Paket till mor...

De senaste åren så har jag gett min mamma massor av små paket. Ett år fick hon alla klappar i en fin korg, som i sig var en present! I år har jag fixat till en kartong som jag fyllt med diverse saker. Eftersom jag, under min semestervecka, ska lära henne att komma ut på nätet för att bl a läsa min blogg så vore det rätt korkat att skriva upp vad hon kommer att få! :o) Men jag vet att hon kommer att ha kul när hon öppnar dem! :o)Mina röda fina julgardiner speglar sig i det härliga silverpappret!!

1 december...

I morgon blir det vinter. Tjoho! Jo så är det! Och då spelar det faktiskt ingen roll att det regnar ute just nu..

För enligt Wikipedia ska december klassas som vintermånad och då förutsätter jag att Väderguden hajat det och har kollat  sin kalender!!

Och Herr Vädergud, bara för att förtydliga: Vinter innebär snö OCH minusgrader! Samtidigt!

Diskbråck...

Jag har ju berättat lite om min Botoxade tummar, men tror inte att jag nämnt speciellt mycket om mina nackproblem. Jag har alltså ett diskbråck i nacken som uppträdde akut efter att ha legat på rygg med armen sträckt rakt bakåt i 1,5 timme! Var tvungen att ligga på det sättet under en magnetröntgen-undersökning av min HAND!


I början av undersökningen var det inga större problem. Armen domnade bort rätt fort och jag låg därinne i apparaten och lyssnade på Enya. Blev ganska dåsig och slumrade nog till eftersom de, efter ungefär 45 minuter, avbröt undersökningen och satte en liten sandpåse i min hand, som gjorde att handen trycktes ned/bakåt ytterligare. Tydligen hade jag omedvetet rört på fingrarna. Sedan fortsatte undersökningen i 45 minuter till..

När det var ungefär 10 minuter kvar (vet jag ju så här efteråt), så kom SMÄRTAN!! Det gjorde så ont att tårarna rann där jag låg i den cylinderformade apparaten. Jag höll ett hårt tag om larmknappen med min fria hand och övervägde att trycka på den.. Men.. "skulle jag behöva göra om samma skit en gång till då?" Så jag låg kvar och försökte övertyga mig själv om att "det kan inte vara länge kvar nu, det kan inte vara länge kvar nu, det kan inte vara länge kvar nu".. Efter undersökningen ville jag bara ut därifrån och trots att jag störtgrät var det INGEN som direkt brydde sig!

Dagen efter var jag otroligt öm i axeln och det molvärkte i den. Det var ju väntat! Jag var också ordentligt illamående. Så jag gick hem från jobbet för jag trodde att jag höll på att bli magsjuk eller något.. Detta var den 12 februari 2004 och jag var inte tillbaka på mitt arbete förrän den 9 augusti samma år!!!

Jag har nog aldrig mått så dåligt, varken förr eller senare, som jag gjorde de kommande månaderna. Graviditetsillamående - släng dig i väggen! Minsta lilla jag rörde på mig så kom illamåendet och det susade i huvudet; det kändes som om jag skulle tuppa av närsomhelst. Jag "mådde illa" i munnen och i bröstet; det var alltså inte något illamående "i magen" som kunde ge med sig om jag spydde. Jag åt hela tiden för då slapp jag illamåendet i munnen i allafall. Jag gick upp 8 kg på två månader för allt jag åt var inte bara nyttiga saker! Dessutom var jag ju van att promenera med hunden ca två timmar per dag och nu pallade jag knappt att släppa ut henne på baksidan för en pinkning. Inte konstigt att kilona kastade sig på mig!

Förutom ovanstående illamående så hade jag en smärta i nacken som var obeskrivbar, "nervvärk" är det närmaste jag kan förklara det som. Det gjorde så ont bara jag vred på huvudet litegrann.. Provade med en varm vetekudde men dels var den för tung för nacken, dels fick jag bara en lättnad av smärtan så länge jag hade den på mig. Direkt jag tog bort den så kom smärtan tillbaka med full kraft. Inga värktabletter funkade och jag höll på att bli galen!

Kom till Neurologmottagningen som gjorde massor av tester och beställde en magnetröntgen av skalle och halsrygg.. Så åter till brottsplatsen!! Det kändes ju sådär, kan jag säga. Men det visade sig vara ett diskbråck C6-C7! Och det skulle läka ut av sig själv, sa de.. Sure baby!!!

Jag har många nackskadade vänner och deras tips har varit superbra! Bland annat så tipsade min vän PJL om ispåsen som hon själv använde. Så min man gick ut och satte snö i en liten plastpåse som jag sedan lade på min nacke.. Guuud, så skönt det var. Efter en timme (med inhämtad ny snö) hade värsta smärtan "domnat" bort!! Så därefter inhandlades en ispåse på Apoteket och det är tack vare den som jag "överlevt"! Ett tips: Ispåsen är toppen att ta till när barnen har feber eller huvudvärk.

Idag mår jag hyggligt och jobbar 75%, men det är max vad jag klarar. Har hittat strategier för att orka med både arbete och fritid. Min arbetsplats är väl utformad med fyra olika arbetsplatser, bl a ståbord. Använder headset både på jobbet och hemma, för jag klarar inte att hålla i luren någon längre stund. Dessutom har man ju en tendens att luta lite på huvudet när man håller i en lur, vilket inte funkar för mig längre. Smärtan kommer också om jag bär för tungt; ibland räcker det med en kasse med två liter mjölk i!

Men sedan har jag ju spikmattan, yogaövningar och den afrikanska dansen; detta har gjort mitt liv mindre smärtfullt!
spikmattan smärtlindring i rygg nacke och axlar. 
http://www.spikmattan.nu/ 

             
Det må ju sägas att jag inte kastar huvudet så där när jag dansar! Det vore nog inte så bra för nacken! :o)


Midnattsinlägg...

I morse var det 10 minusgrader och jättehärligt ute.. Nu är klockan 00.42 och det REGNAR!!!  *suckar tungt*

Så nu hoppar jag i "bingen" och hoppas att temperaturen sjunkit igen till i morgon bitti! Nattinatti!

Finaldags...

Så var det då klart med finalparen i Stjärnor på is! Absolut de rätta paren dessutom.. Tony har varit rolig att följa och snacka om utveckling!! Men till finalen platsade han inte. Det hade varit en skam om någon av de andra åkt ut. Jag menar, de andra kan ju faktiskt åka skrillor ordentligt och har avancerat i svårighetsgrad efter svårighetsgrad.

Jag hejar på Markus och Johanna. De har allt; utstrålning, synkad paråkning och tolkar musiken suveränt!

Allmäntillstånd...

Har en blomma som verkar ta efter mitt allmäntillstånd! Den ser alltså ut ungefär som jag mår just nu..  :o(

Pyntat? Tja...

Det jag orkade med idag var:

- Besöka Jysk, Rusta, Willys och Jula men ingen hade den sortens julstjärna som jag ville ha *suck*
- Ställa ut fem gamla ljusstakar i fem olika fönster.

Det var det...

Ljuger Liza Marklund???

Jag har alltid haft lite svårt för Liza Marklund. Norrbottning som snackat en hel del skit om just norrbottningar.. Dessutom har jag aldrig förstått varför hon som författare höjts till skyarna. Jag menar, hennes böcker är väl ok, men nog finns det massor av svenska författare med mer substans i berättelserna och ett "flödigare"(existerande ord?) och ordrikare språk..Läste Gömda och Asyl och var otroligt upprörd på det svenska rättssystemet som gjort att en familj måste fly Sverige pga alla hot.. Och nu kanske det visar sig att många saker i böckerna är rena lögner!

Monica Antonsson släpper sin bok på måndag "Mia - sanningen om Gömda". Där ska det tydligen preciseras vilka lögner som Liza skrivit i sin bok. Gå gärna in på Monicas blogg och läs om detta! Har ju inte läst Monicas bok än men det känns otroligt att hon skulle ge ut den om inte det fanns klarlagda fakta i den. Sålunda känner jag mig jävligt lurad av Liza Marklund och Maria Eriksson.. De har fått mig att tro på en fruktansvärd historia som kanske visar sig inte vara sann!!

Men det värsta är, om nu Gömda är en salig blandning av lögner, hur de i såfall förstört för de kvinnor som faktiskt är hotade till livet och som behöver hjälp av samhället och rättssystemet. Dessa kvinnor har ofta svårt nog att övertyga andra om hur situationen är; hur svårt ska det inte bli för dem att bli trodda efter de här avslöjandena?

Ja, jag kanske går händelserna i förväg.. sorry.. men "Mia - Sanningen om gömda" har i allafall en köpare på måndag - och det är jag!


