Summering av veckan...

Blev hämtad av en limousine(!) när jag skulle till flyget i onsdags. Blev dock lite putt över att det inte bjöds på någon champagne under resan! ;o)


Mrs Amatörbloggare glömde naturligtvis ta ett foto på mig och Yvette och pizzan jag åt under lunchen. Tur att Gun i allafall påminde mig om det när vi träffades och käkade italienskt. Jag vet att det inte ser så gott ut, men det var supersmarrigt!


Gun i egen hög person!


En bild från vandrarhemmet Bed & Hostel och från Hotell Birger Jarl!


Alldeles bredvid vandrarhemmet på Rehnsgatan ligger Observatoriekullen. Här kommer några bilder på vägen upp.




Nu tycker jag ju att samhället borde vara på ett sådant sätt att ingen tvingades bli hemlös. Men, tyvärr så är verkligheten annorlunda. Därför tycker jag att det här var en lysande idé som fler affärer borde ta efter.
Den här skylten fanns på ett kylskåp precis utanför kassan på en ICA-butik i Stockholm. Att man som konsument och bättre bemedlad faktiskt kan köpa en extra vara, ställa in den i kylen och så hämtar Ny Gemenskap varorna till sitt härbärge.




Och så avslutar vi veckan med det absolut viktigaste!

Kommentarer
Postat av: Gun

Vad kul! Och ärligt talat så höll jag ju själv på att glömma fota maten också, hahaha! :D

Det där med att skänka en vara till en hemlös är ju en superbra idé! Så smart! Det borde butikerna i Uppsala ta efter, för tyvärr finns det hemlösa här också. Jag skulle mycket gärna köpa en vara och lägga där! Man vill ju gärna hjälpa till, men vet kanske inte hur, och då är det ett perfekt sätt.

2010-09-19 @ 14:25:44
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Kristina

Detta med köp en vara var en toppenide,även här finns ju hemlösa. Kul att du haft en bra vecka -Även jag har röstat Kram

2010-09-19 @ 15:02:21
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Dom kallar mig Yngve

Åh, "Bjud en hemlös på lunch" var verkligen ett jättefint initiativ. Om jag råkar på ett sådant kylskåp någon gång, så kommer jag definitivt att köpa något att sätta in där!

2010-09-19 @ 15:23:02
URL: http://antipod.blogg.se/
Postat av: Kristina

Det där med kylskåpet gillar jag skarpt - hoppas det funkar!

2010-09-19 @ 15:54:40
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Maria

Jo det finns dom länder där man inte får rösta. Men det finns länder där dom knappt har någon mat, ändå klagar vi på maten, det finns länder där dom inte har några pengar, ändå klagar vi på det "lilla" vi får, det finns länder där dom får gå flera mil till närmaste by och skola, ändå klagar vi på det "lilla" vi måste uträtta ute och sitter istället hemma och sköter allt från datorn osv osv

2010-09-19 @ 19:54:28
URL: http://livetsmarathon.wordpress.com
Postat av: Marie-Louise

Det där skulle jag vilja se på flera affärer. Helst skulle jag så klart vilja att det INTE behövdes men nu när det behövs så vore det bar om det vore mer utbrett. Jag älskar din t-shirt :) /Kram

2010-09-19 @ 20:14:37
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Vilken underbar bild på Gun. Åh, vad jag gärna skulle varit där. Kommer du till Skåne får DU säga till, jag lovar att jag skall meddela om jag kommer mig uppåt. KRAM

2010-09-19 @ 20:57:01
URL: http://svorskan.se
Postat av: sara - Glitterögon

Det där kylskåpet - vilken bra idé.

2010-09-20 @ 10:22:36
URL: http://glitterogon.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0