Lyxhustru...

Igår åkte vi in till Gällivare, jag och mamma. En klädaffär, "Spara & Slösa", har slagit igen och hade nu utförsäljning i en stor lokal. Vi gick in där och 2,5 timme senare gick vi ut! Affären innehöll dyra märkeskläder både från den senaste säsongen, men också från 80- och 90-talet. Hon tömmer ju även lagret! :o) 80 % rabatt på allt! Yihaaa.. Jag är definitivt ingen sådan som måste följa trenden. Jag har på mig det jag tycker är snyggt och bland mina inköp finns säkert plagg som är "ute" enligt dagens mode. Misstänker bl a att de korall- och ljusblåa topparna inte tillhör 2000-talet! :o)

Med hjälp av ägarinnan Siv hittade jag 16 plagg och fyra smycken. När hon räknade ihop allt så blev summan drygt 14 000 kr!!! Jag fick en chock! Och som det mattegeni jag är.. not!, så trodde jag att det skulle bli 4000-5000 kr efter att rabatten blev avdragen. Började då fundera över vilka plagg jag skulle plocka bort från högen som låg där på disken. Döm om min förvåning när hon sa att summan blev 2840 kr!!! Wow!!  

Nu är det så att jag passade på att handla en del arbetskläder som jag ska lämna in för tryck. Annars skulle jag nog inte köpt så pass många plagg.

Men det var lite av en "once in a lifetime"-upplevelse! Att bara gå där, ta ett plagg, prova det och sedan lägga det på disken, utan att kolla på prislappen först. Jag kan lite grand förstå hur det kan vara att ha ett "guldkort"(=vara rik!). Att bara plocka de kläder man vill ha utan att behöva bry sig om vad det kostar! Hahahaha..

Här kommer några bilder på både nutida och "dåtida" kläder. Jag vet dock inte vilken jädra inställning jag hade på kameran, för färgerna överensstämmer inte direkt med verkligheten. Speciellt bruna plagg fick en tendens att bli gråa istället. Strange!!

Vänster: Två bruna(ja, de är inte gråa!) byxor och en svart bomullströja med rutmönster överst.
Mitten: En lång kavaj i svart, blankt tyg(heter det jaquardvävt?)
Höger: En lång silvergrå tunika och halslänkar i svart och silver

   

Vänster: Två toppar, korall och ljusblå. Tror att de innehöll mohair.
Mitten: En korallfärgad långärmad top och en brun väst.
Höger: En kofta med skitcoola detaljer.

   

Vänster: En illgrön top och en tunn, svart yllekofta med spetsdetaljer.
Mitten: En brun(japp, inte grå!!!) härlig långkofta, delvis i mohairgarn. Gosig!
Höger: En fiskbensmönstrad kort kappa.

   

Vänster: En halsduk och basker i vitt.
Höger: Två silverringar

 

Sådärja, nu har jag fyllt min klädkvot för något år framåt!! ;o)

När jag skrev om detta på facebook så fick jag en kommentar från min man:
- Okey! Vems börs hade du?
Då skrev jag tillbaka:
- Som den lyxhustru jag är antar jag väl att det var din börs, älskling!
Hehehehe...

Igår kväll hälsade vi på en granne och på vägen hem fotade jag månen. Den hade två haloringar runt sig. Öhh, halo och ring är kanske samma sak?? Skitsamma, jag orkar inte googla.. Det var alltså som två ringar i olika färger runtom månen. Rätt läcker och mamma påstod att när det såg ut så där, då skulle vädret bli mildare. Hon hade rätt i det. Idag var det bara 21-22 grader kallt i jämförelse med gårdagens 26-27 grader! :o)



Idag har jag promenerat med Anita med efterföljande tedrickning. Har tagit det väldigt lugnt idag. Löst lite korsord, läst och myst med mamma. Nu är det bara en dag kvar; åker hemåt på lördag förmiddag. Längtar hem, samtidigt som jag gärna hade stannat här en vecka till!!!

I morgon kväll hoppas jag det blir en träff med mina gamla klasskompisar Carina, Maud och Petra. Det är längesedan jag umgåtts med någon av dem, så det blir nog mycket prat! :o)

Kommentarer
Postat av: Svorskan

Jättefina kläder! Vilket klipp! Det är roligt när man kan handla så. Avundas dig RIKTIG vinter. Det är jättemycket snö här, men det blir aldrig som en riktig vinter i Skåne ändå. Det blåser och är ruggigt på helt fel sätt.

Sv: Jag håller med dig, att ha några timmar hade varit perfekt. Men jag har en eller två nära som kanske hade tyckt det var jättejobbigt och som nog inte hade utnyttjat tiden och heller hade våndats över "vad skall jag säga nu, för hon skall ju dö!!". Det är OCKSÅ ett problem, det att vissa är så rädda för att vara i såna situationer. Men rent egoistisk skulle jag vilja ha de jag älskar runt om mig.

2010-11-25 @ 20:47:08
URL: http://svorskan.se
Postat av: Marie Kuokkanen

Hej Pia!



Jättefina kläder du har shoppat och till vilket pris sen. Det var verkligen biiiillllliiiiigt. Hoppas du har det jättebra hos mamma. Vädret är det väl inget fel på i heller kan jag tänka mig. Här i Skåne har vi visserligen snö, men det är ju inget emot vad ni har i Norrland med hög luft och så där. Många kramizar från Marie

2010-11-25 @ 21:05:24
Postat av: Britt

Åhh vad trist att Spara & Slösa stänger. Inte för att jag någonsin var storkund. Blev nog mer så att jag ärvde kläder som faster köpte där. Hade varit härligt att tokshoppa. Jag är inte heller så brydd att det är mode...utan mer brydd att det passar till övriga kläder i min garderob.



Kallt här också. Har varit -20 grader idag. Jag har bälgat i mig varm glögg.

2010-11-25 @ 21:07:52
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Gun

Gud vad kul att tokhandla kläder så där! Jättefina är de också. Och vilken måne, otroligt vackert!

2010-11-25 @ 21:41:43
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Monica

Vad mycket fina kläder du hittade! Kul att kunna plocka åt sig utan att egentligen behöva fundera på priset. Kläder måste man ju ha! ;)



Sv: Exakt! Frågan är väl om tekniska kontoret har sett det här eller om de har godkänt det.

2010-11-25 @ 21:50:48
URL: http://hassedotter.wordpress.com
Postat av: Anonym

varför händer inte sånt mig....att få shoppa med 80% rabatt???? : )

2010-11-25 @ 21:51:07
URL: http://kvinnanmedkoftan.blogspot.com/
Postat av: sara - Glitterögon

I den affären hade jag också velat göra fynd!

2010-11-26 @ 11:42:17
URL: http://glitterogon.wordpress.com
Postat av: Ia

Oj, vilka fynd!!!! Suveränt!!!! Den gröna toppen kan jag ta om Du ångrar Dig *fnissar*

2010-11-26 @ 13:23:49
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Vilken känsla att kunna handla så där och vad mycket snyggt du hittade.

Riktigt trevliga köp :)

Trevlig helg.

2010-11-26 @ 18:43:10
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Agneta

så härligt att bara kunna gå in och tokhandla märkeskläder sådär, fina kläder var det med du fick tag på! Jag drömmer oxå ibland om att bara kunna gå in i en affär, peka på det jag vill ha och så hala upp kortet och betala. Det lär ju dock inte inträffa...tyvärr!

Brrr, kallt du har det!

2010-11-27 @ 20:04:58
URL: http://bigmarlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0