1:a Advent...

I morgon ska här mobiliseras ork för att pynta huset med diverse ljusstakar och julgardiner i köket! Min äkta man har städat hela huset idag och det tackar jag honom innerligt för! Så nu ligger dammtorkning och pyntning alltså på min lott!

Men det måste inhandlas en stjärnlampa. Ni vet, en sån där som blev väldigt poppis för något år sedan.. Jag är ju, som vanligt, rätt seg av mig så det är först nu som jag vill ha en! :o)

Typ en sådan här: 

Just denna är från Homepoint men det är ju inte nödvändigt.. Det går ju lika bra, ja faktiskt ännu bättre, med en lampa från en affär som faktiskt finns här i stan.. jag menar, jag ska ju pynta i morgon och inte om två veckor!!

"Pirates of..."-Depp!!!

Johnny Depp är inte en person som man blir deppig av, nej tvärtom!

I Piratfilmerna!
 

I filmen Chocolat! 

Bilder lånade från: Celebrity 9  och Forum Detik


Mr Johnny Depp!

Bild lånad från The Voice


Sötnos...

Måste bara lägga in den här bilden på vår sötnos till hund.. Se så fint hon ligger i trappan med frambenen i kors!! :o)

(Ber om ursäkt får den mörka bilden, men hon hatar att bli fotad så jag är glad att det är mer än svanstippen som syns)


Hon är ju en vallhund så bästa utkiksposten är i trappan.. M a o full koll på flocken, både uppåt och nedåt!

Droppar...

Så här såg mina glasögon ut igår kväll! Är synskadad utan glasögon och detta gjorde att jag i princip var lika synskadad med dem på näsan.Nej, jag har inte stått i duschen med dem.. Jag har varit utomhus i ett fucking regnväder TROTS att det är i slutet av november och det enligt MIN mening faktiskt ska vara vinter nu!!!

Men det är klart, enligt Wikipedia så är förslaget(vems förslag, undrar jag!! Inte då mitt!!) att på norra halvklotet är det vinter under december, januari och februari.. Suck, jag får väl vänta till måndag då! Skit!

Typ vinter... eller nå´t!!!

Så har julhetsen startat! Jag går in och ut ur affärerna utan några kassar.. Jag har noll och ingen inspiration! Det är inte bra, för det betyder ju att jag kommer att panikhandla strax före julafton = jävligt mycket mer pengar går åt! Och inte blir det riktigt genomtänkt heller!

Gårkvällen spädde.. just precis, spädde.. på min deppighet. Det fucking regnade!! den vita fina snön! Det är så deprimerande och dessutom är det ju "skitahalt" ute!! Min kropp är nu inställd på minusgrader och hos mig finns det absolut ingen avundsjuka om någon pratar om värmen i t ex Thailand men snacka med mig om något kallt ställe, ja då får ni se den gröna färgen stiga!!! :o) 

Så pleeeze, vädergudar! Ge mig fem minusgrader, snö och sol en stund på dagen!

Greys anatomy...

Som vanligt avslutas onsdagskvällen med Grey´s.. Hela grisfarmen var med i kvällens avsnitt.

Först var de friska glada grisar, sedan blev de nedsövda och fick kniven inkörd i sig, uppskurna och ihoplappade efter mycket om och men, varför??? För att sedan avlivas!! Jag tycker att det var himla omständligt för de stackars grisarna!!  Men det stod i början att inga djur blev skadade, så vi får lita på att alla grisarna var utmärkta skådespelare!! Hade de månne stuntgrisar oxå?Alla doktorer i lite glassigare outfits än de vita rockarna!!

Nyckelns gåta, del I...

Lite bakgrundsfakta först:

Hemma i min barndomsby fanns en gång en affär. Den låg på den gård som jag växte upp på. Men jag var så liten när den stängdes att jag inte minns den. I allafall så tömdes den på allt, i princip bara väggar och tak fanns kvar, och pappa började använda byggnaden som garage istället. Ingången var på ena kortsidan och på långsidan fanns en dörr som ledde in till en liten farstu. Därinne fanns det ytterligare en dörr igenom vilken man kom in i affären/garaget. Min pappa låste och spikade igen den för nästan 45 år sedan!

Den lilla farstun var byggd så att för att kunna se vad som fanns bakom dörren så måste man gå in och sedan stänga efter sig. I det här utrymmet har det, så länge jag minns, hängt blåställ, olje- och regnrockar och här hade vi alltid hundarnas torrfoder. Där fanns också en stege så man kunde ta sig upp på vinden..

Min pappa var en sådan som sparade mycket. Han sa ofta "det jag har inte har, är inte värt att ha".. Och många gånger stämde det.. vad du än sökte så nog hade pappa det! Min mamma däremot är en "röjare" av stora mått.

Min pappa dog sommaren 1998 och tiden efteråt var som att gå i sirap! I början av hösten fick jag plötsligt en fix idé. Det fanns en nyckel som jag skulle ha. Jag visste precis hur den skulle se ut. Det skulle vara en stor järnnyckel, ni vet en sådan som man kan köra in hela handen i när man ska vrida runt den i nyckelhålet. Jag ringde min mamma och sa "jag vet att pappa har sparat en nyckel någonstans".. Min mamma skakade på huvudet åt min idé men letade i alla uthus och garage, men ingenstans fanns någon nyckel att finna. Men jag fortsatte tjata på henne.. Hittade själv en järnnyckel på loppis men lade tillbaka den för jag kände "det är inte den här jag ska ha".

Så plötsligt i februari händer något mycket underligt. Det är snöoväder ute och mamma gick ut för att ge hundarna mat. Hon tar sig in i den lilla farstun och plötsligt hör hon någon som säger: "Nu är det dags".. (Min mamma hade, efter pappas död, försökt rensa bort lite blåställ och annat, men varje gång hade hon hört pappa säga, precis som han gjort när han levde, "Låt dem hänga kvar"..)
 
Så min mamma började slänga ut blåställ och oljerockar, rätt ut i snöstormen! Och sedan lutar hon sig långt in, bakom dörren, för att se om det fanns något annat som skulle kastas. Gissa vad hon ser då? Gömd bakom en bjälke hänger.. en nyckel! En stor järnnyckel! Som hade hängt där i över 40 år utan att någon hittat den!

När jag sedan fick nyckeln i min hand så kände jag bara "Yes, det är den här jag väntat på!". Det var mäktigt och jag får  gåshud nu när jag skriver om det. Jag visste att pappa sett till att jag fick nyckeln för vidare kontakt med honom, men just då visste jag inte hur den kontakten skulle tas..

To be continued...

Min bäste vän...

Jag och min bäste vän PJL pratar med varandra nästan varje vecka, på onsdagar! Då har jag min "lediga dag".. Det är klyschigt att säga, men vi pratar verkligen om allt mellan himmel och jord. Många gånger handlar det just om himmel och om andra sidan; ja spiritual stuff! Och ibland är livet tungt men då är vi duktiga på att peppa varandra! Våra samtal sker tyvärr väldigt sällan eye to eye eftersom det är ca 20 mil mellan oss, så det är telefonen som gäller!

Vi har känt varandra hela livet och under ungdomsåren brevväxlade vi mycket eftersom hon bodde utomlands.. Under en tid kunde det gå år utan att vi hade kontakt, men det märkliga var att när vi väl pratade med varandra så var det som om vi hade hörts veckan innan(bara det att vi faktiskt hade väldigt massa saker att prata om). Men det är de senaste åren som vi verkligen hittat varandra ordentligt. Och jag är så tacksam för det!

Utseendemässigt är vi inte ett dugg lika varandra, men många andra saker är det. Vi heter likadant i förnamn, vi är födda samma år och samma månad, vi lider av migrän och har en nackskada, vi gillar samma sorts böcker, har ett intresse för det andliga, är "konstnärliga"(foto, måleri, skriveri), är tonårsföräldrar och har samma sorts humor! En vän att värna om!

Love you, PJL!

Röda Korset...

Jag ber er uppmärksamma Röda Korsets kampanjVisa din medmänsklighet och köp en kram! Det gjorde jag!

Jag är sliten...

Är så trött att jag inte ens orkar gäspa.. Fattar ni hur trött man är då??

Gratis är gott...

Alexandra Charles kom inte! Meh, då blev det ju liksom ingen kändisfest! :o)

Marie Mian var ersättare men det var i allafall inte någon som jag kände till! Gör ni?? Hon är visst en livscoach som pratade om hur viktigt det är att göra några "hoppsasteg" emellanåt! Kändes ibland som om hon pratade till ett gäng förskolebarn och inte vuxna kvinnor!

