Vänner...

Fick en så söt award av Marie och det är verkligen så att jag hittat en massa nya vänner via bloggandet. Marie och en hel hög av er andra!!
Jag är så glad över att ni finns därute!!Jag sänder denna tillbaka till Marie förståss och sedan vill jag att alla på min länklista tar del av den. Ja, jag vet att man ska skicka den till tolv vänner.. Men för tusan, vem håller räkningen?? ;o) Det är min blogg och jag bestämmer att ALLA ska få den! Så det så!

Hurra, vad jag är glad idag!!!

Mina underbara ungar har fått intagningsbrevet angående gymnasiet idag.. Och YES!!! De kom in på Medialinjen och på Bild & Form-linjen. Jag är glad, maken är glad och tjejerna är jätteglada!!

Det är bara hunden som inte fattar något!! Och eftersom detta inte kommer att påverka hennes liv nämnvärt, så ids jag inte förklara något för henne.. Hon får vara med och vifta glatt på svansen ändå! ;o)

Mobilräkning...

Herregud, jag fick en chock när mobilräkningen kom. 738 riksdaler!! Hur är det möjligt att komma upp i den summan?Upptäcker sedan något som heter "Förmedlade tjänster" från TMG och SD& P Media B.V, summa summarum 315 kronor. Vad f-n är det??

 

Googlar på telefonnumren bakom varje "företag" och inser att det är från dessa som jag fått sms lydande "Gratulerar till en vecka till med msn". Vaddå en vecka till?? Jag som aldrig har varit ute på internet via min mobil.. Från början tog jag bara bort sms:en för jag trodde att det var Telia som kom med något erbjudande, men se de har inget med detta att göra. Har på senare tid flera gånger sms:at STOP till dessa men utan framgång!

Har nog varit korkad och varit med i en tävling på nätet och där lämnat mitt mobilnummer. Trots att jag alltid lusläser allt för att se att det inte kostar något så har jag uppenbarligen missat något riktigt jävla finstilt, men ordet abonnemang kan jag garantera att jag inte läst någonstans.

Hittade en intressant sida här när jag sökte på nätet. Hittade också en blogg med ett inlägg på just detta.. Ska prova ringa det där telefonnumret i morgon och se om jag också får snacka med någon i Kroatien.. Sån här skit är fanimej lägre än Glocalnet!!! Läs här!

Har ni varit med om detta? Hur har ni fått stopp på det? Måste jag byta nummer för att slippa skiten? Grrrrr...

Lång resa...

Klockan sex i morse anlände PV-resenärerna. Bilen gick som en klocka efter att bromsarna justerats. Jag förstod att min kära man skulle köra hela vägen hem. Han är sådan, kör från A till B och det är först när han slår av bilen som han blir trött. Över 85 mil blev det igår och inatt! Huvaligen!

Men nu är det skönt att de är hemma för det finns ju alltid en oro i kroppen när någon befinner sig ute på vägarna. I allafall hos mig!

Nu ska jag ut med vovven och sedan jobba hela dagen. Sista fyra jobbdagarna innan semester!

Solokvist...

PV-resenärerna är på väg hemåt efter lite strul med bromsarna. De befann sig, som tur var, någon mil utanför Karlstad när problemen uppstod, så maken ringde sin bror i Karlstad och tillsammans kunde de fixa felet. Tjejerna fick bevista lillkusinen V:s födelsedagsdisco i samma veva!! :o) Sist jag pratade med dem hade de 50 mil kvar! Puh! Men skönt att få åka på kvällen och natten då PV:n inte är utrustad med någon AC!!

Den andra dottern har jag skjutsat till Tavelsjö där hon ska vara på LUB-läger ända fram till fredag eftermiddag. Så ikväll är jag helt allena! Det känns konstigt, för det är nog första gången som jag sover ensam i huset.. Eller, helt ensam är jag ju inte, Bessie är ju här!! :o)

På mitt morgonpeppingkort idag stod det: Du är så härligt crazy!! Hm, kan det vara att jag solade utan solskyddsmedel på ryggen? Men jag hade ju för tusan ingen som kunde smörja in mig!! ;o)

Strålkastare...

Det är ju fantastiskt vilket väder Sverige bjudit på den här senaste veckan. Det blir inte mycket innesittande, men ibland måste man in och svalka sig och då kan man ju passa på att sitta vid datorn en stund! ;o)

Men det finns nackdelar också med det här strålande vädret. Insidan av huset blir totalt eftersatt! För vem orkar dammsuga, torka golv eller röja i garderober i den här värmen? Inte då jag i allafall.

Men nu är det ju Sverige vi bor i så man kan nog räkna med att det kommer inomhusdagar då regnet strilar utanför och temperaturen klamrar sig kring 13-gradersstrecket! Då lär det finnas tid för inomhusarbete;o)

Ja, jag vet.. jag är en pessimist som sprider negativa vågor. Jag ska genast sluta med det, ta på mig mina solbrillor och förpassa mig ut i solstolen igen! :o)

Använd solskyddsmedel!!

Att göra någon glad...

