Alex Schulman...

Såg programmet "Hål i väggen" i kväll! Men OMG vilka våtdräkter de har på sig, Schulman & co.. Personligen skulle jag rodna av skam om jag var tvungen att ha en sådan dräkt :o)
Programmet hade haft potential att bli riktigt roligt om det varit mindre snack och färre replays. Så, fler väggar till folket!!


Snö...

Idag kom första snön.. Det var inte kul alls.. Det var en förvarning om hur det kommer att bli..så här alltså: först kommer det massor med snö, sedan blir det plusgrader som gör snön till en två decimeter hög sörja som till slut fryser till en bucklig is. Sen blir det minusgrader och så snöar det lite igen vilket gör det livsfarligt att överhuvudtaget röra sig utomhus utan broddar. Sedan kommer plusgraderna igen och sörjan återkommer. Det fryser sedan till is och.. ja ni fattar!!

Missförstå mig inte.. jag älskar snö! Men jag älskar snö och minusgrader! När det är vinter ska man inte behöva titta ut och se vattenpölar! Det är ett riktigt NO NO!

Recept...

Är det någon som kan receptet för att göra en geléråtta? Ni vet, såna där enorma, dallriga råttor i rött eller grönt!!
Nu har vi tänkt "gjuta" en liten bil istället för en råtta, men vet alltså inte hur vi ska röra ihop själva "kletet".. Help!!


James Bond...

*Trumvirvel* Senaste Bond-rullen på en bio nära dig!!!  

Äkta maken ska, tillsammans med två kamrater, inta Filmstaden på lördag kväll.. De ser visst fram emot att se 007 in action.. Själv har jag aldrig förstått tjusningen med Bond-filmerna.. Jag har inte ens varit sugen på att se filmen med Pierce Brosnan som Mr Bond.. och då tycker jag ändå att han är snygg.. Jag tror att det är kostymerna som gör det; jag gillar inte prydliga karlar! :o)Däremot älskade jag Harrison Ford i Indiana Jones-filmerna.. en "skitig" hjälte med hatt och piska..


Och Mel Gibson i Dödligt Vapen-filmerna är en annan favorit..För att inte tala om Bruce Willis i Die Hard-rullarna..


Filmernas handling och kvalitet är av underordnad betydelse!!! :o)

Patricia Arquette...

She´s back!!


Anna Skipper...

Nog för att jag kanske skulle behöva hennes beslutsamhet och avgiftningsmetoder, men jag skulle aldrig tillåta henne att klampa in i mitt hus och nypa mig i min fettvalk!!! Snacka om att hon kränker människor som hon inte ens känner!

Team Sportia-dress...

Idag överraskade min äkta make mig... med en mjukisdress från Team Sportia.. Precis en sådan som jag i morse såg i tidningen och tänkte "åh, den såg skön ut, en sån vill jag ha".. Är han månne tankeläsare??


Chokladbollen...

Det finns ett annat ord för chokladboll som man numera inte får använda! Jag tror ni alla vet vilket ord jag menar; det börjar på NE- och slutar på -GER. Ordet ska raderas från Pippi-böckerna och vad titeln "Tio små n----pojkar" av Agatha Christie ska ändras till har jag ingen aning om!

Men om de mörkhyade själva använder ordet? En kille som jag känner, mörkhyad och uppvuxen i Sverige, kallar själv dessa bollar det förbjudna ordet. En annan bekant berättade att hennes ex(också mörkhyad) kallar nämnda boll för "en kusin med mjäll"!! Är det ok? Vad tycker ni?

Smärtlindring...

Det finns ingen effektivare smärtlindring än en promenad i vackert väder! Kan man annat än bli piggare när man ser alla frostade löv, vattnet som fått en skyddande istäcke, fåglarna som smaskar på bär och höra att det knastrar under sulorna när man går över gräset..

 

  

 

Hoppas ni alla har möjlighet att vistas ute i naturen; det är helande!

VIP...

Idag är det Mosters dag.. Love you!!!
Så i skrivande form så sjunger jag: Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år!!

Blottare...

Läste i tidningen nyss om en man som blottade sig utanför fönstren hos olika kvinnor.. Vilken chock man skulle få!!

Men jag vet vad min härliga moster skulle ha gjort om det hänt henne. Hon skulle nog ha öppnat fönstret, skrattat och sagt: "det där var det minsta jag sett någonsin!" :o) Hon är sån, min moster! Kvick som tusan i replikerna.. Inte som en annan som en kvart senare kommer på vad man skulle ha sagt!!

PartyLite homeparty...

Igår var en hektisk dag.. Åkte hemifrån strax efter åtta, jobbade fram till kvart över fyra, gjorde lite ärenden på stan, sedan en halvtimmes dans och en halvtimmes core.. Blev hämtad av äkta maken halv sju.. In i duschen och kl 19.00 kastade jag mig in till grannen som hade bjudit in till ett ljushomeparty.. Kom hem två minuter i nio=lagom för DHW på 5:an!! Puh!

Det finns verkligen ljus i alla de "modeschanger", både med och utan doft.. Och OMG, vilka hiskeliga dofter det finns!! Det fanns några otippade kombinationer som luktade "urk": Hallon och Timjan samt Teak och Kardemumma. Hur tänkte de egentligen?? Sedan fanns det ett illgrönt ljus som vars doft hette Hokus Pokus.. Jag lovar, min näsa fick men för livet av den lukten!!

Men sedan fanns det ju helt underbara dofter oxå.. Fransk vanilj, mmmmmmmmmmmm så gott den luktade.. Mullbärsdoften var en annan, den ville jag äta upp. Ni vet som man nästan gjorde med luktsuddisar när man var yngre.

Intressant var att man skulle lukta i en liten burk med kaffebönor mellan varven, för att liksom neutralisera lilla näsan.. Kände där ett tag att jag nästan fick en OD på lukter! :o) En annan sak som oxå var intressant var att värmeljusen som hon sålde endast blev 60 grader varma, i jämförelse med vanliga värmeljus som kan bli upp till 200 grader!! Det känns bra för mig som nästan har fobi mot tända ljus; är så rädd att ljuskoppen ska spricka och att det ska börja brinna i bordet.. (Varför?? Ja, den förklaringen får komma i ett annat inlägg..)

Summa summarum: jag beställde 12 värmeljus med doften..mmmmmmm fransk vanilj! Är nöjd :o)

PS. För intresserade lägger jag ut adressen till företaget här

Ledig dag...

.. och vad händer?? Jo, mobilen ligger nere i hallen och börjar spela sin glada(nja..) väckningsmelodi klockan fucking nollsjunollnoll.. Suck.. kliver upp, vaknar till (ja, i den ordningen) och upptäcker att jag har ont i halsen.. Stapplar ner(dans och core igår!), slår av mobilväckningen, går på toan och upptäcker.. the suprise of the month.. Suck igen...

Så nu sitter jag här med thé i koppen, Bafucin i munnen och OB ni-vet-var och mår som en "påse nötter".. Medömkan emottages tacksamt!

//Men jag har i allafall tur med vädret!!
(Minus 4 grader, soligt och vackert frostigt därute)

Vita serien...

Nu har jag faktiskt inte tid att sitta vid datorn längre.. Nu börjar "ER"!!! Jaja, Cityakuten då!! Och den är som en Vita Serien-roman, faktiskt  :o)
Klonade...

Fick så roliga bilder på mailen som jag känner att jag måste dela med er.. eller så blir ni spyless och tänker "WTF, de där bilderna har jag sett tusen gånger".. För er som känner det sistnämnda; blunda nu!

        

  
Bilderna lånade från www.totallylookslike.com.

Okända släktingar...

Tänk vad spännande det är när man upptäcker att man har flera okända kusiner som bor i samma stad som en själv. Min pappas första kusin och hans barn(nåja, de är ju vuxna nu). Så nu har jag luskat fram ett mobilnummer till honom och ska sätta mig och skriva ett litet sms så får vi se om han hör av sig.. Det vore ju himmelskt roligt(där var jag lite rolig faktiskt... han är nämligen präst!)..

Själv-irritation...

Jag är en person som blir irriterad då jag läser "slide-to-open" på läskedryckskylarna.. varför skriver man inte "drag-åt-sidan" istället. Den engelska reklamen på tv!!! Innehållsförteckningarna på engelska.. ja för all del även på spanska, grekiska och kinesiska!!  Jag har full koll på att det bor rätt många icke-svensktalande i vårt land så självklart ska det finnas möjligheter för dem att oxå hänga med.. Men svenska borde väl ändå vara det första språket här i Sverige..

