Sommarjobb...

Fick ett mail av en kompis idag där hon berättade att hennes barn lärde sig att plantera skog. Då hamnade min hjärna i minnesbanken och jag började tänka på de sommarjobb som jag haft.

Mitt första "jobb" var att plocka stenar från gräsmattan. Jag samlade singlet i en Gevalia-kaffeburk som hade ett handtag av ståltråd. Singlet hade hamnat på gräsmattan efter vinterns traktorskottningar . Jag fick några kronor för varje burk jag fyllde. Det här jobbet var nödvändigt ur säkerhetssynpunkt; det insåg t o m jag efter att ha fått stenskott på mina ben när pappa körde gräsklipparen!! ;o)

Ett annat jobb som jag hade var inom kyrkan. Jag klippte gräsmattor, krattade grusgångar fina och gjorde fantasifulla mönster i sanden ovanpå de gamla gravarna. Det var ett trevligt utomhusarbete. Enda nackdelen var när det ösregnade för då forsade vattnet längs grusgångarna och mitt konstnärliga arbete var förgäves.. Det var bara att börja om igen.. *suck*

En sommar jobbade jag på en skogsplantering. Det var ett hårt jobb, men samtidigt var det jätteroligt. Vi var ett bra gäng som hade riktigt kul ihop. Vi gjorde upp eld och åt vår medhavda lunch i det fria. Härligt!!!

Det längsta och bästa sommarjobb som jag haft var mina sju veckor på torvbrytningen hemma i byn. Vi jobbade alltså på en stor myr och det var jag och min kompis M tillsammans med ett gäng killar. De körde traktorerna som samlade upp den torra torven i stora högar och jag och M rensade dikena så att dräneringen skulle funka obehindrat. Det var ett djävulskt tungt arbete som genererade i starka biceps och gigantiska vadmuskler.  Vi rensade sammanlagt 18 mil diken under de där veckorna!

Vi jobbade i shorts, linne och stövlar den mesta tiden och blev bruna som pepparkakor av solen.. Ibland blev vi bruna av torv också.. när det kom virvelvindar farande längs myren och vi stod i vägen!! Jag hittade torvpulver i ögon, näsa och öron i flera veckor efteråt!! :o)

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Och alla sommarjobben var fysiska jobb? Fick mig att undra, men sen är det inte så konstigt, det beror väl på vart man bor? Jag växte upp i Oslo och då blir det mer bud-jobb eller i affär. :D

2009-06-14 @ 14:16:01
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Mitt första kommunala sommarjobb var att måla om Brännlands värdshus. Vi kittade även om fönstren. Tror det var sommaren -83...

2009-06-14 @ 14:37:15
Postat av: Anonym

HallojsanJa, det är stort sett eller det är hela kroppen som värker. Fördelen/nackdelen med bechterews är att man får så småningom förhöjd smärtgräns så man känner inte när man har ont. Det innebär att man gör en massa som man inte borde göra och får sota för det i efterhand. Vanlig smärta, som om jag spikar mig på tummen eller trampar på nått, då ska det mycket till innan jag säger aj! Att tatuera mig kan jag tycka är skönt, sköntont som jag brukar kalla det för. Sist somnade jag mellan varven :) käkade ett skrovmål, hann bli hungrig, det tog så länge. Har inte beställt spikmattan än men har starka funderingar på att göra det. Tror att jag skulle tycka den är skön.Vilka härliga bilder på bilarna, de är så vackra gamla bilar. Jag blir så nostalgisk och börjar fundera på hur det hade varit att leva då.Vädret är väl här lika som där. Igår var det varmt trotts moln, det var runt 19-20 grader. I förrgår eftermiddag small det till vid 13, molnen skingrades och det blev 21 grader varmt, helt otroligt skönt. Idag är det oxå varmt fast att det har regnat och är molningt ute, det är just nu 18.5 men det blir ju lite klibbigt när inte solen är framme och det ändå är så pass varmt.Ha det gott

2009-06-14 @ 15:49:57
Postat av: Anonym

Faaaaan Pia, I did it again, glömde kolla om namn och adress var kvar :) but you know who I am!

2009-06-14 @ 15:51:25
Postat av: Lallis

Härlig läsning:)

kram Lallis

2009-06-14 @ 16:25:10
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: Micke

Sommar jobben är dom man minns bäst.

