Avskuren från datorn...

Jag har tappat bort en bloggvän, Coolbettan. Sist hon skrev något på sin blogg var före jul. Vi är många som är oroliga över vad som hänt henne och det känns väldigt jobbigt att inte veta. Jag går in hos henne med jämna mellanrum, i förhoppning om att hitta ett nytt inlägg, men inget nytt dyker upp..  Är det någon av er som vet något om henne; snälla, hör av er!

Coolbettans plötsliga(och långa) frånvaro fick mig att ta en snack med min man. Jag har sagt till honom att om något händer mig, sjukdom eller dödsfall, så måste han skriva en förklaring till min frånvaro här på bloggen och på Face Book. För mig känns det jätteviktigt! Ingen ska behöva sitta och fundera på varför jag försvunnit!

Hur tänker ni kring detta? Eller har ni aldrig funderat på det?
Kommentarer
Postat av: Kristina

Jag har faktiskt funderat ganska allvarligt över det kanske pgr av den situ ation jag befinner mig i med en allvarlig cancer och ssk som jag bloggar om hur det är att leva med cancer.

Men jag tror jag får lita till barnen då min man inte är ngn datormänniska och inte skulle förstå hur han skulle göra. Men det är svårare att säga till barnen att om mamma skulle dö måste ni skriva det på bloggen och facebook för de tar det säkert bokstavligt att det är nära förestående och det hoppas jag ju att det inte är. Eljest hoppas jag att ngn god vän skulle kommentera det i alla fall. Men det är hemskt när ngn bara försvinner och man ej har andra kontaktmöjligheter. Nu hoppas jag att det inte ska hända dig ngt av allvarlig karaktär, men det är som du säger en fråga att tänka över i detta IT samhälle. Ha en bra lördagkväll kram kristina

2010-02-27 @ 17:03:16
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Em

Egoina hade nog skrivit på min blogg, men en gång (jag har vidriga tankar) tänkte jag på hur jag skulle skriva ett "avslutningsinlägg" i hennes blogg om hon dog. Naturligt nog kom jag inte ens halvvägs i mina tankar, jag avbröt tanke-gången när jag började gråta. Helt otroligt hur jag kan plåga mig själv.Jag har själv upplevd att en blogg "blev borta", men hon har lösenordskyddat sin och efter vad jag vet är det ingen aktivitet alls.

2010-02-27 @ 17:26:44
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ulrika

Tror jag har läst om nån sajt som heter mywebwill.com där man kan bestämma hur man vill göra med sina konton på olika ställen. Det är antagligen en tjänst man får betala för. Men vissa kanske tycker det är värt det.

2010-02-27 @ 18:24:46
Postat av: Britt

Jag hoppas att någon av mina vänner skriver något i kommentarsfältet ifall jag tvärdör.

2010-02-27 @ 18:30:10
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Em

Sv: Men om du har hennes telefonnummer, då kan du väl leta upp hennes namn och adress? Om du skriver ett brev med tydlig avsändare på, så får du brevet i retur om...

2010-02-27 @ 18:33:09
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Em

Sv: Men usch!? Vet du vad hon het? Går det att spåra andra med samma efternamn, men det är lite fel det också... Näää, vad jobbigt, jag förstår att du tycker att detta är jobbigt.

2010-02-27 @ 18:47:27
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: piajl

test

2010-02-27 @ 18:58:42
URL: http://piajl.blogspot.com
Postat av: Diana

Oj, på det sättet har jag aldrig sett det. Däremot har jag noga förklarat för mannen hur jag vill ha det när jag går bort. Men det skulle ju vara bra med dett ord eller två i bloggen med...Sv: Jag har massor av beroenden, nässprey, cigg, läsk, godis... ja, nästan allt! ;)

2010-02-27 @ 18:58:53
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Anonym

2010-02-27 @ 19:03:47
Postat av: Eva S

Å, vad jobbigt. Hoppas du snart får veta någonting om vad som hänt. Jag har inte tänkt på just bloggen även om jag tänkt till annars. Det måste jag göra något åt. Ska prata med dottern. Bra du tog upp det!

2010-02-27 @ 19:10:05
URL: http://destinywhisperer.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Om du har hennes namn o vet staden hon bor i så kolla på ratsit.se el ring Skatteverket på måndag.