Nåja, nu kommer jag till mitt problem som irriterar mig ännu mer. Det är att jag, när jag minst anar det, slänger ur mig ett engelskt ord istället för det svenska. Ibland kan jag inte ens hitta det svenska ordet jag söker och ibland tycker jag att det engelska beskriver såå mycket bättre det jag vill säga.. Med andra ord, jag blir själv något jag inte gillar, self-irritation you know!!! :o)

Sidvisningar...

Är chockad.. Kollade min statistik nyss.. har aldrig haft så många sidvisningar som idag.. Fattade först ingenting, men sedan insåg jag att "det måste vara de där typerna som sitter och söker fram porrsidor".. Gud, så besvikna de måste ha blivit när de läste mitt "porriga" inlägg!! :o)

Glöm ej bort att älska varandra...

Det var en stark film om tvångshandlingar som gick på 2:an ikväll.. Vilket liv! Just det här att hennes tvångshandlingar handlade om oro för familjen måste ju innebära en ytterligare påfrestning än om det "bara" hade handlat om henne själv.  Vilka procedurer kring allting. Jag kan bara tänka mig vilken energi det måste ta från henne; jag blev ju helt slut bara av att titta på filmen..

En fint gjord film som kändes i både hjärta och mage!!!

Ålder...

Gjorde ett vuxenpoängtest och enligt detta är jag 38 år och inte 41,5 som jag är i verkligheten..  Klart att vi litar på testet, eller hur??!! ;o)

Porr...

Ooops, när jag var inne och sökte på Manga vet ni vad jag hittade.. Jo, det finns tydligen tecknad porr, s k Hentai (変態;). Känns lite märkligt faktiskt.. jag menar, de flesta som köper porrtidningar antar jag gör det för att titta på bilderna i tidningen.. får man verkligen samma effekt av en naken, men tecknad person??? Svara mig den som kan!! :o)

Hm, bäst jag går upp och kollar vilken sorts manga jag köpte till tjejerna idag!! ;o)

__________________________________________________________________________________

Ranma ½ är en komedimanga som handlar om Ranma Saotome som är sexton år och en av världens absolut bästa kampsportare... så puh! det var en barntillåten manga jag köpt till dem!! :o)

Restless-legs...

"Myrkryp" i benen har väl de flesta haft någon gång. Du vet, de där gångerna när du kanske är jättetrött och du känner att det är omöjligt att hålla benen stilla.. Ok, multiplicera det med typ trettio så förstår du hur det känns för människor med restless-legs..

Här kommer en lite mer vetenskaplig beskrivning av denna djävulska åkomma:

"Restless legs är ett vanligt tillstånd som yttrar sig som en obehagskänsla och oro i underbenen. Besvären beskrivs ofta som "myrkrypningar" eller som att det suger eller spänner inne i benen. Detta ger en ytterst obehaglig oro i benen så att det inte går att hålla dessa still. Besvären förekommer dock ibland även i lår, fötter och armar. I vissa fall uppträder även värk och smärta".

Jag har själv haft såna krypningar att jag suttit och slagit mig själv på vaderna, haft fötterna på isklampar, ställt mig barbent i fjällbäckar med iskallt vatten.. Störst problem hade jag när vi åkte bil en längre sträcka. Det började alltid som en cirklande rörelser under foten och då visste jag att tio minuter senare skulle livet vara nästan outhärdligt och ibland kände jag för att slå huvudet i sidorutan; allt för att få somna ifrån obehaget och smärtan.. Krypandet fortsatte uppåt längs vaderna, låren och upp i ljumskarna. Först var det krypningar(som om massor av småkryp springer upp och ner inne i benet), sedan kändes det som om blodet "kokade" därinne och till slut kom en fruktansvärd molvärk i hela benet..

Tårarna har runnit otaliga gånger. Jag har haft svårt att åka buss längre sträckor eller gå på bio.. Oftast koncentrerade sig besvären till bägge benen men många gånger har jag även haft problem med höger arm.. Har vaknat på nätterna och antingen duschat benen med iskallt vatten eller ställt mig barbent på bron då det varit minusgrader ute.. Till slut domnade benen bort så pass att jag kunde lägga mig igen.. Livet har varit otroligt påverkat av detta..

Men märkte ni att jag skrev "har varit", inte "är"!! För några år sedan fick jag utskrivet en medicin som räddat mig från att bli tokig.. Medicinen heter Sifrol och är egentligen en medicin för Parkinson. Jag var tveksam till en början pga ev biverkningar. Men när jag en natt, med tårarna rinnande utefter kinderna, stod barfota på en snöklädd bro med smärta i bägge benen och ena armen så bestämde jag mig.. Inga biverkningar kan vara värre än detta! Började medicinera dagen efter och det var en mirakelmedicin!

För tar jag bara min tablett varje dag så slipper jag alla problem.. Det är så underbart att det inte går att beskriva. Jag fick livet åter. Kan åka bil eller buss hur länge som helst(ja, tills träsmaken i häcken kommer förståss, men det gäller väl oss alla!!) Vet jag att jag kommer att befinna mig på resande fot hela dagen; ja då tar jag en tablett på morgonen och en på kvällen..

Jag vet ju att allt passar inte alla men kan jag hjälpa någon så är jag glad..
Här kommer oxå adressen till RLS-förbundet där du kan få veta mer..

//Myrorna får stanna i myrstacken hädanefter...

Ikväll kl 20.00 ser jag...

... dokumentärfilmen "Glöm ej bort att älska varandra" som handlar om Pia som är en färgstark, kärleksfull mamma med diagnosen tvångssyndrom. Dokumentären är gjord av hennes son som försöker förstå sin moders beteende och få insikt i sin egen relation till henne. På Svt 2 kl 20,00 alltså!


Böcker... me like!!!

Och ingen loppis utan bokfynd även till mig! Blev lycklig då jag hittade Åsa Linderborg "Mig äger ingen" för 5 spänn!! Den har jag velat läsa jättelänge...För en guldpeng fick jag även Orhan Pamuks "Snö" och "Midvinterblod" av Mons Kallentoft(märklig stavning på förnamnet!!)

Jag läser på svenska för där är jag snabb, samlar ord och om någon stör mig i mitt läsande så hittar jag direkt tillbaka till det ord jag läste sist för att kunna fortsätta min läsning.. Är duktig i engelska och har under åren försökt läsa på engelska, men har inte samma snabbhet och där hittade jag definitivt inte tillbaka i texten lika lättsamt om jag blev störd!

Men tänkte såhär idag "nu är barnen stora och ropar inte på mig i samma omfattning som när de var mindre.. så kanske ska jag ge mig på engelska nu".. Sagt och gjort.. hittade en lagom(hahahaha) bok att börja med; en bok av Sheila O´Flanagan "Yours, Faithfully" på 599 sidor!!!! Hur dum är jag på en skala 1-10??? En tolva kanske..  Nåja, jag får väl återkomma med en recension någon gång i början av nästa sommar för det är väl ungefär så länge det kommer att ta att plöja igenom den!! :o)

Manga...

Manga är japanska tecknade serier. Mina tjejer följer en massa olika serier och har långa rader med tecknade serier i pocketformat.. Jag är ju en snäll mor så varje gång jag är på loppis så håller jag utkik även efter fler böcker i dessa serier..

Och idag gjorde jag världens fynd! (igen!! Jag vet, jag är bara bäst!!) Köpte "Ranma 1/2" nr 8-31 för 170:-(tjejerna hade alltså redan de sju första böckerna). Tjugotre(23) böcker för etthundrasjuttio kronor!!! Ute i butik kostar de mellan 50-65 kr/st..

Vintertid...

Klockan är 22.00 och jag är fruktansvärt trött! Sov alldeles för lite inatt, klev upp alldeles för tidigt men inser hur fucking nice det ska bli att få sova en hel timme längre i natt!! Yippie...

Så glöm inte klockan, vänner!

Isdans-Malin...

Jag vet inte, men varje gång Malin åker in på isen så är min första tanke: "En transa"(inget illa menat mot alla transor därute)..
Fattar inte riktigt varför den tanken kommer varje gång.. Är det frisyren? Den seniga kroppen? Suck, jag vet inte...

Förlorat...

En annons i tidningen: "Har du hittat min kamera, en Olympus Camedia Master 4.1. Förlorad i Umeå i juni, ev på buss. Hittelön".. Ja, själva annonsen är det väl inget fel på men märkligt är att personen upptäckt att kameran var försvunnen först i slutet av oktober!!! Och ändå kan precisera att den försvann i juni!!!! Strange...Gårdagskvällen...

... och natten!! Jisses, jag vet inte när jag sist var uppe till kl 3 på natten.. Kom nog in i andra andningen vid midnatt och låg sedan och läste till halv fyra.. Trots detta var jag klarvaken kl 9,00!!! Det är jättekonstigt! Undrar om jag börjar bli gammal?

