Långfilm...

Den 3 juni, dagen för 9:ornas bal, ringde min mobiltelefon. Jag såg att det var ett 08-nummer och tänkte "jaha, en telefonförsäljare".. En man presenterade sig och sade sig ringa från Garage Film AB. "Ok", tänkte jag.. "Köp fyra filmer, betala för tre, eller??!".

Döm om min förvåning när han istället börjar prata om en filminspelning och att de söker tvillingtjejer till huvudrollerna.
Öhh?! Que??!! Jag skrattade lite och sa att mina tvillingtjejer inte är speciellt lika varandra och att de aldrig hållt på med drama och teater. (Under tiden vi pratade googlade jag på Garage Film och insåg att det nog var ett seriöst samtal, då detta företag varit med och producerat bl a Ciao Bella, Glasblåsarns barn och Smala Sussie!!)

Nåja, jag sa att jag kan ta ett foto på tjejerna och mejla det till honom. Sagt och gjort, jag fotade dem, både i helfigur och ansiktsbild och mejlade ner dessa foton. Innan vi avslutade samtalet var jag tvungen att fråga honom hur i all världen han hittat oss!! Han kunde inte säkert svara, men trodde att det var via Tvillingregistret eller via någon tvillingklubb..

Vi skrattade allihopa härhemma och började fundera vilka tvillingpar vi skulle rekommendera dem istället, tvillingar som var lite mer lika varandra och som kanske var mer vana att agera. Döm om vår förvåning när svarsmejlet kom och där stod "de var väldigt lika varandra, men olika långa". Va??!! Hade de verkligen sett samma bilder som vi?? Han ville att jag skulle filma dem när de läste vissa repliker ur manuset och där de också presenterade sig själva. Vi fattade ingenting, men lånade i allafall en digital filmkamera av chefen (tack för lånet!!). Under många glada skratt och mycket fnissande och sisådär 65 omtagningar lyckades vi få ihop en liten film som sändes till Stockholm.

Som vi redan från början förstod så blev det inget mer av det, men det var ju en rolig upplevelse för tjejerna att vara med om!! Liksom bara så där ur det blå!!! ;o)

Filmen det handlade om var filmatiseringen av Peter Pohls & Kinna Gieths bok "Jag saknar dig, jag saknar dig!". Den ska visst spelas in i Piteå i höst och det ska bli spännande att se filmen när den är klar! Läs här.




Kommentarer
Postat av: Miiqa

Vilken häftig grej :D

2009-07-06 @ 11:52:09
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Britt

Oj så spännande. Berätta hur det går.... Kram

2009-07-06 @ 12:00:03
URL: http://bijaadjo.blogg.se/
Postat av: anna

Ja, visst hade vi det bra UPPE i Gävle ...



Så här efteråt känns det som om vi åt mest hela tiden... men det blir ju gärna så när man träffar folk. Och äta måste man ju! Allt prat och samvaron sker ju samtidigt. Det finns nästan inget så socialt som att äta.



Visst kan vi höras på telefon! Jag har saknat våra samtal. Jag kan väl ringa imorgon förmiddag när det är läge här? Jag ringer inte före 10.30, I promise.

Vi hörs då!

Kram Anna

2009-07-06 @ 12:15:48
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Paulina

Oj, vad coolt!

2009-07-06 @ 20:22:23
URL: http://yrettt.blogg.se/
Postat av: Cina

Vilken rolig upplevelse! Att bara bli "hittad" sådär och bli utvald är ju en grej bara i sig!

2009-07-07 @ 09:50:12
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: angelica bönström

hej! jag och min tvillingsyster fick också provspela! men det vart inge mer med de :) en kul grej bara :) puss

2009-08-27 @ 09:39:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0