Mascho.. masosch... masochist...

Orkar inte kolla upp hur man stavar till det där ordet.. ni vet vilket ord jag söker efter.. när man frivilligt utsätter sig för smärta!! Ja, jag måste vara en sådan! Och min tandläkare måtte vara motsatsen! I och för sig gör han ju bara sitt jobb, men fy tusan... Jag vet nu varför jag inte varit hos tandläkaren på tre år! ;o)

Och det är inte borrandet som är problemet när jag är hos tandläkaren utan det är att gapa. Jag har haft problem med mina käkar sedan ungdomen. Jag hatar att gapa för stort, är livrädd över att käkarna ska låsa sig. Jag har svårt att äta  t ex hårda äpplen eller morötter; då gör det vansinnigt ont i käken. En läkare har sagt att jag troligen har ett diskbråck där. Så att ligga och gapa i en halvtimme är döden! :o(

Usch, jag vet att jag inte ska klaga, men jag kan tycka att migränen och de besvär jag har från nacken räcker så bra så!

Ikväll blir det en lugn kväll med laptopen i knät och fjärrkontrollen bredvid mig i soffan. Maken är i Falun och jag hoppas att han kan fynda något bra till gammbilen. Det är visst en stor reservdelsmarknad där just nu! :o)

I helgen är det både Pride och VIP-gala här i stan. Den förstnämnda känner nog de flesta till, även om den inte är riktigt lika stor som i Stockholm! ;o) VIP-galan = Att bidra till att
Öppen Gemenskap kan utveckla verksamheter för barn och vuxna som lever i social utsatthet i Umeå.

På söndag hejar jag på mina arbetskamrater som springer Tjejmilen.. Heja, heja på er, tjejer!!

Hoppas ni alla får en skön helg med massor av solsken!

Kommentarer
Postat av: Svorskan

Jag förstår att det kan vara en mardröm om man ligger där och är rädd för att det skall låsa sig. Du har kanske ont efteråt också? Själv hatar jag att gå till tandläkaren pga eventuell smärta, men samtidigt är det lite löjligt om jag ser till hur länge en eventuell smärta varar. Ha en så underbar kväll som möjligt! UTAN tandläkare. ;)

2010-09-03 @ 21:43:05
URL: http://svorskan.se
Postat av: Kristina

Hej din stackare. Du har verkligen min medkänsla. Förstår hur du känner det. Mitt bästa tandläkarbesök var på tandkirurgen när de skulle op bort visdomständerna, De gav mig sånt starkt lugnande att jag somnade, jag sov när de flyttade mig till op stolen, jag sov när de opererade och jag sov när de flyttade mig tillbaka. Härligt för mig men jag hade snarkade så det dånade. Jag vaknade och visste inte att ngt hade skett men sen kom smärtan , men jag slapp allt kännande under gapperioden. Vid nästa op fick jag mkt mindre lugnande !!!! Jag hoppas du snart mår bättre och jag tänker på dig Kram

2010-09-03 @ 22:46:53
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: puzzelkvinnan

Ja fy tusan ,att ligga där i stolen o gapa gör att man spänner hela nacken.......Så härligt att bara vara,det är toppen när man gör det frivilligt utan ,att man måste det pga annat..........kramis kussen

2010-09-03 @ 23:36:42
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se/
Postat av: Inga-Britt

När jag läser om dig och tandläkaren, blir jag tacksam för att jag tydligen har mycket få bekymmer med tänderna, har inte behövt laga någon tand sedan -98. Hade inte ens tandsten sist jag var iväg. Men jag lider med dig men stumpa. Var rädd om dig så odnar det sig till det bästa.

Kram

2010-09-04 @ 00:44:25
Postat av: imse

Ja, tandläkarbesök är aldrig roligt. Man är ju så totalt utlämnad. Själv är mest rädd att tandläkaren ska tappa ned nåt i halsen på mig.

2010-09-04 @ 08:08:24
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Marie-Louise

Ja fy det där med problem i käkarna är jättejobbigt. Att gå till tandläkaren och gapa stort är en pärs.

2010-09-04 @ 11:48:03
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Gun

Vad jobbigt det låter att få så ont i käkarna. För mig har tandläkarbesöken mest kommit som en befrielse de senaste gångerna så jag är inte rädd längre. Utom för räkningen då förstås..

Ha en trevlig helg du också.:)

2010-09-04 @ 11:52:10
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: Ja, jag blev helt fascinerad hur denna mannen kunde sprida sådan livsglädje. Helt otroligt.// Är det fibromyalgi du har? I senaste numret av LCHF-magasinet nämner de att just den sjukdomen har en stark inflammatorisk komponent och i och med att LCHF är en inflammationshämmande kost kan den bidra till att hjälpa. Dr.Annika Dahlqvist har helt blivit av med sina besvär. (Tänkte på att du har nämnt att du är intresserad av LCHF) Ha en fin lördag kväll.

2010-09-04 @ 18:32:42
URL: http://svorskan.se
Postat av: sara - Glitterögon

Då kan våra käkar bilda klubb. För jag har det precis lika dant. Har tex. världens minsta gap, enligt min syster iaf ;) Gapa för stort eller för länge går bara inte :)

Kram.

2010-09-04 @ 18:56:18
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Agneta

ja hu, tandläkaren är ingen höjdare och har man då dessutom besvär med gap och att det ev låser sig så förstår jag att det inte är kul!

Här skiner solen med men vi är inne då dottern är sjuk, en lugn o stillsam helg vilket i mitt tycke är helt perfekt. Har haft en svacka precis o känner mig rätt slut i kroppen

2010-09-04 @ 19:23:26
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: Om du inte hör enbart LCHF kan fettet göra att du går UPP i vikt. Inte för att skrämma dig, men det är socker som gör att vi börjar producera insulin och det är insulinet som gör att fettet lagras på kroppen. Om man växlar mellan vanlig mat och LCHF så triggar du både insulinet samtidigt som du får i dig rätt mycket fett. Ifall du inte vet.. // Jaha, det är en mer permanent skada, usch - vad jobbigt och även om de finns öden som är värre, så FÅR man klaga. Jag fattar inte hur ni som måste leva med smärta står ut! KRAM

2010-09-04 @ 19:34:19
URL: http://svorskan.se
Postat av: Svorskan

Sv: Men är det inte inflammatorisk betingat då? När du kan ha det lite överallt i kroppen? // Säg till om du vill ha en hög med länkar till sidor om LCHF. Jag har några på lager. ;)

2010-09-04 @ 20:48:41
URL: http://svorskan.se
Postat av: Ulrika

Ingen fara, det finns en massa ord som det är viktigare att kunna stava till...:D

2010-09-06 @ 19:46:18
URL: http://fabulousforty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0