Mina vänner kom och det både skratt och tårar under kvällen! Det dök upp personer från andra sidan och jag tror nog att många av vännerna åkte hem med en del att fundera på.. Men jag hoppas att de känner att det var en bra kväll med nya upplevelser.

Utmanad...

Jag blev utmanad av Vivaliva och härmed har jag alltså antagit utmaningen.

 Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Då kör vi...

1. Det första jag gör när jag kommer hem från jobbet är att ta av "brösten"!! BH:ar är en styggelse och jag skulle aldrig använda dem om det inte vore för att kläderna sitter snyggare... (o att andra förmodligen inte vill se mina bröstvårtor genom tyget!)

2. Kan inte leva utan böcker.. läser t o m Harlequinromaner i brist på annat.. ni vet, de där böckerna där de hatar varandra i början och älskar varandra i slutet.. :o)

3. En dröm jag har är att ha ett bibliotek hemma. Med hyllor upp till taket och en sån där rolig stege som man kan svischa fram med mellan hyllorna, en stor öppen spis och en härlig fåtölj med tillhörande fotpall. En bra läslampa och en skön filt att vira in mig i. Och såklart en väldigt bra bok att läsa!! Har dock insett att jag i såfall bör köpa ett hus i herrgårdsstil för att kunna få till detta detta underbara rum... De pengarna finns inte! :o(

4. Jag sminkar mig så gott som aldrig.. När jag var yngre och skulle ut på galej så var jag den som satt med killarna och drack öl medan alla tjejer trängdes på toa för att sminka sig. Och så har det fortsatt, även om jag inte dricker öl med killarna så ofta längre :o) Om jag numera någon gång använder smink så glömmer jag ju bort det, kliar mig i ögonen och får då snygga(not) zebraränder av mascaran runt ögonen!! Men är född med mörka ögonbryn och fransar, så jag överlever utan make-up!!

5. Jag röker men dricker inte kaffe! Det verkar vara udda för ofta är just kaffe och cigg en "vinnande" kombination! Jag har druckit kaffe typ två gånger i hela mitt liv, alltså första och sista gången!! :o) Har faktiskt druckit en klunk hasselnötskaffe en gång. Det var jättegott.. tills eftersmaken kom... urkel burkel vad dåligt det var!!

6. När jag var yngre så tävlade jag i längdåkning och var riktigt duktig på det. På somrarna sprang jag en mil utan problem. Idag räcker det att jag springer till bussen(inte långt alls..) för att jag ska vara i trängande behov av syrgas!! Slutade åka då alla tjejkompisar hoppade av och killarna började med skidskytte istället.. Fortsatte med fotboll och spelade faktiskt i division 3!! Efter några år var jag tvungen att hoppa av, tyvärr, då jag flyttade ner till Värmland..

7. Följande oanade arbeten har jag haft:
- Feriearbete på kyrkogårdar(kratta, kratta, kratta, klippa, klippa, klippa)
- Dikesrensare på torvbrytning(rensade 18 mil diken under 7 veckor, ni skulle sett mina vadmuskler)
- Barnskötare på olika dagis(fruktansvärt tråkigt, kollade mest att ungarna inte slog ihjäl sig)
- Barnskötare på fritids(underbart kul, de här ungarna kunde man ju kommunicera med!)
Kan tilläggas att under min barnskötarperiod hade jag inga egna barn!!! Man har ju lärt sig en massa efter de egna barnen kom till världen... :o)

Jahapp, då var det klart!! Nu är det dags för SpiderchickEisa, Anna, Svägerskan, Wiccan, I elfte timmen och Knivlisa att anta utmaningen.. Jag håller tummarna för att ni gör det.. jag vill veta mer om er! :o)

Berusad läkare...

Läste i tidningen nyss att en berusad läkare på en akutmottagning behandlade fem patienter INNAN någon reagerade.. Hallå?? Hur kan det vara möjligt?? Var fanns resten av personalen?? Kvar på festen eller?? De trodde inte att någon blivit "skadad" av läkarens behandling men dessa fem patienter skulle i allafall kontaktas.. Ja jösses, mycket ska man läsa innan ögonen trillar ut!!

Andra sidan...

I morgon hoppas jag på möten med andra sidan. Min vän, "gårdshäxan" C och fem andra vänner kommer. Ska bli spännande att se vad C förmedlar till oss. I övrigt hoppas jag på en trevlig kväll med en cider eller två!! :o)

Amatörfrisör...

Ikväll har vi gjort något drastiskt.. Jag har satt saxen i dotterns hår och hon har låtit mig göra det!! Hon hade håret rätt långt ner på ryggen(alltså... inte hårväxt ryggen!!) och nu har jag kapat det en bra bit ovanför axlarna..
Dottern blev jättenöjd och det var väl tur det... "För att vara amatör är du riktigt duktig", sa hon. Yes, vad jag är bra!! Och där sparade vi en massa hundralappar..

Hur svårt kan det vá???

Ibland blir jag bara så oerhört trött..

Hur svårt ska det vara att lära sig:
vart porslinet ska efter man fikat färdigt...
att kläderna man provat och ratat faktiskt kan vikas in i garderoben igen...
att gympapåsen kan läggas in i skåpet istället för att ligga mitt på hallgolvet...
att de avsparkade skorna åtminstone kan befinna sig mindre än en halvmeter ifrån varandra...
att handdukarna faktiskt har en hängare vilket gör att de går att hänga på en krok...
att smutskläderna inte blir rena om de inte ligger i tvättkorgen då det ska tvättas...
att diskhon/diskmaskinen är där smutsig disk ska ställas, inte över hela köksbänken...
att det faktiskt går att byta soppåse när den befintliga är knökfull...

//Nåja, vad är en bal på slottet???


Ett bra motto...

Att tänka efter före!! Det tror jag att vi är många som skulle behöva göra. Många gånger så säger man ja fast man egentligen borde sagt "jag återkommer". Allt för att få tid att verkligen tänka efter om svaret ska bli ja eller nej!

Varför inte hålla käft???

Ibland förstår jag mig inte på folk.. 

Personer som bara MÅSTE kläcka ur sig något vars syfte enbart är sårande. För det finns absolut ingen annan mening med den elaka kommentaren.. Kan de inte bara hålla käft istället?

Försäkringskassan...

Såg följande när jag gick förbi Försäkringskassan. Är det månne här de ser till att alla utförsäkrade hamnar??DHW...

Såg Desperata hemmafruar på 5:an nyss och... what the fuck... VEM var det Susan pussade på??? Vad är detta??
Jag är mäkta upprörd nu!!

Bunt ihop och slå ihjäl...

Ja, ungefär så känner jag mig.. Hängig, frusen, halsont, huvudvärk.. Så här blir verkligen inget kul skrivet ikväll.. Ska lägga mig under täcket med läkarna på Cityakuten och sedan sussa hela natten lång.. För i morgon ska jag vara pigg som en lärka med ben som längtar till dansen..

C U...

Fönstertittarsjukan...

Jag lider av en form av fönstertittarsjuka.. nej inte den allvarliga och plågsamma claudicatio intermittens utan den mera lättjefyllda formen.. Jag gillar nämligen att promenera på kvällarna med hunden och på håll(nota bene! på håll.. inte smygandes runt fönstren!!) kika in hos andra människor.. Mörkt ute = ljust inne!! Speciellt under julaftonskvällen är det mysigt att strosa runt och se hur alla pyntat så fint de kunnat, traditionellt eller kitschigt.. eller både ock...

Men just julaftonskvällar kan jag börja tänka på helt andra saker än mysiga saker.. T ex "undra om de där barnens föräldrar är stupfulla nu?", "undra om frun i huset(eller mannen..) blir slagen gul och blå därinne?" "Vilka barn sitter på sitt rum, utan julklappar, och bara väntar på att skrikandet en trappa ner ska ta slut?"

För allt det där händer, det vet vi. Kanske inte just i de husen jag kikat in i, men väl i andra..

Tävling...

Här kan du vinna en söt anteckningsbok. Jag håller mina tummar för den blåa med elefanter. Då kan jag göra en dagbok för 2009 till min älskade mamma. Det är mitt stora pyssel varje år och som hon får i julklapp. Jag skriver in tänkvärda ord och citat samt klistrar in bilder som hon aldrig sett tidigare.. Det brukar vara väldigt uppskattat av henne..

Herregud, det är inte långt kvar till jul, va?? Oj, dags att börja göra det som man tänker att man ska göra varje år vid den här tiden.. Fixa julklapparna lite pö om pö istället för att jaga runt sista veckan innan jul...

Jingle bells, jingle bells...

Mördare???

