Men oj så dagarna går...

Nu är det tapetbeställning, målarfärgsinköp och packning som gäller för hela slanten! Besiktningen av lägenheten var inte u a! Om man ska städa ur en lägenhet så förutsätter i allafall jag att en spisfläkt ska vara rengjord även inuti och inte bara på utsidan och spisens kanter "okladdiga".. men tydligen är det inte alla som tänker så. Bakläxa! Vissa ventiler var fulla i damm så även där blev det "icke godkänt". Hmm.. Betalar man så mycket som vi gjort för lägenheten så kräver jag faktiskt att säljarens "skit" ska väck! Eller är jag för känslig??

Mamma har kommit ner nu och ska, tillsammans med några andra, hjälpa mig med målning och tapetsering. Jag har tagit semester hela nästa vecka, förutom fredag, så vi har flera dagar på oss. Här ska inte stressas livet ur våra kroppar! :o)

Men, jag misstänker att jag kommer att vara rätt osynlig här på bloggen ett tag framöver. Man kan säga att jag tar en time-out och hoppas att ni finns kvar när jag kommer tillbaka! *viftar med ögonfransarna*

Kram på er alla och ta hand om er nu!!!

Kompisdag...

Åh, det är visst fler än jag som inte är så där värst taggade att tälta(ang "Tält"-inlägget igår)!

Idag har varit en dag av betydligt mindre värk än de två tidigare. Det tackar jag för!

Började min "kompisdag" med att jag och Carinne satt och surrade lite på framsidan. Jag kommer att sakna henne, men jag flyttar ju inte till världens ände så... :o) Senare på förmiddagen ringde vännen Kattis och det blev ett långt och intressant samtal. På eftermiddagen kom Maria förbi och vi pratade allt "mellan himmel och jord" i nästan två timmar. Mmm, en trevlig dag!! Vänner är oslagbara!

Nu har jag två dagars jobb framför mig och sedan är jag ledig ända fram till nästa fredag. Eller ledig och ledig.. att fixa till lägenheten och packa upp allt är nog inte att "vara ledig"!!! ;o) Min mamma kommer ner hit i morgon, så hon blir, som alltid, en stor hjälp.

Åkte iväg med Johanna och valde ut tapeterna till hennes rum och köket. På fredag blir det Carro som får följa med och då ska det väljas tapeter till hennes rum och till vardagsrummet. Det är tur att vi får hjälp av minst tre personer när dessa tapeter ska upp. Annars vore nog nacken kaputt för evig tid..

Det ska bli så himla roligt att få nytt i alla rum innan vi flyttar in. Det ska inte finnas en enda grej i lägenheten som "bara ska vara där tillfälligt", för just det där tillfälliga tenderar att bli flera år!!! Nej, ordning och reda från första stund är vad som gäller! ;o)

Vardagsrummet minskar i volym i takt med att kartongerna blir fler och fler. Det är så skönt att vi inte har någon stress utan kan köra iväg kartongerna till lägenheten under några kvällar, packa upp dem, åka tillbaka hit och fylla på dem. Så, kanske klarar vi oss på ca 45 kartonger!

Nu ska jag lägga mig en stund på spikmattan, sova gott hela natten, vakna pigg och smärtfri i morgon bitti. Ja, så är min plan i allafall. Håll tummarna för att det blir så!

Sweet dreams!!

Att tälta är kul... not!!!

Dagen idag blev en hemmadag; efterverkningar av ett migränanfall kan vara nog så jobbiga. Värk i käkar och nacke, en axel som hänger och "bakfylle"-känsla av alla tabletter.

Men jag fick mig ett gott skratt då jag läste en härlig campingberättelse hos Ama de Casa som verkar ha en positivitet som inte är av denna världen. Ungefär som när mitt minne säger att det aldrig regnade under mina barndoms somrar! ;o)

Jag har tältat två gånger i mitt liv; åtminstone är det dessa två gånger som jag inte lyckats förtränga!