Läste ett inlägg hos den underbara Lallis idag. Hon skrev om en farbror som alltid hade ett vänligt ord att säga varje gång de möttes, även om de egentligen inte kände varandra.. Det fick mig att tänka på händelse för många år sedan.

Det var när jag jobbade som läkarsekreterare på sjukhuset. Jag gick ut för att ta ett bloss och såg en kvinna stå en bit bort, troligen väntade hon på någon. Hon var en av de vackraste äldre damer jag någonsin sett! Hon var ca 80-85 år, hade silvergrått hår, rak hållning och en kornblå dräkt med tillhörande hatt.

Jag tittade på henne en stund och gick sedan fram till henne och sa: "Ursäkta att jag stör, men jag var bara tvungen att säga till dig att jag tycker du är så vacker med ditt silvergråa hår och den underbart blåa dräkten"! Gissa om hon blev glad!! Hon rodnade lite lätt, tackade och mungiporna nådde nästan öronen på henne..

Tänk, så lite det behövs för att göra en annan människa glad!
Dessutom blir man glad själv och då är det ju en win-win-situation!!

Så, gör någon glad idag!!


Inte bara en ängel...

Förutom Michael Jackson så dog också en av "Charlies änglar", Farrah Fawcett, igår, 62 år gammal.. Dessutom har Ed McMahon, som bland annat var sidekick till Johnny Carson och Dick Clark, avlidit i en ålder av 86 år.
Tre kändisdödsfall på lika många dagar!  
       
Men jag tycker att vi alla ska sända en tanke till alla de människor som dött utan att ha blivit omskrivna i all världens tidningar. En tanke som inkluderar deras anhöriga, vars tunga sorgeprocess just startat! Ingen av dessa bör heller glömmas! Ett tänt ljus för var och en!


Michael Jackson...

Vid midnatt igår ropade dottern på mig och sa att det stod på Twitter att Michael Jackson dött.. Det blev en riktig chock. Nog för att han sett för eländig ut på de sista paparazzibilderna jag sett, men ändå.. Död! The King of Pop död!!

Det känns som om hela hans liv varit rätt tragiskt. Att i så unga år bli drillad i att uppträda och vara stjärna, inte ha det bästa(understatement!) förhållandet i världen med sin pappa, att aldrig få vara barn och tonåring..

Såg en lång dokumentär om honom för några år sedan och min upplevelse är att han opererade sig för att slippa vara lik sin pappa.. Det, tyckte jag, sken igenom i intervjun. Sen att knivskärandet gick lite mycket för långt... Hans näsa såg på slutet ut att ha ungefär samma tjocklek som ett akvarellpapper.. Tragiskt!

Jag tror också att han gick tillbaka till barndomen, den barndom han aldrig fick uppleva. Med lekar, bus, nöjesfält osv. Därför fixade han det åt sig själv när han blev stjärna och kosingen började rulla in. Jag tror att han var ett barn i en vuxens mans kropp.. Är det någon som verkligen hade behövt terapi så var det han!

Pedofilanklagelserna då? Gjorde han "vuxensaker" med barn? Om ja, då är det inihelvete fel och blev han inte straffad i detta livet så blir han det i nästa. Karma, minns ni!

Eller var det så att han var ett "barn" (jag säger det igen, som behövt terapi!)  som bjöd in andra barn till sleep-overs, pyjamaspartyn och lek på hans tivoli? Och att någon som åtrådde pengar kom med falska anklagelser?? Då är det faktiskt också inihelvete fel!

Men.. jag var inte där då! Var du?


Shakti akupressurring...

Igår var jag inne på hälsokostaffären där jag skulle se om de hade något bra solskydd eftersom jag så lätt får soleksem. Nog hade de saker där.. för flera hundralappar stycket! Nä, det blir nog apoteket istället..

Hur det nu var så gick jag omkring där och råkade få syn på en liten påse med något silveraktigt i. Började läsa vad som stod på påsen och fick veta att det var en akupressurring. "Ett litet verktyg med stor inre styrka". De skräder inte orden i allafall!! Det är tänkt att man ska föra ringen upp och ner för varje finger mellan 20-60 gånger; det ökar visst blodcirkulationen.. Nåja, den kostade inte så mycket så jag tänkte "det måste jag testa".

Sagt och gjort, vi åkte hem och jag plockade fram ringen och började rulla den upp och ner för varje finger. Måste erkänna att det kändes lite fånigt och lite "konstiga" tankar flög genom mitt huvud!! ;o) 

Men faktum är att fingrarna blev varma. Om det sen berodde på den rullande ringen eller ej, det låter jag vara osagt!! ;o)

  

Nu har min unge kommit hem från sin kompis, PV-nissarna har ringt och meddelat att de är framme i Töcksfors och hunden kvällspinkad.. Då är det väl bara att "slå igen butiken" och hoppa i säng.

Jag är ju en stackare som ska arbeta i morgon!! ;o)

Go´natt!


Hantverk...

På håll ser rosen ut som en fallossymbol(!), men på nära håll inser man hur himla skicklig hantverkaren är..
Hur kan man göra något så här vackert med en motorsåg? Det är synd att jag fotade så högt upp på blomman för då kan inte inte se att det är ett befintligt träd med rötterna kvar som han sågat i.

