Säkerheten först...

Om jag sätter mig i en bil och min medpassagerare säger "bäst att sätta på bältet ifall polisen stoppar oss" så blir jag upprörd! Det är väl inte för att göra polisen nöjd som vi sätter på oss bältet. Nej, det är väl ändå för att bältet kan vara  en verklig livräddare om olyckan är framme. Ännu mer ogillar jag kommentaren "att sätta på sig fegsnöret"!!

Förr om åren, då jag fortfarande var en aktiv vuxendövtolk och körde många mil i jobbet, fick jag möjlighet att åka till halkbanan varje höst via jobbet. Det var en jäkla nyttig upplevelse, kan jag säga. Även om vägarna kanske inte är riktigt jämnt såphala i verkliga livet så inser man ändå att farten har betydelse och vilken skillnad det blir att bara sänka hastigheten med 10 km/h. Dessutom fick vi också prova på att sitta bältade i en bil som vändes upp och ner. Hade jag inte suttit bältad så hade jag nog krossat min kollega som satt bredvid. I verkliga livet hade vi förmodligen haft ganska bra fart och kanske voltat flera gånger. Usch, jag vill inte ens tänka på vad som skulle hänt med oss om vi dessutom suttit obältade!

Förra året skulle maken köra PV:n ner till Töcksfors för att delta på en sommarträff. Då skulle Johanna och hennes kompis följa med. I bilen fanns endast bilbälten i framsätena, inga där bak. I en veteranbil så krävs det inte några bilbälten, men jag var stenhård med att maken var tvungen att installera bälten även i baksätet. För ni vet ju "elefanten i baksätet". Jag har en vän som råkade ut för detta. Det gav henne ett livslångt lidande! :o(

Därför hoppas jag att ni alla sätter säkerheten främst och alltid använder bältet i bilen! Please!







Kommentarer
Postat av: Marie-Louise

Jag kan bara hålla med dig i allt. Det där uttrycket "fegsnöret" är bara så dumt, det är väl främst för sin egna hälsas skull som man använder bilbälte och för de andra i bilen. /Kram

2010-10-05 @ 14:31:03
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Dom kallar mig Yngve

100% medhåll från min sida! Jag blir vansinnig när folk kör utan bälte med motiveringen "äsch, vi ska ju bara köra en kort bit" eller "det är ju ändå inga snutar ute vid det här tiden".

2010-10-05 @ 15:31:56
URL: http://antipod.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Det är fruktansvärt när folk inte fattar poängen. Samma sak när förälder inte har hjälm på sina barn när de sitter där bak på cykeln. Jag stod still en gång med dottern där bak och sen började cykeln kasa (jag skulle öppna en grind och hade cykeln mellan benen), cykeln kanade helt och dottern slog huvudet i asfalten med en smäll. Det gick bra, hon hade hjälm, men jag vet inte hur det hade gått annars. Det var en rejäl smäll!

2010-10-05 @ 16:39:58
URL: http://svorskan.se
Postat av: Linnéa

fin bild

2010-10-05 @ 16:51:06
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: Feliiciia ♥

Allt bra?

2010-10-05 @ 16:59:34
URL: http://musicinmyheaart.blogg.se/
Postat av: Monica

Det är det första jag gör när jag sätter mig i en bil, tar på bältet alltså. Redan när jag var liten på 70-talet lärde pappa oss ungar att man skulle ha bälte på så fort man klev in i bilen. Det var ju inte lag på det då så jag får ju säga att jag hade en klok pappa!

2010-10-05 @ 17:18:48
URL: http://hassedotter.wordpress.com
Postat av: Selma

Det är som du säger ingen mening att göra polisen glad.

2010-10-05 @ 19:44:31
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Gun

Det är så självklart det du säger. Man ska använda det för att vara rädd om dig, och andra. Det är inte klokt att vissa inte fattar det.

2010-10-05 @ 20:40:34
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: sara - Glitterögon

Självklart, bilbälten är en livräddare, inget annat jippo. Och vad nyttigt - alla borde få åka till halkbanan lite nu och då för att "friska" upp minnet och testa teknik.

2010-10-06 @ 09:45:38
URL: http://glitterogon.wordpress.com
Postat av: Kristina

Ja visst är det konstigt att höra folk säga så! När jag bodde i fjällvärlden hörde jag mest hela tiden folk säga att de inte behövde bilbälten och att de kunde ta bilen även om de druckit - "för det finns ju inga poliser här"! Dumt så det förslår!

2010-10-06 @ 23:36:21
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Agneta

kör int en millimeter utan att bältena är på, både på vuxna och barn!

VArken i husbilen eller i personbilen

2010-10-07 @ 23:18:14
URL: http://bigmarlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0