Första gången var när jag var 12-13 år. Jag skulle på läger i en vecka, ca 25 mil hemifrån. Samma morgon som det var dags för avfärd fick jag min mens för första gången! Ni kan ju bara tänka er hur kul det var att tälta då!! *ryser i hela kroppen* Men min förälskelse i en finsk pojke gjorde ändå lägerveckan värd att vara med på! ;o)

Andra gången var i början av mitt och makens förhållande. Vi åkte till Finland och ett ställe som hette Kalajoki. Där skulle vi tälta och mysa ihop. Pyttsan! Vi hade ett stort tält, det blåste som tusan och när vi försökte få upp det så hamnade vi bägge två inne i tältet. Till slut fick vi då upp tältet och blev tämligen förvånade när vi drog upp dragkedjan. I tältöppningen såg vi bara massor av bark.. bark som var belägen på en stor tall!

Att tälta är obekvämt, läskiga insekter(läs spindlar.. som jag tidigare var vanvettigt rädd för!) och svettigt varmt alternativt isande kallt beroende på väderleken utanför tältdukarna!! Usch och fy!!

Nej, ska jag campa så ska det helst innebära boende i en stuga inkluderande både toa och dusch! :o)

Gillar du att tälta? Om ja, varför i himmelens namn gör du det?? ;o)

Att klara dagen genom att tänka framåt...

Det har varit en riktig skitdag idag! Migrän hela dagen och som i skrivande stund endast dämpats av värktabletter. Fy vad jag är less på detta! Och jag tog det så lugnt i helgen; ansträngde mig knappt alls. Men jag tror att det är lågtryck på gång. "Blä", säger jag till det. Både för att det ger mig huvudvärk, men också för att det blir kallt ute. Nu har man ju liksom vant sig vid en viss värme.

Så här ser mitt "migränöga" ut. Huvudvärken sitter på höger sida och det känns som om jag skulle behöva ett ögonlyft sådana här dagar! :o(


Men, shit happens, som det heter. Jag har ändå mycket att se fram emot den närmaste tiden. Loppis, flytt, cykelfest och, sist men inte minst, en Londonresa!

Den 16 juni åker hela vårt arbetslag över till England på studieresa. Jag sitter med i arbetsgruppen som planerar vår vistelse i London, därav mitt "hemliga" samtal på engelska för ett tag sedan. Det ska bli jätteroligt. Vi kommer att göra studiebesök under torsdagen(inkl kvällen) och fredagen på flera olika ställen; det blir ett maxat program! Det ska bli så intressant att få träffa kollegor och få höra hur de jobbar därborta.

Lördagen blir fri och tanken är att besöka bl a Portobello Road! :o) Så.. säkrast att det blir bra väder, åtminstone inte regn. Dessutom är planen att fotografera massor.. Hemresan blir på söndagen och jag har varit smart nog att flytta fram onsdagens lediga dag till dagen efter hemkomst. Jag misstänker nämligen att jag kommer att vara helt slut i kroppen av en sådan här intensiv tripp. Men åh, vad jag längtar!! :o)

Måste ju slutligen visa den söta presenten som vi fick av våra grannar på "Sista natten med gänget"-festen.

Från ena hållet:


Från andra hållet:


Från bästaste vännen Carinne fick jag dessutom en CD med ett egenhändigt gjort bildspel om vänskap!


Det närmar sig...

Flytten alltså!! Himmel, vad veckorna går fort nu! Idag kom köparen och sa att de gärna ville få tillgång till huset redan dagen innan midsommarhelgen. Tidigare var det bestämt 8 juli som tillträdesdag. Men det här sista budet är toppenbra för då behöver vi ju inte betala dubbelt lika länge.

Vi har planerat att flytta helt och fullt första helgen i juni. Vi har lejt glada vänner som flytthjälp under lördagen den helgen. Innan dess ska vi tapetsera och måla några rum i lägenheten.

Vi har en skinnmöbelgrupp som vi måste sälja eftersom de är för stora för vårt kommande vardagsrum. De är jättesköna och endast tre år gamla. Någon som är intresserad?? ;o)

  

Dessutom har jag kvar tre Billybokhyllor i färgen mellanbrun. Ett vitrinskåp, 80 cm bred, med glashyllor- och  dörrar, ytterligare en 80's hylla och slutligen en 60 cm bred hylla. Höjd 202 cm och djup 28 cm på samtliga.Nu ska vi strax åka till lägenheten för att få nycklarna och göra en slutlig mätning av rummen inför tapetbeställning. Nu börjar det kännas som på riktigt!! :o)


Jag har visat min snälla sida idag...

