Grekland...

Sitter och tittar på resor. Till ett varmt land. Till Mamma Mia-land.

Jag hade gärna velat att vi skulle ha åkt alla fyra, men maken vill verkligen inte flyga så då blir det bara jag och tjejerna som åker. Istället blir sommarsemestern mera efter hans önskemål. Då blir det PV-träff någonstans i södern, så vi passar på att köra lite campingstuk över det hela i ett par veckor. Inget tältande dock! ;o)

Vi hade kunnat hamna i Thailand i februari, men resan som brorsan(som vi skulle haka på) gör blev ändrad och han åker redan nu på måndag istället. Känns lite tidigt, det har ju nyss varit julledigt. Dessutom hade jag velat att en av veckorna åtminstone var en lovvecka för tjejerna. Så det blev inget! *snyft*

Men vi vill ju komma iväg till solen! Och det ska vi, men vi skjuter på det fram till Kristi Himmelfärdsveckan. Och försöker nu ta reda på var i Grekland vi ska till. Ställde frågan på FB och fick tips om många platser. Nu vill jag dock ha mera specifika exempel. Det Vi vill komma till ett ställe med massor av saker att titta på(och fotografera/måla av), ett bra hotell, gärna med all inclusive eller halvpension och självklart ska alltihopa vara till ett bra pris!

Med risk för att bli ännu mer förvirrad än jag redan är, ber jag er ändå om tips. Både på ställen i Grekland, men även bra, prisvärda hotell.



Kommentarer
Postat av: Åsa

Va härligt att åka bort!



Sv: tack! :-) 6 Augusti är det beräknat.

2011-01-14 @ 20:51:03
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Mamma J

Jag är ett stort fan av Rhodos och har varit där flera gånger. Vi var bl a där på vår bröllopsresa, första veckan i maj 1999 :-).



Annars finns det säkert andra, lite mindre öar typ Santorini som, vad jag har förstått det, är där man fotograferat många av de "klassiska" grekiska vykorten med vita hus mot blått hav :-).

2011-01-14 @ 23:18:24
URL: http://mammanj.blogspot.com
Postat av: puzzelkvinnan

Hej,oj så härligt.

Jag ahr varit på Kos,men det var en ungdoms ö.Så den skulle jag inte rek,för mamman.Men tjejerna skulle jubla.Kreta såg fint ut,och verkar vara både och.Det finns ju en massa öar att se,så det enda råd jag kan ge är Läs er fram.Lycka till............

2011-01-14 @ 23:20:42
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se/
Postat av: Ia

Tja, Grekland är säkert spännande men i min värld så rackans dyrt så jag avstår från att komma med några tips som jag ändå inte har ;)



Du...när tänker den däringa PV-klubben bestämma sig för var den ska hålla sommarträffen? Försökte googla men hittade inte nåt. Såg däremot att de haft en träff precis nästgårds torpet 2007 :P

2011-01-15 @ 09:51:35
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Jag har tyvärr inga tips, men en otrolig önskan om att själv få resa till Grekland. Så jag kikar in här och ser efter vad du fått för tips :)

2011-01-15 @ 14:37:07
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Selma

Grekland är inte min tekopp. Bara varit en gång till Kreta och var klart besviken på en hel del. Dessutom blev jag magsjuk.

2011-01-15 @ 14:50:41
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Agneta

Grekland är ett fint land, har varit där mååååånga ggr även om det nu är ca 10 år sedan sist. Rhodos är fint med mkt gammalt att se, gamla staden Rhodos är (var iaf) värt ett besök.

Santorini är väl den ön som oftast förekommer på bild med sina vita små hus och det blåa havet! Riktigt fint där!

Kreta är fint med mkt bad och upplevelser!

JAg hoppas att ni finner ett bra resmål som passar just er!

2011-01-15 @ 17:34:27
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Kristina

Återkommer emd mitt Katos Stalos på Kreta. Supervackert. Hur nära havet som helst, poler på hotellen. / km till Chania stor stad med jättevacker hamn, fanns en massa utflykter man kunde göra från Katos. Inärheten ligger oxå en krigskyrkogård fårn andra världekriget. Jag vill tillbaka dit egen. Vänliga mnskr.Vi ahde frukost på ett familjehotell o man kunde köpa mer drä eller gå snett över gatan o hitta en massa restauranger. Vattnet o himlen har ett sånt vidunderligt ljus, måste vara perfekt för målning. Tackar för erbjudandet. Sortering vore av värde kram

2011-01-15 @ 17:34:41
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Vigdis

Sv: Haha..Ja, det syntes väl på målningen hur synd jag tyckte om mig själv ;)

Nu skaver det inte längre i ögonen, det var bara första veckan. Sen har det känts lite torrt då och då och kändes lite obehagligt på ena ögat ett par tillfällen, men det kan tydligen bli lite så under läkningsprocessen.



Jag längtar också till ett varmare ställe!

Jag har aldrig varit längre än till Danmark faktiskt, men nu i somras skaffade jag pass, så nu kan jag faktiskt resa lite längre om jag vill. :)

2011-01-15 @ 18:38:01
URL: http://nyandning.blogg.se/
Postat av: Britt

Kompisen var till Egina och rekomenderade det för då såg de även Aten i samma resa.

2011-01-15 @ 22:05:18
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Kristina

Jag tror i och för sig att vart ni än hamnar i Grekland så kommer ni att hitta fina motiv att både fotografera och måla av. Men Santorini är nog ändå en av de vackraste grekiska öarna man kan tänka sig. Vi har ju också en greklandsresa att se fram emot i sommar och jag har just upptäckt att det kan bli en aning jobbig väntan för en 9-åring, i fem månader ska hon längta ihjäl sig.

2011-01-16 @ 09:57:48
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Ama de casa

Vad mysigt att åka till värmen :-)

Jag har inte varit så mycket i Grekland. Kreta, Santorini och en veckas segling (som var underbar!).

På Santorini hade vi det helt underbart! En liten ö som vi moppade runt. Fast Kreta har ju mer historia, Knossos och så...

Svårt att rekommmendera något, smaken är ju så olika.

2011-01-16 @ 10:15:31
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Johan

Kreta är ju väldigt populärt och lugnt när det kommer till Grekland. Speciellt Chaniakusten är populärt och jag gillar det skartp själv. Varit där två gånger!

2011-01-31 @ 00:19:42
URL: http://www.reser.se/europa/grekland/
Postat av: Nico

Res till Skiathos Mamma Mia ö. Underbart!!!!!!

2011-05-29 @ 13:43:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0