Foto: Hans Olander

Stolarna var f r u k t a n s v ä r d a! Efter fem minuter satt "träsmaken" som ett plåster på ändalykten! *grinar illa*

En man pratade duktigt på om magproblem och det var faktiskt rätt intressant.. Men sedan kom tandläkaren... suck!
Ok, hur kul kan en tandläkare vara? Inte kul alls om man ser till honom i allafall. Han pratade långsamt, omständligt och otroligt zzzzövande om bakterier i munhålan.. Munhåla - är inte det ett ganska otäckt ord?

I allafall så kunde man, om man inte skötte sin munhygien ordentligt, få massor med bakterier som kunde gå ut i blodet och orsaka hjärtmuskelinflammation.. Åh f-n!!

Och rökning, ja det orsakar ju tandlossning och nedsmältning av käken!!  Om man hade hoppats på en upplyftande och glad kväll så gick de förhoppningarna om intet!! :o)

Men... det finns några positiva saker att säga om den här kvällen, trots allt..

Den lätta måltiden bestod av olika pajer (ost/skink, broccoli och lax), som var suveränt goda och mättande. Ett riktigt smarrigt bröd till.. Kaffe och thé på maten.. Saknade dock den där lilla chokladen, ni vet! En trevlig stund med min kompis C! Det var länge sedan vi tog oss tid att sitta och surra med varandra! :o)

I övrigt fick vi en del gratisprylar och det är ju alltid roligt! Hahaha... Två sorters pennor, en sovmask, en reflexväst, ett cerat, en magnet, en drickyougurt och ett äpple! Ja, självklart också en massa tråkiga broschyrer från Länsförsäkringar angående pensionssparande..

Erkänn att ni är avundsjuka på mig nu!! :o)

SJ...

Idag ringde jag till SJ för att boka min resa norrut.. Hamnade naturligtvis i kö, "beräknad väntetid 14 min".. *Suck*

Men jag hängde kvar och lyssnade på Christine Meltzer som berättade om en krogshow man kunde boka biljetter till i samband med själva resebokningen..

Efter 9 minuters väntan hörs en röst "Du har plats nummer 40 i kön"!! lade jag på!

"SJ, SJ gamle vän, festligt att du lever än".

Virvlande snöflingor...

Rubriken får det att verka som om det är ett stilla snöande när det istället är ett riktigt busväder och en kyla som biter ordentligt i kinderna..

*säger Brrrr med ett leende*Försökte fota ute ikväll, men mina frusna fingrar vägrade samarbeta med min hjärna.
Därför lånar jag en vacker bild från Aftonbladet istället!

Köttbullar...

Förlåt alla vegetarianer och veganer, men köttbullar gjorda på en mix av älg- och nötfärs; det är bara himmelskt gott! Jag vet att det finns gott om goda argument till att inte äta kött, men jag är nog en sådan som är omöjlig att omvända..

Men jag minns en sommardag, då jag inte skulle benämna köttbullarna som himmelska. Min man hade gjort i ordning en köttbullesmet och jag satt där och rullade en massa köttbullar när jag plötsligt började nynna på julsånger.. ???

Nåja, jag rullade färdigt bullarna och vi stekte dem i ugnen. När vi sedan satt och åt så tyckte vi att det smakade lite konstigt.. hm, vad var det som var fel?? Det visade sig att äkta maken i hastigheten tagit fel kryddburk och kanel rördes ner i smeten! Då var det ju rätt logiskt att jag började tänka på julen, trots att det var mitt i sommaren!  :o)

Egentligen är det fantastiskt hur minnet kan triggas igång av olika dofter!

Norrbotten äger...

Just nu är det gott att vara en norrbottning, trots att jag numera bor i Västerbotten :o)

Jag säger bara Marcus Hellner, Charlotte Kalla, Kevin Borg och Markus Fagervall..

Ok jag veeet.. Marcus Hellner är sörlänning från början, men han bor faktiskt i Gällivare sedan många år. Kevin är definitivt inte från Norrland, ja inte ens Sverige, men bor faktiskt i Arvidsjaur då han inte hänger på Idol-scenen. Han benämns tydligen som Årets norrbottning från Malta!!! :o)

Så utan skam i kroppen räknar jag dem som norrbottningar, i allafall just nu! Så det så... :o)Foto: Scanpix
Bilder lånade från http://www.svt.se/Bild lånad från www.ogaemalta.com

Marcus Fagervall
Bild lånad från: http://www.stureplan.se/

Språkbruk...

Jag är absolut ingen språkpolis, men jag gillar ord.. väldigt mycket! Och jag hoppas att en svenskalärare inte skulle ha allt för mycket negativt att säga om mitt skrivande här på bloggen! :o)

Men det finns fyra ord som jag verkligen reagerar på när de, enligt mitt tycke, används fel.. Det är orden: utnyttja, nyttja, risk och chans..

Ordet utnyttja kan man använda i positiv och negativ mening. Men för mig känns det negativt att säga: "Vi ska utnyttja hennes kompetens". Här skulle jag vilja använda ordet nyttja istället. Då känns det som om alla skulle vinna på ett samarbete!

utnyttjaanvända, dra nytta av, begagna, bruka, ta i anspråk, nyttiggöra; dra orättmätig fördel av, exploatera, profitera på

nyttjaanvända, bruka, begagna; tillgodogöra sig, förtära

Men sedan har vi användandet av orden risk och chans.. Jag avskyr när jag t ex i tidningar läser "chansen är inte så stor att få cancer..." Hur tänker skribenten då?? Att cancer är något man hoppas på att få!!! Använd ordet risk istället!

"Risken är stor att Sverige tar VM-guld". Ja, det kan ju vara en risk om man håller på Tyskland, England, Italien eller Brasilien i VM-finalen.. Men är du svensk så tror jag du anser att meningen bör vara "Chansen är stor..."

Goretex...

Köpte nya vinterkängor igår! Ett par varma och vattentäta dojjor.. Det var ett väldigt smart köp med tanke på snön som faller här nu..

Det som var mindre clever var att gå på långpromenad med ett par sprillans nya dojjor!  Man får väldigt ont i hälarna om man är så jäkla osmart!! :o(799:- på Team Sportia, Ersboda! Världens trevligaste personal jobbar där!!

Blondinbella...

Roade mig, nej det är ju fel ord för jag hittade egentligen inget som roade mig.. på Blondinbellas blogg. Jag blev nog mer förundrad över hur hennes blogg kunnat bli så stor... Kanske är det en önskan om flärd, kläder och fester som drar läsare..

I ett inlägg skrev hon tre (3) rader om att hon är hungrig och uttråkad av allt pluggande så nu skulle hon ut och äta med en barndomskompis. Naturligtvis fanns det två bilder på henne i kvällens outfit, den lilla svarta..

Inget ont om inlägget i sig(ibland har jag ju själv inte så mycket mer substans i mina inlägg!)utan det märkliga är att hon för detta inlägg hade fått 155 kommentarer!! Och om dessa kommentarer inte ger henne en ego-boost så vet jag inte vad som gör det! "Åh, så fin du är!", "Nämen, åh så mysigt att äta ute", "Åh, du är ju bara för snygg" osv.

Jag ska inte sticka under stol med att jag, som de flesta bloggare, vill ha många läsare, absolut är det så! Men det jag önskar läsa i kommentarerna till mina inlägg är något som läsaren berättar om sig själv och sitt liv. Att jag genom mitt inlägg kunnat framkalla ett minne eller idé hos denna och få "höra" om det.

Jag tror att jag skulle få panik om jag plötsligt hade hundra kommentarer när jag loggade in!!! För jag vill ju gå in på varje kommentators blogg och kika, speciellt om det är någon okänd som kommenterat mitt inlägg!
Hur f-n skulle man orka det?

För all del, ni får gärna fortsätta att säga att jag plåtat fina bilder(det blir jag ju jätteglad för!!) eller att jag lockat er till skratt.. Men främst vill jag höra er personliga reflektion på mitt inlägg..

Och ibland räcker det med bara en glad gubbe, t ex för er som är inne och smygläser(!) men som inte lämnar något avtryck utan jag bara "ser" er i min statistik!! :o)

Mia - sanningen om Gömda...

Monica Antonsson heter en kvinna som snart kommer ut med en bok(Mia - sanningen om Gömda) som tydligen bevisar att mycket i Liza Marklunds och Mia Erikssons bok är rena osanningar! Läs hennes blogg här.

Hm, det var väldigt intressant läsning, minst sagt! Tror nog att jag måste köpa hennes bok när den blir utgiven..

Twilight...

Tjejerna hade köpt biljetter till filmen Twilight och deras kompis J från Norrbotten, som var här på tillfälligt besök, skulle hänga med.. Men plötsligt insåg de att J inte hade något leg och det ryktades om att det var stenhård leg-kontroll för att få se filmen(15-årsgräns).. Vad göra???