Jag har nämligen bytt jord i mina krukväxter! På en skala 1-10, hur chockade tror ni mina växter är nu?? :o)
 
 

Nej, jag har inte bara fyra blommor! Jag har faktiskt hela elva stycken! :o) Den blommande växten, Clivian (??), har jag inte rört. Den har bara fått en liten skvätt vatten och den blommar som en galning! Eller är det sista dödsrycket??

Jag vet inte när jag sist bytte all jord(vi snackar nog åratal), men jag har iallafall tagit bort det översta lagret och satt dit ny fräsch jord en gång per år. Tanten är inte helt omänsklig! ;o) 

Den här stackaren var dock bortom all räddning, den åkte i soporna!


Ikväll(och faktiskt även på dagen) är det Kulturnatta på stan. Massor med musik och aktiviteter. Jag tackar väderguden för att det fortfarande är varmt och stundtals rätt soligt; allt blir så trist om det regnar. Tjejerna har varit nere på stan, men själv tog jag hand om växtligheten istället. Det är bra att få det gjort nu när man har en altan att hålla till på och slipper jorda ner lägenheten. 

Ikväll klockan sex är jag och maken bjudna över till grannen. Mycket mer vet vi inte. En utflyttningsmiddag kanske! Det känns lite vemodigt faktiskt; jag kommer att sakna dem! Men det är ju inte som om vi flyttar speciellt långt bort!! Hahahaha...

Att få ett ultimatum...

Ibland blir man helt ställd. Helt ur det blå tvingas man göra ett val, man får ett ultimatum av någon. Ett ultimatum som jag, och fler med mig, får lov att respektera.

Det känns jobbigt, men det är bara att ta ett beslut. Så det har jag gjort och så får det bli. Bloggvärlden är inte förskonad från tråkiga saker, det är ett som är säkert.

Och jag hoppas verkligen att detta ultimatum ger personen ifråga allt det den önskade! Lots of love to you!! <3

Kapa barret...

Vilket underbart väder att vakna till! Jag blir så glad och får sådan energi när det är högtryck ute. Hoppas det fortsätter vara på det här viset.

Idag har jag en klipptid. Mitt hår är alldeles för långt för att vara kort och jag är en sådan som aldrig kan boka in en ny tid samtidigt som jag klipper mig. Dessutom är det ju inte direkt billigt att gå till frisören :o(

Dottern blev jättefin i sina nya lockar och ibland saknar jag det. Det är så enkelt med permanentat hår. Blir man less är det ju bara att dra ihop det i en "slarvig" tofs! :o)

Nähäpp, dags att göra mig i ordning för att ta mig till jobbet. Ett jobb som jag, varje dag, är otroligt tacksam över att jag har. Det är också ett jobb som jag trivs otroligt med! I'm blessed!

Hoppas ni alla får en bra dag! C U!


© Carolina Hagman


To do-list...

- Packa ner allt i köket förutom det som kommer att användas de närmaste två veckorna.

FUNDERING: Tänk om jag blir sugen på wokad mat, får lust att ha våfflor till middag eller använda mixerstaven till guacamole under dessa veckor???

- Packa ner alla kläder förutom de som kommer att användas de närmaste två veckorna.

FUNDERING: Tänk om jag blir bjuden på party och faktiskt behöver min "festblåsa" eller om det blir tvärkallt igen(Ve och fasa!) och jag får behov av långkallingarna under dessa veckor???

- Packa ner alla pysselsaker, målargrejer, ja allt som jag inte kommer att använda de närmaste två veckorna.

FUNDERING: Tänk om jag plötsligt känner för att skicka ett fint kort till någon eller får en oemotståndlig lust att måla???

Hm, det bästa vore kanske att packa ner datorn först och främst.. då kanske jag i allafall fick något gjort härhemma!! ;o)


© Carolina Hagman

Jomensåatt...