Obehagligt som f-n är det att få veta att det sprungit en trolig mördare runt i skogarna inte långt från min hemby! Det pratas och pratas.. Ryktena går... sprider sig som en löpeld.. Samhället är litet och i och med att han jobbar i gruvan så är det många som känner till honom.. Jag gör det inte(tack o lov); jag bara hoppas att de ska hitta henne snart och att mördaren får ruttna i fängelset!

Botox igen...

Nu börjar det bli dags för en ny Botoxinjektion.. För er som inte hängt med så länge eller inte orkat plöja igenom bloggen från början undrar kanske vilken rynkförsedd kroppsdel som ska Botoxas!! Även om det kanske skulle behövas lite här och där(är ju faktiskt 40+) så är det mina tummar de handlar om.. De är inte speciellt rynkiga så ur den synpunkten är det väldigt onödigt men smärtmässigt är det nödvändigt.. Och när jag nu vet hur förlamade muskler känns(vääääldigt obehagligt) så skulle jag ALDRIG spruta in det i ansiktet, hur slät och fin jag än skulle bli!!

För ärligt, vem vill se ut som en vaxdocka á la Madame Tussauds egentligen? Ögonbrynen som betyder så mycket för ditt kroppsspråk funkar inte med Botox, att rynka pannan funkar inte heller.. Läppar som gör att du ser ut som Jokern hela tiden och ingen kan avläsa om du är glad eller sur.. Många tror jag skulle må bättre av att uppsöka en psykolog och ta reda på VARFÖR de är så missnöjda med sig själva INNAN de opererar sig. Då tror jag att operationer skulle ske på dem som verkligen skulle må bättre av det. Men det är min högst personliga åsikt..

Jag tycker att rynkor är vackert och visar att du levt ditt liv, i verkligheten. Det kan vara glädjerynkor och rynkor av sorg men varje rynka motsvarar en del av ditt liv, så varför vill man radera bort det?

Gällivarehäng...

Varför envisas vissa att ha byxorna hängande långt ner på ändalykten?? Min ena dotter går klädd på det viset men tack o lov har hon långa tröjor som täcker baken!! Hon påstår att det är oskönt att ha byxorna där mamma(alltså jag) anser att ett par byxor ska sitta.. Okey, okey.. det är bara inse att jag inte ska förstå allt här i världen..

Däremot reagerar jag kraftigt när expediter i olika affärer visar nästan hela sin bakdel och en skåra som skulle kunna fungera som ett myntinkast!! Euw, säger jag bara. Någon jäv..a klädkod måste väl affärerna ha..


Vimmelmamman...

Läs Vimmelmammans blogg(se länklistan) från första till sista inlägget och gå sedan in och rösta på henne.
Vilken vardagshjälte hon är..

Go girl!

Gräsänka/gräsänkling...

Lovade ju att kolla upp de där orden. Så här kommer förklaringen enligt Wikipedia:


Gräsänka
kallas en kvinna vars make är bortrest. Den manliga motsvarigheten är gräsänkling.

Ordet gräsänka är känt redan på 1700-talet, och kommer från det lågtyska graswed(e)we som betyder förförd och övergiven flicka. Förledet syftar antagligen på ett "förförande i det fria". Därefter har ju ordet gräsänkling fått en lite annan innebörd, då betydelsen har gått från förförd och övergiven, till tillfälligt ensam.


Förförd???? Övergiven??? Ojdå... är jag???


Spegling...

Idag blir det många foton här på bloggen.. Men jag mår bra och då kommer kameran fram.. så är det bara... Det är den sista för idag, I promise!!


Tjuvar undanbedes...

Blev lite full i skratt när jag såg detta:


Det är nog bara bovar med IQ 0,00 som vänder och går hem i ogjort ärende!!

Istid på gång...

Idag var det för jäv...a kallt ute!! Men vad gör det när man har gott om kläder på sig, solen skiner från en klarblå himmel och man känner att man lever!! Jag älskar såna här dagar... mobilkameran i fickan och fotoobjekten bara ligger där, mitt framför ögonen på en!!

Istiden är på väg, sanna mina ord!
Frostkantade löv är bland det finaste fotoobjekt jag vet..


Och här har vi en som vägrar fatta det här med istiden.. Solen skiner ju!!

Droppen...

Här kommer det som var droppen under gårdagen!!!

En liten "katt bland hermelinerna", typ...

Ryggläge...

Hoppsan, klockan är kvart i ett och jag hänger fortfarande framför datorn.. Nej, nu är det bara att kavla upp ärmarna, klicka på "logga ut", släcka tv:n och lamporna samt köra ut dotterns boyfriend.. Än så länge ingen övernattning av sådana typer! :o) Men som jag själv sa till min mamma i 15-årsåldern "man kan faktiskt bli med barn på andra tider än mitt i natten".. Hur chockad såg inte hon ut då??? :o)

I morgon är det badminton, bågskytte, afrikansk dans och tacomiddag som gäller för brudarna i hushållet. Maken är i Kungliga Hufvudstaden med PV-klubben.. Är jag en s k gräsänka nu? Varför heter det så?? Konstigt ord egentligen.. hm.. får googla på det i morgon..

Sweet dreams!

Klackeskor...

Alltså.. jag är en sådan person som trivs bäst i mina foppa-tofflor alternativt gympadojjor. Men jag har ett par snygga stövlar med hög klack(för mig är det högt om det är 6 cm!!) som jag använder vid "utgång" på krogen eller annan festlighet. Kan faktiskt gå ordentligt i dem oxå för klacken är ganska bred! :o) Det jag däremot inte kommer att göra igen är att springa till bussen i dem.. Klarade mig utan att vricka fötterna men aj satans vad ont jag har i fötterna nu!!

Väder...

Det finns olika slags väder. Väder som är bra och väder som är dåligt. Men om vädret är bra eller dåligt beror på personen som tycker till... Vädret är ett samtalsämne som kan förena många människor som ALDRIG annars skulle ha pratat med varandra.. DET är intressant, tycker jag! Idag är det ett sådant väder som förenar människor i en sorts "sur irritationsbubbla"; regn, blåst och mörker!

Är med i skolrådet och vi hade vårt första möte idag.. Körde till skolan(ja, jag vet.. det är inte alls miljösmart men det REGNADE småspik ute) och insåg att jag nog kunnat köra ihjäl vem som helst.. Man ser ju för f-n ingenting!! Billjuset liksom sugs ner i den svarta asfalten och försvinner.. Allt är mörkt och inte en jävel har reflex på sig, cyklisterna kommer utan lyse.. Så samtidigt som jag var livrädd över att köra över någon så dök tanken "jag ska f-n ta dem med dörren, så de lär sig" upp!!! Och ja, jag har faktiskt reflex när jag är ute och går.. däremot har inte jycken någon reflexväst, vilket ska åtgärdas så fort lönen kommer!!

Passa på att glittra i höstmörkret!

Nattinatti...

Är skittrött och huvudvärken gör sig gällande igen(vaknade med det i morse), så det är nog dags att lägga sig.. Men först måste jag skriva det här inlägget, jaga hem en pojkvän(dotterns alltså!!), fixa matlådan och leta fram en ny bok att läsa innan jag somnar.. Åh, vilket otroligt inspirerande inlägg(öh ironi!)!  Snark.... z z z z z z z z z z z z z z z z

Nominering...

Blev nominerad av Wiccan och blev ju jätteglad förståss!!! :o) Antar ju att man ska nominera vidare, men vill poängtera att Wiccans blogg helt klart är en "I love your blog"-favorit.. Gå in och kika på alla deras gojor och få reda på "things they have in the freezer"(huu..).. Någon dag ska jag ta mig till Happis och knacka på!! Liksom IRL!!! :o)


Som tack för utmärkelsen för jag denna vidare genom att genomföra följande punkter:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån!
3. Nominera minst 7 andra.
4. Länka till dom i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

*Trumvirvel* De nominerade är:
Spiderchick, En Älskarinnas bekännelser, Anna, Dreamsalive, Knivlisa, Kajsalisa och Eisa

C U!

Länka vidare...

Wiccan har lärt mig hur man länkar vidare UTAN att adressen syns i inlägget, så nu ska jag prova det.. :o)

Jag önskar att ni alla ska gå in på Barncancerfonden och "Den jävla idioten". Där kan ni skänka en slant via sms..

Önskedrömmar...