Träblomman finns att beskåda i Rådhusparken i Umeå. Läckert, tycker jag.Close-up!

Tidig morgon...

Klev upp klockan sex för att vinka av maken, ena dottern och hennes kompis. De är på väg till Värmland på PV-träff. Kvarvarande familjemedlemmar(inkl hund) har uppdelningen: två sover och en ska på jobbet! Känns sådär, faktiskt! ;o)

Burka...

Stora diskussioner pågår kring den franske presidentens uttalande om att burkor inte ska tillåtas i Frankrike.
Är burkan självvald av de kvinnor som bär dem? Om ja, so be it!!
Är det männens sätt att kuva kvinnan? Om ja.. ja, då är det åt helvete fel!
Jag skulle gärna vilja få en kvinnlig förklaring till burkans användande.
Inte för att sätta mig till doms utan för att försöka förstå!

Själv tycker jag det är läskigt när jag möter någon med burka... inte för att personen har en annan tro än mig..
nej, helt enkelt för att jag tycker att det är väldigt obehagligt att inte veta vem som är iklädd den.

Innan Hagamannen togs fast så minns jag att jag, när jag mötte någon i burka, tänkte
"hur vet jag vem som är bakom "gallret"? Tänk om...".
Hur kan jag vara säker på att burkan döljer en kvinna??
Håll med om att den är en utmärkt förklädnad!
En lat dag...

Möjligen tvättar jag några maskiner tvätt.. jag menar.. det är ju himla bra torkväder.. ;o) Men bortsett det, så ska jag ha en lat dag i solen tillsammans med Johan Theorin och hans bok "Nattfåk" (tack för tipset, E-L!!)..Imorgon åker maken och ena dottern plus kompis ner till Töcksfors i Värmland. Där är det sommarträff för alla Volvo PV-entusiaster.. och min man är definitivt en sådan!! :o)

En vecka till med jobb, sen semester i fyra härliga veckor!! Jag längtar!


Midsommar i bilder...

Här kommer foton tagna i Linafallet.. Norrbottens största vattenfall med en fallhöjd på 16 meter..
En underbar kväll med strålande sol och obefintligt med mygg!! :o)Ser ni de två människorna som står på utsiktsrampen? Då får ni lite perspektiv till hur stort fallet är..


Mittenbilden visar laxtrappan..
     

Midnattssolen i sin fulla prakt!!!

Mungiporna vid öronen...

Min kära bykompis A gjorde mig jätteglad i lördags.
Då kom hon nämligen med en liten påse till mig från Kreativ Insikt(en otroligt söt och inspirerande liten butik i Stockholm) och i den lilla påsen fanns Morgonpeppingkort!
Hon sa att när hon såg asken så tänkte hon: "Det är såå Pia!". 

Tänk vad glad man blir när man utan någon egentlig anledning får en sådan present!!!
Stort tack, A!!
Jag kommer att bli sååå positiv och förmodligen egenkär på kuppen!!! ;o)


På väg norrut...

Midnattssol!! Ljuset luras lite på bilden.. det är egentligen mycket ljusare ute, ungefär som på eftermiddagen, trots att klockan är en bra bit över elva på kvällen!En liten parentes. Jag glömmer aldrig första gången jag och maken, som är värmlänning, bilade upp till mina föräldrar i Norrbotten. Klockan var två på natten och plötsligt sa maken: "Vet du, jag har aldrig behövt ha solbrillorna på mig mitt i natten förut!!" ;o) Slut parentes..

.. och åter till den senaste resan norrut..

När vi var i Piteå så ringde plötsligt telefonen och min barndomsvän K:s röst hördes i luren. Hon ville att vi skulle mötas efter vägen för det var en present som skulle norrut, till samma fest som vi skulle på dagen efter.. Det blev till slut så att vi åkte hem till henne och familjen i Överkalix, fikade massor av gott bröd och försökte ta igen alla år som vi inte haft kontakt. Hon är en person som jag saknat mycket och som jag ska göra allt för att behålla kontakten med framöver.

Vill också tipsa om hennes hemsida Wilhelms, där ni kan hitta massor av gediget hantverk, t ex skinnhandskar och mössor.. Inget som, förhoppningsvis, är aktuellt att ha just nu men tids nog kommer vintern igen!! ;o)


Midsommar = fest!!!

Nedräkningen har börjat.. snart ska vi på 50-årsfest i bygdegården i byn bredvid! Det ska bli himla trevligt och festanordnarna har t o m fixat någon som ska skjutsa hem folk på natten.. Det känns bra, för då slipper vi gå en mil med klackeskorna på!! ;o)

Hoppas ni alla har, om inte sol, så uppehåll i allafall..

Let´s party!!

Äntligen sol & värme...

Idag är det soligt och riktigt varmt, men tyvärr blåser det fortfarande ganska kallt.. Men va f-n, man kan inte få allt.. Det regnar i allafall inte!! :o)

Midsommarhelgen ser, enligt vädersiten www.yr.no att bli strålande dit vi ska!! Men jag hoppas att solen lyser på er alla under helgen. Vi behöver faktiskt solsken allihopa!

