Botox-injektioner...

Tung morgon och jag kände verkligen inte för att åka iväg någonstans, men... Maken var underbar! Han hade skottat fram bilen och satt på motorvärmaren innan han gick på jobbet. Puss på dig!!

Jag och Johanna åkte till sjukhuset och tog hissen upp till Handkirurgen. Hon gick in på rehab för att få en ny tumortos. Hon har fått Botox injicerat i sin högra tumme för någon vecka sedan, men behöver också ett stöd för tummen. Själv gick jag in på mottagningen för att träffa dr Isabella och få en spruta i vardera tummuskel. Det gjorde riktigt jä*la ont, men det är det värt. Nu får jag vara smärtfri i nästan ett år.

Under de första dagarna efter injiceringen så funkar inte tummarna som de ska. En del av muskeln är förlamad och det tar lite tid innan hjärnan fattat att "även om jag tar i för kung och fosterland" så går vissa rörelser helt enkelt inte att göra! Andra rörelser, som att knäppa knappar och dra upp dragkedjor, är väldigt knepiga att få till!

Jag skulle aldrig låta dem spruta in Botox i mitt ansikte i rent skönhetssyfte. Så läskigt som det känns med förlamade tummuskler, hur skulle det inte kännas t ex med en förlamad panna?! Huvaligen.. *ryser*

Skjutsade dottern till Midgårdsskolan och på vägen hem var jag bara tvungen att föreviga denna sol, som så länge lyst med sin frånvaro:Det är alltså underbart vinterväder idag. Solen skiner, mätaren visar på -9 grader och fluffsnö så långt ögat når!
Me like.. me like very much!!! ;o)

Angående förkylningen så mår jag aningen bättre än igår, men är inte bra än! Nu har nästäppan lättat, men rethostan har kommit. Den är så irriterande, men det är tur att jag har Cocillana-Etyfin hemma! ;o)

Eftersom jag inte tagit vaccinet, så kommer jag med bestämdhet att hävda att det faktiskt är Svininfluensan som jag lider av just nu. I allafall verkar min näsa snart anta formen av ett tryne, ett rött sådant!!! ;o)

Men så går det när man är dum och använder hushållspapper i flera dagar innan man kommer sig för att köpa hem de där mjuka och goa Kleenex-näsdukarna. Skyll på mig själv, pucko! :o)

Kommentarer
Postat av: Stattinskan

Jag har opererat mina tumleder (ja andra leder också) otaliga gånger ... ledprotes in, ledprotes ut, transplantation av senor, skruvar etc, etc ... Jag har en ledsjukdom där brosket i mina leder förtvinar. Fast jag är ganska nöjd med livet i allafall :-D Kramar

2009-12-16 @ 13:14:44
URL: http://http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Petter-Nicklas

Botox är bara fjant, och eftersom jag vet att du är en intelligent kvinna så förstår du säkert att jag menar i skönhetssyfte. Men kan du köra bil efter en sån injektion?Hoppas att Nasse lämnar dig ifred snart.

2009-12-16 @ 13:33:54
URL: http://antistorbloggare.blogg.se/
Postat av: Britt

Hoppas det blir bra med tummarna nu och att du blir smärtfri som det är tänkt. Vilken tur att någon kommit på att Botox är en bra metod för din åkomma...annars hade du fått leva med smärta hela tiden antar jag?Jag rekomenderar nässkölj när man är förkyld. Då slipper man få stor röd söndersnuten näsa. Lite äckligt i början innan man fått in tekniken...men sen blir man nästan aldrig förkyld och blir man går det över väldigt fort då man sköljer ut allt snor, virus och baciller med saltvatten. Du slipper ofta hostan också eftersom det inte bli något snor som droppar bakvägen ner i halsen.

2009-12-16 @ 13:47:31
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Britt

SV: Hundarna ylar och gnäller.Jag har köpt en Nässkölj på Apoteket som ser ut som en jättestor spruta. Instruktion medföljer.