Utan inbördes ordning:

- Åka till Island och bada i de varma källorna
- Bli bra i min nacke och hand
- Gå en hantverksutbildning i ett år
- Lära mig japanska och sedan åka till Japan med mina barn
- Byta hus en månad med en familj i ett annat land
- Tapetsera och måla i sovrummet
- Åka till Skottland och fotografera
- Åka till en stuga i fjällen med min man
- Vara med i en bokklubb där vi diskuterar böcker och annat
- Bygga en ny altan med tak(ej inglasning)
- Rusta upp en gammal Mercedez
- Skriva en bok
- Simma med delfiner
- Bli professionell fotograf
- Åka på SPA-resa med ett gäng kompisar

Vad drömmer NI om??


Rosor...

Min man har ibland kommit hem med en bukett rosor till mig.. Härligt! Problemet är bara att jag inte lyckas hålla dem vid liv mer än typ två dagar, sedan nickar de som blåklockor hela bunten.. Vad gör jag för fel?? Har provat varmt vatten, kallt vatten, snittat om, matat med näring och t o m socker, på natten ställt dem varmt, ställt dem svalt.. INGET hjälper! :o(

Men häromdagen så löste maken helt sonika mitt problem genom att komma hem med, som han sa, "rosor i jord"!!! För såna blommor brukar jag lyckas hålla vid liv rätt länge :o)TACK Älskling!


Skräcknatten...

Det var en höstkväll och det närmade sig midnatt. Mamma arbetade natt, pappa var på älgjakt och tillbringade natten i jaktkojan. Jag var 13 år.. Inget att oja sig över, jag var cool och hade inga problem alls att vara ensam hemma.. Ni minns, det är långt mellan gatlyktorna i byn och ännu längre mellan grannarna.. Ute var det inte stjärnklart utan dimmigt och alldeles svart!

Jag satt och såg på Rosemarys baby(av alla jäk-a filmer!!) när det plötsligt BRAKADE till i ena fönstret i vardagsrummet. Jag fick nästan en hjärtinfarkt och släckte tv:n och lamporna i en svepande rörelse och kastade mig under täcket i mina föräldrars sovrum och tänkte: "Nu får de komma och ta mig".. Minuterna gick och ingen kom.. Vad gör jag då? Jo...

jag kliver upp, tar förskäraren från kökslådan, går ut på bron och låser ytterdörren efter mig.. Jag tänkte som så att eftersom jag måste runda knuten så kanske "galningen" smiter in och då måste jag ju leta igenom hela huset, från källaren upp till vinden, när jag kommer in igen..

Jag står med förskäraren vid knuten.. lyssnar och spejar ut i mörkret.. kastar mig sedan runt hörnet med kniven framför mig.. ingen där! (är ju ofantligt tacksam över att mina kompisar inte kommit på idén att skrämma mig för då hade jag nog stuckit ihjäl dem!) Nej, istället hittade jag fjädrar på marken nedanför fönstret och förstår då att det är en uggla som brakat in i fönstret.. Jaha, tänkte jag, gick tillbaka och låste upp dörren, satte ner kniven i lådan, slog på tv:n och fortsatte kolla Rosemarys baby!!! :o)

Hade detta hänt idag så hade jag nog suttit i ett hörn och skakat.. aldrig i livet att jag hade gått ut!!!


Månen...

Vilken underbar måne det är i kväll. Full som tusan!! :o) Synd att jag inte har ett bättre objektiv för då hade jag fotat för glatta livet..

När jag var i tonåren och bodde i en liten, liten by i Norrbotten så sa vi alltid att varulvarna var ute när det var fullmåne.. Det var väääldigt långt mellan gatlyktorna så det var läskigt som f-n att gå hem på kvällarna, speciellt när vi skrämt upp varandra till vansinne!! En gång tog en killkompis(ja, inte skulle en tjej komma på den idén..) genvägen genom skogen och kastar sig ut på vägen där jag kom gående. Jag ljuger inte när jag säger att hjärtat tvärnitade och jag skrek som en galning.. för det var ju en varulv som stod där!!! Helt säkert! Väldigt lik K var den ju men trots det.. en varulv!!

Prao-plats...

Vilket jagande efter prao-platser det har varit.. Men nu har vi äntligen fixat två platser till ena dottern. Det blev på en tygaffär och en klädaffär.. I tygaffären kunde hon få syn kuddfodral och ev oxå göra en egen skyltning i fönstret(det var tydligen svårt för dem att hinna med att göra något mer än att hänga upp nya tyger på gardinstängerna)..

Dotter nr 2 ska vara på en klädaffär den första perioden, men vecka två är inte klar än.. Kanske blir det en leksaksaffär alt ett hotell; hon får besked i morgon..

Jag blir faktiskt lite irriterad på skolan. På lappen hem skriver de att "eleven erbjuds två veckors prao" och menade på att det blir ett bra tillfälle att träna på att söka jobb.. Vilket skitsnack! De blir av med eleverna i två veckor och inte behöver de fixa något utan det ska eleverna/föräldrarna göra.. Det gäller ju att ha ett stort kontaktnät.. Hur blir det för dem vars föräldrar inte bryr sig? Jag kan ju förstå att det är svårt att ordna platser till en massa elever, men de kunde ju åtminstone ha tagit reda på vilka företag som kan tänka sig att ta emot prao-elever och sedan låta eleven/föräldrarna själva ta kontakt!!! Är lite sur, faktiskt!


Beroenden...

Ciggberoende, bloggberoende och TV-serieberoende...

Det förstnämnda är helt förkastligt, jag vet.. Men jag SKA sluta igen.. Lyckades ju lägga av för några år sedan genom att läsa boken Äntligen icke-rökare av Allen Carr.. Höll upp i två år då jag började igen; dock inte pga något nikotinmonster.. Ska läsa boken snart.. men inte riktigt än! Vill vara mer motiverad än jag är nu..

Bloggberoendet har jag redan tagit upp i ett tidigare inlägg :o) Tror inte att jag är såå illa däran ÄN men det gäller att se upp så inte bloggarna blir ens liv.. Jag menar, när man nästan får hjärtflimmer för att blogg.se strular så att man knappt kommer in på sitt konto under helgen... BlondinBella har ju lagt ner sitt skrivande, "måste lära mig andas" påstod hon.. Hon har väl "levt" för sin blogg i princip dygnet runt.. DET tror jag inte är så bra!

TV-serieberoendet då? Ja, jag har dragit ner på det och vägrar introduceras in i några nya serier :o)

Men jag följer slaviskt:
Cityakuten, Desperate Housewifes, Greys Anathomy och Gossip Girl.

Liiite mer sporadiskt tittande blir det på CSI, the one and only (inget CSI Miami med temat "Vi-är-ett-gäng-fantastiska-B-skådisar-och-vår-stad-är-som-en-palett-av-soliga-färger-och-vi-agerar-som-duktiga-robotar-hela-tiden") Detsamma gäller Criminal Minds..

Är ni beroende av något mindre sunt? Vilka program ska det mycket till innan du missar??

LOL (lots of love) och XOXO!! :o)


Vikariebussarna...

Viola Andersson skrev en insändare idag i tidningen: "Risken börjar bli stor att vikariebussarna i Umeå, med ålderns rätt och sin långa erfarenhet, kräver fast anställning"...

Men jag tänker mer så här: Med tanke på alla haverier och tappade plåtdelar så känns det mer som om bussarna blivit tvingade ut i arbete igen, TROTS hel sjukskrivning.

Bloggberoende...

Finns det något Riksförbund för bloggberoende? :o)

Nu säger jag god natt och lovar att inte gå in på någon fler blogg ikväll.. I promise! På heder och samvete! Jajamensan, helt ärligt!!!!

Polis...

Slötittar på "Se upp för dårarna" där två tjejer söker in på Polishögskolan.. Minns då jag oxå ville bli polis.. Jag gick på högstadiet och fick den otroliga möjligheten att få prya(ja, det hette prya på min tid.. inte praoa som idag!!) hos polisen.. Det är faktiskt min bästa praktikplats någonsin alla yrkeskategorier!! :o)

Jag fick börja med att plocka hårstrån och andra partiklar från en påse med kläder som en tjuv lämnat efter sig då han/hon flytt från brottsplatsen.. Sedan fick jag studera glasskärvor från ett annat inbrott. På en stor glasbit fanns det ett tydligt skoavtryck och jag minns att kriminalaren frågade mig om jag visste vilket märke det var.. Hm, sa jag, samma som mina skor, Adidas Vulcano.. (I hjärnan) "Men, jag minns tydligt att jag satt hemma och såg på tv igår kväll.. eller..?? Nej, jag var hemma.. herregud, tänk om jag har minnesluckor.. " Polisen studerade mina skosulor och sa: "Ja, det var i allafall inte du som var där igårkväll för din sula är hel men det är inte gärningsmannens".. (I hjärnan) "Tack och lov, tack och lov för det!"