2010-02-27 @ 19:26:56
Postat av: Gun

Men usch vad jobbigt! Jag läste hennes blogg ett tag också, men visste inte att hon "försvunnit". Hoppas du kan få reda på hur det är med henne. Det är ju faktiskt så att man bryr sig om sina bloggvänner och gärna vill veta att de har det bra. Jag har också varit med om att bloggvänner försvunnit. Helt plötsligt har bloggen varit borttagen och inte ett ljud efter det.

Om jag slutar blogga kommer jag att berätta det, och om det skulle hända mig något kommer Mumannen att skriva och berätta i min blogg.

2010-02-27 @ 19:55:46
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Dreamsalive

Jag förstår att du är orolig. Ett par bloggar jag brukat läsa har avstannat, men då har de sagt till att de pausar, eller inte har tillgång till dator längre.Vet inte vem jag skulle säga till att göra avslut om något skulle hända mig, men det är något att fundera på.

2010-02-27 @ 22:29:24
URL: http://dreamsalive.blogg.se/
Postat av: Ia

Ja, jag har ju också undrat som Du vet!Och frågan är viktig att tänka på...jag har delgett mina lösenord till Blivande och Bästa Vännen...så jag hoppas att de tar tag i saken om nåt händer!!!

2010-02-28 @ 11:32:02
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Oskar

Det kan inte vara så att hon helt enkelt tröttnat på att blogga eller bytt adress? Jag gjorde likadant med min gamla blogg och glömde skriva adressen till min nya :)Anyway, själv vill jag att någon skriver ett inlägg i min blogg om deras bästa minnen med mig =D

2010-02-28 @ 12:20:34
URL: http://oskarnilssons.wordpress.com/
Postat av: Magda

Hej...Jag är också en trogen läsare av Coolabettan... O jag vet att hon har haft en otroligt jobbig period i sitt liv... Jag har mailat med både henne o hennes FD under en period innan hon slutade blogga... Har funderat på att maila o fråga vad som har hänt...Men känner samtidigt att de förmodligen är så att hon inte orkar o kanske vill vara i fred... Har kommenterat flertalet gånger på hennes blogg o inte fått några svar... Men jag hoppas verkligen att hon kommer tillbaka i någon form...

2010-02-28 @ 13:12:33
URL: http://magdafunderarnu.blogg.se/
Postat av: Znogge

Visst undrar man och oroas när bloggvänner bara försvinner. Slutar skriva... Jag tror att jag ska ge lite instruktioner till Husse om i fall att...

2010-02-28 @ 15:59:27
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: imse

Javisst är det otrevligt när någon bara försvinner. Om man slutar eller tar en paus, borde man faktiskt skriva det.

2010-02-28 @ 18:48:17
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Magda

Skönt att höra om Bettan... Jag tror faktiskt att många gånger är man starkare än man tror..De kommer bara ta lite tid för henne att inse de...De går inte fort o vi alla behöver ta de i vår egen takt... För mig tog de drygt 2 år innan jag vågade kracha efter min separation från ungarnas pappa...O då gjorde jag de rejält... Tog ca 6 månader att hämta mig från de värsta... Djup depresion o ångest... De var fruktansvärt...... Men sen när de vände känner jag mig bara starkare o starkare...O jag tror att hon kommer igen...

2010-02-28 @ 22:03:40
URL: http://magdafunderarnu.blogg.se/
Postat av: Ulrika Fabulousforty

Jag har tänkt på det! Jag hoppas att mina närmaste skulle förklara vad som hänt.

Jag har också upplevt det, jag saknar Surmorsan sen före jul...bloggen är lösenordsskyddad och jag har försökt mejla henne utan resultat...Trist!!

2010-02-28 @ 22:53:04
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Selma

Visst kan man bli lite bekymrad när folk bara försvinner.

2010-03-01 @ 09:07:46
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: puzzelkvinnan

fy läskigt......nix måste fundera på det.

2010-03-01 @ 13:25:11
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se/
Postat av: Vigdis

CoolaBettans blogg kollade jag in för länge sedan, men jag glömde bokmärka henne...

Hoppas att allt är bra med henne.Jag har funderat på hur det blir med blogg, mail, msn, facebook och andra ställen där jag har konton om något skulle hända mig. Jag har så att jag måste gå in och godkänna kommentarerna i bloggen innan det syns något. Och det är ju tokigt ifall något händer och någon annan behöver (familj eller vän) gå in och skriva.

Jag ska nog ta mig en funderare på att ändra det...

2010-03-01 @ 21:21:57
URL: http://nyandning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0