Önskar Er alla en underbar Midsommarhelg!!
Kram!

PS. Ska försöka lära mig mobilblogga så ni får väl kika in och se hur det går. DS

Kära Tesstamente...

En av mina favoriter har skrivit sista kapitlet på sin blogg. Jag kan knappt fatta det!! Inlägg om hennes underbart "galna" familj, som förlängt mitt liv med en massa år genom allt skrattande!

Kära Tesstamente, du fattas mig!!

PS. Jag väntar på din comeback! DS.

Fredag liksom...

Nu känns det som en fredag kväll.. Ja, jag vet att det bara är onsdag, men jag är ledig i morgon och sen är det midsommar!! Fyra dagar ledig i ett svep.. Nice!! Och sen två veckor med jobb innan fyra veckors semester..
Hoppas det blir som tysken lovat, sommarvärmen kommer efter midsommarhelgen och stannar kvar en bra bit in i augusti.. Håll tummarna!

Ikväll måste jag bara hinna läsa favvo-bloggarna.. måste veta vad som pågår hos er!! ;o)

Over and out!ER...

Här har det laddats med näsdukar.. Ikväll sänds sista avsnittet av Cityakuten.. En serie som jag följt i hundra år..

C U!!!

Jag behöver värme. Fattar du, vädergud???

Vaknade i morse med ond nacke och huvudvärk. Det här jävla vädret knäcker mig, på allvar. Hit och dit i vädret gör att mitt huvud får frispel och avsaknaden av värme gör att jag omedvetet går omkring och spänner mig.. Hemma från jobbet hela dagen pga detta.. Skit också!

Eftermiddagen kändes lite bättre, efter att jag kört hela min "arsenal" av hjälpmedel och mediciner. Dottern ville åka till simhallen och jag tänkte "ok, lite ryggsim kanske får igång blodcirkulationen och bastun värmen i kroppen". När vi kom dit såg jag att det fanns ett solarium där. Jag vet, det är inte PK att sola i solarium längre, men tänkte "attans om jag inte kan få upp lite värme av det". Sagt och gjort, en stund därinne plus tid i bastun gjorde mig genomvarm och jag mådde jättebra i min nacke efteråt! :o)

Snälla vädergud, nu räcker det med skitväder!!

Sommarjobb...

Fick ett mail av en kompis idag där hon berättade att hennes barn lärde sig att plantera skog. Då hamnade min hjärna i minnesbanken och jag började tänka på de sommarjobb som jag haft.

Mitt första "jobb" var att plocka stenar från gräsmattan. Jag samlade singlet i en Gevalia-kaffeburk som hade ett handtag av ståltråd. Singlet hade hamnat på gräsmattan efter vinterns traktorskottningar . Jag fick några kronor för varje burk jag fyllde. Det här jobbet var nödvändigt ur säkerhetssynpunkt; det insåg t o m jag efter att ha fått stenskott på mina ben när pappa körde gräsklipparen!! ;o)

Ett annat jobb som jag hade var inom kyrkan. Jag klippte gräsmattor, krattade grusgångar fina och gjorde fantasifulla mönster i sanden ovanpå de gamla gravarna. Det var ett trevligt utomhusarbete. Enda nackdelen var när det ösregnade för då forsade vattnet längs grusgångarna och mitt konstnärliga arbete var förgäves.. Det var bara att börja om igen.. *suck*

En sommar jobbade jag på en skogsplantering. Det var ett hårt jobb, men samtidigt var det jätteroligt. Vi var ett bra gäng som hade riktigt kul ihop. Vi gjorde upp eld och åt vår medhavda lunch i det fria. Härligt!!!

Det längsta och bästa sommarjobb som jag haft var mina sju veckor på torvbrytningen hemma i byn. Vi jobbade alltså på en stor myr och det var jag och min kompis M tillsammans med ett gäng killar. De körde traktorerna som samlade upp den torra torven i stora högar och jag och M rensade dikena så att dräneringen skulle funka obehindrat. Det var ett djävulskt tungt arbete som genererade i starka biceps och gigantiska vadmuskler.  Vi rensade sammanlagt 18 mil diken under de där veckorna!

Vi jobbade i shorts, linne och stövlar den mesta tiden och blev bruna som pepparkakor av solen.. Ibland blev vi bruna av torv också.. när det kom virvelvindar farande längs myren och vi stod i vägen!! Jag hittade torvpulver i ögon, näsa och öron i flera veckor efteråt!! :o)

Massvis med bilar & en å annan motorcykel...

Hembygdsområdet Gammlia fylldes i eftermiddag av allehanda bilar och motorcyklar av modellen äldre. Det var här som alla deltagare i Stadsrallyt samlades efter loppet. Här kommer några bilder från tillställningen.
Klicka på bilderna så blir de större...

       

       

      

Å så självklart.. makens skönhet!

Stadsrally...