Här skulle jag kunna skriva ytterligare ett totalt oinspirerande inlägg och det skulle kunna handla om kartonger, loppislådor och den allmänna oordningen som uppstått härhemma. Det skulle kunna handla om vissa prylar som man självklart behöver just nu och som oturligt nog ligger längst ner i en kartong. Det kan också handla om att man förmodligen borde undvika att skriva "diverse" på flera kartonger; då är det nämligen väldigt oklart vad som faktiskt finns i dessa lådor!Det skulle kunna handla om att sommaren är här och att det "gröna" därute fullkomligen exploderat. Det skulle också kunna sägas att jag fått ett väldans kli i ögonen. Huruvida detta beror på pollen eller dammet vi rört upp i förrådet låter jag vara osagt.Det skulle också kunna handla om att jag numera uppfylls av tankar på tapeter, målarfärg och vilken färg de nya toalocken ska ha. Vad gäller det sistnämnda så är de idag svarta och det för mig tillbaka till skoltoaletterna! Speciellt lill-toan har en otrevlig färgkombination! *ryser*Det skulle kunna handla om att jag drog ett väldigt positivt Tarotkort häromkvällen, i allafall enligt vännen C.Det skulle kunna handla om att det visst finns roliga typer som jobbar på dryckesfabriken. Jag har nog aldrig läst en roligare text på en vattenflaska än denna. Btw, jag tillhör definitivt inte de där 3 %-en!Ja, allt detta skulle jag kunnat skriva om, men jag besparar er det! :o)

Istället delar jag ut ett gäng vackra tulpaner till er som, trots eländig uppdatering, fortfarande läser här!

Vilken överraskning!!!

Jag brukar alltid hävda att de blommande krukväxter jag köper hem aldrig blommar en gång till.. mitt bootcamp är alldeles för tufft och de blommor som kräver en jämn vattning är loosers i det här sammanhanget! ;o)

Och de senaste månaderna har krukväxterna inte haft någon hög prioritet från min sida. Dels för att jag inte kommit ihåg att vattna dem, dels för att jag troligen kommer att investera rätt många nya växter då vi flyttat.

Så döm om min förvåning när jag plötsligt vände på en av växterna och upptäckte detta:Jag har fått se en sådan här blomma tidigare, men det är på jobbet och jag är definitivt inte växtens "care taker"!!

Detta har aldrig hänt i mitt hem! Jag är i chock! Och kolla, det är inte bara en blomma utan flera knoppar..Den har tydligen mått bra av obefintlig vattning och nu frågar jag er som har s k "gröna fingrar":

Vad ska jag göra för att få den att blomma vidare? Jag hoppas att svaret är att jag bara ska fortsätta att ignorera den för den instruktionen kan jag nog hantera!! ;o)

Så härligt det var att öppna ytterdörren i morse. Klockan var strax efter sju och det var sommarvärme utomhus. Det verkar bli en lika varm dag som igår. Härligt! 

Hallå ryssvärmen, du får stanna precis så länge du vill!! 

Vilken värme!!!

Det skedde magiska under; sommaren kom med dunder och brak! Idag har det varit 25 grader varmt och strålande solsken. Och precis som igår eftermiddag kom så åskan, inklusive ösregnet, men efter ca en timme var det över. Jag är glad att vi inte skulle köra längre än hem från affären! 

Igår kväll såg jag "Insomnia", men somnade tio minuter innan slutet. Måste nog googla för att få veta hur det egentligen slutade!!! ;o) Jag såg filmen "2012" idag istället. Jag tyckte inte att den var speciellt bra utan tycker faktiskt att "The Day after tomorrow" var bättre och mer trovärdig.

Packningen går framåt, ett hörn i vardagsrummet är fullspäckat med kartonger. Vi har dock börjat inse att de dryga 30-talet kartonger som vi har inte kommer att räcka. Jösses!! Ofattbart hur mycket grejer man har!

Hur har ni haft det idag? Har ni jobbat eller varit lediga? Njutit av sol eller sett regnet strila.. eller både ock??? ;o)

Blixtar och dunder...

... magiska under!! Kanske magiken är att sommaren kommer nu. Om, märk väl, om åskan drar norrut. Har dock inte orkat gå ut i hällregn för att kolla åt vilket håll det blåser. Och även om jag nu gjort det så skulle jag ändå inte blivit klokare då jag absolut inte var någon stjärna i orientering; jag har väldigt dålig koll på de där olika väderstrecken! ;o)

Passande nog så ska jag nu lägga mig under täcket och se en undergångsfilm, nämligen "2012".

 


Kavla upp ärmarna...

... och sätt igång! Det är dagens paroll. Bokhyllan lämnade hemmet igår och det var lite vemodigt, faktiskt! Jag har en köpare på gång, av vitrinskåpet och en 80's hylla, men vi håller på "budar" lite! Om jag får det sålt betyder det att jag bara har en 60's hylla kvar! Yihaa!