Jo, vi gick till grannen som jobbar på SF och han skrev en lapp där han intygade att J var 15 år och skulle släppas in.. Han ringde även och meddelade kollegorna detta.. Vilken antiklimax det blev när alla bara blev insläppta utan att de ens frågade om de var 15 år!! Men å andra sidan, hade vi inte haft den där lappen så hade de bergis krävt leg av henne!!! :o)De var alla lyriska när de kom hem efter filmen.. Skitbra! Vill se den igen!! Det var bara några av alla positiva kommentarer som hördes..

Indiana Jones...

Igår kväll var det mest soffan som gällde.. Jag och äkta maken tittade på den nya filmen med Harrison Ford.. Jag gillar ju alla Indiana-filmerna och jag gillade även denna! Men översättningen av filmens titel till svenska känns riktigt löjlig i jämförelse med den engelska titeln!!

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull blir Indiana Jones och Kristalldödskallens rike!!! Säger man ordet kristalldödskallen jättefort så låter det himla kul!! Prova själv!! :o)Han är cool och hänger med bra, den 66-årige snubben!
 

Trist typ...

Ikväll är jag inte kul alls, så jag slänger in några fler bilder bara.. Hoppas jag är mer på "topp" i morgon! G´natt!

   

Rådhuset i olika ljusskepnader (klicka på bilderna)

 

Tema: Vinter!!!
Mariah Carey... eller???Det här är det roligaste jag sett och framför allt hört på länge.. Det är som i Småstjärnorna där barn ibland sjunger en sång på engelska utan att egentligen veta vad de sjunger.. Lova att ni tittar på klippet; ni kommer inte att ångra er! :o)

Korkad smitare...

En bilist körde in i en kiosk- och pizzeria och smet(utan deg!! hehehe.. ok, jag veeet, den var riktigt dålig!)!

Men det roliga var att smitaren inte upptäckte att registreringsskylten lossnat och fanns kvar på platsen när han/hon drog iväg! Det är ju nästan i klass med att lämna sitt visitkort efter ett inbrott! Polisen säger sig ha goda möjligheter att sätta dit smitaren.. Nähä!! :o)

Ellos...

Fick ett mail idag som gjorde mig lite förbryllad! I ärenderaden stod följande:

"Just nu upp till 60% på Ellos barn"

Va?!

Får man sälja barn så där utan vidare?

Och vad har de stackars barnen gjort för att reas ut på det där sättet??

Axelstatus...

Min axel mår bättre nu! Och det borde den göra också med tanke på intaget av värktabletter samt regelbunden insmörjning med Tigerbalsam! Ska bli skönt att duscha ikväll och få lukta lite mandelblom istället för "omklädningsrum"! 

Smärta...

Kände i morse att det smärtade i ena axeln men pga allt oväsen så förträngde jag det.. Men det hjälpte inte. Smärtan bara ökade och ökade under dagen och nu har jag verkligen skitont! :o( Vet inte vad som hänt egentligen.. Vet bara att det är ONT som f-n! *grinar illa*

Har smort in det onda stället med Tigerbalsam så nu stinker huset sunkigt omklädningsrum istället för fransk vanilj!!! Fräscht som tusan... not! :o)


Medömkan emottages tacksamt!

Mitch Albom...

Mitch Alboms två böcker "Tisdagar med Morrie" och "Fem personer du möter i himlen" ligger på min 10-i-topp-lista. En lista där böcker som både berör och som hamnar i mitt hjärta finns..

Nu har denna man kommit ut med en ny bok; "Ge mig en dag till".  Den önskar jag mig i julklapp, älskling!

 

Boken får dig att fundera över detta: Om du fick en dag till med en person som inte lever längre; vem skulle det vara? Och vad skulle du vilja säga till honom eller henne?

Oväsen...

Så tog jag mig bort från slagborrsoväsendet till en tyst och lugn skog... haha.. trodde jag.. När jag kommit en bit i skogen började jag höra ett ilsket motorljud och tänkte: "Va f-n nu då?". Jajamen, där försvann den tystnaden i form av en orangeklädd man med en röjsåg i sin hand!!


Men skam den som ger sig! Jag travade ilsket längre in i skogen och ju längre in jag kom desto tystare blev det och desto lugnare blev jag!! *happy*

Hittade ett vattenfyllt dike där kylan komponerat en fantastisk iskonst!
Så jag var rätt harmonisk när jag kom tillbaka hem igen. Hann äta lunch då det ringde på dörren och "slagborrsmarodörerna" skulle in till oss för att borra och dra ledningar..

Patience, my friends, patience!
"Bättre lina blir det, bättre lina blir det, bättre lina blir det" är för dagen mitt nya mantra! :o)

Betongborr...

Ledig dag i vanliga fall = sovmorgon och "lugna gatan"-dag!

Ledig dag i dag = någon jäkel med betongborr gjorde mitt uppvaknande(skittidigt!) allt annat än lugnt och hunden skäller som besatt varje gång de kommer igång med borren... Suck!!

Det positiva, som jag kan se nu när jag hämtat mig från chockskadorna!, är att vi kommer att få ett nytt bredband! Det vi har idag är segt och jag har blivit lovad att det ska gå snabbare när det andra är installerat och klart!

Men jag är lite skärrad över att vi måste byta mailadress.. Jag har ju min nuvarande som inloggning till publishme.se... Så återigen kastar jag ut en fråga; någon som har bytt mailadress och kan tala om för mig hur man gör??

Nu ska jag gå ut med vovven.. till skogen.. där hörs inga betongborrar!!!!

Tävla och vinn...

Vill bara påminna om tävlingen!! Jag skulle länka till just det inlägget om jag bara visste hur man gjorde! :o) Kan någon tipsa mig om hur man gör? Please!Å vips fick man tips från en snäll läsare så nu provar jag... Tävlingen finns här

Jessica Almenäs...

När jag såg Jessica på Fotbollsgalan i sin kycklinggulaklänning och den enorma håruppsättningen; ja då kom jag osökt att tänka på Marge Simpson!!!
(Tänk er blont istället för blått och muskort istället för ankellångt!!)

Bild lånad från: http://animatedtv.about.com

Snörvel, snörvel...

Ögonen är röda, näsan är täppt och halsen tjock.. nä, jag är inte förkyld utan jag har sett ett avsnitt av Cityakuten på 3:an. Jösses vilken tårdrypande timme!!

RIP, Greg Pratt!!


Foto lånat från www.nbc.com

Pelé...

Är det inte ganska stort att Pelé aka Edison Arantes do Nascimento bevistar Fotbollsgalan ikväll??? Man har ju hört talas om honom ända sedan man gick i sockiplast och det är ju faktiskt ett bra tag sedan.. Så hur gammal är människan? Måste googla.. vänta lite...

Japp nu har jag svaret, 68 år gammal är han.. Och enligt Wikipedia gjorde Pelé 1281 mål på 1363 matcher. Det är ju fucking imponerande!!!

Uma legenda viva!
A living legend!
En levande legend!


Bild lånad från: http://themomtourage.com/

Ljusinstallation, del ... who cares???

Love, love, love!!! Ja, en inhängnad full av röda hjärtan.. det ni!Och slutligen (eller jag vet inte, jag kanske hittar fler installationer...*hot*) en gigantisk barnkammarmojäng.. minns inte vad såna kallades.. ni vet en sak med bilder som snurrar runt, runt och ger "bilder" på väggarna.. Que??? Eller??


Tävling...

Jag är snart uppe i mitt 300:e inlägg och det tänkte jag småfira genom att utlysa en tävling.

Var är detta foto taget?
Vilken är din favoritårstid och varför?


Tävla genom att länka till min tävling i din blogg.
Skriv sedan en kommentar här hos mig om att du gjort det samt svara på frågorna.
Har du ingen blogg så får du naturligtvis vara med ändå! Så schysst är jag!! :o)
Tävlingen pågår fram till den 30 november kl 20.00.

Rätt svar och bästa motivering ger vinsten:
Pojke försvunnen av Anna Jansson
samt
två stycken av mina egendesignade bokmärken


Lycka till!Den osminkade sanningen...

Det kanske är hemskt att säga men sanningen är att jag blir ganska glad av att se bilder av osminkade kändisar.. Det gör faktiskt att man inser att de ser ut som vanligt folk innan spacklet och gördlarna åker på! ;o) Tänk vad en bra foundation kan göra!!

Klicka på: Den osminkade sanningen!

