Att tälta är kul... not!!!

Dagen idag blev en hemmadag; efterverkningar av ett migränanfall kan vara nog så jobbiga. Värk i käkar och nacke, en axel som hänger och "bakfylle"-känsla av alla tabletter.

Men jag fick mig ett gott skratt då jag läste en härlig campingberättelse hos Ama de Casa som verkar ha en positivitet som inte är av denna världen. Ungefär som när mitt minne säger att det aldrig regnade under mina barndoms somrar! ;o)

Jag har tältat två gånger i mitt liv; åtminstone är det dessa två gånger som jag inte lyckats förtränga!

Första gången var när jag var 12-13 år. Jag skulle på läger i en vecka, ca 25 mil hemifrån. Samma morgon som det var dags för avfärd fick jag min mens för första gången! Ni kan ju bara tänka er hur kul det var att tälta då!! *ryser i hela kroppen* Men min förälskelse i en finsk pojke gjorde ändå lägerveckan värd att vara med på! ;o)

Andra gången var i början av mitt och makens förhållande. Vi åkte till Finland och ett ställe som hette Kalajoki. Där skulle vi tälta och mysa ihop. Pyttsan! Vi hade ett stort tält, det blåste som tusan och när vi försökte få upp det så hamnade vi bägge två inne i tältet. Till slut fick vi då upp tältet och blev tämligen förvånade när vi drog upp dragkedjan. I tältöppningen såg vi bara massor av bark.. bark som var belägen på en stor tall!

Att tälta är obekvämt, läskiga insekter(läs spindlar.. som jag tidigare var vanvettigt rädd för!) och svettigt varmt alternativt isande kallt beroende på väderleken utanför tältdukarna!! Usch och fy!!

Nej, ska jag campa så ska det helst innebära boende i en stuga inkluderande både toa och dusch! :o)

Gillar du att tälta? Om ja, varför i himmelens namn gör du det?? ;o)

Kommentarer
Postat av: Selma

Jag kan tänka mig att tälta men då bara ute i naturen. På fjällvandring, på kanottur och så. Aldrig i livet på tältplats eller festival. Hellre spindlar och kryp än fyllskallar som rasslar runt och för oliv.

2010-05-25 @ 19:06:35
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Em

Hahaha! Jag HATAR det! En gång i urminnes tider tågluffade jag, då tältade vi i två veckor. Sen hittade vi en liten stad i Italien där hotellrum kostade samma för en natt som det gjorde att tälta per natt i Sorrento. Hehe, det blev hotell i Pescara den sista veckan. Samma sak med x-et. Vi köpte tält och hela paketet, reste till Tyskland, låg i tält två nätter och de resterande fem dagarna blev det hotell. Jag är inte "fin i kanten", men just att tälta gillar jag INTE.

2010-05-25 @ 20:47:12
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: imse

Som scoutmänniska har jag tältat mycket. Men jag kan inte påstå att jag gillar det.

2010-05-25 @ 20:58:50
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Ia

Jag antar att om jag berättar att det hänt att vi slagit upp tältet i trädgården i torpet bara för att man sover så bra där så idiotförklarar Du mig ;) så jag låter väl bli att berätta det!!!

2010-05-25 @ 21:02:40
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Nej du, någon tältälskare blir jag ALDRIG! Visserligen tältade jag flitigt som barn - men då oftast på tomten (alltid tillgång till värme och vatten). Till nöds kan husvagn få funka!

2010-05-25 @ 21:21:18
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Gun

Nja, det verkar så mysigt men är oftast för varmt, för kallt, för blött, för hårt, för myggigt osv..:D

2010-05-25 @ 21:40:33
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Nix pix! I love not camping...:D

2010-05-25 @ 22:44:31
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Britt

När jag fjällvandrar tältar jag...annars inte.

2010-05-25 @ 23:18:11
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Daniel

Gillar heller inte det!Men kom till kalajoki igen å bo i stuga vetja!!!

2010-05-25 @ 23:55:31
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Kristina J

Usch då, jag får nästan ont i magen när jag tänker på att bo i tält. När jag växte upp gjorde vi det ganska ofta och jag minns att det antingen var för kallt eller för varmt och massvis av eländiga mygg. Min man älskar att bo i tält, så också dottern, så varje sommar åker de iväg ett par dagar till en campingplats bara några mil här hemifrån för att bo i tält - och de lär få fortsätta att åka utan mig för jag vägrar!

2010-05-26 @ 16:54:53
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Kristina

När jag var liten var jag så avundsjuk på alla som fick tälta men med sjukliga föräldrar var det inte att tänka på.Så jag tänkte när jag blir vuxen ska jag tälta men då råkade jag ju ut för olyckan så det blev inget tältande i mitt liv. Mina barn har fått tälta några gånger på läger mm.

Men tror husvagn skulle vara mer min stil eller husbil. Tänk kunna stanna var som helst och sova vid ngn vacker sjö eller trevlig skog . O så mysigt. Så lagomt bekvämt friluftsliv passar nog mig bäst Kram Hoppas du mår bättre

2010-05-26 @ 19:14:37
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Dom kallar mig Yngve

Gillar tält vill jag inte påstå att jag gör. Det är trångt och jävligt, gärna svinkallt om nätterna men så varmt att man kastar sig skrikande ur öppningen på morgonen. Och så insekterna (läs: spindlarna, UUUGH!) såklart.Festivalmänniska som jag är så hör det till att tälta. De växlande temperaturförhållanden, det trånga utrymmet, risken för eventuella insekter och avsaknaden av närliggande toaletter och dusch... Obekvämt, irriterande och jobbigt som fan men inte ens chans i världen att jag skulle byta bort det :)

2010-05-31 @ 11:41:47
URL: http://antipod.blogg.se/
Postat av: cajsa

Jag var ju oxå med den gången och när du skriver det där minns jag det oxå :-)

2010-06-09 @ 10:04:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0