Det stundande valet...

Snart är det dags; valdagen är snart här. Jag har klart för mig hur jag ska rösta i riksdagsvalet; där finns inga tveksamheter. Däremot är jag lite kluven när det gäller kommunalvalet. Hm, måste nog informera mig mera innan jag kan ta ett beslut.

© Carolina Hagman

Har du bestämt dig än? Kommer du att rösta överhuvudtaget?

© Carolina Hagman

Jag tycker att det är min medborgeliga plikt att rösta oavsett om jag röstar på ett parti som jag vill ska styra landet eller om jag ger något parti min röst bara för att Sverigedemokraterna inte ska komma in i riksdagen. Fick SD:s valsedlar i brevlådan häromdagen; dessa ska de få tillbaka! För jag vill inte ha dem!

© Carolina Hagman

Såg skolfrågedebatten på tv nyss. Det var väldigt intressant att få höra varje parti argumentera för eller emot olika frågor.

En fråga gällde betygen. Ett argument till betyg fr o m åk 6 var att man "genom betygen kunde upptäcka dem som hade svårigheter...". Jag tycker att det kan vara bra med betyg, men nog tusan borde man väl upptäcka om ett barn har svårigheter i skolan innan man ska sätta betyg. Eller?

Nåja, det finns mycket kring detta som jag skulle kunna skriva om, men jag är alldeles för trött för det! Det får bli en annan dag istället. Nu säger jag God natt på er vänner!Kommentarer
Postat av: Mia systeryster

Klart man ska rösta=D Men INTE på SD!!

2010-09-06 @ 22:24:26
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Vilka fina foton på dig. Vad vacker du är :)Gillar det sista fotot mest, du ser så rofylld ut där.Självklart ska jag röst, det tycker jag är vår skyldighet. Jag vet också hur jag ska rösta.

2010-09-06 @ 22:32:17
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Kristina

Fina kort!Jag röstar alltid, men för varje gång tycker jag att det blir allt svårare. Det finns inte några självklarheter längre. Precis som du så funderar jag lite grann över det kommunala valet - kanske beror det på att vi bor i samma stad, jag är mycket missnöjd med vissa saker i kommunen och tänker därför till lite extra.

2010-09-06 @ 23:56:24
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Ia

Man kanske borde utbilda lärarna till att se sina elever...och då upptäcka bristerna på det sättet...verkar mer effektivt!!! Skolpolitiken går jag igång på så det är väl bäst jag slutar skriva nu!!!!

2010-09-07 @ 12:19:39
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Emma

vad ska du rösta? :)jag har absolut ingen aning, vad jag ska rösta, tyvärr. funderar på att rösta blankt, men det känns ju lite ovärt.

2010-09-07 @ 12:35:12
URL: http://emmasol.blogg.se/
Postat av: Dom kallar mig Yngve

Själv har jag jättesvårt för att bestämma mig för vilket parti som ska få min röst. Förra gången kändes det glasklart, men nu är jag väldigt osäker. Jag läser och ser på debatter som en tok men står lika obeslutsam ändå. Gah.Otroligt fina bilder, förresten. Duktig fotograf och vacker modell! :)

2010-09-07 @ 12:39:21
URL: http://antipod.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Åh! Vad trevliga och fina bilder av dig!! Jag röstar i kommunvalet enbart, i och med att jag är norsk medborgare och jag röstar EMOT SD.

Sv: Dottern har fått i uppdrag att göra ett resreportage i London och hon fick ta med sig en person och då frågade hon MAMMA!! Gissa om jag blev glad. Så två dagar till London, det blir nog hektiskt och mest jobb, men jätteroligt och väldigt trevligt ändå. Hotellet ligger vid Hyde Park, kommer inte ihåg exakt just nu.

2010-09-07 @ 17:53:17
URL: http://svorskan.se
Postat av: Monica

Fina bilder på dig!

Självklart ska jag rösta, jag har bestämt mig för länge sen. För mig finns det inga alternativ, jag är sosse i själ och hjärta!

2010-09-07 @ 18:05:11
URL: http://hassedotter.wordpress.com
Postat av: Agneta

till att börja med så måste fotografen ha beröm för de fina bilder hon tagit!