Jag minns faktiskt när jag själv gifte mig(vilken tur att jag minns det!!!) och blev sminkad och hårfixad hos frisören.. Jädrar vilken skillnad.. Speciellt då jag i princip aldrig använder smink annars. När jag stod där, med brudklänningen på mig, minns jag att jag tänkte: "Så här vacker kommer jag aldrig mer att vara!".. :o)

Turkos...

Turkosen var tydligen en bra sten för mig just nu.. Tror att det stämmer riktigt bra, faktiskt! Och vacker är den oxå!

Turquoise inspires you to break the routine, bringing inspired, true spontaneous action into your life. For supporting and healing the muscles of the body, Turquoise is very useful. Turquoise can be very beneficial in relief of headaches. A person like you prefers to live a life that is full of love and Turquoise can be utilized to bring more of it to you.Turquoise is also a stone that corresponds to your astrological sign, Pisces.


gemstones
What's yours?

Testa du oxå!

Söndag = loppis!!!

Same procedure as last Sunday.. eller i allafall varannan söndag..

Det blev två söta tavlor som jag ska ge bort till en söt liten tjej!

Och två böcker till mig! Alltså, är det någon som har en mellanbrun Billy-bokhylla(IKEA) med överdel att sälja till mig? Det börjar ta slut på utrymme till alla mina.. ja troligen 900 böcker!!


Har hört så mycket om "Flyga drake"-boken och blivit erbjuden att låna den ett flertal gånger.. Men som några av er vet så är jag en "periodare" och måste komma i rätt mood först.. Den får nog åka med till Norrbotten, tror jag.

Länsförsäkringar...

Ja, "man tager vad man haver, sa Kajsa Varg".. Så är det.. För när man får en inbjudan från Länsförsäkringar där det erbjuds en "lättare måltid" samt olika seminarier och Alexandra Charles som konferencier så måste man ju haka på! :o) Det är väl så nära "kändisfest" och mingel vi kan komma!! :o)


Bild lånad från www.utskick.swefair.se

Så den 25:e ska jag och min vän C på "mingelkväll".. Undra om det kommer att finnas några paparazzis som smyger runt i de snöiga buskarna i väntan på... oss?? ;o)

Norrbotten...

Om tre(3!) veckor är jag ledig.. Det är låååånga tre veckor tills jag får sätta mig på tåget upp till min lilla by utanför Gällivare i Norrbotten. En hel vecka ska jag och min hund vara där..

Jag längtar efter min mamma och att tillsammans med henne:
- ta långa promenader
- lösa många kluriga korsord
- dricka thé och kaffe flera gånger per dag(hon=kaffe.. inte jag.. blää!)
- träffa mina bröder, brorsbarn, brorsbarnbarn!! Min brorsdotter har en bebis i magen.. ska bli kul att se hur "magen" vuxit.. nåja det ska ju bli kul att träffa henne oxå förståss.. :o)
- träffa övrig släkt och vänner

Det ska bli skönt, faktiskt, att åka upp och bara ta ansvar för sig själv(nåja, måste ju se till att hunden överlever!)! Jag brukar alltid ha tjejerna med eller så åker vi upp hela familjen.. Sist jag åkte upp själv var faktiskt hösten efter att min pappa dött.. Då kände jag att livet var "ett steg fram och två steg tillbaka".. Behövde ladda batterierna ordentligt, få sörja ifred.. och det är inte lätt att göra det med två 5-åringar som behöver uppmärksamhet.. Så jag åkte själv och det var underbart!

Jag rekommenderar alla föräldrar att någon gång faktiskt ta "semester" från barnen för de behöver säkert "semester" från dig oxå!! ;o) Speciellt lyckat är det om man känner sig som en jädra tjat- och gnällmorsa hela tiden! Så var det för mig i allafall.. Jag mådde dåligt och hade nerverna utanpå kroppen och det behövdes inte mycket för att jag skulle explodera på ett sätt som skulle gjort vulkanen Etna avundsjuk!! Jag insåg att det viktigaste för barn är att ha en mamma(ja självklart en pappa oxå) som mår bra, för då mår oftast barnen bra!! Jag är övertygad om att min "ensamvecka" gjorde gott både för mig och familjen!

Norrbotten nästa!!!
Karta över Norrbotten

Bild lånad av www.nll.se


Barnflickor...

Läste en så bra artikel i dagens AB. Det handlade om barnflickor vs förskolan..

Enligt författaren till artikeln, Ira Mallik, så finns det på AF gott om annonser där det söks barnflickor som "ska lämna och hämta på dagis, läsa läxor på eftermiddagen med barnen och dessutom städa och laga mat".. Enligt Ira så bor dessa familjer av en tillfällighet på Östermalm, Täby, Danderyd eller på Lidingö. (!) Är någon förvånad???

I annonserna står det också, enligt Ira, att "barnflickorna förväntas arbeta vissa kvällar och helger samt följa med på semestrar så att föräldrarna kan få egentid".. Det är så man storknar!! När ska dessa människor träffa sina barn egentligen???

Hon fortsätter:
"enligt moderaternas framtidsvision så ska barn vistas max 40 timmar i veckan på förskolan". Okeeej.. då är det inte lätt att vara t ex ensamstående och jobba heltid=40 timmars arbetsvecka!!
"Moderaterna uppmanar ensamstående och låginkomsttagare att "tänka till" för att få ekvationen att gå ihop". Nog för att jag fick en riktigt svag 3:a i allmän matte, men t o m jag kan räkna ut att det är en omöjlig ekvation..

Ira tar också upp en hel del kring dessa barnflickors anställningsvillkor vilka faktiskt är urusla!! Barnflickan kan hittas under "avdrag för hushållsnära tjänster"!!

Men avslutningen av artikeln tycker jag ändå säger allt:
"Pratet om barnens bästa handlar egentligen om en annan sak: klass!! Den övre medelklassens barnflickor framställs som en jämställdshetsåtgärd för den karriärinriktade kärnfamiljen, medan den förskola som många ensamstående, LO-medlemmar och låginkomsttagare är helt beroende av likställs med misskötsel av barn"

//Jag är inte skuld till att ett visst parti sitter vid makten!

Ljus i olika former...

Igår började det snöa här.. yes!!! Ganska blöt, klibbig snö till en början men det artade sig bra till kvällen då kylan satte in.. Allt är så rent och fint och... tyst.. ja förutom knarrandet under skorna då! 

Och hur ljus blev inte omgivningen!! Min chokladbruna hund, som tidigare "försvunnit" i höstmörkret, syns nu ordentligt..

Skjutsade ner dottern på stan i går kväll och var tvungen att ta en snabb sväng i parken som de lyst upp.. Läckert va?!

 

 

På den här bilden kan man se hur ordentligt snön yrde igår kväll..

Ljusinstallation, del II...

Hittade några fler ljusinstallationer på väg hem från jobbet.. Klicka på bilderna så blir de större.. (en ny finess som jag inte visste fanns, hehe)

Den första skulle gestalta en sten som, när den föll ramlade i, gjorde ringar på vattnet.. Det var betydligt coolare IRL än vad som synes på bilderna :o)

 

Moomin!! Lilla trollet från Mumindalen.. (tror jag i allafall..)


Den sista är ett kärlekspar(?) i grönt.. "grönt är skönt" :o)


Men visst är det läckert! OK, rent klimatmässigt med all el.. njae.. men vi häruppe i norr behöver allt ljus vi kan få.. speciellt innan snön kommer och lyser upp tillvaron!

Finally together...

Häromdagen fick vi ett riktigt, riktigt härligt besked. Vår vän L har, efter månaders väntan, änligen fått bli sambo med sin älskade Miss J! Välkommen!

Det är minsann inte enkelt när den man älskar bor på andra sidan jordklotet, men kärleken övervinner allt! 

Vi fick möjligheten att få träffa Miss J under vår semester förra sommaren och det var en härlig tjej med "go" i.

Tänk om de tackar JA till vår inbjudan om att besöka Norrland under nyår.. Det vore himla skoj!! :o)

Ljusinstallationer...

Massor av ljusinstallationer lyser upp min vackra stad!! Måste ta en kväll och bara gå runt och titta.. Här kommer en installation som jag såg på vägen hem.. Som en enda lång hängbro.. eller nå´t!! :o) Ni ser torget i nedkanten av den första bilden..
Ungkarlar...

Man ska ju helst inte generalisera men jag tror ändå att min tes stämmer rätt så bra.. Om det finns några ungkarlar(eller de som en gång varit ungkarlar!!) som läser detta; kommentera gärna om detta stämmer eller ej! :o)

Varje gång jag flyttat så har det viktigaste varit att få köket i ordning, t o m gardiner har åkt upp snabbt.. Ok, möblerna har man väl ställt i ordning ungefär där man vill ha dem, men det är ändå köket som fixats först..

