Tänkvärt...

- Om du vaknade i morse och kände dig mer frisk än sjuk - då är du mer lyckligt lottad än de miljoner människor i världen som kommer att dö denna vecka.

- Om du aldrig varit utsatt för krig, fångenskap, tortyr eller svält - då är du mer lyckligt lottad än 500 miljoner människor i världen som råkar ut för detta.

- Om du kan gå till kyrkan utan att vara rädd för att bli förföljd, arresterad, torterad eller dödad - då är du mer lyckligt lottad än två miljarder människor i världen som lever med den rädslan.

- Om du har mat i kylskåpet, kläder att bära, tak över huvudet och en säng att sova i - då är du mer lyckligt lottad än 75% av världens befolkning som saknar detta.

- Om du har pengar på banken, pengar i din plånbok och lite växel i skrivbordslådan - då är du en av de 8% som tillhör världens ekonomiska toppskikt.

- Om du kan läsa detta inlägg - då är du mer lyckligt lottad av de två miljarder människor som inte kan läsa och som definitivt inte har någon dator.

Hittade denna text i min skrivbordslåda och vet tyvärr inte vem som skrivit detta.. men skrämmande är det... och tankeväckande!

Kommentarer
Postat av: Gun

Ja, man har det väldigt bra när man tänker efter. Det är viktigt att komma ihåg det.

2010-01-21 @ 13:27:11
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Em

Jättebra! Det är sånt som får en att tänka. Jag har själv ett inlägg på gång (tror jag) om skillnaden mellan det att vara fattig och det att "enbart" vara i ekonomisk kris ett tag. Många tror de vet vad det är att vara fattig för att de måste snåla en vecka innan lön till ex. Men okej, att vara fattig i Sverige är annorlunda än att vara fattig i u-länder och i Sverige har man det otroligt bra oavsett.

2010-01-21 @ 15:13:58
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ulrika

Jag är tacksam varje dag! Tänk en sån obegriplig tur man haft som föddes i detta land under dessa omständigheter! Att man dessutom har turen att man själv och ens anhöriga är friska och glada är väl större än vilken lottovinst som helst!

Kram Pia!

2010-01-21 @ 20:14:18
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Britt

Ja det är ju fantastiskt att få bo i detta land...men ibland blir man ju bara frusterad över orättvisorna här i Sverige fast de inte är mer än en fis i rymden jämfört med det de har i Haiti tillexempel som redan innan jordbävningen var helvetet på jorden.

2010-01-21 @ 20:32:52
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: litentanta

Det är så rätt, självklart ska man tänka efter lite

mer innan man vräker ur sig saker, lite mer eftertanke och många saker skulle bli så mycket bättre!



Men å andra sidan, säger gnälltantan, mitt i allt så lever ju trots allt vi i "vår" verklighet, det kan ju inte heller förnekas, eller hur? Jag kan få lite halvångest av såna saker som att tex risken att stå utan arbete i april, även om vi ju blir omhändertagna här i Sverige. Utifrån min verklighet, min vardag, mina referensramar så är en sån sak väldigt, väldigt viktig också, eller hur?



Men allt som kan få en att bromsa upp lite och faktiskt tänka efter är av godo förstås!



Ha en trevliger torsdagkväll nu! :-)

2010-01-21 @ 21:04:11
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Kristina

Ja tänkvärda ord och får en att stanna upp och bli ännu mer tacksam för hur bra man har det, till och med när man är svårt sjuk så har man det fantastiskt bra

Hoppas huvudvärken nu börjat släppa Kram

2010-01-21 @ 21:38:28
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: anna

Ja, man har det otroligt bra, om man bara tänker efter. Att varje dag påminna sig om detta tror jag är nyttigt. Då uppskattar man sin tillvaro på ett helt annat sätt.



2010-01-22 @ 06:34:30
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Vilken jättebra skrivbordslåda du har :-)

2010-01-22 @ 15:46:14
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0