Sedan så ska jag erkänna att jag absolut inte har bestämt mig för vilket parti som får min röst varken i riksdag eller kommunval ännu, men att det ska röstas det är ett som är säkert! Det är min rättighet o "plikt" att få lämna min röst

2010-09-07 @ 20:35:30
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Agneta

ps...glömde ju,

nej hu nej, jag ska inte titta på Ullared under hösten, något bättre måste det väl finnas på tv´n?

2010-09-07 @ 20:36:42
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Malin

Oj, hej snygging! Du skulle kunna sitta på en poster inne i stan.Vilka valkampanjsbilder. Å så under: Har du röstat än? Rösta RÖTT!!/ Pia, landstingspolitiker:).

Fint att se dig en kortis idag även om jag tycker synd om dig och din "käksituation". Kram

2010-09-07 @ 20:37:19
Postat av: Anonym

vet hur jag ska rösta ...och det blir inte på det partiet som tjatar om betyg tidgt.

2010-09-07 @ 20:42:35
URL: http://kvinnanmedkoftan.blogspot.com/
Postat av: Mamma J

Skall absolut rösta. Vill dessutom inte förtidsrösta utan tycker att det är något speciellt att "vallfärda" till vallokalen tillsammans med familjen (och hela grannskapet) på valdagen.Jag tror att jag har bestämt mig för vad jag skall rösta på - faktum är att jag har haft lättare att bestämma mig i kommunalvalet än i riksdagsvalet. Men, jag tror jag är klar :-).

2010-09-08 @ 00:13:03
URL: http://mammanj.blogspot.com
Postat av: Monica

Sv: Här har de tydligen sänkt åldern från 45 till 40, men det är ju lite olika i olika landsting.

Nä, ibland sköter sig inte de politiker som vi har valt så som de borde och det är ju lite trist. Hoppas du kommaer på hur du ska rösta.

2010-09-08 @ 16:32:55
URL: http://hassedotter.wordpress.com
Postat av: Gun

Vilka jättefina bilder på dig! Skitsnygg är du!Jag ska självklart rösta och har mycket klart för mig på vad. Jag håller med, om inte annat kan man rösta BORT SD. Arbetar du politiskt? Det skulle inte förvåna mig i så fall så mycket vettigt som du har att säga.:)

2010-09-08 @ 19:06:17
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag kommer helt klart att rösta - trots att jag inte känner att jag är insatt. Jag koncentrerar mig på de frågor som är viktiga för MIG och utgår från dem - resten orkar jag inte sätta mig in i.....Kram!

2010-09-09 @ 15:40:23
Postat av: Bara Jag

Jag kommer helt klart att rösta - trots att jag inte känner att jag är insatt. Jag koncentrerar mig på de frågor som är viktiga för MIG och utgår från dem - resten orkar jag inte sätta mig in i.....Kram!

2010-09-09 @ 15:40:43
URL: http://blogg.rhode.se
Postat av: Kristina

Vilka fina bilder, duktig fotograf, vacker modell och det förstår jag beror på de vackra örhängena, fniss, jag gläds att se dig i dem.

Nu har jag rosa änglaörhängen till dig.

Hoppas du saknat mig på bloggen men vi har varit utan internet hela veckan, gissa om jag varit arg. få se hur länge det håller denna gång.

Självklart ska jag rösta. Kram

2010-09-09 @ 16:45:02
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Britt

Vad fina bilder på dig. Jag skulle också vilja bli fotograferad av någon som kan det. De bilder jag tar på mig själv blir ju inte bra...eftersom jag inte är bra på att fotografera. Kan ju inte bero på hur jag ser ut ;DJag har röstat i varje val sedan jag varit 18 år. Riksdagsval, kommun och Landsting, EU-val och kyrkoval. Överallt där jag kan påverka. Jag tycker det är min skyldighet när jag bor i ett demokratiskt land.Jag vet hur jag röstar till Riksdag, Kommun och Landsting. Det blir inte samma parti rakt igenom. Ett parti till Riksdagen och ett annat till Kommun och Landsting.

2010-09-11 @ 20:47:22
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0