Sundsvall...

... var en riktigt trevlig stad! Tänk, jag har aldrig varit inne i själva Sundsvall förut utan jag har alltid bara stannat till på IKEA(som ligger efter E4:an). Härligt också att se all grönska som spirar och man blev påmind om vad som väntar även oss så småningom! :o) 

Vi anlände vid tolv på lördagen och tillsammans med Anita och Julia(vänner från min hemby) "gjorde" vi stan i fem timmar! Puh!!! På kvällen träffade vi även Tobbe och Tobias(andra halvan av familjen G) som ägnat hela sin dag åt Sportfiskemässan.

Vi travade runt på stan för att hitta en bra restaurang och till slut hamnade på en där det på dörren stod "Saknar alkoholtillstånd". "Nåja", tänkte vi, "vi äter och sedan går vi till hotellet och vi vuxna kan ta en cider eller öl och prata vidare". Och det var definitivt inget misstag för de serverade sanslöst god mat! :o)

En rolig grej var att när vi kom till den restaurangen så tyckte jag mig känna igen ett par som stod på utsidan och det visade sig var kollegan J och hennes sambo; det var lite otippat att vi skulle mötas i Sundsvall!!

Söndagen startade lugnt med sovmorgon och sen frukost. Tobbe skjutsade ut oss till Birsta(IKEA) och där strosade vi omkring i ett par timmar. Vi vinkade av våra vänner vid 13-tiden och de grejer som vi köpt skickade vi med i deras bil. De lämnade av sakerna hemma i Umeå på deras resa norrut(ca 80 mil hade de att köra!). Puh!

Jag och tjejerna blev kvar på IKEA för att göra en beställning på två bokhyllor med glasdörrar till Carro och en ny säng inkl madrass till Johanna. Dessa saker skickas hem till oss nästa vecka till priset av 700 kronor. Det är det definitivt värt för att slippa köra 60 mil med släpvagn för att frakta hem grejerna.

Vi tog sedan bussen in till stan, käkade en tidig middag och hoppade på Kustbussen norrut kl 16.00. Resan gick bra och vi var hemma fyra timmar senare. Trötta och möra i kroppen, men glada!  

Helgen blev helt datorfri och jag tänkte inte ens på att fota något till bloggen. Det var rätt skönt, faktiskt! :o)
Carro har fotat en del med sin digitala systemkamera och hon hade dessutom en engångskamera med sig. Den senare ska jag lämna in för framkallning idag.. ska bli spännande att se hur bilderna blev. Man har ju blivit så bortskämd när man har mobilkameran eller digitalkameran; man kan ju se bilderna direkt då!

Summa summarum: En underbar helg utan några som helst "måsten"! Tack för det, familjen G!!!


© Pia Hagman


Kommentarer
Postat av: Selma

Själva Sundsvall är faktiskt en betydligt mycket trevligare stad än vad den ser ut för från E4. Det har lyckats gömma undan allt snyggt och trevligt för turisterna tror jag.

2010-05-10 @ 09:12:59
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Agneta

härligt med en helhelg i familjens och goda vänners sällskap och lite shopping ovanpå det! Precis vad man behöver ibland!

Ha nu en skön vecka, en kort sådan (iaf för min del)

2010-05-10 @ 09:25:22
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Cina

Låter som en trevlig, härligt helg!

Kram!

2010-05-10 @ 09:56:18
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Gun

När man kör i från söder undrar man ju, med alla dessa stora fula fabriker, fast väl inne i stan är det jättefint.

2010-05-10 @ 11:58:24
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Kristina

Men vad kul att ni fick en trevlig helg.Sånt skapar minnen.Kul att ni hittade saker ni behövde oxå.

Ha en bra dag kram kristina

2010-05-10 @ 11:58:28
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Ia

Så skönt med en avkopplande helg!!!!!!

2010-05-10 @ 18:44:56
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Ulrika Fabulousforty

Det ÄR trevligt i Sundsvall - och fint inne i stan!

Mycket roligare än ute i Birsta..men det finns ju vissa fördelar där också..;D Kul att helgen blev lyckad, det är roligt med utflykter!

2010-05-10 @ 18:50:27
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: anna

Låter som om ni haft en härlig helg! =)

2010-05-10 @ 19:24:28
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Jag skäms över att säga det men jag har aldrig riktigt "sett" Sundsvall, trots att jag bor i Västernorrland!!

2010-05-10 @ 21:14:21
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0