De här fyra dagarna kommer att gå åt till packning, rensning och bortforsling. Men den här gången ska jag försöka lyssna på vad kroppen säger och inte köra på för hårt. Kanske går det att lära en gammal tant att ta det lugnt!? ;o)


Bråda tider...

Böckerna står nu i dubbla rader på de två hyllor som inte är sålda och jag idkar försäljning av böcker samtidigt som en köpare är på gång hit för att frakta med sig resten av hyllorna.. :o)

Samtidigt som jag skriver ut ett kladdkakerecept och sms:ar ingredienserna till dottern som är på affären.

Samtidigt som jag såg grannen och var tvungen att fråga honom om hans rygg(han har fått låna min spikmatta).

Samtidigt som jag måste göra en betalning till IKEA för de beställda möblerna.

Samtidigt som jag måste sätta på diskmaskinen så vi har något rent att använda till middagen.

Samtidigt som jag måste ge hunden mat och en puss på nosen.

Samtidigt som jag måste... ANDAS!!!!!


Ofrivillig bloggpaus...

Livet på sidan om datorn tar tid just nu.

Jag säljer bokhyllor, säljer böcker, samlar kläder, packar.. Ja, just det, jag jobbar visst också!

Det är mycket nu! :o)


Sundsvall...

... var en riktigt trevlig stad! Tänk, jag har aldrig varit inne i själva Sundsvall förut utan jag har alltid bara stannat till på IKEA(som ligger efter E4:an). Härligt också att se all grönska som spirar och man blev påmind om vad som väntar även oss så småningom! :o) 

Vi anlände vid tolv på lördagen och tillsammans med Anita och Julia(vänner från min hemby) "gjorde" vi stan i fem timmar! Puh!!! På kvällen träffade vi även Tobbe och Tobias(andra halvan av familjen G) som ägnat hela sin dag åt Sportfiskemässan.

Vi travade runt på stan för att hitta en bra restaurang och till slut hamnade på en där det på dörren stod "Saknar alkoholtillstånd". "Nåja", tänkte vi, "vi äter och sedan går vi till hotellet och vi vuxna kan ta en cider eller öl och prata vidare". Och det var definitivt inget misstag för de serverade sanslöst god mat! :o)

En rolig grej var att när vi kom till den restaurangen så tyckte jag mig känna igen ett par som stod på utsidan och det visade sig var kollegan J och hennes sambo; det var lite otippat att vi skulle mötas i Sundsvall!!

Söndagen startade lugnt med sovmorgon och sen frukost. Tobbe skjutsade ut oss till Birsta(IKEA) och där strosade vi omkring i ett par timmar. Vi vinkade av våra vänner vid 13-tiden och de grejer som vi köpt skickade vi med i deras bil. De lämnade av sakerna hemma i Umeå på deras resa norrut(ca 80 mil hade de att köra!). Puh!

Jag och tjejerna blev kvar på IKEA för att göra en beställning på två bokhyllor med glasdörrar till Carro och en ny säng inkl madrass till Johanna. Dessa saker skickas hem till oss nästa vecka till priset av 700 kronor. Det är det definitivt värt för att slippa köra 60 mil med släpvagn för att frakta hem grejerna.

Vi tog sedan bussen in till stan, käkade en tidig middag och hoppade på Kustbussen norrut kl 16.00. Resan gick bra och vi var hemma fyra timmar senare. Trötta och möra i kroppen, men glada!  

Helgen blev helt datorfri och jag tänkte inte ens på att fota något till bloggen. Det var rätt skönt, faktiskt! :o)
Carro har fotat en del med sin digitala systemkamera och hon hade dessutom en engångskamera med sig. Den senare ska jag lämna in för framkallning idag.. ska bli spännande att se hur bilderna blev. Man har ju blivit så bortskämd när man har mobilkameran eller digitalkameran; man kan ju se bilderna direkt då!

Summa summarum: En underbar helg utan några som helst "måsten"! Tack för det, familjen G!!!


© Pia Hagman


Slö fredagskväll...

Det blev en tidig morgon då vi skulle upp till vår filial i Skellefteå. Möte där hela dagen och sedan hem igen. En lång dag! Puh! Ikväll blir det liksom inte många knop och jag pallar inte riktigt att sitta vid datorn :o(

Dessutom ska vi upp tidigt för avresa mot Sundsvall. Det ska bli skitkul och jag antar att hotellet har en dator jag kan låna för att få ett inlägg eller två.

