Frigång...

I mitt stilla sinne undrar jag vilken tolkning som ligger bakom ordet "frigång"? Speciellt på den rättspsykiatriska anstalten i Säter.. Jag menar, det verkar lite som ett "fritt val"... ska jag snällt gå "hem" igen eller? Hur är det möjligt??? Nu är det fyra intagna som promenerat sin väg sedan mitten av augusti...

Herregud, med tanke på vilka brott som satt dessa människor där, så blir i allafall jag mörkrädd när jag får veta att dessa rymmare nu rör sig fritt någonstans i Sverige för "polisen har inga spår efter de misstänkta".. Först ut var David Sjöblom, en giftmördare som anses "mycket farlig".. Hur, ursäkta mitt språkbruk nu, i HELVETE kan en sådan ha frigång över huvudtaget??

På frågan om hur hög risken är för återfall i brott(våldsbrott) för de två senaste rymlingarna, svarar Susanne Nyberg, chefsöverläkare på Säter, så här till TT:

- Det är ingen direkt fara för någon, tror jag. 
Nähä, ingen direkt fara för någon, TROR hon!!! Du får ursäkta, Susanne, men ditt "tror" räcker inte för mig!!!


Kommentarer
Postat av: Malin

ja, huga. Visst är det skrämmande!

Men man hoppas att de har rehabiliterats så pass mkt att suget att förgifta första bästa är under kontroll;). Puss till dig

2008-09-02 @ 12:24:02
Postat av: Anna

Hallo



Jo visst var det gräsligt att såna människor har frigång, får vistas fritt inom säters område sa hon idag chefen där. Men vadå, tror inte att såna människor som sitter där och har begått såna brott dom gjort är så speciellt laglydiga från början!!



Vad var det för goja som spatserade runt i Umeå, vet du? Det hade ju vart coolt att få va me och fånga in den. Måste googla på det och se om jag hittar det :)



Kramz

2008-09-02 @ 19:14:23
URL: http://wiccan.blogg.se/
Postat av: Matilda - Mercedes mamma

jo jag tänkte på det imorse ;) Då hade jag ju haft allt klart nu ju :)

2008-09-03 @ 14:18:33
URL: http://majbebis08.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0