Golvbrunnar och blomvattning...

Det finns väl inget äckligare än att rengöra golvbrunnarna i badrummet och orsaken till denna "äcklighet" är förmodligen för att jag väntar aningen för länge mellan gångerna.

Jag anser mig vara en tämligen sund och klok människa. Jag är en människa som faktiskt kan göra en konsekvensanalys av nämnda problem och komma fram till följande:

Rengöra sällan = äcklig. Rengöra ofta = inte fullt så äcklig.

Jamen, hur jädrans svårt ska det vara att få in en rutin att rengöra dessa jä*la brunnar en gång i veckan?

Det är samma sak med blommorna härhemma(på jobbet har jag avsvurit mig ALLT ansvar!). Hos mig inser de nyinköpta blommorna rätt snart att de hamnat i växtrikets "bootcamp from hell"! Här handlar det om överlevnad och att genomlida prövningen "oas kontra öken" med synnerligen ojämna mellanrum.

Rumsaskar t ex är ena klena typer; de håller ut i typ 1,5 vecka, sen är det adjöss med dem. Vissa växter blommar så vackert när de anländer till "bootcampen", men det tar jag raskt ur dem och de blommar aldrig mer. Så jag kan säga att mitt hem är fullt av gröna växter och växter som yuccapalmer, garderobsblommor och några fler "fetbladingar" som jag inte kan namnet på. Jag har dessutom en fredskalla och det är ofta den som indikerar när det är dags för vattning. När bladen hänger halvdöda över krukkanten så reagerar jag.. eventuellt. ;o)

Återigen, hur jä*la svårt ska det vara att komma ihåg att vattna blommorna en gång i veckan åtminstone??

Det finns några tillfällen då fredskallan faktiskt blommat på nytt. Det har hänt när jag varit bortrest i två veckor och maken fått instruktionen: "Vattna blommorna en gång i veckan"!!

Eftersom maken uppenbarligen kunde följa denna instruktion(i jämförelse med mig) så har kallan lyckligt uppvisat sina vackra, vita blommor för maken - varenda gång!!

(Att jag, efter återinträde i hemmet, tar död på den lyckan rätt snabbt kanske vi kan tala tyst om)

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Golvbrunnar är mansjobb! Nu har jag ingen så jag får fixa det själv och jag är äckelmagad som jag hatar verkligen att göra det. Dessutom tänker jag inte ALLS på att göra det en gång iveckan och då blir det som du säger värre..

2009-09-20 @ 12:18:56
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Kristina J

Å så väl jag känner igen det där med blommorna. De enda jag är vän med är orkidéerna, perfekta blommor som nästan aldrig behöver vatten!Och det där med avloppet kände jag en gång en man som sa att "Mannens väg till kvinnans hjärta går via avloppsbrunnarna". Det var vist sagt, tycker jag.

2009-09-20 @ 14:19:01
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Ellis

Hemma hos oss är det där kvinnosyssla, mor min och jag rensar avloppen osv.. Vi lever verkligen Fru Anka liv här. Pappi jobbar och kommer hem till en redan gjord middag äter och betalar räkningar och så kollar de tv tsm.Mor och jag står för hushållet och städandet. Jag skall hitta mig en man sm skall göra allt de där åt mig så kan jag betala räkningarna om han nu så behagar :Psv: Ja för mig kan det vara det... Men hon tog ju bebisarna ifrån mig? Betyder det att min "ny början" kommer tas ifrån mig?

2009-09-20 @ 15:10:00
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Miiqa - jag överlevde min barndom

Kanske är jag lite störd, men jag älskar att rensa golvbrunnen. Samma sak med vattenlåsen i handfaten.Kan du inte sätta karln din på konstant blomvattning då?Kram

2009-09-20 @ 15:16:47
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Ellis

sv: Hahaha vaa? Jag har faktiskt inte kollat på programmet utan bara läst bloggar och antog att hon var riktig hemmafrus material - tydligen inte! Där ser man.Haha hur vet du det? Jag har fallit ned i diket.. Djupt också...

2009-09-20 @ 15:52:42
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Ellis

Måste bara säga att din kommentar gjorde mig sjukt glad. Verkligen kändes och värmdes. Snällt av dig och tro på mig :)

Kram!

2009-09-20 @ 16:53:23
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: anna

Jag säger som Egoinas mamma: golvbrunnar är mansgöra!Blommor lever inte så länge här heller, för jag har svårt att få in vanan att vattna varje vecka. Men jag satsar på fetbladiga varianter. De lever längre!

På tal om blommor borde jag nog vattna våra idag...Kram Anna2009-09-20 @ 17:01:13
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Gun

Hahaha! Jag som trodde du hade gröna fingrar. Hur kunde jag tro det?

Golvbrunnen tar jag utan problem, men inte tillräckligt ofta. Det brukar finnas en hårboll stor som en råtta när jag rensar.

2009-09-20 @ 18:46:40
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Anna

Jo det var jätte kul att få höra det av Lena, men hon är sån som säger till den det gäller vare sig det är positivt eller negativt.Ser att du har likadan hand med blommor som jag, hehe. Hos oss lever oxå blommorna tackvare sambon, i min vård hade de dött för länge sen :)

2009-09-20 @ 19:35:16
URL: http://wiccans.wordpress.com
Postat av: Miss Dramaqueen

ahahahaha, det är inte lätt med blommor inte;)

2009-09-21 @ 08:45:13
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Blondiie was here=)

en av få possitiva saker med en sambo är just att han år rensa avloppen hahahaha

2009-09-21 @ 17:35:16
URL: http://blondiies.blogg.se/
Postat av: Blondiie was here=)

en av få possitiva saker med en sambo är just att han år rensa avloppen hahahaha

2009-09-21 @ 17:35:21
URL: http://blondiies.blogg.se/
Postat av: imse

Din man får väl sköta blommorna för jämnan, speciellt som du tar hand om golvbrunnen.

2009-09-21 @ 18:12:54
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Petra

Mamsen brukar påminna mej.....gå omkring och känna hur torr jorden är. Men det blir ju svårare för dej som inte har henne så nära. kramiz

2009-09-21 @ 19:28:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0