Tack för att ni finns kvar, trots att jag knappt uppdaterat min blogg den sista tiden! Ta hand om er! 

Jag älskar sådana här "spegel"-foton..
 
© Pia Hagman


Livet kom emellan...

Det har varit dåligt med mina bloggbesök senaste tiden. Och efter gårdagens vedermödor med vitrinskåp och bokhyllor så är tanten rätt trött! Hoppas ni ursäktar!!!

Kram till er alla!!


© Pia Hagman

Blocket...

Sådär ja, nu ligger bokhyllan ute på Blocket. På dagens agenda står det "gallra bokhyllan", för hujedamig ifall om någon skulle ringa nu och vilja köpa den!! :o) Misstänker i allafall att en lätt beslutsångest kommer att infinna sig! Igår rensade jag ur mitt stora linneskåp, där gardiner och dukar huserat. Dessutom har jag haft två hyllor därinne med saker som tjejerna får med sig den dag de flyttar till eget; dessa hyllor resulterade i två stora kartonger fulla med handdukar och sänglinnen. Dessutom varsitt 6-pack Hardangerbestick (julklapp till maken från Volvo) och fyra fina kaffemuggar. Det är så kul att lägga undan vissa saker  

Tänk, nu börjar de bli så stora att tanken på eget boende inte är så långt borta. Vi får ju bara hoppas att det finns jobb till dem efter gymnasiet för annars blir det svårt att ha råd med en egen lägenhet.

Jag måste förresten berätta en rolig sak som nog visar på att jag och maken var "meant to be"!!! I det här sammanhanget kan det vara av betydelse att veta att det skiljer åtta år mellan oss..

Min mamma lade nämligen också undan saker till mig i en brudkista som stod nere i källaren. Ett år så bestämde hon sig för att beställa en matservis i sex delar från en katalog. Man kunde välja mellan bruna eller blå ränder på tallrikarna. Jag var nog 13-14 år då hon beställde hem detta för mitt framtida behov.

När jag och maken träffades och bestämde oss för att flytta ihop här i Umeå så var det ju dags för mig att ta med mig allt som låg i kistan. Döm om vår förvåning när vi plockar upp min matservis och ser att det är exakt samma sorts servis och samma färg som maken redan hade! Vad är oddsen för det?? :o)

Längtan!!!!Att göra något för miljön...

Idag hade jag en kommentar från en ny besökare, Naturflickan. Självklart gjorde jag, som jag alltid gör när någon lämnat en kommentar, ett besök på hennes blogg.

Hennes miljöintresse fick mig att tänka på ett tv-program som jag tror hette "Från koja till slott". Där fick de utvalda familjerna välja vilka rum som skulle göras om och plocka ut allt de ville behålla. I ett vardagsrum t ex så lämnade de flesta naturligtvis kvar soffor, bord, bokhyllor o dyl; de ville ju ha nytt. Så långt allt gott.

Men sedan kom snickarna. De tömde familjens vardagsrum ända in på väggarna och kastade allt i en container. För det var just det som var poängen med själva programmet. Familjen fick ett antal kronor för varje kilo som kastades.

Det som inte var okey med hela idén var att allt sågades eller hoppades sönder för att få plats i containern.
Varför kunde inte ovanstående möbler vägts i sin helhet och tagits tillvara? Dessa saker kunde ha lämnats in till en returmarknad för att, efter uppfräschning, kunnat säljas till de som kanske inte har råd med en sprillans ny Mio-möbel eller som gärna köpt en 60-talssoffa. Alla har vi faktiskt olika tycke och smak! 

När vi åker till Returmarknaden med sådant som ska kastas så blir jag beklämd när jag ser hur många hela och fina saker som folk kastat. Personalen som jobbar där hinner nog inte alltid med att kolla och ta tillvara på dessa grejer. Det finns dessutom en liten "stuga" där man kan lämna in t ex möbler. Enligt min mening borde den stugan vara knökfull med grejer, men inte de gånger vi varit där. Och har du ändå fixat ett släp; hur jobbigt kan det vara att åka förbi Röda Korset och lämna dina grejer där istället? Vi lever verkligen i ett slit- och slängsamhälle.

