Etikettboken - hyfs, umgängeskonst och ytlig bildning...

Köpte ovanstående bok på loppisen igår. Den är skriven av Magdalena Ribbing och verkar skitrolig! Jag tänkte köra några etikettstips lite nu och då här på bloggen. Här kommer de första frågorna och jag tycker att svaren är riktigt roliga! :o)

När man man halsa öl direkt ur flaskan?

Aldrig - om det inte är panik!
Många tror att det är kul och käckt att halsa överallt - men halsandet är en nödåtgärd när glas saknas. Den som är på en bar, en krog, en ordnad fest och halsar istället för att hälla upp i tillgängliga glas beter sig slafsigt. En flaska/butelj är inte alltid den törstiges privatsak, det ska finnas möjlighet för andra att få del av innehållet. Halsandet är främst till för comboys i arbete, i lokaler för fysisk träning samt för hölass.

Att sitta på en restaurang och halsa, det gör väl ingen.. eller?! Men ska man på en pub så kan det ju klassas som en nödåtgärd att dricka direkt ur flaskan. För gör man det och dessutom håller tummen för hålet när man inte dricker, då kan ingen peta ner ett litet obehagligt "våldtäktspiller" i flaskan!  

Vad tycker ni?


Om man förstår att en kollega läst i smyg på ens datorskärm, kan man säga till då?

Skriv på skärmen en skämtsam spydighet om nyfikna snokare och se till att kollegan får syn på det!

Jag skriver sällan något på jobbets dator som kollegorna kan tycka är spännande. Men ändå sitter jag här och försöker formulera en riktigt dräpande spydighet, bara för att! ;o)

Har ni egna erfarenheter av detta eller har ni rent av några roliga spydigheter att bjuda på?? ;o)

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Att dricka direkt ur flaskan är helt okej i rätt läge, tycker jag. Sen tror jag att jag skall skriva "FAN VAD DU ÄR FUL!" på min dator varje gång jag går ifrån den.. ;D

2009-11-09 @ 19:09:05
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: anna

Kom att tänka på " Bröllopsfotografen" där huvudpersonen får en vett-och etikettbok av en snubbe för att han ska hyfsa till sig. Effekten blir ganska intressant, om man säger så... avslöjar inte mer ifall du tänk att se filmen.Att dricka direkt ur flaskan stör inte mig särskilt mycket, men det är nog inget jag skulle göra själv.

Det finns annat beteende som retar mig mer, t ex folk som är oförskämda utan att fatta det...

2009-11-09 @ 19:14:12
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Gun

Jag tycker sånt där är jätteroligt och Magdalena Ribbing gör det ju med humor. Jag brukade läsa hennes frågespalt om vett och etikett i DN förut. Men jag bryr mig inte om det så mycket själv. Det är bara kul att läsa om. Vissa saker ät ju självlara, men andra bara överdrivet löjliga.

Halsa ur en flaska skulle jag inte göra på restaurang, men jag bryr mig inte om någon annan gör det. Jag jobbar inte vid dator, så jag vet inte..

2009-11-09 @ 19:24:13
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Kristina

Kul med etikett ser fram emot dina citat

2009-11-09 @ 19:32:22
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Britt

Beror på vilken flaska det är...halsa direkt ur vinflaskan, champagneflaskan, spritflaskan på restaurang är inte kul. Att dricka ur ölflaska på puben hör till här i Luleå, om man inte beställt in en "Stor stark".

Postat av: Micke

Jag kommer att följa dina citat inlägg.

Första är alltid panik.

Kram

2009-11-09 @ 20:29:13
URL: http://mollet.nyfotat.se
Postat av: Lotta

Min erfarenhet säger att man inte alltid ens får ett glas när man är på en pub. Har varit med om att tvingas haffa bartendern igen för att lyckas få glas att hälla mitt öl i. Kanske vill de spara disk?

