sjukhuset.

Usch, så tråkiga inlägg det har blivit sista tiden.. Jag är imponerad över att ni fortfarande tar er hit och läser! :o)

Ta hand om er!!

Nämen, nu får det väl ändå vara nog...

Jag har turen att ha ett arbete, men har förstått att det verkligen inte är lätt att vara arbetslös idag. Det är en snårskog av regler och du ska bl a söka jobb i hela landet. Men det jag läste i Aftonbladet idag gjorde att jag totalt tappade tron på allt.

En arbetslös kvinnas mor dör och samma dag som begravningen skulle ske hade kvinnan ett möte på AF. Hon ringde till AF och bad att få ändra dag, men si det gick inte för sig. Enda gången ett sådant möte går att ändra är om den arbetslöse fått jobb (nähä...) eller är på en anställningsintervju. 

Om du har ett arbete så har du rätt att bevista en begravning, men har du A-kassa, ja då blir du avstängd om du uteblir.

Lars-Erik Mellilä, som är expert på arbetslöshetsförsäkring på Arbetsförmedlingen, säger: "Man drar ju gränsen någonstans. Skattebetalarna betalar för dem som är aktivt arbetssökande. Om man då gör något annat så är vi inte beredda att betala det. Åker man och besiktigar bilen eller till sin svärmor på ålderdomshemmet så är man inte aktivt arbetssökande, säger han". Är detta jämförbart med en begravning av en närstående??

Hur empatilöst ska vi tillåta att vårt samhälle blir egentligen???


Bara dåligt väder...

Men alltså, när ska värmen komma egentligen? Vore det inte för de små gröna knopparna som syns på träd och buskar skulle man kunna tro att det är höst ute just nu. Kall blåst, regntunga skyar och grått, grått, grått! *suckar*

Här kommer några foton från en betydligt mer somrig dag!   


Australia...

Åh, vilken vacker film jag såg på dvd igår. Australia med Hugh Hackman och en Restylanepreparerad Nicole Kidman.. Jag har alltid gillat Nicole sedan jag såg henne i Bankok Hilton, tycker att hon är en bra skådespelerska. Hughs X-men och Wolverine har jag faktiskt aldrig sett..

Kom mig aldrig iväg när den gick på bio, men det gick utmärkt att ligga under täcket och titta på den, mumsande på lite lakrits! ;o)

Och den där pojken Nullah! Det mest bedårande och charmiga barn jag sett på länge.. och mitt modershjärta svällde!Boktips för er som gillar den aboriginska kulturen: Budskap från andra sidan skriven av Marlo Morgan.

På spåret...

Jag är ingen "På spåret"-fan som min man, men jag måste säga att kombinationen Kristian Luuk och Fredrik Lindström kan bli fantastiskt bra!!

Fredrik Lindström tar över rollen som ny domare i
Foto: PETER WIXTRÖM

Helt sjukt...

Nej, det här inlägget ska inte handla om mig, även om jag fortfarande inte mår så bra.. 

Läste nämligen i Aftonbladet om hur elefanter cyanidförgiftats och deras snablar sågats av..

Alltså, att elefanters betar är värdefulla för tjuvjägare har jag hört talas om.. men snablarna???? Kan någon förklara vad idioterna ska med snablarna till?? Helt sjuk!!!

Livstecken...

Det är lugna gatan härhemma.. Mår nämligen fortfarande pestigt med illamående och en ilande värk i nacken.. Jag är så less på att ligga i sängen eller sitta i soffan, men så fort jag rör på mig så ökar illamåendet. Jag ska försöka ta mig till Apoteket i eftermiddag och införskaffa en nackkrage. Kanske kan den ge lite stöd i allafall (om jag klarar av att ha den på mig.. kvävningsvarning!!). I morgon kl 12.00 fick jag en tid hos min underbara massör Gertrud och det ska bli skönt!

Jag kan bara sitta vid datorn korta stunder och passar då på att checka mailen och bloggkommentarer..
Så.. får ni inget besök av mig så hoppas jag att ni förstår varför!


Under ytan...

Jag har fått ett bakslag, ett ordentligt sådant. Jag har pressat kroppen på ett sätt som jag vet att jag inte borde ha gjort. Och det får jag sota för nu i form av ett djävulskt illamående, yrsel och domningar. Jag har sådan ångest över att inte veta hur länge det ska hålla i sig. F-n också!!

Glad!!!