Jag försöker, trots allt, dra mitt strå till stacken genom att "panta" in tidningar, förpackningar(typ mjölk), hårdplast, batterier, glödlampor o dyl. Tyvärr har vi ingen möjlighet att "panta" matrester; det hade varit toppen! PET-flaskor och burkar pantas naturligtvis in på affären. Flickornas avlagda kläder går vidare till en kompis dotter. Saker som vi inte vill ha kvar säljs på loppis eller lämnas till RK. Vi har en bil som går på Etanol, men till och från jobb/skola åker vi buss eller cyklar.


Det finns säkert massor av fler saker som jag skulle kunna göra för att spara på vår dyrbara miljö. Så nu undrar jag: 

Vilket är ditt bästa miljötips?


Maria Montazami...

... är rätt lik Ernst Kirchsteiger! Öhh, hur då?, undrar ni säkert. Jo, de säger så roliga saker som skulle platsa bra i en liten citatbok!! :o)

"Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst"
"Jag är nog den som gett plexiglaset ett ansikte"
"Färgen är som en mogen äldre kvinna som klarar sig på egen hand"
"Det här fönstret ger väldigt skön kontakt mellan ute och inne. Det är som om att ute och inne vill varandra någonting"

”Jag klär upp mig till allt, till gymmet, till affären, för andra folk tittar ju. Dom vill ju inte se någon ful människa som går omkring”
”Utan läppstift känner jag mig exposed, rädd och nervös.”
"Utan att skryta så är det här bästa platsen för min... godisskål"
”Jag älskar tofsar! Eller som vi då säger, tassels, tofsar tycker jag låter lite tofsigt men tassels låter mer elegant”
"4000? Jaaa… Dyrt… Men nu är den kudden min i hela mitt liv!”

De är rätt söta bägge två!! :o)


© Carolina Hagman

Att stå med rumpan bar...

Hittade en bild i mobilen som jag faktiskt hade tänkt att göra ett inlägg om. Tog bilden förra måndagen då jag var på väg till jobbet. Man undrar ju hur det här har gått till?? ;o)
En sten har fallit...

Trots att vi skrev på kontrakten i tisdags och besiktningen gick igenom utan problem, så har det ändå funnits en oro över att köparna skulle ändra sig av någon anledning. Men idag föll stenen helt och hållet. Köparna kom hit och vi gick igenom huset för att kolla vad vi ska lämna kvar och om det fanns något de ville köpa av oss.

De är verkligen jättetrevliga människor och jag hoppas och tror att de kommer att trivas bra i huset. Deras dotter har redan sett ut vilket av rummen som hon ska ha till sitt! Hon hade dessutom med sig två kompisar som fick sig en förhandstitt! ;o)

Nu blir det till att fota grejer och skriva Blocket-annonser. Bl a så ska bokhyllan och vardagsrumsmöblerna säljas; de är för stora för lägenheten. Det är synd för jag gillar verkligen dessa! Någon som är intresserad av sex Billybokhyllor med överhyllor plus vitrinskåp i färgen mellanbrun?? Eller bruna, sköna skinnmöbler? :o)

Böckerna, ca 800 stycken, ska bantas ner till ca 100-200 stycken, fler tänker jag inte ta med mig. Jag kanske ska ha ett Öppet hus med bokförsäljning. Inbundna böcker för tio kronor och pocket för fem! Vad tror ni om det?? ;o)
Det känns helt okey nu när jag skriver om det, men vi får väl se hur det blir när jag väl ska gallra i bokhyllan!

Om en månad flyttar vi! Dessutom har vi redan inbjudits till en Cykelfest på Haga och det känns spännande och ett perfekt tillfälle att faktiskt lära känna folk på området. Jag googlade litet och här kan ni läsa om en sådan fest.

Det är en del att fixa i lägenheten; måla och tapetsera några rum och fixa en dörr från vardagsrummet till "matsalen" som ska bli Johannas rum. Det ska bli så roligt att få fixa och dona. Tack och lov så kommer mamma ner och hjälper till.

Kanske blir det en tur till Sundsvall nu till helgen. Där ska vi i så fall träffa fam Gustavsson från hembyn och då kanske(öhh, vaddå kanske????) vi kan besöka IKEA på samma gång. Vi Umebor har rätt långt till närmaste IKEA; vi snackar 30 mil enkel väg!!! (Anna, bli inte orolig, det blir nog ett besök i Haparanda i sommar i allafall!!!) 

Svensktoppen...

