Telefonväkteri...

Här kan ni hitta telefonväkteriet som igår gjordes med Statsminister Fredrik Reinfeldt. Det var väldigt intressant att lyssna på!!

När det gäller frågan kring kombinationen arbete/a-kassa så fick man dock inga tydliga besked. Arbete ska premieras. Men har du inte ett heltidsarbete utan du bara får jobb på timtid, då straffas du genom att inte få stämpla. Ett timjobb på t ex två timmar gör att du tappar stämplingsmöjigheter för resten av veckan. Helt sjukt! Jag kan hålla med om att ersättningen kanske inte var tänkt till att kunna stämpla upp till heltid, om du har ett fast jobb på deltid, år efter år. Det kan jag köpa.

Men det känns som om Reinfeldt inte förstår att det på många arbetsplatser inte finns möjlighet att anställa på heltid. Däremot vet alla att det är otroligt viktigt att "få in foten" på en arbetsplats. Och att jobba per timme måste ju ändå vara bättre än att personen sitter hemma och rullar tummarna. Dessutom, ju mer du kan ställa upp på timtid på en arbetsplats, ju större är chansen att just du blir tilltänkt till ett längre vikariat eller blir heltidsanställd. Så har det varit i alla tider och så tror jag att det är även idag!

Men dessa regler gör att människor, med specifik yrkeskompetens, måste söka sig till helt andra arbeten. När det gäller tolkyrket blir det inte bara en förlust för tolken, som inte ges möjlighet att jobba inom sitt yrke, utan också för vår verksamhet, då vi behöver dem som arbetskraft. I förlängningen drabbas våra tolkanvändare, som riskerar att bli utan tolk.

Det känns så fruktansvärt tråkigt och onödigt!



Kommentarer
Postat av: Laila

Det där är det jag drabbas av....

Jag kan ju bara (och får bara) jobba 50%. Det är min "heltid".

Men jag kan inte ta nått jobb som skulle ge färre timmar. Jag får inte stämpla upp... Men jag vill så hjärtans gärna jobba ju!

2011-01-28 @ 15:37:45
URL: http://tillklippt.blogspot.com/
Postat av: Kristina

Jag kan inte fatta detta, hur ska ungdomar få in en fot på en arbetsplats? De kan ju bli uppringda kan du jobba för xx är sjuk ja då tar de ju det o då ska de straffas. Märkligt.

Hade tänkt ringa o surra med dig men varit så ur form på em. Hoppas du kryat på dig. Är det där det är limmet fäster som trådarna lossnat? Jag fixar det

2011-01-28 @ 16:22:50
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Å jag blir så trött! Varför kan inte förnuft och logik få bestämma villkoren? Tänk om makthavarna kunde lyssna på dom som vet hur det fungerar!



Sv: Jag visste att det var nåt sånt!! Klart jag hoppas på det...;D

2011-01-28 @ 17:35:06
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Britt

Vi vill ju ha vikarier på 50% ibland då vi går på utbildning, till läkaren eller bara tar en halvdag semester eller någon blir sjuk under dagen och måste ersättas. Vi får då arbeta 1 kvinna kort. Igår var vi 2 personal på 18 barn för att kollegan fick magsjuka och åkte hem.

2011-01-28 @ 21:13:09
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Vigdis

Sv: Mitt problem är också godis. Mycket godis!

Bullar är jag inte så sugen på, och när det gäller kakor är det chokoladiga sådana jag gillar. Gärna med glasyr eller annat jox på! ;)

Men finns det inget godis, och det ligger en liten, liten bulle och lockar....ja då så..



Usch, vad man blir trött på politiker.

Speciellt dessa som har tappat greppet om hur "vanliga" människor har det.

Vilket säkerligen är en stor del av högerflanken...



Reinfeldt har nog aldrig behövt panta burkar för att kunna handla mjölk veckan innan barnbidrag :/

2011-01-28 @ 22:27:24
URL: http://nyandning.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Jag tycker absolut att det ska finnas lagar som reglerar vissa förhållanden - MEN! samtidigt måste det finnas tolkningsrätt och flexibilitet för att det inte ska slå tillbaka på samhället självt!



Kram!

2011-01-29 @ 18:02:34
URL: http://blogg.rhode.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0