Lucka 8 eller Ett ögonblick...

Det finns naturligtvis många minnesvärda ögonblick att välja på. Ögonblick som fyllt mig med lycka, med sorg, med skratt, med gråt, med stolthet, med frustration. Eller ibland en salig blandning av allt!

Några av mina livsögonblick...

Stolthet t ex över att stått som segrare i skidtävlingar, ha klarat provet gällande lerduveskyttet(Jägarexamen) och när jag fick körkortet i min hand.

Den oerhörda glädjen och stoltheten över mina barns födelse. Denna graviditet innehöll för övrigt hela känsloregistret och födseln av mina älskade ungar innebar även en stor lättnad! Mer om det kan ni läsa här! ;o)

Att, tillsammans med mamma, vara med när min pappa tog sitt allra sista andetag. Ett ögonblick av både stor sorg och tacksamhet. Sorg för att han inte fanns i livet längre. Tacksamhet över att ha fått vara där när det hände. Har skrivit om det i ett inlägg som heter "Det finns ingen död och här kan du läsa det.

Alla härliga ögonblick där gemensamma skrattanfall uppträder. Med familjen, vännerna och arbetskamraterna. Min moster är dessutom "skyldig" till många sådana episoder! :o) Jag har gett henne diagnosen Taldyslexi. Hon kastar om orden och det som kommer ut i tal är oftast hysteriskt roligt.. och ibland helt obegripligt!!! ;o) I love her!!! <3

Ett ögonblick av frustration och lätt panik var när jag och Johanna åkte till Turkiet och det visade sig att Forex gett oss fel valuta! Ni som inte läst min reseberättelse tidigare.. ja ni kan läsa här hur det gick till! :o)

Ögonblicken av lycka och tacksamhet kommer över mig varje gång jag tänker på hur bra jag har det. Hur lycklig jag är över min familj. Att jag har ett jobb. Att jag lever i ett land i fred. Utan naturkatastrofer. Utan epidemier av smittsamma sjukdomar. Jag ska bara försöka att tänka så oftare, istället för att klaga och vara pessimistisk. Jag har faktiskt det oförskämt bra, så enkelt är det!













Kommentarer
Postat av: Kristina

det är helt ofattbart att ha så mkt att vara tacksam för. Om man börjar tänka tillbak på allt så överväger ju oftast det ljus över det mörka men vi har så mkt lättare att minnas det mörka. Sen sprider du så mkt glädje och värme omkring dig att andra blir tacksamma o glada för att du finns, jag tex kram

2010-12-08 @ 14:04:39
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Ja tänk vad mycket man är med om i livet, det är helt enormt egentligen. Kram

2010-12-08 @ 16:59:01
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Och så får du inte glömma att berömma dig själv för att du faktisk tänker på att uppskatta ditt liv, det är många som inte tänker på det alls. Men visst skulle vi alla behöva ha en liten "klocka" som ringer några gånger varje dag som en påminnelse. Jag klickade mig inte in på "Det finns ingen död", men jag har läst en bok med den titeln som påverkade mig mycket. En finsk kvinnlig läkare som har skrivt den, tror jag.

2010-12-08 @ 17:33:58
URL: http://svorskan.se
Postat av: Gun

Ja, det är otroligt vad många viktiga ögonblick vi får uppleva i våra liv. Jag läste om din pappa, vad fint, och vad stark du var, och är.:)

2010-12-08 @ 20:42:18
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: puzzelkvinnan

Precis vad jag skrev.............

2010-12-08 @ 22:48:15
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se/
Postat av: Selma

Man har faktiskt haft ett antal underbara ögonblick.

2010-12-09 @ 16:18:22
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Svorskan

Sticker in huvudet och säger Hej! :D

2010-12-09 @ 17:24:06
URL: http://svorskan.se
Postat av: Bara Jag

Underbar läsning! Tack!

visst har vi många minnen som är värda att spara närmast hjärtat!



Kram!

2010-12-09 @ 20:46:20
URL: http://blogg.rhode.se
Postat av: Britt

Vi lever i ett underbart land där vi kan kosta på oss att klaga på vädret...för att det är det enda vi har att klaga på.

2010-12-10 @ 00:25:58
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0