För ungkarlar som flyttar så verkar soffan och tv:n vara det mest elementära!! :o) Såg nämligen idag in i en upplyst lägenhet där kartongerna stod staplade på varandra men killarna (troligen hyresgästen och dennes hantlangare!) hade fixat iordning soffan, soffbordet och storbildstv:n.. för där satt de med en pizzabit i handen och en öl (nåja, det är en ren gissning!!) i andra handen..

Vi har olika prioriteringar i livet!! :o)

Signatur...

Det är några som har frågat hur jag sätter in mitt namn på mina bilder. Jag använder ett program som heter Picture It. Om det är någon av er(som undrade..) som har detta så förklarar jag gärna hur jag gör.. Återkom till mig i så fall! :o)

Jag vet att det oxå finns någon form av "osynlig signatur".. om någon kopierar ens bild så får de signaturen tvärsöver hela bilden.. Måste utreda med dottern hur det funkar.. :o)

En fundering kom oxå vad gäller vilken sorts mobil jag har.. Det är en Sony Ericsson G900.. Tycker att kameran i den är helt suverän.. i princip alla mina bilder är tagna med mobilen..

Tömma kontot...

Haha, nu ska jag lura den som "skimmar" mig på pengar varje månad.. Så fort pengar dimper in på mitt konto så ska jag plocka ut dem och lägga dem under madrassen.. Skitsamma om det blir knöligt(många guldpengar blir det!!) för här har ni en som är van att ligga på spikmatta så...

Det krångliga är att jag får fyra olika utbetalningar: Sjukersättning, AFA, barnbidrag och lön; alla på olika datum! Suck!
Så det gäller att vara på hugget.. jajamen..

Främmande män...

Ibland tänker man efter efteråt..

Det ringde på dörren och där stod två män i övre medelåldern. De sa att de skulle byta mätare i varmvattenberedaren.. Okey, sa jag, och släppte in dem! Alltså, jag släppte in två karlar utan att först kolla om de verkligen kom från Umeva! Först då de gick kollade jag att det stod Umeva på lastbilen de kom med.. Det var så dags!!

Nu var det iofs två väldigt trevliga karlar som stängde in sig i badrummet en stund.. OJ! Plötsligt fick jag helt andra funderingar och en märklig "inre bild".. Men.. näe... :o) Jag tror faktiskt att de bytte en mätare!

Men allvarligt, jag har talat om för mina barn att de aldrig ska öppna dörren för främmande människor.. Snacka om dubbelmoral! Vad skulle lilla jag haft att sätta emot om de skulle ha attackerat mig? Ingenting.. Möjligen hade hunden kunnat pussat ihjäl dem :o)


Längtar.. faktiskt!!!


Ängens grässtrån som gnistrar som diamanter i vintersolen..


Ladans fönster täckt av tusentals snökristaller...


En dag då solen knappt tog sig över horisonten!

Utvecklingssamtal...

Så har då terminens utvecklingssamtal utförts.. Mina döttrar(tvillingar) går i olika klasser och tillhör olika arbetslag.

Min ena dotter arbetslag har s k traditionellt utvecklingssamtal där vi sitter med hennes mentor som går igenom alla lärares utlåtanden.. Där kan man mest bara lyssna eftersom det är svårt att få svar på några frågor gällande de andra ämnena. Mentorn vet ju ofta inte så mycket mer än vad som står i pappren..

Men min andra dotters arbetslag har ett helt annat upplägg. Där får man under en timme träffa varje ämneslärare i ca sju minuter. Ungefär som "speed-dating" :o) Det kan tyckas kort tid, men man hinner faktiskt prata rätt mycket på de minutrarna(vad konstigt det sista ordet såg ut!?).

Fördelen är stor då jag har möjlighet att ställa frågor och få svar på direkten! Förstår att ett sådant här upplägg kräver mycket tid och planering, men jag skulle önska att alla elever och föräldrar fick möjligheten att prova på detta.

Summa summarum: inga IG så långt ögat når!! Puh! :o)

Smurfigt värre...

Via Desertchick hittade jag en rolig sida; Smurfarnas namngivningssida! :o)

Så.. härmed är mitt nya namn Bubble Smurf. Är tacksam över att jag vid "dopet" inte färgades blå.. Har nämligen inte mycket i garderoben som matchar det!!PS. Kika gärna in hos Desertchick. Hos henne hittar man goa inlägg varvat med skitfina bilder!! DS


Han är min man!!!

Min man är den bästa man som finns! Han är min! Och har varit min i över tjugo år nu..

Min man är omtänksam, rolig, generös och en suverän kock; inget slår hans utomhusgrillade kött! It´s to die for!!

Min man är en stor optimist och hans paroll är "Det ordnar sig alltid"! Han övertygar mig, den evige pessimisten!

Min man är snygg i tredagars stubb, men renrakad med en skvätt av en speciell After Shave; ja då blir jag nykär!

Min man är en toppenpappa även om han inte alltid är "up to date" med deras aktiviteter och kompisar :o) Det svänger ju rätt fort i en tonårings liv!

Min man är en klippa att luta sig emot och vi passar ihop som "hand i handske"! Jag älskar honom oerhört mycket!

Visst har det varit toppar och dalar under våra tjugo år, men vi håller fast vid varandra. En strykning över kinden och ett uppskattande ord kan göra underverk när "dalen" är nådd.. Jag tror att fler än jag tycker att det är viktigt att bli sedd och inte ta varandra för givna.

//Ger du kärlek, så får du kärlek!

Släktskap... not...

Man upphör aldrig att förvånas i hur media arbetar! I dagens AB stod det följande:

"Svenskättling kan bli Obamas minister".. Så långt allt ok.. sedan kommer följande:

"Svenskättlingen Jennifer Granholm är släkt med Maud Olofsson".. "Hur häftigt som helst", säger näringsministern..

Men om Jennifer egentligen är släkt med Mauds make Rolf(som det en bit fram i texten kommer fram), hur kan hon då vara släkt med Maud???

Är Maud och Rolf släkt med varandra? En spännande tanke om inavel i en liten by i Västerbotten.. eller??!!

Ensamhet...

Jag njuter av mina "lediga" dagar! Dels för att jag får tid att återhämta mig, dels för att jag får vara ensam! Jag älskar att umgås med andra, men trivs ypperligt i mitt eget sällskap. Kanske beror det på att jag gjort min egen "resa" inom mig själv när jag varit sjukskriven på heltid långa perioder.

Då kom nämligen tankarna, de jobbiga.. "Kommer jag att kunna jobba igen?", "Tänk om mina problem är kroniska?", "Varför har jag blivit som jag blivit?", "Varför reagerar jag så starkt på vissa saker?". "Vilken är min akilleshäl?", "Varför finns jag?", "Duger jag som jag är?", "Lever jag bara för andra?", "Behöver jag andra för att existera?"

Ensamhet kan ju skapa lugn eller "kaos" inombords. Fortfarande kan jag få såna stunder, med "kaos", och då är livet jobbigt.. Men om jag konfronterar "kaoset" och hittar verktygen för att hantera det, ja då kommer lugnet så småningom. Det är en process som tar tid, men samtidigt så är den värd all tid i världen. Det finns bara ett "jag" och det "jaget" måste jag värna om och inte tappa bort! För då är jag förlorad!

De sa "Yes"!!!

Äktenskap är ingått mellan Coop Forum och Willys.. Eller hur ska man annars tolka detta??


Gossip Girl...

Me like! De olika karaktärerna och intrigerna.. Det är en feelgood-serie!

Chuck Bass är en av favoriterna! "Lilla gubben, kom så får du en kram" har jag lust att säga till honom.. Macho på utsidan men mjukis därinne.. Det är mina moderskänslor som kommer fram.. hahaha..


Bild lånad från: http://www.gossipgirl.tv/

Men ska vi snacka om snyggingar så står denna man högst i kurs:
Rufus aka Matthew Settle

Bild lånad från: http://www.rachel-scheer.com/wordpress

Mina underbara döttrar...

Har lekt lite på PhotoFunia.. Det var riktigt kul!

Vogue...

Min dotter är på förstasidan i Vogue!! Det ni!


Johanna hittad...

Texten är skriven av hennes syster:

8/11

JOHANNA ÄR HITTAD!!!

Ikväll (fre) runt 21:30 hittades Johanna i en lägenhet i Långshyttan, Dalarna. Det var genom en person som känner min pappa som såg henne i den lilla affären som finns där.