Idag är maken upptagen med Stadsrallyt för veteranbilar. Rallyt startar på Rådhustorget klockan 10.00, fortsätter med olika pit-stops för besvaring av frågor och avslutas sedan på Gammlia vid 14-tiden. Prisutdelning sker klockan 15.00.

Ta er dit och beskåda allsköns rariteter!!

Sex...

Jag undrar vad de här insekternas "sexställning" kallas??!! 69:an i mer utdragen variant??!! ;o)


Nästan blind...

På eftermiddagen idag blev jag nästan förblindad.. höll på att tappa synen totalt. Vad som hänt?

Jo, ni vet, den där solen som varit försvunnen i, som det känns, flera veckor.. den lyste mig helt skamlöst rätt in i ögonen!! ;o)

PS. Såg väderprognosen på tv nyss. Det ska bli sol och varmt här i morgon!! I don´t belive it until I see it!


Huvudet under armen, eller ???

Vaknade upp i ett hus som var helt tyst.. Ja just det, vissa innevånare i huset har ju sommarlov nu. Gud, vad jag skulle kunna ge mycket för att få vara 15 år idag, i allafall vad gäller just den här vilobiten! Tänk er.. många, långa veckor av vila framför sig! *suckar tungt*

Nåja.. i min ensamhet gjorde jag mig i ordning för att fixa veckans sista insats på jobbet. Då slog det mig! "De har ju ändrat busstidtabellen den 15:e". Självklart var klockan för mycket för att hinna göra en tjurrusning till bussen.. Skit också!
Det var bara att sätta sig ner och vänta bort en halvtimme..

Men hallå... hur psychic var jag egentligen?? Typ noll på en skala 1-10.. Det är ju för tusan bara den 12:e idag och bussarna går m a o varje kvart!! ;o)

Mormor och morfar, del I...

Under ett år bodde jag hos mormor och morfar. Det var när både mamma och pappa jobbade i skogen. Då började de så tidigt och kom hem så sent så då funkade det bättre att jag bodde hos morföräldrarna.

Varje morgon åt vi havregrynsgröt med lingonsylt och morfar "tävlade" med mig om vem av oss som skulle bli den förhatliga jumbon, sist att äta upp allt alltså. Jag vann varje gång, såklart, det var ju det som var meningen med tävlingen.. att få mig att äta upp!! ;o) Men vissa mornar överraskade mormor mig med att ha kokat mannagrynsgröt istället.. Åh, det var så underbart gott!! Dessutom gjorde hon ibland klappgröt(konsistens som potatismos men med mannagryn och lingonsaft) ibland, men det var mer som ett mellanmål.. Gôtt!!!

Som så många andra var mormor kristen och emellanåt ordnades s k symöten. Då samlades tanterna i byn hemma hos någon för lite andlig spis i kombination med handarbete. Prästen var också med och han höll i en liten andakt. Jag tror att jag var ca 5 år vid den tiden som just den här händelsen ägde rum.

Alla tanter och prästen satt samlade i mormor och morfars kök. Det fikades, stickades, virkades och några rader ur Bibeln lästes upp. Jag hajade väl inte så mycket av det, men gott fika fanns det.. Dessutom hade jag precis fixat en glasburk som jag samlade småpengar i. På burken fanns en lapp med texten "Pias pengar"! 

Jag hade fått ihop en hel del pengar och ville stolt visa dessa för alla tanterna och prästen. Burken gick runt till alla och av någon anledning.. fråga mig inte.. så kände samtliga sig manade att lägga i en slant i burken. Många år senare fick jag veta att min mormor höll på att få slag av mitt tilltag. "Ungen gick ju runt och tog kollekten!!". Mormor har inte behövt skämmas över mig så många gånger, men det här tillfället var definitivt en av gångerna!! ;o) Ledsen, mommo!!


Liten förklaring angående mamma...

Beträffande era kommentarer på inlägget om krånglet med traktordäcken.. jag bör förtydliga att mamma inte är någon bonde.. Nej, traktorn används endast i skogsbruket och till att skotta gården med på vintrarna. Det är dock bara mina bröder som rattar traktorn.

Min mamma är 72 år, men en väldigt stark och driftig kvinna. Hon använder med lätthet motorsågen för att såga ner träden som sedan fraktas hem med traktorn alternativt fyrhjulingen(japp, hon har en sådan oxå, men även denna är det bröderna som sköter!!). Sedan sågar hon trädstockarna i lämpliga bitar och kör vedklyven när vedträna behöver delas i mindre klabbar.

Min mamma har hela sitt arbetsliv jobbat i typiskt mansdominerade miljöer. Hon har bl a jobbat i skogen(Skogsvårdsstyrelsen), som asfalterare (Vägverket) och som truckförare i gruvan(Aitik).

Ser ni människan som står framför det gigantiska framdäcket? Nu har ni en bild av hur stort detta åbäke till fordon är! ;o)
 
http://www.boliden.com


Hur kan de sova om nätterna???

Jag förstår mig inte på människor ibland, hur empatilösa vissa kan vara. Människor som dödar andra människor, som bl a begår övergrepp mot barn och som våldtar unga flickor. Det är så sanslöst sjuk så jag finner inga ord egentligen..

