Sexhandel...

Kikade in hos Britt och läste hennes kloka inlägg om "Den lyckliga horan".

Jag håller med henne om att sexköp ska vara förbjudet och att många män har attityden att kvinnan är en "handelsvara". Trafficking är ett otäckt tydligt exempel på just det.

Men prostitution är ett symtom på något annat. Man kanske skulle fokusera på varför en kvinna överhuvudtaget prostituerar sig.. Drogberoende, ekonomiska problem, psykiska problem?

Om kvinnorna skulle må bra(psykiskt, fysiskt, ekonomiskt) så skulle de troligtvis inte behöva sälja sig och de kåta männen skulle inte ha möjlighet att köpa sex. Dessutom finns det även män som säljer sex till både kvinnor och män. Och det är lika tragiskt det!

Det är alltså långt innan dessa människor blivit prostituerade som jag anser att problemen börjat. Någonstans har det gått riktigt fel.






Kommentarer
Postat av: Em

Jag tänker både som Britt och som du gör. MEN! Samtidigt funderar jag på om det är "fel" på kvinnan? Kan det vara så att VI utgår från det, därför att vi inte klarar av tanken ens? Kanske vi är olika? Och männen, män har en annan sexualitet (ofta), med vilken rätt dömer vi? Däremot så tycker jag att OM jag skall tänka om, så får männen först tycka det är helt okej om deras egen mor eller dotter prostituerar sig. Så länge det inte är okej, så finns det något förnedrande över det hela.

2010-04-28 @ 15:06:53
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ia

Ja, absolut i vår generation. Men ibland blir jag lite orolig över att unga tjejer inte tänker så utan att det är snabba cash.



En liten outvecklad tanke bara!!!

2010-04-28 @ 15:47:56
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: puzzelkvinnan

Ja,jag håller på dig.Långt innan man tar steget och börjar sälja sig själv.

Sen finns det de som vill,hålla på med det.

Fast jag tror ju att,de innerst inne inte vill.

Att det är ett försvars snack.Kram

2010-04-28 @ 19:22:31
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se.
Postat av: Daniel

Tycker det e mäns sexualitet man ska fokusera sej på. Man ska inte tala om en naturlig manlig sexualitet (att män har starkare sexdrift etc) det har med könsroller, normer, kultur etc att göra. I vår populärkultur överdras vi av kvinnor som objekt och tex porren görs kvinnan till ett hål. Över 90 av (ungdoms) killarna utgår porren första källan till sex. Vad ger den för bild? Kvinnor är ett skrikande hål som njuter att få penisar i varje hål, med eller indirekt våld. Ett exempel på kulturellt fenomen som konstruerar mäns sexualitet.

sex

2010-04-28 @ 21:32:56
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Dreamsalive

Håller med dig till fullo. Tror att drogproblem är en vanlig orsak.



Möjligen finns det "lyxprostituerade" som är undantag och gör det för snabba cash, men jag tror att såna hör till undantagen.



Själv blev jag erbjuden att bli gropy (vet inte ens hur det stavas) till ett europeiskt landslag för många år sen. Ha, ha. De skulle stå för allt flygbiljetter, mat och hotellrum. Jag skulle bara underhålla herrarna på deras träningsläger. Ha, ha... Behöver jag tillägga att jag avböjde?

2010-04-28 @ 21:35:16
URL: http://dreamsalive.blogg.se/
Postat av: Dreamsalive

Smart kommentar av Daniel.

2010-04-28 @ 21:37:37
URL: http://dreamsalive.blogg.se/
Postat av: Miiqa

Kan vi inte se till att få bort alla våldtäkter och sexuella övergrepp först? För mig var prostitutionen ändå ärlig på något sätt, jag erbjöd mig och i utbyte fick jag pengar. Men nu gjorde jag det ju ändå frivilligt. Jag kände att jag fick lite bestämmanderätt i den världen där jag ändå bara var en sexleksak. Skillnaden på att vara hora och att vara offer för övergrepp är att horan får betalt.

2010-04-28 @ 22:07:02
URL: http://mariiqa.blogg.se/
Postat av: Gun

Jag håller med dig, och tycker även att Daniels kommentar är väldigt bra. Fokusera på männen också. Vad är det för fel på dem när de har en sån syn på kvinnor?

2010-04-28 @ 22:47:25
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Selma

Och visste man säkert att det inte är ett problem bakom. I min den allra bästa av världar, vore det helt ok för mig om någon väljer att sälja sex och någon annan att köpa. Problemet är ju den trasighet eller de omständigheter som tvingar människor att göra saker de inte vill.

2010-04-29 @ 06:21:49
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0