Känns så skönt!! Det här hade aldrig kunnat hända utan alla er underbara människor som har stöttat och hjälpt till på alla sätt och vis! Vet inte hur jag ska tacka er :)

Jag låter gruppen vara kvar ett tag så att ni hinner läsa det här. Jag har inte fått all info än, vet bara att hon är hittad och på väg till Eskilstuna så om jag får veta något mer så kan jag lägga upp det här, det minsta jag kan göra är att ge er info om hur allt löste sig!

Tusen tusen tack allihopa!

PS: Vi har fortfarande människor som saknas! Gå med i gruppen http://www.facebook.com/group.php?gid=27143411392 och hjälp
Jacob Thoréns familj! DS


På resande fot...

Hm, heter det så fast man åker bil???

Jobb hela dagen och ikväll har det handlat mest om soffan.. Blir inget mer skrivet idag för jag är så trött, så trött!! Sorry! :o(

Markus Fagerwall...Det var ett riktigt sexigt och coolt åk de gjorde, Marcus och hans svarthåriga partner..

Inget aktivt skrivande...

Nej, idag har det inte blivit så mycket aktivt skrivande på min blogg.. har istället suttit och läst "ikapp" alla inlägg i vissas bloggar.. Jag funkar som så att jag läser en blogg(de nyaste inläggen) ett par dagar. Om jag efter dessa dagar känner att bloggen verkligen har något som tilltalar mig, då backar jag bakåt och läser alla inlägg i rätt ordning, från det äldsta till det färskaste! Det är oxå först då(oftast, men det finns undantag!) som jag börjar skriva kommentarer..

Hur gör ni? Hur många bloggar har ni på "favoriter"? Vilka sorts bloggar läser ni?

Ska upp skittidigt i morgon för en arbetsresa 13 mil norröver och behöver nog min skönhetssömn(hm, tror i och för sig inte att det spelar någon roll hur länge jag sover.. inte blir jag vackrare för det!)!

Så därför säger jag "Godnatt!" till er alla..

//Hejdå Bloggen, vi ses i morrn!

Till Spiderchick...

Jag försökte ta mig in på din blogg men återigen försöker blogg.se jävlas med mig! Kunde inte gå in och skriva en kommentar.. Så jag gör ett litet upprop här och hoppas att du ser detta..

För ett tag sedan skrev du om din borttappade vante.. Jag har hittat det ultimata stället för dig att leta efter den på.. Nämligen här på Borttappade vantar-sidan!! Hehehe..

PS. De flesta vantar där är Karlstadsvantar, men jag tänkte att du kanske kan skicka in en bild på din kvarvarande vante så kanske någon känner igen den!!! :o)  DS

Lycka till!

Blogganalys...

Jag gillar inte bloggar som:

- har evighetslååånga inlägg(sorry, det får vara hur intressant som helst men jag orkar inte ens börja läsa.. man scrollar ner och ser inte slutet på inlägget=föööör långt! Hmrfff... Hoppas att jag själv bättrat mig på den fronten!!

- länkar vidare till andras sidor i typ varje mening(till slut har man fjorton fönster uppe och man har glömt bort var f-n man började någonstans. Kom gärna med något eget istället för att hänvisa till andras "saker")

- handlar om mode och "dagens outfit"(helt värdelöst trist, trist, trist)

- försöker kopiera andras, mer välkända bloggar(skaffa ett eget liv och ett eget sätt att skriva.. annars Låt bli bloggandet!)

- varje dag visar upp ett "nytt" men i princip likadant inlägg som dagen innan(Booooring! Orkar inte läsa om hur någon klev upp, gjorde frukost, åkte på jobbet, handlade, kom hem, lagade middag och såg på tv!! I varenda inlägg! Ni har tappat mig som läsare och vill ni ha några fler än de närmast sörjande att läsa er blogg...så kom med en åsikt, en fundering.. ja, något som kan få en att hålla ögonen öppna.

Däremot gillar jag bloggar som:

- får mig att skratta

- får mig att gråta
- får mig att fundera
- får mig att bli tacksam
- får mig att tänka på miljön
- får mig att ha åsikter
- får mig att längta
- ger mig nya kunskaper
- ger mig insikt

Det här var min högst personliga analys efter ett antal månader i bloggvärlden.. Kanske finns det personer som tycker att min blogg är skit men det är ok i så fall.. Ingen tvingas in här!! :o)

"Samtyckeskompetent"...

Nja, jag vet inte, men jag tycker nog inte att en människa är "samtyckeskompetent" om hon under flera års tid väljer att aldrig kliva upp ur sin säng med påföljden att hon "gror fast" i madrassen! *ryser* Läs artikeln här!

50-åringen...

Man upphör aldrig att förvånas över människors "galenhet".. Obduktionen visar nu att Carolin blev skjuten i ryggen!! Och han har dessutom försökt att elda upp henne.. För att inte tala om alla gånger som han flyttat henne.. Hur kall är man då?? Jag är så glad över att han är fast och att de hittade henne, men man blir ju tokig när man inte får veta vilket motivet var.. Jag tror inte en sekund på "en olyckshändelse"..

Jag får inte ihop det.. Om hon blev dödad vid väg 58:an; hur hamnade hennes bil vid Stenbron? Körde han dit den efteråt? Om han körde dit bilen, hur kom han därifrån? Det är dryga milen in till samhället och skulle han gått efter vägen så skulle ju någon sett honom.. Så herr "50-åring", öppna käften och berätta sanningen!! NU!!

Frostklädd...

Fascineras av frostens förmåga att rama in ett löv så vackert!Tänk att kunna fota de små iskristallerna på riktigt, riktigt nära håll!

Lat dag...

En lat, ledig dag!

Morgonpromenad - check
Datorn - check
Tv:n - check
Fåtöljen - check
Filten - check
Två koppar thé - check
En chokladbit - check (ok, det var två bitar!)
En tallrik gröt - check
X antal cigg - check
Ett lååångt telefonsamtal - check

Saker som jag borde gjort idag:

Lämnat tidningar och kartonger i återvinningen
Tvättat minst två maskiner smutstvätt
Gått på en lååång promenad med hunden
Kontaktat Handkirurgiska mottagningen för tidsändring
Skrivit en oerhört intressant inlägg på bloggen

Å andra sidan är det ju faktiskt meningen att jag ska vila de här dagarna, så ur det perspektivet har dagen varit perfekt!Testriffic...

Gjorde ett personlighetstest på Testriffic och detta blev testresultatet:Ni som känner mig.. tycker ni det stämmer?? :o)


Har du sett Johanna???

Hjälp mig hitta min försvunna lillasyster!

Det här är en efterlysning och skrivet på Facebook av Johannas syster!

Min lillasyster heter Johanna Birath och är 15 år.
Den 9 Juni rymde hon från ett behandlingshem i Falun.

De kläder hon hade på sig då var blå jeans och svart munkjacka och barfota.
När hon försvann hade hon ljust blonderat kort hår och kraftigt sminkad, hon är runt 157 cm lång och väger runt 50 kg.

Nu har det snart gått sex månader och de spår vi socialen och polisen hade ledde ingenvart. Så det här är mitt sista sätt att försöka ta reda på vart hon är någonstans.

Uppdaterat 5/11:
Vi har fått in intressanta tips från olika personer som pekar mot samma sak. Att hon ska vara hos en man från dalarna på 49 år, han är runt 187cm lång, kraftigt byggd. Dessvärre är han också en väldigt dålig människa så håll ögonen öppna!
Dom är ju ett väldigt udda par och borde dra ögonen till sig. Vad vi förstår så pendlar de mellan olika platser: olika ställen i dalarna, stockholm och ev gävle! Vi tror också att dom åker i en vit passat kombi årsmodell 95.

Tanken är de som går med i gruppen bjuder in alla sina vänner osv. så kanske vi når någon som sett henne eller vet något. Om det är någon som tror sig ha sett henne eller har några tips på var hon kan vara, snälla hjälp oss så vi kan få hem henne igen!

VIKTIGT!!Om någon skulle se henne på stan eller liknande, ring till polisen 11414 direkt så dom kan kolla upp det på en gång!

Hela familjen saknar henne så mycket och hoppas att hon mår bra!


Lägg in efterlysningen i din blogg också!

Jag är osäker på om telefonnumret(i efterlysningen) till polisen är ett riksnummer eller om det saknas ett riktnummer.. Men vet du något om Johanna så kontakta vilken polisstation som helst om inte det ovanstående numret funkar..

Obama vann...

Inatt var det valvaka hemma hos oss.. Jag vakade inte ett dugg, men mina tjejer och deras kompis satt vakna med Filip och Fredrik hela natten!! Det tycker jag var strongt gjort.. De var lite överexalterade när jag jag vaknade vid sju i morse; troligen beroende på energidrycksintaget  :o)  Och ja, rätt man vann!!

Gymnasieval...