En ordentlig parentes nu: (Vill tillägga att jag faktiskt inte var/är kriminell på något vis, men jag får såna knäppa tankar ibland.. T ex en måndagsmorgon när jag körde till jobbet och polisen stoppade mig för en nykterhetskontroll. Då skenar tankarna iväg ungefär så här: "Visst drack jag bara nyponsoppa i morse? Är det säkert? Jag drack väl inget annat?? Väl??". Precis som om jag brukar dricka sprit på mornarna i vanliga fall!!! Jösses!! Jag som aldrig dricker sprit, bara en cider eller två typ var tredje månad!! Och då gör jag det på fredag- eller lördagskvällen.. och kör naturligtvis INTE bil efteråt!!) Slut parentes..

En hel dag fick jag tillbringa med hundarna oxå.. Ja, jag satt ju inte i hundburen utan följde med dem och deras polishussar ut på träning.. Det var otroligt att se vilka skydd de behövde(hussarna) för att klara attackerna från hundarna.. Jag lekte bov(undra om jag var kriminell i mina tidigare liv???) och hundarna skulle söka rätt på mig..

Jag fick leka häktad(måste göra regressionsterapi ang tidigare liv!!) och följa samma procedur som de gör i verkligheten.. Jag blev muddrad, fick lämna fingeravtryck och ta "bovfoto"(Det fotot har jag fortfarande kvar)!! Det jobbigaste var när de låste in mig i en cell. I 45 minuter(det var säkert inte så länge men det kändes så..) Jag höll på att dö! Jag lovar! Hur tusan ska man då inte må om man verkligen GJORT något olagligt och blir inlåst?? Men jag var glad att de i allafall inte låste in mig i fyllecellen :o) Trots inlåsningen :o) så var det en kanonpryo som jag aldrig kommer att glömma.

Polis, polis, potatis....

Länkar...

Återigen en "vett och etikett"-fråga :o) Är det ok att länka till andra bloggar på sin sida om man inte kollat med dem först?? Jag har nog frågat de allra flesta i förväg.. Förmodligen är det fånigt men för mig känns det bra att göra så.. (speciellt om det inte gäller någon stor, allmänt känd bloggare á la Fotbollsfrun).. De flesta blir väl egentligen bara glada eftersom det förmodligen betyder fler läsare för dem..


Bokbussen, del II...

Alltså, jag tror att vi har en av Sveriges finaste bokbussar! Tänk att få möta upp denna på landsvägen, få kliva in, andas in den där speciella boklukten och bara mysa!
Liza Marklund...

Hade flyt idag på loppisen.. I min jakt på böcker så hittade jag boken "Livstid"(inbunden) men när jag läste på baksidan så stod det "en direkt fortsättning från boken Nobels testamente".. Hmrfff, tänkte jag.. den har jag inte läst så.. jag lade tillbaka boken i lådan.. Gick vidare och en kvart senare hade jag hittat "Nobels testamente" i pocket.. Nu blev det bråttom att hitta tillbaka till "Livstid"!! Och den låg kvar så fint i lådan och jag fick den för en(1!) guldpeng.. Men varför så egotrippad att man måste ha en bild på sig själv på varje bok man ger ut?? Det kan jag förstå om boken är ens memoarer... Nåja, jag vet ju inte hur ego jag skulle kunna bli om jag fick ge ut en bok!!! :o)

Mina andra fynd blev:

50 spänn för fem böcker.. DET är inte helt fel, va?! Me like..


Stjärnor på is...

Här kommer toppen och botten:

Heja Norrbotten och Markus.. I´m impressed!! Snygg åkning.. och sen är jag ju patriot oxå!!
Heja Västerbotten och Jesper.. Om han bara "hottas" upp lite mer, då vet man aldrig...

Specialomnämnande: Heja Tony.. Jag är bara sååå imponerad!! För att han aldrig stått på skridskor före det här programmet...

Buuu för Rafael.. Skitduktig på isen men FÖR sliskig och överkurs i åkningen... men fixade inte "flygskäret"!!
Buuu  för Josefin... I´m NOT impressed!! Ge lite av din överdrivna sex appeal till Jesper och åk skridskor istället..

Btw, Berg är ok men Gynning... suck.. orkar bara inte lyssna på henne...
________________________________________________________________

Röstningen avgjord - Josefin åkte ut.. Helt rätt..

Bloggfråga...

Har i flera månader valsat runt bland en massa roliga, spännande, tragiska, barnsliga, lättsamma och sorgliga bloggar. Tänk vad många människor som sitter bakom sin dator och skriver..

Har hittat favoritbloggar inom alla områden som jag räknade upp nyss.. T ex, ibland behöver man bara få le stort, ja då är Spiderchick (www.spiderchick.blogg.se) rätt ställe att kika in på.. :o) Den bloggen är den första och sista som jag går in på varje dag.. Korta men kärnfulla och roliga inlägg!

Men just det.. jag hade ju en fråga.. Hur lyder "vett o etikett" vad gäller kommentarer? Så här har jag för det mesta gjort:
någon har kommenterat mitt inlägg och lämnat sin bloggadress. Då har jag gått in på deras blogg och svarat samt ev kommenterat deras eget inlägg..

Ibland svarar jag ju på min egen blogg men ofta är det då "kommenteraren" inte har en egen blogg.. eller i allafall inte angett den.. Det känns ju fånigt att svara på en kommentar på BÄGGE ställena.. Men samtidigt ser det ju ut som om jag skiter i att någon kommenterat mitt inlägg, om man bara kolla på min blogg.. Och så är det ju inte.. Hur gör ni andra??

Jösses, fattar ni något av mitt svamel här ovan?? Ja, om någon gör det så kan väl vederbörande svara.. Tack! :o)

Busy day...

Hittills idag har jag hunnit med att:
- Köra ett 90 minuters yogapass
- Duschat
- Skjutsat en dotter ner på stan
- Läst Aftonbladet
- Skurat EN toalett (maken har dammsugit och våttorkat hela huset.. Yippie.. TACK älskling!)
- Ätit lunch
och
- Skrivit ett inlägg

Gör nu:
- Skriver inlägg nr 2, läser kommentarer, kollar mejlen.. ja ni vet.. det som hör till datorn..

Ska göra:
- Åka ner på stan för att se dottern och hennes klass utställning
- Träna afro i 45 minuter och core i 30 minuter
- Städa toalett nr 2
- Duscha
- Käka middag
- Gå ut med hunden
- Vika in kläder i garderoberna, möjligtvis tvätta en maskin tvätt..
- Häcka i soffan resten av kvällen
_____________________________________________________________________

Uppdatering: efter hundpromenad.. datorgöromål.. Kläderna skiter vi i, tar det i morgon. Men soffan blir nog av.. efter att datorbestyren är klara, vilket jag anar kan ta en stund :o)


Ska det vara så här???

Hur behandlas våra medmänniskor? Hur kan det få lov att gå till på det här viset? Satt här med tårar i ögonvrån och sorg i bröstet efter att ha läst ett öppet brev till vår "kära"(ironi!!!) statsminister! Läs artikeln så förstår du vad jag menar.. http://www.aftonbladet.se/debatt/article3513324.ab


Litet lexikon...

Att leva med tonåringar innebär att man måste hänga med i svängarna så man inte blir helt lis(lost in space)!!!!

Så här kommer ett litet lexikon över förkortningar som kan vara bra för varje tonårsförälder att kunna:
lol
(laughing of loud eller lots of love),
lagga(haka upp sig),
irl(in real life),
omg(oh my good),
brb(be right back),
rofl(roll on the floor laughing.. koppla till mao efter så får du..  my ass off) 
btw(by the way),
laal(laughing at a looser) 
wtf (what the fuck!)

Börja nu inte prata på det här viset för då kan du bli intagen på ett ställe med doktorer i vita rockar.. och stora sprutor..

Förkortningarna används bara skriftligt(som jag förstått det i allafall), bortsett från lol som tydligen kan användas i dagligt tal.. Mina barn säger ofta just "lol" till mig och av någon anledning så tror jag inte att det är i betydelsen "lots of love" utan mer asgarvsaktigt(asg kan man ju förkorta det med!!!).. Ibland kan det även sägas med en stor portion ironi! :o)

SWD = Sweet dreams! :o)


Gamla fina bilar...

Nåja, det blev visst bara vissa delar av dem..  Jag tycker att gamla bilar är vackra med många fina detaljer..

     

    

Kolla in träden!!! Polerade bilar kan ge häftiga speglingar!


Vår skönhet, för tillfället "motivlackad" med en björk!!

Den andra kvinnan...

Surfade runt och hamnade på en blogg som kändes i både hjärtat och magen.. http://secondlady.blogg.se/index.html
En Älskarinnas bekännelser.. Jag vet vad jag anser; otrohet är INTE ok!