2009-12-16 @ 14:30:10
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Britt

SV: Det är ett stort hus jag bor i så jag vet inte riktigt vilken lägenhet ylandet kommer ifrån. Ibland låter det som flera hundar.

2009-12-16 @ 15:32:58
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Kristina

Hoppas smärtan minskar nu när julen närmar sig och man vill göra en massa saker. Cocciliana är bra för hostan

Ser med förskräckelse att dagarna går för fort i förhållande till orken.Men min nya ass är rar och omtänksam Krya på dig

2009-12-16 @ 16:27:50
URL: http://ruach .blogg.se/
Postat av: Petter-Nicklas

Hur kan en norrlänning inte gilla messmör? Det är ju som att säga att solen är grön. Hur kan ens någon människa säga att messmör inte är gott?Hjärnan är väl ett vanedjur, och tur är väl det. Skulle ju bli lite jobbigt om den kunde omprogrameras för lätt, då skulle man ju aldrig kunna göra något på rutin.

2009-12-16 @ 17:47:39
URL: http://antistorbloggare.blogg.se/
Postat av: Micke

Varför ändra på något som är vackert redan?

Vacker bild du har tagit, det märks att det är kallt

bilderna man tar nu blir klarare.

Om det är någon bild som vill använda till dina kort så bara säg till.

Tack för dina ord på bloggen.

Kram Micke.

2009-12-16 @ 17:51:03
URL: http://mollet.nyfotat.se
Postat av: Em

Vad bra att det finns ett sätt för att du kan vara smärtfri i tummarna! Det är ju sånt till ex Botox skall användas för.Krya på dig, fina du!

2009-12-16 @ 17:57:50
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ulrika

Bra att det finns hjälp att få, hoppas dina tummar håller sig i styr! Vilken trevlig blogg du har, välskriven och Norrländsk! Lycksele?SV: Tack snälla du, det känns bra i hjärtat när man kan glädja någon!

2009-12-16 @ 18:41:30
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Agneta

Hoppas att botoxen nu håller dina tummar i schack under kommande år! vad är ett par dagar i jämförelse med ett helt år?

Här nere har det nu oxå kommit en hel del snö, hur länge den får ligga det kan man aldrig veta...3 timmar eller 3 dagar. Och fluffig vill jag nog inte kalla den, men jag är nöjd! Väntar nu bara på solen och kylan så det blir ljust och så där vinterfint som du verkar ha haft det!

Krya på dig ännu mera..

2009-12-16 @ 20:08:54
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: imse

Vad bra att kunna få så bra hjälp av Botoxen. Att använda det i skönhetssyfte är nog en chansning. Vem vet vilka följder det blir på sikt.Det är härligt med snön. Blir så ljust och fint.Kram

2009-12-16 @ 21:28:24
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Cina

Aj! Låter ont! Men så klart värt det om priset är att få vara smärtfri! Jättefin bild! "Fluffsnö"! Låter härligt!

Nej, "Andra änden av landet" för vår del, dit barnen åker i jul, är inte norröver utan helt tvärtom. Skåne och Kivik!

Ha det gott och allt gott till dina tummar!

2009-12-16 @ 22:30:29
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Cina

Måste ju också ge en eloge till din man som fixat bilen åt dig på morgonen! Vilken kille!

2009-12-16 @ 22:32:01
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Ia

Studsade högt igår när jag såg på FB att Du fått botox...stämde inte med bilden jag fått av Dig...blev glad när jag förstod varför Du fått dom ;)Hoppas Du nu mår lite bättre!!!

2009-12-17 @ 09:50:42
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: bella

usch, lät inte skönt det där med botoxen :/

men får hoppas det inte blir nån smärta nu under ett år (minst) så det var värst besväret :)

kul att få höra nån som säger att dom Inte föredrar det och Inte vill ha det i ansiktet.

tkr det har blivit för mkt skönhets-fixeringar och sånt som man läser, ser o hör om dagligen.

Skönt med omväxling ! :)

2009-12-18 @ 22:32:33
URL: http://bellamimino.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0