När jag skulle göra mitt gymnasieval hade jag bara en(1!) gymnasieskola att söka till och ca femton linjer att välja emellan..

Mina döttrar har arton (18!!) skolor att välja på!! Och, om jag räknat rätt, fyrtiofyra (44!!!!!) olika inriktningar..

Nog är det bra med valmöjligheter, men... hur i himmelens namn ska de kunna välja??? Jag får ångest..


Höjden av otur...

Jag har flera gånger fått åka gratis på bussen eftersom biljettautomaterna inte fungerar.. Det är väl jättebra, tänker ni.. men det tycker inte jag eftersom jag lagt ut 440 spänn på ett periodkort!!! Jag har ju liksom redan betalt de där fria resorna.. Varför händer det aldrig när jag bara har ett 10-kort?? Höjden av otur om ni frågar mig!

Massage...

Fick massage idag.. wunderbar!!! Men samtidigt som jag mår mycket bättre så mår jag oxå skitdåligt! Yrslig och molande huvudvärk för att massören sett till att det plötsligt existerar någon form av blodtillförsel kring nacken.. :o)

Så, det blir en tidig kväll och Cityakuten får ses ifrån ett vågrätt perspektiv.. Go´natt!!

Trist saldo...

Någon har "skimmat" mitt kort! Hur ska jag annars förklara hur saldot kan sjunka med blixtens hastighet på mitt konto???

Stavfel...

Jag har fattat att svenska inte är världens lättaste språk att vare sig tala eller skriva.. men kan man inte dubbelkolla vad man skrivit innan man sätter ut ett sådant här anslag??
Och meningen ovan talar om att jag tror att det är en person med svenska som andra språk som skrivit detta!! Ja, jag tror det men kan naturligtvis ha fel!!!

Morgonen efter...

Så här såg vardagsrumsbordet ut i morse.. och de hade ju kul!!! Ingen sprit, det är ju det viktigaste!


Abort...

Jag blir riktigt, riktigt upprörd när jag stöter på åsikten "en abort är aldrig godtagbar". Vad menar de egentligen?

Menar de att en kvinna ska behöva föda ett barn som blivit till vid en våldtäkt?
Menar de att ett barn ska föda ett barn där fadern är pedofil?
Menar de att en dotter ska behöva föda sin pappas son eller dotter tillika sin egen syster eller bror?

Det handlar inte bara om att föda ett barn; det handlar om att gå och bära på det i 40 veckor först! Vilket trauma!

Samtidigt så måste alla ta sitt ansvar när det gäller att förhindra oönskade graviditeter. Det utförs väldigt många aborter per år och alla har inte råkat ut för ovanstående exempel där man inte har någon valmöjlighet överhuvudtaget.

Jag vet att det naturligtvis finns andra omständigheter som gör att en kvinna väljer att göra abort. Jag tänker inte döma någon för jag har inte "gått i dennes skor".. jag tror inte heller att deras beslut är lättsamt taget på en fikarast.

Själv har jag aldrig hamnat i den situationen att det krävdes av mig att göra ett sådant val; behålla barnet eller göra abort!
Det är jag otroligt tacksam över!

Men jag har arbetat på en Kvinnoklinik och där fanns det en handfull "patienter" som återkom med jämna mellanrum för att få utfört en abort. Då blir man riktigt förbannad faktiskt.. och har lust att skrika "Köp kondomer, för f-n eller låt bli att knu--a runt"!!


Enya...Lugn i sinnet kräver sin dos av Enya!

Blogg.se...

Utkastad gång på gång från min egen blogg!!! Men jag är enveten som en terrier och tar mig in igen.. Ha!! Dumma blogg.se som tror de kan hindra mig!

Baksmälla...

Kan man få baksmälla bara genom att tänka på att man ska dricka cider??? Är inte det lite oschysst??

Jag har i allafall huvudvärk och drack inget starkare än julmust igår(ja jag vet, det är att fuska men me like julmust.. väldigt mycket!)

Halloween-fest...

Här är det fullt ös just nu.. Det ramlar in svartklädda tjejer och killar.. Här blir det fest á la Halloween med skräckfilmer i massor. Äkta maken flyr fältet och drömmer sig bort till Bond-land och själv sticker jag över till grannen en stund..

Sedan smyger jag tillbaka och skrämmer ihjäl dem, de stackars tonåriga räddhararna.. Hehe, sånt är alltid kul!!

Julstjärna...

Trodde inte mina ögon när jag var ute med hunden för en stund sedan.. Såg ett upplyst fönster och som den fönstertittare jag är så stannade jag till.. Såg en människa klättra och joxa med något och döm om min förvåning när människan hänger upp en stor vit julstjärna i fönstret!! Jösses, har människan helt tappat kontrollen??
Om ni tittar noga på mitt utomordentligt dåliga foto så ser ni den hängande i mitten!!

Bokklubb...

Jag skulle vilja vara med en bokklubb. Alltså, en sådan där man träffas en gång i månaden och pratar om en bok som alla i gruppen läst.. Visserligen har jag väldigt svårt att minnas vad jag läst (om det inte är en bok som satt sig i hjärtat av någon anledning), men jag skulle ju kunna göra små anteckningar på ett block på sidan om! :o)

Är ni med i en bokklubb?? Hur många är ni i "klubben" i såfall? Var träffas ni och hur väljer ni böcker?

//Nyfiken i en strut

Symöte...

Idag har min dotter J tagit en klänning och en kjol och sytt om dessa till en klänning.. Kan ju kännas lite ovärt, men att göra två oanvändbara saker till en användbar; det tycker jag är lätt värt!!Jag är jätteduktig på att sy.. raksöm och sicksack alltså! Jag är suverän på att fålla upp typ panelgardiner.. Men blir det aningen ryschigt då lämnar jag in handsken!! :o) Jag och mina äldre bröder har haft samma syslöjdsfröken i skolan och utan tvekan(!) så anser hon att min bror R är den absolut bäste av oss tre! Hmrfff...

När jag var drygt 20 år så fick jag en symaskin av min mamma och pappa i julklapp.. Då anmälde jag mig till en sykurs.. Hade planer på att förnya garderoben med massor av läckra plagg.. Men tyvärr så var läraren mer intresserad av att fika än att hjälpa mig, så efter tre gånger hoppade jag av. :o(

Blir galen av avundsjuka när jag går in på Beas barnslikheter och ser allt vad hon hittar på! Jag vill oxå kunna...

Människans bästa vän...

När jag var 12 år gammal så hade min mamma skiftarbete i en gruva i Norrbotten. Min pappa var då sjukpensionerad sedan många år. Min mamma arbetade eftermiddag just den här kvällen som jag ska berätta om. Hon samåkte till och från jobbet med några i byn bredvid vår. Det betydde att pappa måste hämta henne strax före 23.00 i den andra byn. Vår hund Kajsa har en central roll i den här berättelsen.

På den tiden var det vanligt med heltäckningsmatta i vardagsrummet och eftersom vi hade en gråhund(som har en förmåga att släppa massor av hår) så hade vi lärt den att inte gå in i det rummet..

Jag och pappa låg i varsin soffa i vardagsrummet och tittade på tv. Pappa satte vid sextiden en gryta med lite köttsoppa på värmning; med locket på! Men vi somnade bägge två med grytan fortfarande på spisen!

Vaknade plötsligt av att jag hörde Kajsa skälla som besatt. Blev chockad när jag knappt såg dörröppningen av all vit rök överallt. Pappa vaknade av att jag skrek till och han kastade sig upp, tog tag i grytan och kastade ut den i snön. Köttsoppan hade kokat sig helt torr och utvecklade en tjock, giftig vit rök! Plötsligt ringde telefonen och det var mamma som undrade var pappa var för hon hade väntat jättelänge innan hon gick in till byn och ringde. Jag grät i telefonen och sa "det är massor av rök överallt..". Hon blev helt chockad och fattade ju ingenting. Pappa kastade sig i bilen och åkte för att hämta henne. De berättade senare för mig att när de kom hem så hittade de mig ute på gårdsplanen, i trosor, t-shirt och träskor, kramandes hunden! Det var ca 15 minusgrader ute!

Räddningen för oss var Kajsa. Hon hade hoppat på dörrhandtaget och fått upp ytterdörren så röken blandades med frisk luft. Vi har alla efteråt tänkt tanken om vad som hade hänt om mamma arbetat nattskift den kvällen eller om dörren hade varit låst. Vi skulle säkerligen ha rökförgiftats alla tre! Kajsa var verkligen vår bästa vän vid det tillfället! Och efter den kvällen har vi aldrig haft några restriktioner för vilka rum våra hundar får röra sig fritt i! Dessutom införskaffades ett antal brandvarnare...


RSS 2.0