Ja, jösses, vilken vändning...

I eftermiddags var det Exploriusmöte på Kafé Station. Flera timmars information om Carro och de andras resa till USA. Det var 13 familjer där, men det var bara fyra, inkl Carro, som redan fått en placering. De hade också bokat in tre tjejer som varit utbytesstudenter 09/10 för att berätta lite om sina upplevelser. Det var intressant! Och väldigt matnyttig information.

Innan mötet avslutades så tog AnnBritt, Norrlands kontaktperson, till orda. Hon berättade att de hade tio studernter som gärna ville komma hit till Sverige och nu undrade hon om någon av oss skulle kunna tänka oss att bli värdfamilj. Det visade sig att det fanns en tjej från Australien som bara ska vara här i fem månader, augusti-december.

Vi funderade på att ta emot en student när utbytesåret först kom på tal. Då tänkte hon åka med Rotary och då var kravet att vi också skulle ta emot en student. Men, jag kände att jag inte mådde tillräckligt bra i kroppen så det blev inget. Och det blev istället organisationen Explorius som vi valde. Och det känns helt rätt.

Så, nu sitter vi här och funderar om vi ev ska ta emot en student under fem månader :o)

Väntar på att få läsa studentens profil för att se om vi har något gemensamt. Och vilka förväntningar hon har. Sedan blir det nog en hel del intervjuer med oss för att se att vi duger som värdfamilj. Och så ska vi tänka efter noggrant! Men det blev en spännande vändning av den här eftermiddagen!!! :o)

Kommentarer
Postat av: puzzelkvinnan

Jaha,ja då blir det nått nytt.Många tankar o funderingar förstår jag.Lycka till m Det.Kramis

2011-05-05 @ 22:50:54
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Vad spännande :) Men ja det gäller väl att fundera ordentligt, 5 månader är en ganska lång tid (tycker jag). Trevlig helg. Kram vännen

2011-05-06 @ 12:09:22
URL: http://madredetres.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0