Sen finns det människor som inte inser att även djur är levande varelser. Se filmen och kanske måste du, som jag gjorde, slå av ljudet efter ett tag. Jag kommer att drömma mardrömmar om dessa stackars djur!

Min enda tröst är ordet KARMA! Onda gärningar slår tillbaka.. en dag så slår det tillbaka mot dem!


Jordskalv...

Jösses, så det var ett jordskalv vi upplevde för en stund sedan. Jag var helt säker på att det var värsta åsknedslaget. Det var en sådan smäll så jag hoppade högt och det gjorde även hunden! Däremot kände jag inga skakningar.. det är jag lite besviken över! ;o)

Traktordäck...

Min mamma bor i en liten by, 6 mil utanför ett större samhälle i Norrbotten. Hon har en stor gård med två garage och en stor lada. I det ena garaget har vår gamla traktor bott så länge jag kan minnas.

Men nu har det skett förändringar. Mina bröder och mamma har investerat i en ny, fin och väldigt röd traktor.

Förra veckan kom bror R körande från samhället till byn med två nya däck till den nya traktorn. Han mötte upp bror M(som bor 1 mil från mamma) på gården.. Nu skulle den pimpas upp!! Det putsades, spolades, gnuggades och till slut var det dags för däckbytet.

Efter mycket bök så satt däcken på plats, men då upptäckte de "the big mistake". Däckfirman hade satt fast däcket fel på fälgen!! Suck och stön!! Av med däcket, upp med det på släpvagnen och en resa till däckfirman i samhället och sedan tillbaka till byn med det fixade däcket..

Väl framme och dax för avlastning.. då hör de ett pysande ljud.. Va f-n!!! Något har, vid ilastningen, råkat snitta av ventilen så pysandet är däckluft som vill ut! Svordomarna som då kom ut ur mina bröders munnar borde garantera dem en plats "en trappa ner"!!! ;o)

Ny tur- och returresa till samhället och tack och lov så gick det sedan "som smort" och traktorn stoltserar nu med sina nya, fina gummerade hjul!! Ni som är duktiga i matte har nu räknat ut hur många mil detta däck färdades den här dagen!! ;o)

 


Utvärdering av nya Combi-spikmattan...

Den hårda delen är ju densamma som jag redan har, men den lite böjligare delen var urskön att ha i nacken. I bakhuvudet däremot gick det inte utan en tunn handduk emellan. Aj, satan i gatan vad ont det gjorde!! Men med lite träning ska nog det funka utan handduk också!! ;o)

Nu ska jag skriva ett litet mail till det braiga företaget som gav mig den och ösa superlativ över mattan.. ;o)

Spikmatta combi...

Min nya spikmatta har kommit så ni får ursäkta.. men jag lär inte vara speciellt kontaktbar ikväll!! ;o)


http://spikmattan.com

På dessa härliga piggar ska min nacke vila på.. I can´t wait!!! :o)

Det prunkar...

... trots att det inte är någon direkt värme att tala om.. Idag har i allfall solen glatt oss med sin närvaro och med något mindre stelfrusna fingrar än jag haft de senaste dagarna fotade jag lite växtlighet.. Håll tillgodo!!
Realityprogram...

I vissa reality-såpor fokuseras det på att kn*lla eller supa i tv.. I andra ska det paras grishussar och -mattar med förhoppningsfulla bondewannabes.. Inte direkt några UR-program!!! :o)

Däremot har jag fått nyttig information genom realityserien Top Model.. Ja, jag vet.. ni skrattar och tänker: "Men va f-n, fjantiga modeller.. vad kan man lära sig av det??".

Jo, om man, som jag, har en tonårsdotter som begär att man ska sätta fast hårförlängningar i hennes hår, så...
Då har man verkligen inte sett Top Models-avsnittet "Makeover" helt i onödan!! ;o)

Är numera en fena på att få dit löshåret och senaste gången var i onsdags när en kompis till tjejerna ville ha i rosa hår. Hennes mamma hade stått helt förvirrad med hårtussen i handen och undrat vad hon skulle göra med det!! ;o)

Jag är ju tonårstjejernas och makens frisör. Pengarna vi sparar går oavkortat till mina egna stunder hos frisören!
Det är en bra deal, tycker jag.. ;o)

Kedjebrev...

Jag hatar kedjebrev.

Jag hatar kedjebrev som säger att jag kommer att drabbas av värsta förbannelsen om jag inte skickar vidare det till 15 personer.

Jag hatar att jag har en liten djävul som sitter på min axel och säger:
"Vågar du riskera livet/förhållandet/ekonomin/vännerna genom att trycka delete? Moahahahaha.."

Därför är följande kedjebrev helt i min smak:

"Detta är helt otroligt! Sänd detta brev vidare till femton personer så kommer det att inom tre minuter inte hända ett skit!
Jag har provat det här två gånger och bägge gångerna hände fanimej ingenting. Det fungerar faktiskt!" 


 


Föll i fällan...

