Akutmottagningen...

I morse vaknade jag rätt tidigt och tänkte: Åh, sköna söndag!

Det byttes snart till att sitta i telefon med sjukvårdsupplysningen! Visserligen hade jag redan diagnosticerat dotterns halsonda till halsfluss, men eftersom jag inte är betrodd med något receptblock var det bara att åka på akuten.

Vi bunkrade upp med böcker, dricka, drickyougurt, Ben & Jerrys(till dottern.. jag har ännu inte provat det!) och desfinfektionsmedel; vi vet ju allihopa vilken tid det kan ta på akuten. Men... det blev nog världens snabbaste besök. Resa, anmälan, provtagning, läkarsamtal(med bekräftelse av min diagnos btw), receptskrivning, apotekbesök och resa hem, allt detta på 1,5 timme! :o)

Men det var tämligen intressant att besöka akutmottagningen. På dörren stod ett anslag: "Lider du av nedanstående symtom; ring på klockan". Och där stod uppradat: hosta, feber, halsont, illamående, huvudvärk och muskelsmärta. Eftersom dottern led av i princip alla sakerna ringde vi på klockan. En sköterska öppnade dörren och höll sig säkert 1,5 meter ifrån oss. Först när jag sa att jag trodde dotterns problem berodde på halsfluss såg hon ut att slappna av lite och släppte in oss! ;o)

Detsamma när vi kom in i undersökningsrummet. En sköterska kom in och jag tror att hon önskade att den lilla topsen hon petade dottern i halsen med hade varit en meter lång istället för hon var rätt ovillig att komma för nära. Men läkaren tog nog priset ändå.

När han kom in så såg man att han var van att ta i hand och att han inte visste vad han skulle göra istället! De har väl fått order om att inte skaka tass med alla patiener så länge svininfluensan härjar!! ;o)
Han ville ju titta dottern i halsen också och tog en sådan där halspinne och ficklampa. Men när hon gapade lyste han bara in i halsen på henne från betryggande avstånd och gick sedan ut för att kolla provsvaret. Han såg lättad ut när han meddelade oss att det var streptokocker! :o)

Förra terminen startade hon ju med lunginflammation, körtelfeber och en fasansfull allergisk reaktion mot penicillinet.. Och nu detta!! Det är synd om min lilla unge! :o(

Kommentarer
Postat av: Gun

Vad tråkigt att bli sjuk. Och vad rädda alla är för att få influensa.

2009-09-06 @ 13:32:36
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Egoina har ofta haft halsfluss med väldigt hög feber, det är jobbigt!

2009-09-06 @ 14:06:44
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Kristina

Stackars din dotter, men det var nog världens snabbaste besök på akuten.Tur ändå att de kan tänkas ta emot folk som kan ha influensa,vilket ju är mer än min erfarenhet från vårdcentralen som vägrade mig ett besök

2009-09-06 @ 14:27:14
Postat av: Agneta

Otur att det blir så för din dotter varje start på terminen. Krya på henne.Tur att ni inte behövde vänta så länge på akutmottagningen.

Kram

2009-09-06 @ 14:39:52
URL: http://jatkos.blogg.se/
Postat av: Anonym

kolla in denna bloggen --> http://ceciliesjostrand.blogg.se

riktigt bra & jordnära! ♥

2009-09-06 @ 15:04:35
Postat av: Mamma J

Nämen hjälp. Stackars henne!!!

2009-09-06 @ 18:28:28
URL: http://mammanj.blogspot.com
Postat av: Ia

Men fy bubblan vilken start också på denna termin...krya på henne!!!



Ja, man undrar hur det är med denna influensa...hur orolig ska man vara...helt klart är att media har lyckats få oss att bli oroliga!!!

2009-09-06 @ 18:39:43
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Karin

Hoppas hon kryar på sig snabbt! Men det känns lite oroväckande att sjukvården är så rädda för influensan. Eller så känns det betryggande att man vet att de är försiktiga - så man inte åker in med halsfluss och kommer hem med svinis eftersom läkaren just blivit smittad av förra patienten...;-)

2009-09-07 @ 13:21:56
URL: http://blogg.alltombarn.se/ketchupmamma/
Postat av: Lotta

Den snabba vistelsen på akuten måste väl ändå vara rekord. Kanske vore det nåt för Guinnes rekordbok? :)



Man kan väl misstänka att personalen ville bli av med er så fort som möjligt, innan de visste att det var halsfluss.



Hon får krya på sig!

2009-09-07 @ 15:15:28
URL: http://dreamsalive.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja, det kvittar nog hur gamla de små liven blir. När de blir/är sjuka så gör det allt ont i mammahjärtat... ;)

2009-09-09 @ 09:41:25
URL: http://annabellan.blogspot.com
Postat av: Kristina J

Kul att läsa om min arbetsplats ;)

2009-09-10 @ 23:22:15
URL: http://mammispammis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0