2009-11-09 @ 20:42:09
URL: http://dreamsalive.blogg.se/
Postat av: anna

Jag tackade nej till vaccinet på jobbet i fredags, men nu börjar jag fundera på om jag kanske har ändrat uppfattning. Skulle ALDRIG förlåta mig själv om barnen blev allvarligt sjuka eller ännu värre...

och man vet ju inte vad man gör om 10-20 år då eventuellt biverkningar i form av reumatism/MS/ALS skulle kunna visa sig. Man måste ju leva nu, och om det är så många som säger att biverkningarna är betydligt mindre än effekterna av influensan själv, så ... ja, du hör själv.

Å andra sidan var det nån i en artikel som sa att slarvet med hygien inom vården är ett större hot mot folkhälsan än svininfluensan...

Here we go again- vad gör man???????????

2009-11-09 @ 20:54:07
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Sv: Vad gullig du är! Skall bli kul att få länken, men du behöver inte alls stressa med det. På vardagarna har jag inte tiden att studera/läsa riktigt ändå. Men till helgen!! Eller nästa helg! ;)

2009-11-09 @ 20:56:14
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

PS! Jag svarade under eget inlägg om min depp idag. Hoppas det inte gör något. Brukar göra så på mina allvarliga inlägg.

2009-11-09 @ 20:59:06
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Britt

SV: Fröna sitter på microplåster på akupunkturpunkter. Jag masserar dessa punkter ca tre gånger per dag. Jag tycker att det hjälper lite för stunden...medan jag väntar på att "drogen" ska kicka in.

Postat av: Agneta

ser fram mot att följa vidare etiketter..för redan nu så har jag brutit mot en..halsa ur flaskan på krogen har man ju gjort ett antal ggr. Har förståss aldrig sett någon halsa ur vinflaskan eller bag-in-boxen hemma eller ute..har ibland funderat över hur det skulle fungera att hålla boxen över sig och sätta kranen över munnen och vrida på vinet, mest bara som en nyfikenhetsgrej

2009-11-09 @ 21:07:12
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Gun

Sv: Vilket bra svar du gav till tjejen och du fick nog henne att tänka till tror jag. Det är nog mest unga tjejer som spammar och de förstår nog inte alltid hur irriterande det är.

2009-11-09 @ 21:43:37
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: anna

Sv:Ja, hjälp, nu blev jag ännu mer förvirrad... :(

2009-11-10 @ 07:06:42
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Daniel

Daniel gör nakenchock... klicka här....Tack för fina tips!

2009-11-10 @ 09:37:33
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Fröken Einstein med en smärre psykos

Om du vet vem det är som smygläser, så kan du ju skriva "Hej (namnet på personen)".Jag är fortfarande nyvaken ^^Kram

2009-11-10 @ 10:10:37
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: ansepanse

det var roligt att du tog upp det där med att halsa en ölflaska - igår på fotbollsgalan var det just så en av dem som satt vid ett av borden som gjorde just så - och nej det passar sig inte i alla sammanhang

ha en bra dag

2009-11-10 @ 11:35:16
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Lallis

Kul med etikett tycker jag också:) Jag kan gott halsa. Inte så mycket bland folk kanske. Men hemma;)

Kram Lallis

2009-11-10 @ 13:50:58
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: imse

Helt okey att halsa om man är på en pub eller dylikt ställe.Det är väl bättre att säga till smygläsarna? Tror inte att de fattar spydigheter på skärmen.

2009-11-10 @ 20:01:08
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Gun

Sv: Hahahahaha! Det borde han se annars är han nog färgblind:D

2009-11-10 @ 21:00:34
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Sv: Hahaha! Undrar på vad Egoina säger när hon upptäcker mitt inlägg.. Men det var kul att skapa lite uppståndelse själv! :D

2009-11-10 @ 21:29:55
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Dagens Eko

Jag älskar att läsa Ribbings etikett-spalt på DN och förvånas över folks frågor till henne och folks kommentarer till frågan och svaret. Hur många ska ha Ribbings godkännande om dom gjort rätt eller inte, istället för att prata med vederbörande själv

2009-11-10 @ 22:37:23
URL: http://dagensekosblogg.wordpress.com
Postat av: mifflan

För cowboys i arbete! Hahahaha! Tack för dagens stora skratt!

2009-11-11 @ 09:09:31
URL: http://mifflan.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0