"Pregnant man"...

Tittade på en dokumentär om en man som varit gravid. Thomas, som han hette, hade varit kvinna tidigare, men bytt kön. 
Han hade valt att ha alla de nödvändiga kvinnliga organen kvar, såsom äggstockar, äggledare och livmoder, eftersom han visste att han ville ha barn en dag.

Rent juridiskt en man, men gravid som en kvinna! Hans fru kunde inte bli gravid igen (missade varför), men det kunde han. När barnet var fött så ammade frun barnet(man kan visst sätta igång en mjölkproduktion) och Thomas klev in i papparollen på en gång.

Hm, ganska märkligt och annorlunda, men samtidigt ganska fantastiskt!

Barn kan komma till på fler sätt än det traditionella, t ex ägg- och spermadonation, adoption, surrogatmödrar.. Om längtan efter ett barn är starkt nog så finns det alltså olika alternativ. Jag tycker att det viktiga är att barnet får massor av kärlek, för det finns så många dåliga exempel på dysfunktionella familjer där barnen lider.

Är det inte det som är de mest grundläggande behoven för oss människor? Kärlek, omsorg och trygghet.

Kommentarer
Postat av: Tesstamente

Absolut, såg också programmet och förstår inte hur vissa människor kan vara så dömande och trångsynta. Som du säger är ju kärlek och trygghet det viktigaste!

2009-05-03 @ 16:09:14
URL: http://tesstamente.blogg.se/
Postat av: Heidi

Ja, det finns mycket konstiga fördomar kring barnskaffandet. Tänk att vilka som helst "vanliga" heteropar kan skaffa barn utan att någon kollar upp vad som sker sedan, men om man ska adoptera ska man ha stadig och bra ekonomi och allt synas ordentligt igenom. Det tycker jag är så märkligt. Det finns massor av heteropar eller ensamstående mammor som skaffar barn men egentligen är inte alls lämpliga för det. Så det finns inget som säger att ett homopar inte kunde bli bra föräldrar heller. Men fördomar är många...

Ha en skön söndag!!!

Heidi

2009-05-03 @ 16:31:44
URL: http://denpositivasidan.blogspot.com
Postat av: Ylva

Jag håller med dig om att det viktiga är att föräldrarna tar hand om barnet, inte hur det kommer till. Jag har en singelkompis som så väldigt gärna vill ha barn att hon funderar på att åka till Danmark där man får inseminering, eller vad det heter, även om man är ensam. Det får man tydligen inte i Sverige och jag fattar inte varför. Det finns ju många tjejer som bara längtar efter barn men inte har någon att göra dem med.

2009-05-03 @ 19:35:12
URL: http://yfronten.blogg.se/
Postat av: Sussi

Jag känner ett lesbiskt par som precis har fått barn. Dom åkte till Danmark. Så länge dom har medlen att få barn så kan jag inte tycka det är fel. Det är som du skriver.. vad som händer efteråt som är det viktigaste. Om barnet får massa kärlek, hur kan det då vara fel?



Ha en fin kväll

Kramisar

2009-05-04 @ 15:00:25
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: Eva-camilla

Håller med dig till fullständigt i det du skriver..och för den delen finns det många sk. perfekta föräldrar som inte ens skulle haft några barn!men som ändå älskar att döma andra.



Klart jag druckit mjölk! hur kan man annars leva?! hehe..

Kramar

2009-05-04 @ 17:54:05
URL: http://evamum.blogg.se/
Postat av: Kim P

Helt rätt! Vad spelar allt annat egentligen för roll? Det finns så många "normala" (ironiskt!) människor som är totalt olämpade som föräldrar och att då döma någon för att de inte passar in i "föräldramallen" är bara så fel.

2009-05-04 @ 19:38:12
URL: http://lasipp.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Märklig historia, men i och för sej var det ju helt logiskt för det här paret att göra på det viset! :-)



Och jag håller fullständigt med dej i den sista meningen! Precis!!! :-)

2009-05-04 @ 19:55:11
URL: http://handerblandander.blogg.se/
Postat av: Bettan

Så sant, så sant, det är livets viktigaste, kärlek.

Jag jobbar med så många barn som inte fått kärlek och dom är så trasiga och uttorkade på att få kärlek att det knappast går att fylla dom tillräckligt för att dom ska känna sig någorlunda mätta.

Kram

2009-05-04 @ 21:18:48
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: Bella

Jag har alltid sagt att när män kan få barn, då ska jag ha minst 2 till.. :-) Men visst är det fantastiskt - helt underbart!! :)

2009-05-04 @ 23:03:59
URL: http://www.metrobloggen.se/bellasblogg
Postat av: Ia

En bra lösning på ett knepigt problem....även om jag måste erkänna..trots att det tar emot att när jag läste om det första gången så reagerade jag lite konstigt..men det är kanske så man gör när man står inför nåt man inte hört talas om förut.



Dock är det ju som Du säger...det viktigaste är ju att våra barn får den kärlek de behöver...sen hur själva familjekonstellationen ser ut är väl oviktig!!

2009-05-05 @ 07:16:59
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Daniel

Absolut - kärlek ska vara grundstenen. Och trygghet. Sedan e ju kön aivan sama!

2009-05-05 @ 14:16:41
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: evans

Jag håller med dig i det du skriver. Såg också lite av det programmet, men jag missade det mesta, tyvärr.

2009-05-05 @ 18:35:36
URL: http://evans.blogg.se/
Postat av: Anna

Jo, det handlar om att ta ett beslut. Ett beslut som kan förändra väldigt mycket. Ett beslut som är svårt att ta, men som kanske är nödvändigt.



Jag får klura vidare på hur jag ska ha det...

Kram Anna

2009-05-05 @ 18:56:15
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Ja, i slutändan handlar allt om att vi måste växa upp med kärlek för att känna oss hela!! :)



Sv: Grannen hör till kategorin "Sluta-ragga"-inlägget jag hade. Så det funkar tyvärr inte.. Har fått många olika förslag på vad jag kan göra, men tror jag lägger mig tidigt i stället. Det måste ju gå över!! :)

2009-05-05 @ 19:03:09
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Katinka

Jovisst är dessa de grundläggande behoven hos oss oavsett familjekonstellationerna vi omger oss med....

2009-05-05 @ 19:45:12
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Anna

Håller med dig fullständigt. Det viktigaste är väl ändå kärleken till barnen, att de får den trygghet de förväntar sig få. Tänk hur många barn som kommer till på det "vanliga" sättet som inte får det bra. Jag har en kompis som försökt nu i flera år med insiminering och det blir inget. Jag brukar tänka på henne när man hör hur barn kan fara illa i en del hem. Hon vill så gärna ha men får inga, en del barn är aldrig önskade.



Och japp måttstocken mommo är min käre mor, 72 år har hon vandrat på denna jord med sina typ 150 över havet. Och vi hoppas hon stör ordningen här omkring ett bra tag till :)



Kram

2009-05-05 @ 21:12:45
URL: http://wiccan.blogg.se/
Postat av: Heidi

Svar: Tack så mycket:)

Jag ska börja jobba som driftingenjör inom elkraftsbranchen!

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt!!!

Kramizar:)

2009-05-05 @ 22:52:56
URL: http://denpositivasidan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0