Jag blev väldigt glad över era fina kommentarer angående mitt förra inlägg om den gravida mannen.. Och om vad ett barn behöver!

Ville bara säga skriva det! :o)

"Pregnant man"...

Tittade på en dokumentär om en man som varit gravid. Thomas, som han hette, hade varit kvinna tidigare, men bytt kön. 
Han hade valt att ha alla de nödvändiga kvinnliga organen kvar, såsom äggstockar, äggledare och livmoder, eftersom han visste att han ville ha barn en dag.

Rent juridiskt en man, men gravid som en kvinna! Hans fru kunde inte bli gravid igen (missade varför), men det kunde han. När barnet var fött så ammade frun barnet(man kan visst sätta igång en mjölkproduktion) och Thomas klev in i papparollen på en gång.

Hm, ganska märkligt och annorlunda, men samtidigt ganska fantastiskt!

Barn kan komma till på fler sätt än det traditionella, t ex ägg- och spermadonation, adoption, surrogatmödrar.. Om längtan efter ett barn är starkt nog så finns det alltså olika alternativ. Jag tycker att det viktiga är att barnet får massor av kärlek, för det finns så många dåliga exempel på dysfunktionella familjer där barnen lider.

Är det inte det som är de mest grundläggande behoven för oss människor? Kärlek, omsorg och trygghet.

Varierande sysselsättning...

Idag var det storloppis på Nolia och jag var självklart på plats.. Som köpare alltså.. Gjorde några fina fynd, som brukligt.

   

Dessutom hittade jag en yoga-dvd(helt ny, inplastad) så nu ska väl ändå den där fina yogamattan jag fick av maken börja användas på riktigt..Inte för att jag är helt novis vad gäller yoga, men jag tror att en nybörjar-dvd kan passa bra för det var ett tag sedan jag yogade!! ;o)

Under eftermiddagen putsade jag sovrumsfönstren och förärade dessa ett par somriga gardiner..

Förkvällen tillbringade jag och döttrarna med att titta på Twilight-filmen. Den om vampyrer. Jag tyckte att den var riktigt bra.. Undrar om jag kanske ska ta och läsa Stephanie Meyers fyra böcker om Bella och Edward?!Bild lånad från twpbooksters

1:a maj-tal...

Idag var första gången på många år som jag tog mig ner till torget för att lyssna på 1:a maj-talet. Det kändes mer angeläget än någonsin, faktiskt.

Huvudtalaren i år var Marita Ulvskog och jag bytte några ord med henne på Folkets Hus efteråt..


Som S-partiledare hade Anna Lindh självklart varit det solklara valet, men ondskan ville annorlunda. Att Göran Persson försvann var definitivt ingen större förlust, men jag hade hellre sett Ulvskog på hans plats istället för Mona Sahlin.

Jag var en av många som röstade nej till EU. Men nu existerar EU, vare sig jag vill eller inte, och besluten som tas där påverkar även mig.. Så det gäller att engagera sig!

Kom ihåg att rösta den 7 juni!


Bild lånad från: Europaparlamentets hemsida


Som Vanja Lundby-Wedin???

Min mamma är med i styrelsen i idrottsföreningen i byn.
"Men bara på pappret", som hon sa.
Men tydligen hade hon ändå tagit på sig att bl a handla fika till olika aktiviteter.

I förrgår ringde en av de andra i styrelsen(ytterligare en senior) och undrade när de skulle åka och handla.
"Handla vaddå??", undrade mamma.
"Jamen, vi har ju lovat att handla fikat till Valborgsfirandet".

No shit!

Det roliga är att uppringaren egentligen också glömt bort det, men blivit påmind av sin dotter tillika en något yngre styrelseledamot!!
Men sånt här får man väl räkna med när man engagerar Pantertanterna i föreningen!! ;o)

Som någon skämtsamt sa till mamma apropå hennes "noll-koll"! 
"Du är ju som Vanja Lundby-Wedin, du har tagit på dig alldeles för många uppdrag!!"  ;o)

Skämt åsido, min mamma har stenkoll på det mesta och skjuter aldrig upp saker!!
I hennes vokabulär existerar inte orden "Jaja, jag ska..", "Senare..." eller "Om en stund så..".
Nej, det är mera orden  "Nu!!", "På en gång!" och "Genast!" som gäller!

Så naturligtvis fanns fikat på plats när Valborgsbrasan tändes..
Var det någon som trodde något annat?? ;o)

RSS 2.0