Vi smider planer...

- Planer inför den stundande Greklandsresan.
Växla lite pengar. Leta rätt på en bra bikini. Hämta upp den där lådan med sommarkläder. Ja, det känns rätt angeläget för nu är det ju varmt ute! :o)

- Planer kring Carro och hennes år i USA.
Det är mycket att tänka på. Mycket är redan gjort, vad gäller engelskatest och kopior på ditten och datten. Alla sprutor är tagna och läkarintyg skrivna. Nu är det bara en kopia på slutbetyget som ska in. Dessutom måste hon söka visum och då måste hon boka en tid på ambassaden i Stockholm. Det tar visst en hel dag att svara på några få frågor och få själva visumet utfärdat. Så det krävs lite planering för det.

Sedan handlar det om packning. En kollega har en Samsonite-resväska som vi ska få köpa. Det bästa är att den är grön och det är bra. Svart är liksom ingen vidare färg på de där bagagebanden! :o) Jag har pratat lite med Carros värdmamma ang årstiderna där, så vi vet vad hon ska packa med sig. En enda väska med innehåll som ska funka i tio månader!! Nå.. vi får se till att alla vinterkläder kommer med och så mycket som möjligt av andra kläder. Men hon lär ju få möjlighet att shoppa kläder när hon är där.

Vi börjar inse att hon ska åka snart. Preliminärdatumet är den 9 augusti. Vi börjar få in i skallen att hon faktiskt ska vara borta i tio månader och vi bara kommer att se henne på Skype. Inte kunna krama henne på alla dessa månader. Att säga hejdå på flygplatsen kommer att kännas väldigt jobbigt! Uschiamej, det gör faktiskt lite ont i hjärtetrakten när jag tänker på det. Samtidigt som jag vet vilken häftig upplevelse det kommer att bli för henne. Once in a lifetime, liksom!

- Planer kring vår resa över 2012.
I maj nästa år ska jag, maken och Johanna åka över till USA för att hämta hem Carro. Få möjlighet att träffa hennes värdfamilj IRL och få se hennes skola. Dessutom hoppas vi få kontakt med en Volvo PV-samlare i Troy(ca 2,5 timmars bilresa från Logan) och släktingar som bor i New York. Dessutom turistande för oss alla fyra i NY. Vi ska se om vi kan få ihop allt.. det vore bra häftigt!

Carro slutar skolan i USA den 24 maj. Och Johanna slutar gymnasiet 12 juni. Men.. Johanna har en bal några veckor innan hon tar studenten. Det gäller att planera väl så vi får ihop allt!! :o)

- Planer på att själva ta emot en utbytesstudent i augusti.
Om allt går i lås så kommer vi att ta emot en tjej från Kina, som för tillfället är inne på sitt andra high school-år i USA.Hon har samma intressen som Johanna, dvs hon gillar att teckna/måla, fotografera, simma och kolla film/TV. Det känns jättespännande och pirrigt. Hon stannar i fem månader.







Kommentarer
Postat av: Kristina

Oj, vad mycket ni har att planera och se fram emot! Jag blir nästan matt bara att läsa om det. Det låter jättespännande med en utbytesstudent, kommer hon ungefär när Carro åker då?

2011-05-10 @ 21:44:17
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Marie-Louise

Det är mycket som ska planeras hemma hos er och mycket att se fram emot, härligt. Planeringen är halva nöjet tycker jag. Kram

2011-05-11 @ 08:27:33
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Oj - det var många saker att planera det! Men roliga saker :-) Utom det där med att vara skilda från varann fysiskt så länge...

Men det kommer säkert att gå jättebra alltihop!

2011-05-11 @ 10:36:42
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Kristina

oj så mkt roligt och spännande. Tänk vilka erfarenheter hon ska göra och vad kul få åka dit sen. Lyckostar

Förlåt att ej orkade ringa dig igår, jag har som ingen företagsamhet just nu. Och be inte om ursäkt du är en underbar vän både här och irl.Nu är dottern på väg till Afrika med dina handdukar Kram

2011-05-11 @ 23:35:42
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Gun

Vad mycket roligt ni har på gång! Så himla spännande alltihopa! Jag följer med till New York förresten, det är väl ok? ;)

2011-05-12 @ 14:27:07
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Åsa

Åh, va mycket roligt som händer! Hur länge ska ni vara i USA?

2011-05-12 @ 14:36:03
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Det där med kläder för tonårstjejer i USA triggade ett minne. Vi har många sommarstugor nära oss, jag umgicks med en tjej som var i min ålder när de var i stugan på sommaren. (Sen blev min o hennes mamma arbkompisar.) Hon åkte till USA för att plugga o hennes ensamstående mamma blev ruinerad för dottern ringde o sa: "Mamma, du måste skicka mer kläder/pengar för ALLA andra tjejer i klassen har ny tröja/blus varje dag. Jag blir utskrattad!" Hoppas din dotter hamnar på ett mer avslappnat område än vad hon var...

2011-05-12 @ 16:16:27
Postat av: Ylva

Oj, vilken massa spännande planer! Hoppas det går bra med allt! Kram!

2011-05-12 @ 19:05:55
URL: http://yfronten.blogg.se/
Postat av: Dom kallar mig Yngve

En otrolig massa planerande, men vilket äventyr också! För er allihopa. Jag hoppas att allting går smidigt och att det blir ännu mer fantastiskt än ni någonsin kunnat föreställa er :D

2011-05-13 @ 12:14:28
URL: http://antipod.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0