Häromdagen fick jag ett litet kort i brevlådan.Oj.. jag har nog inte lyssnat på Svensktoppen på säkert tio år, men är man utvald så är man!!! :o) Fyra söndagar har jag rätt att vara med och bestämma hur listan ska se ut. Så.. då kör vi! :o)

På promenaden i morse såg jag dessa söta små "solar"..


Ha en underbar söndag, mina vänner!!!

Rubriksättning som retar mig...

På Aftonbladets förstasida stod det idag "Fyllekaoset. Här söp dina barn sig medvetslösa i natt". Att trycka en rubrik på det sättet gör mig skitförbannad.

Jag vet nämligen att mina barn inte söp igår. Jag vet att de kom hemcyklande vid halv ett i natt, nyktra, men med kläder som luktade rök. Inte cigarettrök utan öppen-eld-rök. De hade visst grillat marchmallows.

Jag vet också att det troligen kommer en dag då de dricker alkohol och blir för berusade. Det vet jag. Been there, done that!!

Jag har pratat om hur viktigt det är att de vet att de ska ringa hem om det händer och inte känna att de inte vågar komma hem. Vi vill bara att de ska vara trygga. Vi vill också att deras kompisar ska veta att det är okey att de ringer oss om något händer. Vi har sagt att vi inte kommer att skälla på dem(de skulle nog skämmas tillräckligt ändå!) utan bara vara glada över att de ringt oss.

De vet att de aldrig ska lämna en kompis ensam och se till att de har bra kompisar runtomkring sig som aldrig skulle lämna dem ensamma heller. Oavsett om alkohol är inblandad eller ej. De vet att de kan ringa oss även om någon av deras kompisar behöver hjälp och de vägrar att kontakta sina föräldrar.

I morse fick Johanna ett samtal från en mamma vars dotter inte kommit hem i natt och hennes mobil var avstängd. Ångest! Tjejen hade varit med döttrarnas gäng igår, men när de skulle cykla hem så valde tjejen att promenera tillsammans med killkompis(som inte hade någon cykel). Och det var ju okey, hon gick ju inte ensam. Men tydligen hade hon lämnat killkompisen och hakat på några andra. Johanna lyckades efter en dryg timme spåra henne via flera kompisar och kunde ge besked till tjejens mamma om var hon befann sig. Vi hann dock bli rätt oroliga allihopa! 

Den här incidenten hoppas jag fick våra tjejer att ännu mer förstå hur vi tänker när vi vill hämta dem på natten eller att vi inte gärna lägger oss innan de är hemma. Att det inte i första hand handlar om att ha koll på vad de gör utan oron för att något otäckt ska hända dem. Att det vore det värsta tänkbara scenariot; att vakna på morgonen och se att de inte ligger i sina sängar! *ryser*

Många ungdomar tog sin första fylla igår; Valborgsmässoafton är den helg då det oftast sker. Enligt Aftonbladet var det många som kom in på Maria ungdom. I artikeln berättades bl a om en flickas föräldrar som kom in till Maria med taxi(betydde det att de inte hade en egen bil eller hade de möjligen druckit de också?). Mamman skällde på flickan och sa att hon inte var välkommen hem. Va?! Hur kan man säga så? Jag fattar det inte. Men jag kanske inte ska döma ut mamman, då jag inte vet hur deras livssituation ser ut.

Jag och min man är absolut inga nykterister. Men vi har en regel som vi följer stenhårt. Om tjejerna ska vara ute med kompisar på kvällen, då är minst en(men oftast bägge) av oss alltid redo att köra bil. Ska vi på någon fest, då ser vi till att tjejerna är hemma med sina kompisar istället. 

Vissa föräldrar anser att "om vi inte pratar om det, så finns det inte!". Fel, anser jag. Prata med barnen om alkohol, tobak, sex, kompisar, ansvar osv. Ta bort dina skygglappar och förekom istället för att förekommas!
 
Se till att du har bra argument för det du säger "nej" till och villkor för det du säger "ja" till.  

Försök minnas hur det var när du själv var i deras ålder. Hur skulle du ha önskat att dina föräldrar sagt och gjort? 

Sätt in kompisarnas mobilnummer i din telefon. Det räcker att batteriet tar slut i din unges mobil och du är helt lost!"Små barn, små bekymmer" är ord som stämmer in klockrent på ovanstående.

     
 

 
 RSS 2.0