Just nu är jag riktigt sur på mig själv.. Jag föll själv i fällan "Allt som skrivs på Internet är sant!". Varför?! Jag brukar vara duktig på att kolla upp fakta innan jag skriver något, men jag var väl för upprörd för att tänka klart. Tack Ulrika o Mårten för att ni gjorde det och upplyste mig.

Så... å ena sidan så känner jag mig otroligt glad över att inläggen inte var sanna, men å andra sidan så tror jag tyvärr att de där åsikterna finns därute, på riktigt, men kanske inte lika uttalade som i "fejkbloggen"..

Note to self: Skriv inte om saker som du inte har koll på! ;o)

Kristdemokrater...

På något vis hamnade jag på en blogg skriven av kristdemokraterna Inger Nilsson och Jan O Nilson. Jag läste följande 
och klickade mig vidare på länkarna som handlade om "vår förre datakille Sten". Vilken tragisk historia som uppdagas och vilken människosyn de har! Jag blev mörkrädd..

Alla har rätt till sin tro, sin sexualitet och sina åsikter, men är det inte förbjudet att hänga ut en människa på det där sättet?? Är det därför han inte är i livet nu??

(Hm, är jag egentligen bättre än dem, eftersom jag länkar till det???!!! Usch, nu blev det svårt!)

Update:

Inger och Jan verkar inte veta att det heter lesbiska och inte läspiska!! ;o)

Dessutom har de svårt att räkna för i deras header står det:
"Fyra ord: Kristna och ödmjuka, men rättvisa." Nog för att jag hade en 3:a i allmän matte, men jag får det till fem ord!! ;o)

Ordet TACK!!!

Tänk att det ska vara så förbenat svårt för vissa människor att säga tack när de får något eller någon gör något för dem.

Det gäller allt från att tacka för maten eller en sak man fått till att tacka när någon håller upp dörren för en eller frågar om man vill gå före i kön eftersom man bara ska handla en liter mjölk.

Kostar det så mycket att låta ordet komma ut mellan läpparna eller finns ordet inte alls i dessa människors ordförråd??


Nationaldag...

Öhh, att vakna upp och tro att det är oktober ute är inte kul. Nej, det borde vara lag på att 6 juni ska innehålla sol och värme.. Man ska inte behöva dras med regntunga skyar, hagel och +8 grader. Det är ju för f-n långkalsong-varning!!!

Jag brukar trivas där jag bor, men idag skulle jag hellre befinna mig i ett mycket varmare land!! Då skulle jag nog också kunna vara patriotisk och med icke stelfrusna fingrar vifta med svenska flaggan!! :o)

  

Förfluten tid...

Pratade nyss i telefon med min kära kusin J. Det var ett långt och trevligt samtal om allt mellan himmel och jord.

Plötsligt hör jag hans son P i bakgrunden. Följande är nedskrivet ungefär som jag hörde och fick ihop det, men slutpoängen var ett glasklart citat.. ;o)

(Sonen håller tydligen en Bionicle-figur i handen..)

Sonen: Pappa, är de här robotarna från framtiden?
Pappan: Jaa, de är säkert från framtiden.
Sonen: (mumlar för sig själv) Nä, jag tror att de är från baktiden!

Är inte detta superlogiskt? Framtid, baktid.. ;o)

Oj!!!

Jag bestämde mig för att skippa firandet av det 666:e inlägget.. det kändes lite konstigt att lyfta fram just den "symbolen".
Istället bidade jag min tid och nu är jag framme vid mitt... tamtatatam...

777:e inlägg!!!

Lite drygt ett år har jag bloggat och himmel så kul det både är och har varit!! Men jag inser ju att jag måste spara ner bloggen någonstans.. Jag skulle faktiskt gråta blod om den bara försvann. Jag vet.. ett I-landsproblem, men ändå...
Den har ju blivit lite som en dagbok för mig!!

Skulle ni rycka på axlarna om er blogg bara försvann ut i cyberspace? Eller vore det en smärre katastrof?? ;o)

Stöttepelare...

I eftermiddags hälsade jag på två av mina stöttepelare inom arbetet. De jobbar på Löne- och fakturabyrån....
Jag fick svar på en hel del funderingar som jag haft gällande fakturor och annat.. Dessa kvinnor är verkligen mitt stöd i arbetslivet..

Det finns en person som alla på jobbet ringer till så fort det är något som vi inte begriper!! Det är L på Lön! Hon är liksom vår allt-i-allo-person! Utan henne är vi lost in space!! :o) Tyvärr hade hon gått hem för dagen när jag hälsade på i administrationshuset.. Synd!!

Allt är ju datoriserat numera och om något är fel på fakturan så måste man plocka fram både kund- och fakturanummer, ringa och prata med olika människor och tillsammans bestämma sig för om fakturan ska betalas och leverantören skickar en kreditfaktura eller om en intern makulering ska göras och fakturan sålunda ska återsändas. *suck*

Förr kunde man bara komma överens med leverantören om att riva fakturan, när något var fel på den.. Tyvärr finns ingen
sådan "knapp" i mitt fakturaprogram!!!  Synd!!! ;o)

Rugguggla...

