Dagsrapport och Lucka 11...

Idag var en riktigt trevlig dag. Om man bortser försöket till att ta sig till Mörby Centrum med buss.. Receptionisten här på hotellet gav oss fel tid(hon missade att det var lördag idag!). Efter en kvart tittade vi på busstidtabellen och upptäckte misstaget. Nåja, dagen buss skulle gå inom kort så vi stod kvar och väntade.. Tre bussar kom och gick, men åt fel håll.. Ingen buss kom förbi vår busshållplats. Till slut ledsnade vi och beställde en taxi!!! Suck!!!

Träffade min nyupptäckta kusin Yvonne utanför Åhléns. Ja, hon har varit min kusin sedan jag föddes, men sist jag hade kontakt henne då var jag kanske 10-11 år gammal. Hon hittade mig på facebook för ett antal månader sedan och det är jag så glad för. Vi hade ett totalt otvunget samtal och jag är så glad över det. Kram på dig Yvonne!

Flickorna hade under tiden strosat Drottninggatan ner mot Gamla stan, där vi strålade samman. Vi gick vidare till stortorget på julmarknaden. Dock undrar jag över en sak: Fraktar man inte bort snön i den här stan? Så otroligt mycket snömodd har jag aldrig sett på en gågata eller på trottoarerna! Det var som att gå på slime; man gled hit och dit hela tiden. Var tacksam över att jag inte behövde knuffa på en barnvagn, speciellt på bron mellan drottninggatan och Gamla stan var täckt av snömodd och det var säkert två decimeter högt på vissa ställen!

Vid halv tre lämnade jag tjejerna utanför Debaser på Medborgarplatsen. Där skulle de gå på konsert med Daniel Adams-Ray. Jag och maken åkte till Stora Skuggans Wärdshus för att äta julbord, som vi bjöds på av Svenska Volvo PV-klubben. Mums, så gott och trevligt det var.

När vi ätit färdigt skjutsade vi ett par till klubblokalen och sedan åkte vi och hämtade tjejerna, som var skitnöjda över konserten, och "hem" till hotellet.

Lucka nr 11 ska handla om min första kärlek. Misstänker att det är tänkt att handla om en pojkvän, men jag väljer en hund istället. Kärleken till den hunden liknande den kärlek jag kände för min familj. Jag hoppas ni förstår hur jag menar!

Hunden hette Kajsa och var en gråhund. Hon var "min" hund. Hon väckte mig varje morgon när jag skulle till skolan genom att kuta uppför trapporna och sedan hoppa upp på min mage. Gissa om jag snabbt lärde mig att vakna av ljudet av hennes tassar och hann åtminstone spänna magmusklerna innan hon dök upp!! :o)

Om jag t ex ville ha glass så kunde jag ropa det till mina föräldrar, som tog glassen ur frysen och lät Kajsa (med framtänderna på glasspappret) bära upp den till mig. Sedan satt hon troget och väntade på att få slicka det sista av glassen från pinnen!! Hon bar gärna upp ostkrokspåsar och chokladkakor, men ratade totalt mandariner!! ;o)

När hon dog blev jag fruktansvärt ledsen och den sorgen satt i länge. Hon var en sådan underbar hund!


Kommentarer
Postat av: Gun

Vilken fin första kärlek, en hund kan vara så viktig i ens liv att den visst an vara ens stora kärlek.

Så ni är i Stockholm nu, vad trevligt. Hoppas ni inte märkt av något av sprängningarna som varit.

Angående snöhögarna i stan så har jag också undrat många gånger. Inte undra på att Stockholmarna klagar när det kommer snö.

2010-12-11 @ 22:19:13
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Britt

Pappas jämthund Ina var nog också min stora kärlek när jag var 9 år och som ett syskon till mig. När hon blev sjuk och vi blev tvugna att avliva henne grät jag floder trots att jag var 18 år.



Vad kul att ni åkt iväg till Stockholm och nej de är inte bra på snöröjning. De vet inte var de ska stoppa all snö därför blir den bara liggande kvar på trottoarerna. Det blir nog så mycket bara från vägarna som måste transporteras någonstans. Kan förstå problemet.

2010-12-11 @ 23:56:21
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Kristina

så kul det låter med stockholm, har du sett min fråga på facebook? Kram

2010-12-12 @ 00:02:07
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Åh, vilken speciell hund. Jag tänker automatisk på min Madde som dog för 1,5 år sen nu, hon var också speciell. De har det nog toppen nånstans och springer utan koppel och har jätteroligt. Ha en underbar dag! Kram

2010-12-12 @ 11:53:06
URL: http://svorskan.se
Postat av: Marie-Louise

Nej att frakta bort snön var länge sedan de gjorde i Stockholm, tyvärr. Det är knappt det plogas heller. Förra året försökte de frakta bort snömodden och dumpa i olika sjöar men det blev ramaskri. Så i år får vi väl pulsa på i den här eländiga modden :(

http://www.dn.se/sthlm/tusentals-kubikmeter-fororenad-sno-i-stockholms-vatten-1.1034546

2010-12-12 @ 14:30:20
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Selma

Hundar kan ha en mycket speciell plats i ens hjärta.

2010-12-12 @ 20:55:55
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: puzzelkvinnan

Åhhh hörde ni han som tog i hjäl sig........var ni i närheten????????

2010-12-12 @ 21:05:48
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se/
Postat av: Britt

sv: De var sentimentala och ville minnas gamla tider. De sa mycket fina saker om mig...så om hälften var sant hade jag varit världens bästa tjej. Glassen var värd varje krona. Precis vad jag behövde förutom tamponger.

2010-12-12 @ 22:20:03
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0