Det var som om man blev indragen in i en hemlighet, vare sig man ville eller inte.. Hon skriver på ett sådant sätt att det känns som om man läser en bok där man liksom blir "hooked" från första sidan. Förälskelsen är vackert beskrivet och samtidigt väldigt sorgsen. Det gav i allafall mig väldigt blandade känslor..

Men jag hoppas att de kommer till sans och avslutar sin begynnande relation innan den gått för långt; innan alla gränser suddats ut. Men... tänk om de är menade för varandra?? Vem är jag att döma??


Rallybrudar...

Biokväll på fredag med maken.. Mysigt! Vet inte när vi sist var på bio tillsammans.. läääänge sen är det i allafall.


Jag hade själv en bubbla när jag var i tonåren.. Det var i den jag lärde mig att framföra ett fyrhjuligt fordon..
Den var vit och jag kallade den Pimp.. Hm, det var innan jag förstod vad ordet Pimp betydde!! :o)

Lernia...

Idag läste jag i tidningen en annons från Lernia.. Jag vet inte om det är jag som är korkad och inte fattar poängen eller så har Lernia tänkt lite fel vid rubriksättandet..

Det står så här i rubriken: "Vi har jobb åt dig båda"!!! Vad menar de? Vad är det jag inte fattar?? Men enligt min mening borde det stå aningen "Vi har jobb åt ER båda" eller "Vi har jobb åt dig".. Eller?

Me like naturen...

Alltså, jag bor i ett underbart område.. Att få ha naturen så inom räckhåll.. att kunna trava ut i en skog där stigarna är fulla av löv och det prasslar så där härligt under fötterna...


att andas frisk luft.... att plocka svamp.. att plocka blåbär, lingon, hjortron (eller vi säger så här: om man känner för det så kan man det..).. att se gässen flyga över sitt huvud, så lågt att man hör ett sus och ett "flapp, flapp, flapp" av vingslagen... att se sin hund studsa fram, av lycka över att få undersöka alla dofter... att se en räv korsa stigen... att möta en travhäst med kusk som är ute på en träningsrunda...

Men det är klart... Man behöver ju lite spänning i tillvaron oxå..


Vem går hungrig idag???

Så var jag då ute på promenad och ilskan över lönnen började ge med sig.. Vad får jag då se utefter vägkanten? Jo....


En fint paketerad matlåda.. för det kan väl ändå inte vara en pastabomb??!!
Nåja, jag fotade den på behörigt avstånd(ifall att...) och tänkte för mig själv: "Någon kommer att lida hungersnöd till lunch idag"..  

Nedsågat träd...

Hur upprörd blev jag inte när jag på min promenad idag skulle besöka mitt träd fullt av vackra höstlika lönnlöv?? Det var borta!! Nedsågat och bortforslat! Istället fanns där en jädra parkering!! VA?? Hur kan man bara göra så?? Var ska jag nu plocka de vackra lönnlöven för att sätta i min blomsterpress?? Ja, jag vet att det förmodlingen finns andra lönnar här på jorden men det här var MIN lönn!!

Eftersom jag inte kunde ta en egen bild(grrrr....)
så har jag lånat denna från www.pns.vasteras.se/.../Löv/lönnlöv3.jpg


Core...

Ett helt nytt pass på Coren(för er soffliggare, hehe, så kan jag tala om att core är koncentrerad mag- och ryggträning)... Jisses, så jobbigt det var!! Men jädrar vilken effekt det blir i magmusklerna!! Det blir så där skönt-ont ni vet... Det var tur att ledaren ibland hojtade "öppna munnen och andas" för annars hade jag nog dött..

Skitväder, del II...

Vi överlevde, men det var nätt och jämt.. Regnet attackerade oss nästan vågrätt.. Trädtopparna såg ut som om de bockade och bugade.. Nästan lite scary.. faktiskt..Det var minsann inte lätt att hålla mobilen stilla; det ryckte och slet i armen!

Men nu är jag inomhus igen, trygg och varm :o) Ja just det, den där koppen te som jag skulle ta... hm...

Skitväder...

Här är det riktigt skitväder idag.. Jag gillar solsken men kan ta regn och snö bara det INTE BLÅSER!  Ni vet, stunderna med "lugnet innan stormen", när det blir alldeles tyst och lugnt i ett par sekunder för att sedan ta i utav helsike.. Det gör mig nervös, på riktigt.. Jag avskyr när det liksom aldrig blir tyst(förutom de där hemska stunderna INNAN...)! Och idag har vi vädret Regn med inslag av djävulsk blåst!

Såg ett program på tv om ett ställe i Australien(tror jag det var), ett windsurfarparadis.. Där blåser det konstant och vågorna är visst underbara.. Däremot är det ingen som klarar av att vara där i mer än två veckor i sträck och det beror på att det är så psykiskt stressande när det aldrig blir tyst och lugnt. Tro f-n det, jag vet hur jag mår efter en dags blåst!!

Och nu måste hunden ut. Hon hatar blåst lika mycket som jag. Men vi får ta ett djupt andetag och ge oss ut på en snabbrunda..

C U.

Försäkringskassan...

Läste i Aftonbladet att FK satsat 15 miljoner på en reklamkampanj!! Jamen, det är väl helt logiskt i deras tänkande..
Jag antar att deras nya kampanj heter "Försäkringskassan - stället där vi sparkar på dem som redan ligger.. för det är enklast""!!! 

Människor som är sjuka blir av med sjukpenning och sjukersättning.. Varför reagerar inte de sjukskrivande läkarna, vars kompetens knappt noteras av förtroendeläkarna? Människor som är sjuka anses friska nog att ta ett jobb. Vem f-n anställer en människa som är sjuk när det finns massor med friska människor som inget hellre vill än få ett arbete.

Nej FK, jaga fuskarna istället. De är de som förstör för dem som faktiskt är sjuka.. Sammanboende som skriver sig på olika ställen för att inkassera bostadsbidrag. Personer som anmäler vård av barn samtidigt som de jobbar och får då ut dubbel ersättning de dagarna. Personer med nämnda sjukersättning som arbetar heltid, ofta i en egen firma.
Ge er ut på jakt efter dessa istället för att sparka på de svaga!

När ska vi, svenska folket, reagera? När ska vi sluta upp med att knyta näven i fickan och istället ryta till? När ska vi börja protestera mot orättvisorna??

PS. Återigen undrar jag varför man bara kan vara sjukskriven 2, 4, 6 eller 8 timmar.. Om en människa som kommit upp i 25% arbetstid och vill prova på att jobba mer så måste arbetstiden alltså DUBBLERAS. 
DET är tufft och varje sjuk människa är livrädd för bakslag. VARFÖR kan man inte få öka en timme i taget?? Är det så svårt att räkna ut ersättningen?? Vad är anledningen?? Jag fattar det inte.. DS

Tekopp...

Jag är längtat efter en kopp te i flera timmar nu.. Satte på vattenkokaren och tänkte "jag ska bara...." tillräckligt länge så vattnet kallnat.. Satte igång kokaren igen och tänkte "jag ska bara..." Vattnet var fesljummet när jag väl var färdig.. Nu har jag den igång igen och "jag ska bara skriva det här blogginlägget".. Kan vatten bli överkokt???

Soran igen...

I morse gick jag in på Sorans blogg och läste vad han skrivit efter showen och utekvällen på Invito. Blev riktigt paff då jag läste "Pia. Tacka dina döttrar. Jag blir väldigt glad"... Kan säga att även mina ungar blev paffa men skitglada förståss :o)

Soran...

Har hämtat hem två lyckliga tonårsdöttrar.. De åkte iväg med Björn i sina tankar och kom hem och orerade om Soran hela tiden. Soran äger och Soran var skitbra... Men jag vet tyvärr inte vem det är!! Jag känner till Björn, Måns och Özz men.. inte Soran.. Har däremot hittat hans blogg och läste hans inlägg om showen i Umeå ikväll. Han var väldigt lyrisk över publiken; "det var magiskt".. Skrev en kommentar om att han hamnat på 1:a plats hos mina tjejer! Björn då? Ja, han hamnade faktiskt på plats nr 4; de tyckte inte han var speciellt kul.. Undra om grabben börjat få prestationsångest efter all uppståndelse kring honom?? Jag skulle inte vara förvånad om det är så..

Stjärnor på is eller var det Bambi???

Det blev "Stjärnor på is" istället för Dundee.. Svårt val?? Näe, inte direkt hahaha.. Hade väl inte så stora förhoppningar på isdansen, men det var faktiskt roligare än jag trott.. Sablar vad duktiga vissa var.. och andra inte! Jag tippade på Marcus Fagervall i Idol och jag tippar honom högt även i det här programmet(jag tror jag blir lite patriotiskt oxå)..
Dessutom var det en skitbra låt de åkte till; bra låtval är viktigt .. i allafall för mig.. :o)

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.655568 Klicka på länken och se Norrbottningen in action!