Så känner jag mig idag. Efter gårdagens balförberedelser medelst lock- och plattång och en full dag på jobbet så är jag trött nu.. Hurven av det sketna vädret därute(hallå, sommaren?!) och en lätt huvudvärk av för mycket datortittande(både jobb- och hemrelaterat!).

Har bestämt mig för att hoppa i något skönt, dra på mig mina sovsockar, krypa in under täcket och kolla på Criminal Minds. Visst låter det som en god idé?? Japp, så får det bli!


Magstorlek...

Kikade runt lite och hamnade hos kära Spider, som nyligen avslöjat att hon är gravid.. (Att hon kunnat hålla tyst så länge är verkligen imponerande!! Hahaha). Idag hade hon ett foto på sin nya klänning inkluderande en fin liten bebbe-mage!.


Blev lite inspirerad och kommer nu att visa er en bild på mina bebisars enrummare.
Fotot är taget i v 37 och ni kan vara glada över att jag klippte bort ansiktet på mig.
En mera plågad min har jag sällan skådat!!

Nästan 6,5 kg barn!
Gick upp 18 kg och dagen efter förlossningen hade jag gått ner 15!!

Jag undrar verkligen varifrån mina nuvarande extrakilon kommer..
Har insett att jag inte kan skylla på graviditeten längre!! ;o)

Övervägde allvarligt att plocka ut dem själv ..men tack o lov så ville de ut
två veckor innan fullgången tid. Ingen var gladare än jag!! :o)Tänk.. i augusti är det 16 år sedan de såg dagens ljus!
Hm, det var ju det där med tiden.....

PS. Hade någon sagt till mig då att man inte är sjuk bara för att man är gravid..
...så hade den personen åkt på en "propp" och sett stjärnor i en vecka.. minst.. DS

Graviditet i sig är ingen sjukdom, men symtomen kan fanimig vara det! Basta! 


Nämen, va f-n???

Det här med tid är väl intressant.. De senaste dagarna har jag upptäckt att tiden inte riktigt räcker till.. Nu är det sista rycket på skolan och tjejerna har både prov och inlämningar.

Förresten, provet som dottern gjorde idag gick så bra att läraren t o m ringde hem och berättade det för dottern. Gissa om hon blev glad och stolt!! Vännen C gjorde att all fakta kring judendomen kopplades ihop med verkligheten och ungen mindes och skrev ner allt, vilket imponerade på läraren! :o)

M a o så verkar jag inte komma mig ut i bloggvärlden idag heller.. *suck* 
Så orden "imorgon är en annan dag" kör jag väl en repris på!! ;o) 

Lämnar er med några bilder som jag tog idag.. 

Bara för att man har det så behöver man väl ändå inte stoltsera med det!!
Så jävla kul är det väl inte?!


Följande skylt skulle nog min make kunna mörda för, Färjestads-fan som han är!!


Å så avslutar vi denna kväll med några naturbilder..

Här ses det skira, vackra, pånyttfödda...


En av de vackraste blommorna, den starka, den tåliga, den soliga!


Tack vänner.. för att ni är tålmodiga och besöker min blogg, trots att jag den senaste tiden knappt besökt era!

 


Öh, det var den kvällen!!!

Ja, kvällen försvann i ett nafs bland läxböckerna.. Ja, vi snackar ju inte mina läxböcker utan dotterns. Den här gången var det judendomen som skulle avhandlas och vem kan det bättre än min vän C. Tror att provet kommer att gå väldigt bra för dottern eftersom jag tror att det är lättare att minnas något som man fått berättat för sig än det man läst i en trist faktabok...

Men, då förstår ni varför jag inte varit på besök hos er ikväll..

I morgon är en annan dag, tralala.. C U!

Den Svenska Spikmattan...

I mitten på maj så skickade jag ett mail till företaget som jag köpt min spikmatta hos och talade om för dem vilken reklam jag gjort för deras produkt. Massor av vänner och bekanta har köpt den och min massör har blivit återförsäljare av den. Allt är kanske inte min förtjänst, men jag tror att jag sådde ett frö hos dem i allafall.. Dessutom länkade jag i mailet till de åtskilliga inlägg som jag skrivit om spikmattan.. Berättade så klart att jag dessutom blivit intervjuad av tidningen Land angående denna spikiga matta!

Jag avslutade mitt mail med orden Tycker ni att all denna reklam är värd något??!!! ;o)

Fick svar idag:

"Eftersom ni " Bloggat" så fint om vår Svenska Spikmatta, och trivs så bra med denna vill vi gärna bjuda dig på en nyare variant. Undrar då vilken modell ni vill ha? Classic, Soft eller Combi. Återkom även med adressen ni vill att jag ska skicka den till. Hälsningar från Cura Comp, www.spikmattan.com

Jag önskar att ni kunde se mitt leende just nu!!!

Nu är jag ännu mer övertygad om att jag valde rätt företag att handla min matta ifrån..

Vilken sort jag valde??

Självklart Combi! Jag vill ha de lite mjukare piggarna under nacken, men ryggen fortsätter jag "fakira" med de stenhårda "spikarna"..


RSS 2.0