Mentor...

Jag har fått ett mentorsuppdrag! Det är Röda Korset som har ett samarbete med Folkuniversitetet. Mitt uppdrag är att träffa min migrant ungefär två timmar varje vecka.

Det handlar om att prata mycket svenska med migranten för de läser sjukvårdssvenska på FU och måste klara ett språktest för att få möjlighet att här i Sverige kunna praktisera det yrke som de hade i hemlandet, t ex läkare eller sjuksköterska. Ett språktest som innebär att de måste kunna prata, skriva och förstå tillräckligt med svenska för att bli godkända.

Min migrant är en kvinna, ursprungligen från Colombia och där arbetade hon som tandläkare. Träffade henne för första gången i onsdags och det kändes bra.. Så vi bestämde oss för att ses nästa onsdag också och då ska vi planera lite mer för vad vi ska hitta på när vi träffas.. Hon blev glad när jag erbjöd mig att hjälpa henne med läxor och annat som hör till skolan. Det känns spännande och roligt, att kunna vara till nytta för någon på ett sätt som jag aldrig varit förut! :o)

Kommentarer
Postat av: E

Vilket bra intiativ och utvecklande för dig, hade gladerligen kunnat ta mig an ngt sådant.

2009-02-05 @ 11:07:52
URL: http://thedevilwears.blogg.se/
Postat av: Malin

Oj vad roligt att det blev av!! Heja dig. Sådana som du behövs...har haft en fantastiskt upplyftande föreläsning idag om socialpedagogik och han påpekade att i det sociala ligger räddningen för många och du hjälper till där.Finfint!! Kram

2009-02-05 @ 16:01:45
URL: http://vivaliva.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0