Tor kom på besök...

Ursäkta kraftuttrycket men jäklar anamma vilket kraftfullt besök vi fick här i byn igår. Ett åskväder av sällan skådat slag.

Vi stod på bron allihopa och såg hur ovädret kom närmare och närmare. De svarta molnen tornade upp sig framför oss. Och det blixtrade, dundrade och blåste "orkan"-vindar. Vinden var så stark att vi inte orkade öppna ytterdörren!!! Det gick tyvärr inte att fota hela urladdningen, för regnet föll nästan vågrätt i den starka vinden och på köksfönstret verkade det som om någon stod och sprutade på det med vattenslangen; helt omöjligt att se något genom det.

Vädersiten www.yr.no hade i sin prognos lovat regn och mulet fram till klockan sex då de visade endaste en stor sol. Det kändes väldigt avlägset i och med ovädret, men prick kl 18.00 var himlen klarblå! :o)

Min kusin och hans kompis åkte innan ovädret till byn bredvid och hälsade på min storebror. När de var på väg tillbaka hit så blev de tvungna att stanna. Ett stort antal träd hade nämligen blåst ner över vägen! Vi tog bilen för att kolla läget. Det var febril aktivitet när vi kom dit och motorsågsljudet hördes lång väg.



Efter middagen tog jag med våra gäster till Linafallet; dit ska man åka när solen skiner så vackert på omgivningarna runtomkring själva fallet.



Idag har ägorna gräsklippts. Krattningen stod jag och Johanna för. Idag är första dagen som inte varit varm.. eller jo, graderna visar på en hel del värme, men vinden är kall. I och för sig rätt okey då man är ute och arbetar! :o)

I morgon em är det hemfärd för mig, Johanna och Bessie. Ska bli skönt att komma hem och få höra hur Carro haft det på Arvikafestivalen i dagarna tre.

Take care!

Kommentarer
Postat av: Selma

Naturen kan vara mäktig, både när det gäller skönhet och oväder.

2010-07-19 @ 19:48:38
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Ia

Såna väder är både skrämmande och fascinerande :P



Välkommen hem <3

2010-07-20 @ 12:20:49
URL: http://kajsalisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0