Vad jag inte förstår är varför TV4 betalar ut löner för TVÅ programledare.. DET var hur fånigt som helst.. Hur många ord sa de under hela programmet? Mer än "över till dig, Gynning och panelen" och "över till dig, Berg och panelen".. Boring! Plus Katarina aka "Spökrösten" och en domarpanel på fem stycken(eller var de sex?? minns inte.. men MÅNGA var de!)..
Många löner blir det!!

Glid lugnt! C U..

Björn, Måns, Soran & Özz...

Klockan 20.00 ikväll sitter döttrarna på Aula Nordica och garvar åt fyra grabbar.. Stand-up-gänget är på turné..
Björn, Måns, Soran & Özz, fredag 3 oktober 2008, kl 20.00
Källa: Ticnet.se

Själv får jag väl lov att titta på... Crocodile Dundee eller Stjärnor på is.. Det sistnämnda kan ju vara intressant då det är HÖG skadefaktor för deltagarna.. DET kan ju kanske vara kul att se... not! Skenor på skridskor kan faktiskt vara livsfarliga vapen..

Biljetterna till BMSÖ köptes in så tidigt som i MARS! Det är ett jäkla dumt system egentligen.. Man bokar en plats och måste betala den typ 3-4 dagar efteråt... och sedan vänta över ett halvår för att få användning av biljetten. Herregud, vem har livet planerat ett halvår i förväg?? Vem vet om man ens lever då??? Å andra sidan, om man lever ett halvår senare, så känns det ju som att man får se showen gratis!!! :o)


Shopping...

Vad ska man ut på stan en lördag att göra????? Jesus, vad folk det är överallt!! Varmt blir det oxå, då man har bylsat på sig som skydd för höstkylan.. Puh!!

Tack o lov så var det inte jag som skulle in och ut i provhytter utan det var dottern.. Att hitta något i jeansdjungeln borde klassas som OS-gren. Men till slut blev det ett par Cheap Monday för 400 pix! Som hittat!! Det är ju tur att man är rik! Moahahahaha.... Snart är det dags för grenen "Hitta-en-vinterjacka", men det skjuter vi på till nästa månad..

Håll din kropp varm!

Robert Murraine...Här har vi en med en kroppskontroll á la extreme!!

Inspirationslös...

Nää, jag orkar f-n inte skriva något nu.. Så vad läser du egentligen?? Här finns ju ingenting att läsa, ingenting att uppröras över, ingenting att inspireras över, ingenting att roas över.. Va?? Läser du fortfarande???

Have a nice day!

Amy Macdonald...Lyssna och njut!!

Hösten i bilder...


En bild på en av Umeås skulpturer; Grön eld!


Hjärtat...

Dottern har prov i biologi och vi har pluggat kapillärer, vener, artärer, kammare hit och kammare dit.. Blodkroppar i danska färger..

De vita blodkropparna är ju riktigt fiffiga.. De patrullerar och går till attack när de upptäcker något främmande eller onormala celler. Men det coolaste är ändå ätarcellerna som äter upp bakterier och andra främmande ämnen. Enligt boken: "ätarcellerna äter tills de själva spricker och dör".. Hallå, vilket liv!!

Hjärtat är ett fantastiskt organ! Det slår över 30 miljoner slag och pumpar runt minst två miljoner liter blod VARJE ÅR!!
År efter år efter år... Den enda muskel som ALDRIG vilar, så länge man lever! 

Var rädd om Ditt hjärta!

Tagga med mobilen...

Att tagga ner har jag hört talas om, att få en tagg i foten likaså.. men att tagga i mobilen????

Alltså, för inte allt för länge sedan använde man mobilen till att ringa och svara på.. men nu ska det sms:as, fotas, mailas, surfas, hitta vägen med gps:en och nu senast få rörliga bilder i mobilen genom att tagga.. Jösses.. undra när man kan laga en tand eller ett däck, ta cellprov och få vaccinationer via mobilen???? I den här takten?? Inom en snar framtid; det är min prognos! :o)


http://www.aftonbladet.se/tagga/article2276747.ab

Måste lägga in en historia som jag fick av svägerskan på mailen idag.. Den passar SÅÅÅ bra till det här inlägget.. På tal om tekniska saker. Här kommer den:

En bonde står och passar en stor flock får, som betar på fjället. Då kommer plötsligt en splitter ny BMW på vägen nedanför.
En ung man i Broni-kostym, Gucci-skor, Ray Ban-solglasögon och YSL-slips sticker ut huvudet ur bilen och ropar till bonden:     
- Om jag kan räkna ut hur många får du har på betet, kan jag ta med mig ett av fåren då ?
Bonden tittar på killen och på den spridda flocken med får och svarar:
-Det verkar rimligt, OK för mej.

Killen kör fram BMWn till bonden och tar fram en Dell Notebook, slänger upp den på motorhuven och öppnar Lap Topen.
Med hjälp av Nokias senaste 3G-telefon kopplar han upp sig mot en NASA-sida på Internet.
Han kontaktar ett GPS-satellit- navigationssystem, hämtar den exakta positionen och matar in den i en annan NASA-satellit.
Denna scannar betesområdet med ultrahög upplösningskamera. Så öppnar han den digitala bilden i Adobe Photoshop och exporterar den till ett annat ställe på Internet: Image Processing Facility i Hamburg. Inom några sekunder får han ett e-postsvar i retur till sin Palm Pilot och där står det: Picture processed and data stored.
 
Så loggar han in på en MS-SQL databas via ODBC och kopplar upp ett Excel-dokument med flera hundra avancerade formler.
När detta är gjort, kör han all data genom e-posten till en Xircom och på ett ögonblick får han respons.
Avslutningsvis skriver han ut en flersidig 4-färgs rapport på sin miniatyr-hitech HP Color Laser Yet och kastar ett öga på sista sidan:
- Du har exakt 1586 djur, säger han.
- Faan, det stämmer, säger bonden. Du kan ta med ett av fåren.
Så tittar han på killen som går runt för att välja ut ett av fåren. Han får jobba lite för att få ner vinsten i bagageluckan på BMWn.
Då säger bonden:
- Du, om jag kan säga exakt vad du jobbar med, kan jag då få tillbaka fåret?
Killen tänker en stund, säger sen att det verkar fair och OK.
- Du är konsult, säger bonden.
- Stämmer, säger killen. Hur sjuttsingen kunde du veta det?
- Det var inga problem. Du kom hit utan att någon hade bett dig. Sen skulle du ha betalt för något, som jag redan visste.
Du erbjöd dig att jobba med en fråga som ingen hade ställt. Dessutom vet du inte ett skit om den här branschen,
så jag vore tacksam, om du ville öppna bagageluckan och ge tillbaka min hund! 


Tävling...

Tycker att alla ska gå in på bloggen I elfte timmen (finns till vänster bland länkarna). Dels för att lära sig att bli klimatsmart, men oxå för att tävla om en DVD-film.. Tävlingen stänger 6 oktober! Skynda på!!

Röda Korset...

Efter helgens röjning har jag nu en hel del saker som ska iväg till Röda Korset, bl a ett gäng fina barnböcker.. Skulle vilja ha dem kvar, men... var ska jag hitta plats för dem??

Ska samtidigt passa på att kolla om de har några fina ytterkrukor till två blommor jag fått. Jag har massor av krukor men inga passar. Så är det jämt, tycker jag.. Jag trodde att vi hade standardstorlekar på allt här i Sverige! Varför är det aldrig standard att de ska passa in i mina befintliga krukor?? Va?? Irriterande..

C U later!!

You tube-klipp...

Det var några som undrade hur man lägger in en film från t ex youtube. Här har ni en förklaring som jag hoppas går att förstå :o)

Börja med att gå in på www.youtube.com och välj det klipp du vill ha. Kopiera koden under "Embed", som finns till höger om själva filmen.


Skapa ett nytt inlägg i din blogg och klicka på knappen Html. En ny ruta öppnas. OBS! Se till att fönstret är fullstort och att du kan se knappen Uppdatera längst ner till vänster. Klistra in den kopierade koden och klicka på Uppdatera.
Så här funkar det iallafall på blogg.se! :o)


Snälla, inte Idol-Lars...Vilken underbar röst han har! Han är alldeles för bra för att låta förstöras av Idol-maskineriet. Rösta ut honom!
Och jag hoppas på ett bättre artistnamn än "Idol-Lars" när han släpper sin skiva så småningom!!

RSS 2.0