Alla kompisarna.

Kram Micke.

Ps: Det blev jobb hos Fam B.

Är hel nöjd.2009-06-14 @ 18:43:48
URL: http://pappamicke.blogg.se/
Postat av: guffan

Nice blogg=) Läs gärna min :)

2009-06-14 @ 18:58:56
URL: http://guffans.blogg.se/
Postat av: Miiqa

Jag blir lite avundsjuk på jobben.. Var det lättare att få jobb förr? Skulle verkligen vilja ha jobb under sommaren, men det är fjärde sommaren i rad som jag är arbetslös.sv: Kul att du gillade mitt inlägg, blev glad av det :D

2009-06-14 @ 19:04:45
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Bettan

Mitt första sommarjobb var att märka sprayflaskor med en etikett, jag mins att vi räknade ut på jobbet att jag märkt ett ton flaskor.

Musen hämtade sig fint med aloveran.

Varm vart jag iallafall.

Om jag skulle ta ett före och ett efterkort så tror jag inte att jag skulle se någon skillnad om jag var brunare efter, tyvärr.

men det var jju värmen jag var ute efter i första hand.

Kram

2009-06-14 @ 19:25:20
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag minns väl de somrar som jag jobbade som tidningsbud. Gick upp kl. 03.00 och kom hem vid sextiden på morgonen. Då tog man lite att äta, och sov sen några timmar till. Vid nio eller tio var man pigg igen och hade hela dagen ledig. Passade mig ypperligt! :)

2009-06-14 @ 21:04:53
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Agneta

Hade tänkt ta sommarjobb att plantera men minns inte vad som hände så blev det inget! Den där sommarjobb ger ju slant men samtidigt brottas med myggar... Det slapp jag ju när jag inte tog det jobbet :-)

2009-06-14 @ 21:46:14
URL: http://jatkos.blogg.se/
Postat av: Muskan

du har en jätte bra blogg du berättar verkligen hur du har haft det PS, i minsta detalj, till och med!!

Men besök min blogg och kommentera !

Älskar din blogg

2009-06-14 @ 21:52:02
URL: http://mussiih.blogg.se/
Postat av: Ankan

Hej hej, fick mig som vanligt några glada skratt när jag läste igenom din blogg, Skrev ett litet inlägg idag.Kram

2009-06-14 @ 22:15:21
URL: http://ankanochkakan.bloggagratis.se
Postat av: 40-talisten

Ringde för en stund sedan och pratade med kyrkvaktmästaren B. för att kolla om han vet vem som kommer och sommarjobbar imorgon. Det var klart! En kille f.-93 och en tjej f. 92.

2009-06-14 @ 22:31:35
Postat av: Eva-camilla

Men huj vilket evighetsarbete att plocka stenar..men vad gör man inte för en slant i unga år..och kanske i gamla år också för den delen..hahaSv. nope min mamma är inte numerolog..hon är bara väldigt intresserad av allt mystiskt & ockult.

Kramar

2009-06-14 @ 22:52:47
URL: http://evamum.blogg.se/
Postat av: Katinka

Jaa, dessa sommarjobb. Jag jobbade på en pizzeria minns jag. Roligt att tänka tillbaka på. Och du verkar minsann haft många järn i elden.

2009-06-14 @ 22:55:18
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Maria

Sv: Älskar att baka ju! :-)

2009-06-15 @ 04:08:03
URL: http://desertchick.blogg.se/
Postat av: imse

Idag har nog ungdomar inte så lätt att få sommarjobb. Tyvärr. Ett bra sätt att prova på arbetslivet och tjäna en liten slant.KramPS,jättefin bil ni har!

2009-06-15 @ 15:33:35
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: JE

Ha, ja samla stenar på mor och fars gräsmatta gjorde jag med! Och oj, vad rik man kände sig när man fick de där slantarna....Som vuxen fattar jag ju att det var ett billigt pris att betala för att slippa böja de stela vuxenryggarna, men då kände jag mig bara rik rik rik!

2009-06-15 @ 18:14:32
URL: http://detokigabrokiga.blogspot.com
Postat av: kvinnan med kofta

blev ni inte uppätna av mygg??

2009-06-15 @ 19:07:55
URL: http://kvinnanmedkoftan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0